Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 16.11.2023 e gazete

admin | 15 Kasım 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 16.11.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 16.11.2023 e gazete

HABER METNİ;

YA HERRO YA MERRO

İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban kendisini eleştirenlere meydan okudu;

“Ben tek siz hepiniz.

Hadi bakalım !!

Elinizden geleni ardınıza koymayın.

**

Sabrettim çalıştım yaptığınız bütün kötülemeleri boşa çıkarttım.

Daha da çalışacağım.

Çok çok çalışacağım,

hedefim Genel Başkan Yardımcısı olmak.

Siz bana saldırdıkça ben daha çok çalışacağım.

Hadi hodri meydan.

Elinizden geleni ardınıza koymayın!

Ağanız,

Paşanız,

Feriştahınız gelse,

Ejderhanız olsa..BOŞ !!

BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN !”

*

*

OĞUZELİ’NDE RAKİBİ YOK

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için adaylık başvurusunu yaptı.

SÖKÜME GİDEN GASTRONOMİYE LEZZET VEREN OĞUZELİ NARINI TEKRAR EKONOMİYE KAZANDIRDI

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi’nde devam eden başvuru süreci kapsamında, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için aday adaylık başvurusunu yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nde aday adaylık başvurusunu yapan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, başvuru evraklarını Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’a teslim etti.

Başkan Kılıç aday adaylık başvurusu sonrası yaptığı açıklamada, “2014 yılında çıktığımız kutlu yolculuğumuzdan bu yana Allah’a şükürler olsun anlımız açık, yüzümüz ak, başımız dik Oğuzelili hemşerilerimizin hizmetindeyiz. Bugün iki dönemdir anlımızın akıyla sürdürdüğümüz bu kutlu göreve tekrar talip olmak için Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimize gelerek, Oğuzeli Belediye Başkanlığı için aday adaylık sürecimizi başlattık. 2014 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana hepimizin hayallindeki Oğuzeli’ni gerçekleştirmek için gece gündüz demeden var gücümüzle çalıştık.

Bu kutlu yola çıkarken alt ve üst yapıları tamamlanmış yolları, parkları, sosyal tesisleri, yeşil alanları, hizmet binaları, eğitim alanları, kültür ve sanat etkinlikleri ile 7’den 70’e tüm hemşehrilerimizin konforlu bir yaşam sürdüğü herkesin örnek aldığı marka bir şehir hayal ettik.

Bu hayaller ile söz verdiğimiz her işimizde kaynaklarımızı ve imkânlarımızı etkin, verimli şekilde kullanarak çocuklarımız, gençlerimiz, hanım kardeşlerimiz, yaşlılarımız ve dezavantajlı gruplarımız kısaca tüm paydaşlarımız için geliştirdiğimiz proje ve çalışmalarla ‘Üretken Belediyeciliğin’ en güzel örnekleriyle ilçemize hizmet etmeye devam ediyoruz.

 “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir.” inancı ile görev süremiz boyunca Oğuzeli’ni Gaziantep’in ve Türkiye’nin marka kenti yapmaya, hemşehrilerimizin yüzünüzdeki mutluluk ve memnuniyetten aldığımız güç ve destekle yılmadan, yorulmadan çalışmaya gayret gösterdik.

İlçemizde kurumsal, kentsel ve kültürel dönüşümü hızlandırarak yeni nesil belediyecilik anlayışıyla tüm kesimlerin yönetim sürecine dâhil olmasına özen göstererek, hizmetlerimizi Oğuzelimiz’in her köşesine ilmek ilmek işledik.

Hayata geçirdiğimiz projelerimiz ile sadece bölgemizde değil, ülkemizde de örnek belediyeler arasında yer aldık.

Hep birlikte daha güzel bir Oğuzeli için çalışma fırsatını şahsıma layık gören başta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Edip Semih Yalçın’a, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz’a, hizmet yolculuğumuzda birlikte yürümekten onur duyduğum Milletvekillerimize, İl Başkanlarımıza, İlçe Başkanlarımıza ve kutlu davamıza omuz vermiş dava arkadaşlarıma minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde daha güçlü bir şekilde hemşehrilerimiz ile oluşturduğumuz bu güven ve gönül köprüsü sayesinde Oğuzelimiz’e daha nice güzellikler katacak ve daha büyük projeleri hayata geçireceğimize yürekten inanıyorum. Yaptığımız aday adaylık başvurumuzun başta Oğuzelimiz olmak üzere Gazi Şehrimize ve teşkilatımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda Cenab-ı Allah bizleri utandırmasın” dedi.

*

*

*

AKINCI, TOBB GAZİANTEP GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

FARKLI YENİLİKLERİ ORTAYA KOYAN GENÇ GİRİŞİMCİLERE FAZLASIYLA İHTİYACIMIZ VAR

Türkiye’nin değişimi ve gelişimi için girişimciliğin büyük önem taşıdığını belirten Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, bugünün dünyasını teknolojik ilerlemeler, yeni fikirler ve girişimcilik faaliyetlerinin şekillendirdiğini ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanlığına seçilen Abdulkadir Koçer ve İcra Komitesi Üyeleri, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak ile birlikte GTB’yi ziyaret etti.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ile bir araya gelen TOBB Gaziantep Genç Girişimciler İcra Kurulu Üyeleri, yeni dönem projeleri hakkında bilgiler vererek, iş birliği olanakları hakkında istişarelerde bulundular.

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Koçer ve kurul üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, yeni görevlerinde başarı dileklerinde bulunan Akıncı, ziyarette yaptığı konuşmada girişimcilik kültürünün gelişmesinin önemine vurgu yaptı.

GİRİŞİMCİLİK TİCARİ FAALİYETLERİ GELİŞTİRİYOR

Türkiye’nin değişimi ve gelişimi için girişimciliğin önemine dikkat çeken Akıncı, “Ülkemizin gelişmiş ekonomiler arasında yer alması için girişimciliğin desteklenmesi büyük önem taşımakta. Girişimcilik, küreselleşen günümüz dünyasında ekonomik ve ticari faaliyetlerin gelişmesi açısından büyük rol oynamakta” dedi.

Bugün hayatın tam merkezinde yer alan birçok teknolojik yeniliğin tarihinin 10 yıl öncesini geçmediğini anımsatan Akıncı, “Eskiden dünyanın en zengin şirketleri arasından hep finans ve enerji şirketleri yer alırdı. Şimdi dijital dönüşümle birlikte bu şirketlerin yerinde girişimci teknoloji şirketleri bulunmakta. Bu nedenle girişimci kültürle yetişen, yeni fikirler icra ederek farklı yenilikleri ortaya koyan genç girişimcilere fazlasıyla ihtiyacımız var. Genç girişimci sayısının artması aynı zamanda yeniliğin, rekabetçi gücün ve verimliliğin de artması ve dolaysısıyla ekonominin de gelişmesi anlamına gelmekte” diye konuştu.

Gaziantep Ticaret Borsası olarak genç girişimcileri teşvik edecek, onların azmini ve cesaretini güçlendirecek, potansiyellerini artıracak her türlü projenin ve çalışmanın yanında olduklarını kaydeden Akıncı, TOBB Gaziantep Genç Girişimcilere kapılarının her zaman sonuna kadar açık olduğunu sözlerine ekledi.

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Abdulkadir Koçer ise konuşmasında üstlendikleri sorumluluğun farkında olduklarını belirterek, görev süreleri boyunca gençlere öncülük edecek, girişimcilerin yolunu açacak proje ve çalışmaları hayata kazandırmak için çalışacaklarını söyledi.

*

*

*

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ VİZE SORUNUNU DİLE GETİRDİ

-ÜNVERDİ: “ALMANYA İLE TİCARETİMİZ İÇİN VİZE KONUSUNU ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ”

Almanya Büyükelçiliği ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve AHK İstanbul Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle Türkiye–Almanya İş ve Yatırım Forumu Gaziantep Buluşmaları programı gerçekleştirildi.

Programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sezer Cihan, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Federal Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz, Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Dr. Thilo Pahl, İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kara, kurum yetkilileri ve firma temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi; ‘’ Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkiler tarihi bir geçmişe sahiptir. Türk insanımızın iş gücüyle katkıda bulunduğu Almanya’da daha sonra bu süreç yatırıma ve girişimciliğe dönüşmüştür’’ dedi.

 “İkili ticaretin gelişmesi için yatırım, ihracat ve bürokrasi anlamında yeni adımların atılması gerektiğine inanıyorum” diyen Ünverdi, ‘’ Sanayicilerimiz Almanya’ya iş görüşmesi ve fuarlara gitme noktasında dahi vize sorunu yaşıyorlar. Ticari akışın hızlanması ve iki ülke sanayicilerinin daha rahat bir araya gelebilmeleri adına daha kolaylaştırıcı adımların atılması gerekiyor. Bu doğrultuda başta vize alma konusu olmak üzere ticaretimize sekte vuracak engelleri birlikte aşabileceğimize inanıyorum. Almanya ile güçlü bağlarımızı ilerleyen süreçte daha da geliştirmek istiyoruz” diye ekledi.

Adnan Ünverdi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Türkiye genelindeki büyük ölçekli işletmelerin hammadde ve ara madde ihtiyaçlarını deprem bölgesinden karşılanmasını sağlayarak, depremlerden etkilenen işletmelerin yeniden faaliyete geçme sürecini hızlandırmak ve destek olmak amacıyla, ‘Tedarikçim Deprem Bölgesinden Programı’nın başlatıldığını hatırlatarak, “Bu kapsamda şehrimizde ve bölgemizde oluşan ekonomik hasarın hızlı bir şekilde toparlanması adına Alman sanayicilerimizin de bölgedeki üreticiler ile iş birliği içerisinde faaliyetlerini sürdürmeleri büyük önem arz etmektedir’’ şeklinde konuştu.

0

0

0

CHP’Lİ MERİÇ  GAZİANTEP AYAKKABI VE TERLİK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI TBMM’YE TAŞIDI

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, ülke ekonomisine çok ciddi katkı sunan Gaziantep ayakkabı ve terlik üreticilerinin sorunlarına kayıtsız kalmadı. Meriç sektörün sorunları ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

GAZİANTEP AYAKKABI VE TERLİK SEKTÖRÜ HEM İSTİDAMA HEM DE ÜLKE EKONOMİSİNE ÇOK CİDDİ KATKI SUNMAKTADIR

Meriç, verdiği soru önergesinde sektörün önemi için şu ifadeleri kullandı: “Gaziantep ayakkabı ve terlik üreticileri sektörü Anadolu’nun en büyük üretim merkezlerinden biri olup, ayakkabı ve terlik ihracatının %24’ünü karşılamaktadır.  Ayakkabı ve terlik atölyeleri, ayakkabı mağazaları ve yüzlerce yan sanayi işletmesi ile hem istidama hem de ülke ekonomisine çok ciddi katkı sunmaktadır.”

SURİYELİLERİN İŞ YERİ AÇMALARINDA BELİRLİ BİR STANDARDIN OLMAMASI HAKSIZ REKABETE YOL AÇIYOR

CHP’li Meriç vermiş olduğu soru önergesinde, “Ekonomiye ve istihdama çok önemli katkı sunan ayakkabı ve terlik sektörü, teşvikleri artırıcı düzenlemelerle daha fala desteklenmek yerine uygulanan hatalı politikalar nedeniyle sorunlarla boğuşur hale gelmiştir. Sektörün yaşadığı en büyük sorunların başında Suriyelilerin ayakkabı sektöründe hakimiyet kurması gelmektedir. Suriyelilerin ürettikleri ayakkabının neredeyse tamamına yakınını iç piyasaya sürmesi, birçok vergiden muaf olmaları haksız rekabete yol açmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

GAZİANTEP AYAKKABI VE TERLİK SEKTÖRÜ EKONOMİK KRİZE TESLİM EDİLMEMELİ

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, ekonomik krizin sektöre olumsuz etkilerini şu ifadelerle açıkladı: “Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bir taraftan enerji, SGK, kira, dövize endeksli ham madde giderlerinin altında ezilen sektör diğer taraftan yurt dışından gelen ayakkabılarda vergilerin artırılmaması, nedeniyle ayrıca mağduriyet yaşamaktadır. 

Hem ülke ekonomisine hem de istihdama önemli katkı sunan aynı zamanda cari fazlası veren bu sektörle ilgili ciddi politikaların belirlenmesi gerekmektedir.”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MELİH MERİÇ, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR’IN CEVAPLAMASI AMACIYLA VERDİĞİ ÖNERGESİNDE ŞU SORULARI SIRALADI:

1. Gaziantep’te ayakkabı sektörüne hakimiyet kuran Suriyelilerin her türlü iş yeri açmasına bir standart getirmeyi planlıyor musunuz?

2. Suriyelilerin iç piyasada yaratıkları haksız rekabeti önlemeye yönelik yürütülen bir çalışma var mıdır?

3. Ayakkabı ve terlik sektörünün desteklenmesi devlet teşviklerin artırılması için yapılan bir çalışma var mıdır? Var ise içeriği nedir?

4. Yurt dışından ithal edilen ayakkabı ve terliklerde vergilerin artırılmasına yönelik planlanan bir çalışma var mıdır?

5. Ayakkabı ve terlikte ihtisas gümrüğü uygulamasını daraltarak yerli üretimin korunmasını sağlayacak bir çalışma yapılacak mıdır?

*

CIRCIRCI BICAN SÖVE,SAYA CIRCIR ÇEVIRIR *

*

CIRCIRCI BİCAN SÖVE,SAYA CIRCIR ÇEVİRİR

Arkadaşlar terziye çizgili naylon kumaştan gömlek diktirir. Arkadaşlığını belgelemek için Foto Yavuz’da fotoğraf çektirirlerdi.

Nakıp Ali’nin dehlizinde Tommiks, Teksas okunur, satılır. Artisli Kenter sakızı ile “alt-üst” oynanırdı.

Cırcırcı Bican söve,saya cırcır çevirir, oynamayıp seyredene YEERRİİ çekerdi.

Baydar sinemasında üç filim birden seyredilir. Akşam olup ta çıkıldığında köşedeki Ökkeş Ağa dan Zeytin Piybazı dürümü yenirdi.

İstasyon caddesinde volta atılır,Emirganda çay içilir, Yeşilsuda dondurma yenilirdi.

Mahalle uşakları gündüz ,sokakta deerme ye mum tutturur,çember cevirir, saklambaç, hör , geceleri gak gak oynarlar,”mere”leri “hör”leri, ceplerinde cıncıklı gülleleri olurdu.

Boyacı Camısının Minaresinin dibinde “caşar-caşmaz oynanırdı. Dööşür filandı amma “mahalle uşakları”biribirlerini yeen tutarlardı.

Resim: Gaziler Caddesinde Mecit Barlas Hastahanesi kapısı.

Ayaktaki ortada duran Adnan Göksel – Ayakta kasketsiz olan Necdet Kabakoğlu..

Oturanlar soldaki Ecz. Turhan Göksel – En sağdaki Talip Kabakoğlu .Açıklama için Mehmet Göksel’e teşekkürlerimle

0

0

KUYUMCULUK

Türkistan’dan gelen Sait Türkistanlı,1918 sonrası Gaziantep’teki ilk kuyumcu ustasıdır. Kendisi bir müddet ermeni bir usta ile beraber çalışır. Sait ustanın yanında çıraklık yapmadan önce Ermeni ustalar yanında çalışan iki kişi daha vardır. Bunlardan birincisi Mehmet Alemli’dir ve küçük yaşta Ermeni bir ustanın yanında işe başlamıştır Ikincisi ise Mahmut Uğurgel’dir. Kendisi o dönemde lise okuduğu için kimya bilgisine sahipti. Bir gün yolda giderken dükkan dışında kömürle altın eritmeye çalışan bir Ermeni kuyumcuyu görür ve metalin nasıl eritildiğini sorar, yeterli cevabı alamazsa da tekniği öğrenmekteki ısrarı karşısında metal eritme işini yarım bırakan kuyumcu Mahmut Uğurgel’ i çıraklığa almaya ikna olur.

Kuyumculuk mesleğine şehir dışından gelen kuyumcuların da etkisi olmuştur.BunlarAdana’dan Celal Bozkurt Eriş, Kafkasya’dan Abdullah Kandemirli, Nizip’ten Sırrı özkaya`dır.

Çıraklar, yürü ateşe, yürü suya’ ve ‘ aha yere tükürdüm, kurumadan yetiş’ anlayışı ile yetiştirildi. Çırağın dürüst, çalışkan ve zeki olması önemlidir. Yaz aylarında artan iş talebinden dolayı çırak ihtiyacı artmaktadır. Nakit para, döviz, kıymetli metal taşıma, güvenlik ve müşteri kontrolü açısından çıraklara büyük görev düşmektedir. Ayrıca işletmeler arası emtia gidiş gelişini çıraklar üstlenir. Kalfa kelimesi yerine bölgede ‘halfe’, çırak yerine ‘şert’ kelimesi kullanılır.

Kaynak  Nuri Durucu

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı