Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 09.11.2023 e gazete

admin | 09 Kasım 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 09.11.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 09.11.2023 e gazete

HABER METNİ;

YÜKSEK YARGI MERCİLERİ ARASINDAKİ ÇATIŞMA GÖRÜNTÜSÜ

ADALET DUYGUSU İÇİN ENDİŞE VERİCİ

AK Parti Grup Başkanvekili, Gaziantep Milletvekili, önceki dönem Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Yargıtay ve Anayasa mahkemesi tartışmaları konusunda sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Gül Yüksek yargı mercileri arasındaki çatışma görüntüsünün, hukuk devleti ve mülkün temelinde yer alan adalet duygusu için endişe verici olduğunu vurgulayarak;

“Yargı hakemdir, sorunları çözer. Yargı hakem olma vasfını yitirirse, çözümün değil sorun ve çatışmanın kaynağı haline gelir.

Her kurumun kaynağını milletten alan yetki ve fonksiyonunu hukuk çerçevesinde kullanması esastır. Yargı organlarının da ihtilafları derinleştirmeden, anayasal sınırlar içinde kalarak sorun çözmesi milletimizin en tabii beklentisidir” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için “hak ihlali” kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu..

0

0

MUHTEŞEM BULUŞMA 18 KASIMDA

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Şehreküstü’den Yeşilvadi’ye çıkacak olan 2km lik tünelin 25 Aralık 2023 tarihinde açılışının yapılacağını ifade ederek ilk buluşmanın iki karşı girişin buluşmasının da 18 Kasım 2023 günü olacağını söyledi.

Tahmazoğlu ayrıca sosyal medya açıklamasında şu cümlelere yer verdi;

“Gazi şehrimize bir ilki kazandıracak olmanın heyecanını taşıyoruz.

Tünel çalışmalarımızda son sürat ilerliyoruz.

Çok yakında burada size bir müjdem olacak.

Beklemede kalın.

Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri”

0

0

Güneydoğulu Hububatçılar Dubai’ye Çıkarma Yaptı

DUBAİ’DE GÖZLER TÜRK GIDA İHRACATÇI FİRMALARINDA

Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarları için en önemli gıda fuarlarından birisi olan Dubai Gulfood Manufacturing 2023’e Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 32 firma stant açarak katıldı. Fuarın ilk gününde Türk stantlarına yoğun ilgi olduğunu ifade eden Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu Dubai Gulfood Manufacturing 2023 fuarının adeta Ortadoğu, Afrika ve Uzakdoğu’ya açılan kapı olduğunu ifade etti.

2023 yılını yoğun tanıtım çalışmalarıyla geçiren Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 7-9 Kasım 2023 tarihleri arasında sürecek olan Dubai Gulfood Manufacturing fuarına Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu’nun markası olan Türkiye Gıda İhracatçılarının açmış olduğu stant bünyesinde katılım sağladı. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, fuarın ilk günü katılımcı Türk firmaların stantlarını ziyaret ederek başarılar dilerken Kadooğlu fuarın başarılı geçtiğini ve beklenenin üzerinden ilgiyle karşılaştıklarını ifade etti. TİM Başkan Vekili Ahmet Fikret Kileci ve TİM Hububat Bakliyat Sektör Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı heyet fuar genelinde incelemeler yaparak dünyanın birçok ülkesinden fuara katılan potansiyel alıcılarla karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Türkiye’den 227 Güneydoğudan 32 Firmayla Dubai’de Fuardayız

Fuarla ilgili bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu “7 Kasım tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Dubai Gulfood Manufacturing 2023’e Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 32 firmamız stant açarak katılmıştır. Geçtiğimiz yıla oranla katılım sayısı bir hayli artmıştır. Türkiye genelinden ise yaklaşık 227 firmanın katıldığı fuar gıda sektörü için büyük önem taşımaktadır. Özellikle Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarına açılan kapı niteliğindeki bu fuarın başarılı geçeceğine inanıyoruz. Katılımcı Türk firmalarımızın stantlarına yoğun ilgi elbette firmalarımız gibi ülkemiz adına bizleri de memnun etmektedir. Bizler de Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu’nun markası olan Türkiye Gıda İhracatçılarının açtığı standın koordinasyonunu sağladığımız bu fuarda; katılımcılarımızın karşılaştığı sorunların çözümüne yardımcı olduğumuz gibi bireysel katılım sağlayan ihracatçılarımıza da potansiyel alıcılarla iş görüşmesi yapabilecekleri bir ortam oluşturduk. Diğer taraftan standımızda Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen ürünlerimizle hazırlanan çeşitli yemekleri de katılımcılara ikram ediyoruz.   9 Kasım’a kadar devam edecek olan fuarda aynı zamanda ülkemizin de tanıtımını yapıyoruz” dedi.*

*

*

TAHMAZOĞLU DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERİ ECDATLA BULUŞTURDU

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Nurdağı ve İslâhiye’de depremden etkilenen öğrencileri Yamaçtepe Bilim Kampında ağırladıktan sonra Çanakkale’de ecdatla buluşturdu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından geçtiğimiz günler içerisinde AK Parti İl Başkanlığı ile düzenlenen organizasyonla Şahinbey Belediyesi’nin Kitap Fuarına davet edilen Nurdağı ve İslahiye’deki depremzede öğrenciler bu kez de Çanakkale’de ecdadı ziyaret edip dua ettiler. Başkan Mehmet Tahmazoğlu depremzede öğrencileri Yamaçtepe Bilim Kampı’nda ağırladıktan sonra Çanakkale ecdatla buluşturdu.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu depremzede öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Geçtiğimiz günler içerisinde 6.’sını düzenlediğimiz kitap fuarında Nurdağı ve İslahiye’den depremzede öğrencilerimizi ağırlamış, onlara kaynak kitap hediye etmiştik. O günkü buluşmamızda kendilerini Çanakkale’de ecdatla buluşturma sözü vermiştik ve öğrencilerimizi ecdatla buluşturduk. Depremzede öğrencilerimizi önce Yamaçtepe Bilim Kampında ağırladık ve onlarla sohbet ettik. Daha sonra ise onları Çanakkale’ye şehitler diyarına uğurladık. Öğrencilerimiz bu vatan topraklarının kolay kazanılmadığını yerinde görerek vatan için şehit olan ecdatlarımıza dua ettiler. Onlar içinde bizim içinde çok güzel ve dolu dolu geçen bir zamandı. Depremzede öğrencilerimizin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi.

*

*

*

GTB AKADEMİ’DEN E-İHRACAT EĞİTİMİ

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Akademi tarafından borsa üyesi işletmelere yönelik ‘E-İhracat Eğitimi’ düzenlendi.

E-ihracat nasıl yapılır ve e-ihracatın yol haritasının anlatıldığı eğitim programında, Prof. Dr. Hanifi Murat Mutlu katılımcılara, e-ihracatın sunduğu avantajlar hakkında da bilgiler verdi.

GTB’nin üyelerine yönelik gerçekleştirdiği eğitim faaliyetlerini tek çatı altında toplayan GTB Akademi, son yıllarda hızlı bir yükseliş ivmesi gösteren ve işletmelerin dijital dünyada uluslararası pazarlara erişmesine olanak sağlayan “e-ihracat” ile ilgili eğitim programı düzenledi.

GTB üyesi işletmelerin temsilcilerinin katıldığı eğitimde, Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Hanifi Murat Mutlu, katılımcılara e-ihracatta pazar belirleme, e-ihracat stratejileri, e-ihracat avantajları ve e-ihracat iş modelleri ile e-ihracat destekleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Dünyada mobil cihaz kullanımı ve sosyal medya yaygınlığının e-ticaret ve e-ihracatın büyüme dinamikleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Prof. Dr. Hanifi Murat Mutlu, “Mobil cihazlar e-ticarete katkı sağlamakta. Bunun yanı sıra internet altyapısının yaygınlığı ve artan mobil cihaz kullanımı sosyal medya kullanıcı tabanındaki büyümeyi tetiklemekte. 2020 yılında küresel olarak 3,6 milyar sosyal medya kullanıcısı saptanmış olup 2025 yılında ise bu rakamın 4,41 milyara ulaşması beklenmekte” dedi.

ÇİN, E-PAZARIN EN GÜÇLÜ OYUNCUSU

Dünyada son 5 yılda katlanarak büyüyen e-ticaret hacminin, COVID-19 ile beklentilerin üzerine çıkarak rekor düzeylere ulaştığını vurgulayan Prof. Dr. Mutlu, 2020 yılı itibarıyla Çin’in 2,29 trilyon dolar tutarında e-ticaret satışı ile pazarın en güçlü oyuncusu olduğunu söyledi.

Çin’i, 794,5 milyar dolar ile Amerika Birleşik Devletleri’nin takip ettiğini belirten Prof. Dr. Mutlu, pazardaki diğer güçlü ülkelerin ise sırasıyla İngiltere, Japonya, Güney Kore ve Almanya olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında e-ihracatın işletmelere sağladığı avantajlara da değinen Mutlu, “Her şeyden önce ihracat operasyonu ve gümrük muafiyetleri ile pazara giriş imkânı daha kolay. Dünyanın her yerinden ve daha büyük alım gücüne sahip müşteri edinilebilme potansiyeli sağlamakta. Toptan satışlara göre yüksek kâr marjı sağlaması nedeni ile ihracat gelirlerini artırmakta.  Geleneksel ihracat sürecine göre risk payı düşüktür ve ödeme süreci daha kolay ve hızlıdır” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hanifi Murat Mutlu, eğitim programının son bölümünde ise katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

*

*

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİYİ SİNEMADA BULUŞTURACAK PROTOKOL İMZALANDI

-ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE “ÖĞRETMEN” FİLMİNİ İZLEYECEK

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; idareci, öğretmen ve öğrenciyi, “Öğretmen” isimli sinema filminde buluşturacak protokolü imzaladı.

Eğitime sağladığı akademik desteklerin yanı sıra sosyal desteklerle de yıl boyunca faaliyetlerini devam ettiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi önemli bir protokole imza attı.

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde (ŞSM) düzenlenen protokole imza programına; Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Şehitkamil İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı katılım sağladı.

Protokol kapsamında; Şehitkamil İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek idareci, öğretmen ve öğrenciler, 20 Ekim 2023 tarihinde vizyona girecek “Öğretmen” adlı sinema filmini Şehitkamil Belediyesi sponsorluğunda izleyecek.

Öğrencilerin, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım oranını artırmak, millî, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren genç nesillerin yetiştirilmesini sağlamak, öğretmenlik mesleğinin önemini öğrencilere anlatabilme amacını taşıyan protokol; Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Şehitkamil İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı tarafından imza altına alındı.

EĞİTİMİN HER NOKTASINDA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İmza öncesi açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu ifadeleri kaydetti:

 “İmzalayacağımız protokol, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne yönelik olarak yapılan bir etkinliği kapsıyor. Özellikle eğitim gören yavrularımızın yeni vizyona giren ‘Öğretmen’ filminin yerinde izlemesine yönelik hem özellikle dezavantajlı bölgedeki çocuklarımızın sinema etkinliklerine katılmasını sağlamak, aynı zamanda da Öğretmenler Günü münasebetiyle ‘Öğretmen’ filminin yerinde izlenmesini sağlamak istedik. Bu konuda Millî Eğitim Müdürlüğümüzün vermiş olduğu desteğe yürekten teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, belirli bir program dahilinde sinemada buluşturulacak. Bu konuda tüm ekip arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah, eğitimin her noktasında destek olmaya devam edeceğiz.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı