Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 13.11.2023 e gazete

admin | 13 Kasım 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 13.11.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 13.11.2023 e gazete

HABER METNİ;

GTO’DA KOSGEB’İN DEPREM SONRASI DESTEKLERİ ANLATILDI

KOSGEB VE DÜNYA BANKASINDAN DEPREM BÖLGESİNE

450 MİLYON DOLAR  DESTEK

Deprem bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin faaliyetlerini sürdürmelerini desteklemek hedefi ile KOSGEB ve Dünya Bankası iş birliği ile hayata geçirilen  “Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı” Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) anlatıldı.

TO üyelerinin ilgiyle takip ettiği toplantıda konuşan GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, “KOSGEB ve Dünya Bankası iş birliği ile hayata geçirilen bu programı, deprem bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerimizin faaliyetlerini sürdürmelerinin desteklenmesi adına çok kıymetli buluyorum” dedi.

Yıldırım: Hepimiz bölge ekonomisindeki zincirin bir halkasıyız

Yeniden ayağa kalkma, toparlanma sürecinde en kritik konulardan birinin finansmana erişim olduğunu söyleyen Yıldırım, “Finansman sadece fiziki hasar almış işletmeler için değil tüm işletmeler için gerekli… Çünkü hepimiz bölge ekonomisindeki zincirin bir halkasıyız. Hepimizin bir görünen bir de görünmeyen hasarları mevcut. Üyelerimizin kimi bir ildeki müşterisini kaybetti, diğeri öteki ildeki bayisini, tedarikçisini kaybetti… Dolayısıyla tüm dengeler alt üst oldu. Biz o sebeple afetin başından bu yana bölge ekonomisinin canlanması için desteklerin sektörel ve coğrafi ayrım yapılmadan işletmelere verilmesi gerektiğini dile getirdik. Bugün konuşacağımız destek programının bu hassasiyetimizi içeriyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım: Gerçekçi olalım toparlanmamız uzun sürecek

Verilecek olan desteklerin KOBİ’lerin yaralarına bir nebze de olsa merhem olacağını belirten Başkan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Program kapsamında verilecek desteklerin yaratacağı sinerji inanıyorum ki piyasanın canlanmasına, çarkların dönmesine katkı sağlayacaktır. Depremden sonraki süreçte, devletimizin KOSGEB aracılığı ile sunduğu ve sunmaya devam ettiği destekler bölge ekonomisinin yeniden ayağa kalkması için çok kıymetli. Gaziantep Ticaret Odası olarak biz de KOSGEB gibi uluslararası fon kaynakları marifetiyle depremde hasar alan KOBİ’lerimizin toparlanma sürecini desteklemeye gayret ediyoruz. Gerçekçi olalım toparlanmamız uzun sürecek… Ve bu süreçte daha kapsamlı desteklere ihtiyaç duyacağız. Ben inanıyorum ki her zaman KOBİ’lerimizin yanında olan KOSGEB önümüzdeki günlerde de bu tür programları işletmelerimizin istifadesine sunacaktır. Bizim gibi meslek örgütleri de bu kaynakların verimli ve doğru kullanılması noktasında üzerimize düşeni yapacağız.”

İbrahimcioğlu: Bugüne kadar Gaziantep’ten 3 bin başvuru yapıldı

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ise “450 milyon dolar şu an 12 milyar liraya denk geliyor. Bu 12 milyar lira 11 ile gidecek. Dolayısıyla size düşmeyecek ama yanınızdaki işletmelere düşecek ve size borcunuzu ödeyecek. Diğer bir işletme sizden mal alacak. Böylelikle buradan 12 milyar liralık bu destek paketi 11 il içerisinde bir ekonomik sinerji yaratacak. Bu paranın çarpan etkisi ise 10 kat olabilecek. Biz bu inançtayız.” dedi.

Bugüne kadar destek programına 3 bini Gaziantep’ten 30 bin başvurunun yapıldığını belirten İbrahimcioğlu, şöyle devam etti:

“İl il gezerek programı anlatarak KOBİ’lerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Vereceğimiz destek ticaretin çarklarının döndürülmesi için bir can suyu olacak. Bu vereceğimiz desteği ilk öncelikle dağıtalım. Bu parayı alıp bir kullanın. Gaziantep’te bu desteğe başvuru sayısı 3 bin civarında. Bu 1 milyara lira yakın bir destek oluyor ve bu para Gaziantep’e gelecek. Az para değil daha fazlası için mücadele ediyoruz, çalışıyoruz. Yeni programlar için uluslararası kuruluşlarla görüşüyoruz. Biz ekibimizle bu gayretin içerisindeyiz.”

Açılış konuşmaları ardından destek programının detayları hakkında KOSGEB uzmanlarınca sunum yapılan ve soru-cevap bölümüyle sona eren bilgilendirme toplantısına Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahattin Türkmen, GTO Yönetim Kurulu ve GTO üyeleri katıldı.

*

*

KOSGEB BAŞKANI AHMET SERDAR İBRAHİMCİOĞLU GSO’YU ZİYARET ETTİ

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Proje Yönetimi Daire Başkanı Faruk Kahvecioğlu ve Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Emine Ferhan Sağım ve Başar Küçükparmak, Yönetim Kurulu Üyeleri Melike Yüksel, Ali Can Koçak, İbrahim Kara ve Bora Tezel, Genel Sekreter Yusuf İzzettin İymen ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyeleri ile bir araya gelen KOSGEB Başkanı, şehir ve bölgenin deprem sonrası ekonomik durumu hakkında istişarelerde bulunarak sanayicilerin ve iş dünyasının talep ve beklentileri hakkında bilgiler aldı.

Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden biri olan Gaziantep’te bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, “KOBİ’lerimizin faaliyetlerini sürdürebilmelerini desteklemek amacıyla Dünya Bankası ile iş birliği içerisinde ‘’Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı’nı hayata geçirdik” dedi.

İbrahimcioğlu, “KOSGEB olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. İşletmelerinize fayda sağlayacak desteklerinizi sürdüreceğiz. Sizlerden de gelen talepler doğrultusunda bir yol haritası çizerek ‘İş Birliği Güç Birliği’ kapsamında ilerlemek her zaman bizim için önemli” diye konuştu.

Gaziantep’in üretim ve gelişim konusunda büyük potansiyele sahip olduğunu söyleyen Ahmet Serdar İbrahimcioğlu şunları dile getirdi:

“Önümüzde Yeşil Mutabakat kriterleri var. 2026 itibarıyla firmalarınızı diğer firmaların önüne geçirecek en önemi unsurlardan bir tanesi bu kriterlere uygun üretim yapmak olacak. Bu anlamda KOSGEB’in desteklerinden yaralanabilir ve işletmelerinizin karbon salınımını en alt seviyelere indirecek şekilde üretimler yaparak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.”

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de yaptığı konuşmasında, “Öncelikle Sayın Ahmet Serdar İbrahimcioğlu başkanımıza yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Teknolojinin içinden gelen bir isim olarak başta sanayiye dayalı teknoloji olmak üzere işletmelerimizin gelişmesinde sunacakları projeksiyon ve destekle yeni bir dönemin başlayacağına inanıyorum” dedi. 

 Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi kapsamında KOBİ’lere hasar durumuna, ölçeğine ve bulunduğu ile göre 750 bin liraya kadar verilecek olan desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum diyen Ünverdi, “Bu desteğin çerçevesini biraz daha genişletilerek hasar şartı aranmaksızın destek verilmesini beklediğimizi belirtmek isterim’’ diye ekledi.

GSO olarak sanayinin sürdürülebilirliği ve teknolojiye geçişini sağlamak için yeşil ve dijital dönüşümü sağlamak hedefiyle proje bazlı çalışmalar yürüttüklerini belirten Adnan Ünverdi, şöyle konuştu: 

 ‘’Odamız bünyesinde meslek komitelerimize yönelik sektör toplantıları düzenliyoruz. Bu noktada İl Müdürümüz Sayın Muhammed Paksoy’un katılımları ile verilen destekleri doğrudan sanayicilerimiz anlatıyoruz.’’

Türkiye’nin en büyük model fabrikası olan Gaziantep Model Fabrika’da  verimlilik, yalın üretim, öğren-dönüş, dijitalleşme gibi alanlarda firmalara mentörlük yaptıklarını söyleyen Ünverdi, ‘’Üniversitelerimizin ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilerimize yeşil dönüşümü, dijitalleşmeyi ve verimliliği öğretmeliyiz. Bu noktada üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız’’ ifadelerini kullandı.

 Sanayicilerden gelen talep ve beklentiler hakkında bilgiler paylaşan Adnan Ünverdi, ziyaretlerinden dolayı KOSGEB heyetine teşekkür etti. 

0

0

0

ŞEHİTKAMİL’DEN 9. VE 10. SINIFLARINDAKİ TÜM ÖĞRENCİLERE DESTEK

Şehitkamil Belediyesi tarafından mesleki ve teknik liselerde eğitim gören tüm 9. ve 10. sınıf öğrencilerine, toplamda 4 bin TL nakdi destek verilecek. İlk taksit olan 2 bin TL’nin hesaplara yatırıldığı bilgisini paylaşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Meslek liselerini çok önemsiyoruz. Geçen sene başlatmış olduğumuz bir faaliyetle öğrencilerimize çam sakızı çoban armağanı destek verebilmek adına geçen sene 9. sınıftan başladık. Bu sene 10. sınıfları dahil ettik” dedi.

Şehitkamil Belediyesi, geçtiğimiz yıl mesleki ve teknik liselerde eğitim gören 9. sınıf öğrencilerine yönelik nakdi kırtasiye desteğinin kapsamını genişleterek bu yıl 10. sınıfları da dahil etti.  2023-2024 eğitim-öğretim yılı başında imzalanan protokol kapsamında Şehitkamil’de bulunan mesleki ve teknik liselere kayıt yaptıran 9. sınıf öğrencilerinin yanı sıra 10. sınıf öğrencilerine yönelik verilen nakdi kırtasiye desteğinin ilk taksiti, öğrenciler adına tanımlı hesaplara yatırıldı.

Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini; Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ile birlikte ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, birinci dönem bir defaya mahsus olmak üzere 2 bin TL, ikinci dönem bir defaya mahsus olmak üzere 2 bin TL, toplam 4 bin TL değerinde kırtasiye malzemesi desteğini nakdi olarak yapacaklarını söyledi.

AMACIMIZ, ÇOCUKLARIMIZIN İŞ GÜCÜ PİYASASINA KATILMASI

Öğrenciler ve ebeveynleriyle okulun konferans salonunda bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Öncelikle tüm velilerimizi yürekten alkışlıyorum. Siz, ayrıcalıklısınız. Sizler, işin farkında olarak çocuklarınızı meslek lisesine yönlendirdiğiniz için gerçekten ayrıcalıklısınız. Burada yapmak istediğimiz ney? Hepimiz bizden sonraki nesiller olan evlatlarımızın bizden daha hayırlı işler yapmasını sağlayıp, ileride amel defterimizin açık kalması için hayırlı evlatlar yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımız; mutlaka doktor, mühendis olacak diye bir kural yok. Meslek lisesinden de doktor mühendis çıkar mı? Çıkar. Bunun önündeki engellerin hepsi kaldırıldı. Meslek lisesinden başlayarak eğitim hayatına başlayan yavrularımız, diğer yavrularımıza göre bir sıfır önde başlıyor. Neden? Liseden sonraki bölümle ilgili bir noktaya gittiğinde bu işin laboratuvarında yetişmiş, sahasında yetişmiş, birebir eğitimini almış çocuklar olarak bir üst kademeye geçmiş oluyorlar. Meslek liselerini çok önemsiyoruz. Geçen sene başlatmış olduğumuz bir faaliyetle öğrencilerimize çam sakızı çoban armağanı destek verebilmek adına geçen sene 9. sınıftan başladık. Bu sene 10. sınıfları dahil ettik. Önümüzdeki sene inşallah 11, 12 devam ettireceğiz. Eğitime destek verebilmek adına değişik enstrümanların içerisinden biz de bu yolu seçtik. Bizim de bu çorbada bir tuzumuz olsun, dedik. Bu konuda desteklenenden dolayı Sayın Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze yürekten teşekkür ediyorum. Milletimizin kaynaklarının yeniden millete hizmet etmesi noktasında aldığımız bu kararı uygulamaya geçirmiş olduk. 9. ve 10. sınıf velilerimizin bugün itibariyle ilk taksitler hesaplara geçmiş oldu. İkinci dönemde de inşallah bu miktarı biraz artırarak hesaplarınıza yatırmış oluruz.”

ÜLKE OLARAK BİR YERLERE GELMEK İSTİYORSAK ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

Programda konuşan Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, şu ifadeleri kaydetti:

“Bir sloganımız var. Diyoruz ki meslek lisesi, memleket meselesi. Buna inanıyoruz. Bunun gerçekten tatbiki için de elimizden geleni yapıyoruz. Meslek liseleri niye önemli? Ülke olarak, memleket olarak bir yerlere gelmek istiyorsak üretmek zorundayız. Üretimin temeli de meslek liselerinden geçiyor. İyi bir mühendis, iyi bir üretici, iyi bir sanayici bulunabilir ama altta onu destekleyen iyi bir eleman, kaliteli bir eleman olmadıktan sonra gerçekten üretimi başaramayız. Ülkemizin gerek duyduğu, ihtiyaç duyduğu aşamaya da getiremeyiz. Burada açık söyleyeyim, Şehitkamil’de öğrenci olduğunuz için Şehitkamil’de veli olduğunuz için çok şanslısınız. Çok kaliteli bir eğitim kadromuz var ve bunun yanında bizden çok daha fazla istekli, çok daha fazla bu işe bile kaygılanan bir Belediye Başkanımız ile belediyemiz var. Bu anlamda ben Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Biz bir şeye başlamadan bakıyoruz ki belediyemiz sağ olsun, onunla ilgili çalışma yapmış ya da böyle bir sürü güzel projeleri var. Ben inşallah bu projelerle birlikte meslek liselerimizin amaç ettiğimiz, gaye gösterdiğimiz o üretimin ana dişlisi olması yönünde başarılı olmasını ümit ediyorum. Sevgili öğrencilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

0

0

PROF. DR. CEYLAN : ‘’HER BEŞ BEBEKTEN BİRİNDE GÖBEK FITIĞI GÖRÜLEBİLMEKTEDİR.’’

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Profesör Doktor Haluk Ceylan bebeklerde ve çocuklarda görülen göbek fıtığı hakkında bilgiler verdi. Göbekte şişlik olarak kendisini gösteren göbek fıtığının yenidoğan bebeklerde oldukça sık karşılaşılan bir durum olduğuna vurgu yapan Profesör Doktor Ceylan, yenidoğan yaklaşık her beş bebekten birinde göbek fıtığı görülebildiğine dikkat çekti. Profesör Doktor Ceylan, açık kalmış olan göbek halkasından dışarı çıkan bağırsakların, göbek deliği üzerini kaplayan derinin altında beliren şişliğe neden olduğunu ve bu şişliğin özellikle bebek ağlarken daha da büyüdüğünü, bebek uyurken şişliğin tamamen ortadan kaybolabildiğini sözlerine ekledi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Profesör Doktor Haluk Ceylan sözlerine şöyle devam etti: “Gebelikte, ana rahmindeki bebeğin, anneyle bağlantısı göbek kordonu içinde bulunan kan damarlarıyla gerçekleşir. Göbek kordonu, halka şeklindeki göbek deliği içinden geçerek bebeğin vücuduna ulaşır. Göbek halkası doğumdan sonra, hayatın ilk günleri içinde kendiliğinden kapanır. Göbek halkasının kapanmaması neticesinde göbek fıtığı meydana gelir. Göbek fıtığı hemen her zaman iyi huylu bir gidiş gösterir ve hastaların çok büyük bir kısmında 1 yaşın sonuna doğru kendiliğinden kaybolur, bu süre içerisinde göbek halkası kendiliğinden kapanır ve göbek normal, çukur şeklindeki görünümüne kavuşur. Ancak göbek halkası çapı 1,5cm’den büyük olan fıtıkların kendiliğinden kapanma olasılığı düşüktür. Çocuk 4 yaşına ulaştığında, fıtık halen devam ediyorsa cerrahi tedaviye ihtiyaç vardır. Çocuk 2-3 yaşlarında ve göbek halkası çapı 2cm’den büyük ise halkanın kendiliğinden kapanması beklenmez, bu hastalarda göbek fıtığının cerrahi onarımı önerilir. Çocukluk çağı göbek fıtıklarında boğulma riski çok düşük olmakla birlikte yok da değildir. Genel bir tarif ile fıtık boğulması; fıtık içindeki organların fıtık kesesi içinde sıkışıp kalmasıdır ve bu durumda bağırsaklar zarar görebilir. Boğulmuş fıtık hastası acil şartlarda ameliyat edilir. Göbekteki şişliğin çocuk sakinleştiğinde kaybolmaması, fıtığın her zamankinden sert kıvamda olması, üzerinde kızarıklık ve morluk bulunması, göbek fıtığının boğulma işaretleri olabilir. Böyle bir durumda hasta acilen bir çocuk cerrahı tarafından muayene ve gerekirse ameliyat edilmelidir” diye konuştu.

*

*

*

GTB’DEN TEMEL FİNANS EĞİTİMİ

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Akademi, finansal bakış açısı kazanarak işinde yetkinlik kazanmak isteyen işletme temsilcilerine yönelik “Finansçı Olmayan Yöneticiler İçin Temel Finans Eğitimi’ düzenledi.

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ekşi tarafından verilen eğitimde, katılımcılara Mali Tablo Okuma ve Portföy Yönetimi hakkında bilgiler verildi.

GTB üyesi işletmelerin sektörel alanda ihtiyaç duydukları eğitim faaliyetlerini gerçekleştirerek, bu konuda destekleyici çalışmalar yürüten GTB Akademi, eğitimi serisini ‘Finansçı Olmayan Yöneticiler İçin Temel Finans Eğitimi’ ile devam ettirdi.

GTB üyesi işletmelerin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen eğitimde, Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ekşi, katılımcılara finansal sonuçları doğru yorumlamalarına ve temel performans göstergelerini değerlendirmelerine yardımcı olacak bilgiler aktardı.

Eğitim programında finansal piyasalar ile ilgili genel açıklamalarda da bulunan Prof. Dr. İbrahim Ekşi, son yıllarda firmaların halka açılma yolu ile ciddi bir kaynak elde ettiklerini belirterek, Gaziantep merkezli firmaların da bu pastadan daha fazla pay almaları gerektiğini söyledi.

Halka arzlara olan ilginin arttığına işaret eden Prof. Dr. İbrahim Ekşi, bunun en önemli nedenlerinin başında kredi kanallarının sıkılaşması ve faizlerin artmasının geldiğini ifade etti.

Halka arzlarda yatırımcı ilgisinin önemli rol oynadığına vurgu yapan Ekşi, bu eğilimin gelecekte de aynı yoğunlukta devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. İbrahim Ekşi, eğitim programının son bölümünde ise katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

*

*

*

Kadooil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çifçi:

“EKONOMİNİN KURALLARI YENİDEN YAZILIYOR”

“Büyük sıfırlanma hayatın her alanını etkiliyor”

“Tedarik konusunda her an farklı senaryolara hazırlıklı olmak zorundayız”

TÜRKONFED, Visa ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında, 30 banka ve e-para kuruluşunun desteğiyle 2019 yılında hayata geçirilen İşimi Yönetebiliyorum Programı, beşinci faaliyet döneminde Gaziantep’teki KOBİ’lerle buluştu.

Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, akademisyenler ve iş dünyasından profesyoneller; ‘finansmana erişim’, ‘tedarik zinciri’, ‘finansal dayanıklılık’, ‘e-ticaret’ve‘e-ihracat’ konuları hakkında bilgi verildi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ve GÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Aşnük’ün açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik kapsamında düzenlenen “Afet Dönemlerinde Tedarik Zinciri Yönetimi ve Güvenliği” konulu panelde konuşan Kadooil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çifçi, son yıllardaki hızlı değişimle birlikte ekonominin kurallarının yeniden yazıldığı süreci ve Kadooil’in tedarik zinciri yönetimini anlattı.

DOĞRU BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN!

Son bir kaç yılı, “Doğru bildiklerimizi unuttuğumuz, hayatı ve ekonomiyi yeniden yazmaya başladığımız bir dönem olarak” tanımlayan Kadooil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çifçi, Davos’da bu yeni dönemin “Great Reset” yani “Büyük sıfırlama” olarak tanımlandığını söyledi. Nergiz Kadooğlu Çifçi, “Bence bu kavram bize yön göstermeye başladı bile. Siyaset, ekonomi, ticaret, iklim krizi, doğal afetler, sağlık, lojistik, tüketici alışkanlıkları farklılaşıyor. Teknolojideki gelişmeleri de düşündüğümüzde, bu değişimleri öngörebilmek ve yönetebilmek öncelikli hale geliyor hayatımızda” dedi.

Türkiye’nin en büyük 8 akaryakıt dağıtım şirketinden birisi olan Kadooil’in, tedarik zincirinin yönetimini anlatan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çifçi, tedarik zincirinin etkin yönetimi ile büyük bir operasyonel başarı sağlandığını ifade etti. Çifçi, tedarik zinciri yönetimindeki değişimleri şöyle anlattı:

“Son yıllarda arz talep dengesinin bozulması; emtia fiyatlarında ve lojistik maliyetlerinde büyük dalgalanmalara ve maliyet enflasyonuna yol açtı. Bu değişim öncesi hepimiz, maliyetleri de göz önünde bulundurarak ‘Just in Time’ ile çalışıyorduk. Yani az stok ve gelişmiş lojistik kabiliyetleriyle siparişler zamanında karşılanabiliyordu. Fakat krizler sonrası hammaddeye zamanında erişim zorlaşıp, tedarik sorunlu hale gelebiliyor. Bu yüzden de bazen daha ihtiyatlı bir üretim ve tedarik modeli olan ‘Just in Case’e geçiş yapabiliyoruz. Yani satın almayı güçlendirip, stoklarımızda daha fazla ürün tutma politikası.

Mersin’deki 145.000 m3 kapasiteli akaryakıt terminalimiz yakıt tedariğimiz için en önemli varlığımız. Ancak, bununla yetinmeyip, Dünya’da ve bölgemizde yaşanabilecek olası arz/talep dengesizliklerine cevap verecek kadar dikkatli bir şekilde yapılanıyoruz. İşimizin sürdürülebilir olması için ürün tedariğini en uygun maliyetlerle, zamanında yapmamız şart. Tabi en önemli hususlardan birisi, tüm faaliyetlerimizi Sağlık,  Emniyet ve Çevre kurallarına uygun bir şekilde yürütüyor olmamız. Dünya’daki ve Türkiye’deki tüm gelişmeleri doğru ve zamanında analiz edip, kararlarımızı bu değişimleri ön görerek alabilirsek, daha etkin stratejiler oluşturabilir, tedarik zincirinin güvenli ve sürdürülebilir olmasını sağlayabiliriz.”

“FARKLI SENARYOLARA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

Deprem sonrası akaryakıt sektöründe yaşananlara da dikkat çeken Kadooğlu Çifçi, doğal afet ve savaş gibi durumlar hammaddeye ulaşımı zorlaştırdığını ve global  tedarik zinciri için stratejik önlemleri zorunlu kıldığını belirterek, farklı senaryolara hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti. Kadooil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çiftçi, şöyle devam etti:

Şubat ayında son dönemlerin en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Deprem sonrası akaryakıt konusunda büyük bir ihtiyaç ortaya çıktı. Diğer şirketler gibi biz de bayilerimizin sağlığını teyit ettikten sonra bize gelen taleplerin doğru istasyonlara yönlendirilmesini sağladık. Hatta bunun için iç kaynaklarımızla kendi web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda an be an hangi istasyonlarda yakıt olduğunu gösteren bir uygulama geliştirdik. Sektörde de bunu ilk yapan bizdik. Sonrasında da kapanan rotaları da dikkate alarak, istasyonlarımıza hangi terminallerden yakıt ulaştırabileceğimizi planladık. Zor zamanlardı ve depremin acısını hala yüreğimizde yaşıyoruz.Ancak buradan çıkardığımız dersleri faaliyetlerimizde hazırlıklı olmamızı sağlaması gerek. Öncelikle farkındalığımızı artırmak lazım, çünkü ancak farkındalık bizim hazırlıklı olmamızı sağlar. Deprem bu ülkenin bir gerçeği, ona engel olamıyoruz ancak depremde sağlam kalacak binaları ve altyapıyı oluşturmamız gerek.

Visa Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kıdemli Müdürü Didem Karabuda’nın moderatörlüğünde gerçekleşen panele ayrıca, GTO Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, GSO Başkanı Adnan Ünverdi ve Doç. Dr. Ebru Tekin Bilbil de konuşmacı olarak katıldı.

*

*

*

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

-TIP FAKÜLTESİ FİZYOLOJİ ANA BİLİM DALI BAŞKANI PROF. DR. LÜTFİ ÇAKAR:

-“10 KASIM ATA’MIZI KAYBETTİĞİMİZ GÜN DEĞİLDİR. FİKİRLERİNE DAHA SIKI BAĞLANDIĞIMIZ GÜNDÜR”

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85’inci yılında, SANKO Üniversitesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Lütfi Çakar, “10 Kasım Ata’mızı kaybettiğimiz gün değildir. Fikirlerine daha sıkı bağlandığımız gündür” dedi.

“Kasım’da Ölümsüz Aşk” konulu sunum yapan Prof. Dr. Çakar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık kısa ömrünü, işgal altındaki yurdu İngilizlerden, Fransızlardan, İtalyanlardan, Ruslardan ve Yunanlılardan kurtarmak amacıyla yoksulluk içinde uzun savaşlarla geçirdiğini söyledi.

Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile ülkesini muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için her türlü donanım ve bilgiye sahip, sadece Türk tarihine değil dünya tarihine de damga vuran büyük bir önder olduğunun altını çizen Prof. Dr. Çakar, şöyle devam etti:

 “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatan topraklarını parçalamaya çalışanlara ve kutsal değerlerimize el uzatanlara karşı milletimize en zor zamanlarında liderlik yapmış, birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır.

Yurdumuzu düşmanlardan temizledikten sonra, aziz milletimizin ilim ve fen ışığında, yeniliklere açık, modern ve çağdaş insanlar olarak yetişmesi için devrimlerle, fabrika kuruluşlarıyla harcayan Ata’mızın toprakta değil, her Türk’ün kalbinde ölümsüz bir aşkla yaşadığını anımsatmak istiyorum.”

Cumhuriyetin ilanından sonra çağdaş ve laik bir Türkiye için Atatürk’ün yaptığı devrimleri de anlatan Prof. Dr. Çakar, şunları kaydetti:

 “Atatürk’ün ‘En büyük eserim!’ dediği en büyük mirasımız olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve O’nun ilke ve inkılapları ışığında tam 100 yıldır olduğu gibi bundan sonra da ilelebet payidar kalmasını sağlamak hepimizin vatandaşlık görevidir.

Vatanı ve milleti için canı pahasına yaptığı fedakarlıklarla, kalplerimize ölümsüz bir aşkla yerleştirdiğimiz Atatürk’ümüzü ebediyete intikalinin 85’inci yılında bir kez daha saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.”

Tören, üniversite tarafından hazırlanan ATA’M video gösterimi eşliğinde Tıp Fakültesi 2’nci sınıf öğrencileri Ali Tuna İnce ve Abdurrahman Yiğit, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Okyanus Çelik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Nida Kaya’nın Orhan Seyfi Orhon’un ‘Gazimize’ adlı şiiri seslendirmesinin ardından, katılımcıların Atatürk köşesindeki anı defterine duygu ve düşüncelerini yazmaları ve karanfil bırakması ile son buldu.

Sosyal ve Kurumsal Hizmetler Müdürlüğü ile Edebiyat Kulübü tarafından SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu’nda düzenlen törenin sunuculuğunu Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ece Nida Kabakcı üstlendi.

Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Mıhçıoğlu, SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Genel Müdür Yardımcıları Rabia Ağar, Hüseyin Söylemez, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı