Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 08.11.2023 e gazete

admin | 08 Kasım 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 08.11.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 08.11.2023 e gazete

HABER METNİ

KİRAZOĞLU’NA ÖNEMLİ GÖREV

27. Dönem Gaziantep Milletvekili ve Ak Parti MKYK Üyesi Mehmet Sait Kirazoğlu AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Mehmet Sait Kirazoğlu ‘nu kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyor, Yerel Yönetimler başkanı ve tüm yardımcılarına başarılar diliyoruz.

*

*

ŞEHİTKAMİL’DEN, “SPORA TAM DESTEK”

-FADILOĞLU: “BU ÇALIŞMALARIN HEPSİ MİLLETİN EVLADINA BİR DOKUNUŞ”

Şehitkamil Belediyesi, “Spora Tam Destek” projesi kapsamında Gaziantep genelinde faaliyet gösteren 86 amatör spor kulübüne, spor liselerine ve Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Futbol Takımı’na branşa özgü spor malzemesi desteği sağladı. Anorak mont, adet atkı-bere-eldiven-buff seti ve futbol antrenman toplarının armağan edildiği programa, spor camiası büyük ilgi gösterdi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından, “Malzeme Tamam, Kışın Futbola Devam” mottosu ile gerçekleştirilen sporculara malzeme desteği, amatör spor kulüplerine daha nitelikli şartlarda müsabaka ve antrenmanlara katılma imkânı sağlıyor.

Şehitkamil Belediyesi, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği amatör spor kulüplerine malzeme desteğini; 2023-2024 sezonu öncesi 86 farklı amatör spor kulübü, spor liselerinin futbol takımlarına ve Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Futbol Takımı’na verdiği sportif malzemelerle devam ettirdi. Şehitkamil Belediyesi, toplam bin 890 adet anorak mont ve atkı-bere-eldiven-buff seti ile bine yakın futbol antrenman topu armağan etti.

Gaziantep ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir, Gaziantep ve Türk futboluna yapmış olduğu katkılardan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde (ŞSM) gerçekleştirilen spor malzemesi takdim törenine; Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Abdülkadir Gözegir, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Anlatıcı, Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Fikret Alıncak, TÜFAD Gaziantep Şube Başkanı İsmet Savcılıoğlu, ile çok sayıda spor kulübü başkanı, spor liselerinin müdürleri, antrenör ve sporcular katıldılar.

 AMACIMIZ, SAĞLIKLI BİR NESLİN YETİŞMESİ ADINA ELİMİZDEKİ İMKANLARI SEFERBER ETMEK

Programda konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu ifadeleri kullandı:

 “Göreve geldiğimiz zaten itibaren bir tek amaçla hareket ettik. “Milletin kaynakları, millete hizmet edecek.” dedik. Belediyecilik hizmetleri için yaptıklarımız çalışmalar bir tarafta ama diğer tarafta Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz çalışmalar, Diyanet İşleri Başkanlığımız ile yapmış olduğumuz çalışmalar, amatör spor kulüpleriyle yapmış olduğumuz çalışmalar… Bu çalışmaların hepsi milletin evladına bir dokunuş. Bugün itibariyle 86 takımımıza bu hediyeler takdim edilecek. Özellikle Şehitkamil Belediyesi olarak da mümkün olduğu kadar sporu tabana yaymak ve alt yaş gruplarından başlayıp sistemin içerisine nitelikli sporcu yetiştirmek adına bu işin mutfağında olacağız, dedik ve mutfağında devam ediyoruz. 5 ana branşın içerisinden 4’ünden çok şükür Milli Takım kadrolarına sporcu gönderdik. Futbolda yaklaşık 30 sporcumuzu, üst kademedeki liglere gönderdi. Tabii buradaki iş birliğinden dolayı ben tüm yöneticilerimize, okul yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Amacımız, sağlıklı bir neslin yetişmesi adına elimizdeki imkanları seferber etmek. Ben tekrar tüm ekip arkadaşlarıma, burada bulunan yöneticilerimize, idarecilerimize yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah, centilmenlik içerisinde bu sezonlar devam eder. Kazasız belasız bir sezon diliyorum.”

TÜRKİYE’DE, ÖRNEĞİNE ÇOK AZ RASTLAYACAĞIMIZ BİR BELEDİYECİLİK

Programda konuşan Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, şu ifadeleri kaydetti:

 “Bizler sporu sadece bedensel bir faaliyet olarak görmüyoruz. Sizlerin de öyle görmemesini isterim. Spor, aynı zamanda centilmenliktir, spor paylaşmaktır. Spor karşıdakini anlayıp onun duygularını da paylaşmaktır. Bütün unsurları değerlendirdiğimizde spor sadece koşmak, koşturmak, topla eğlenmek değildir. Bunu hep beraber görebiliyoruz. Arkadaşlar, günümüzde bir bireyin sadece tek yönlü olmaması lazım. İş başvurularında, sporcu seçimlerinde bile artık farklı sorular sorulmaya başladı. Bundaki sebep de tek yönlü yetişmemesini sağlamak, akademik başarılarının yanında sportif başarı, sportif başarılarının yanında kültürel bazen bir sanata yönelik bu tür etkinliklerin de bir arada olmasını istiyoruz. Yetişen bireyin daha doğrusu beklediğimiz bireyin bu tüm unsurlarını hep beraber bir arada bulundurmasını önceliklendiriyoruz. Akademik başarı noktasında bizler Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile okullarımızda bunu bir yere kadar sağlayabiliyoruz. Ancak sportif ve kültürel faaliyetlerde istediğimiz düzeye gelmekte, tek başımıza yeterli olmuyoruz. Bu noktada biz, yerel yönetimleri çoğu zaman yanımızda görmek isteriz ki hakikaten bunu mutluluk ve gururla söyleyeyim; Şehitkamil Belediyemiz, belki de Türkiye’de örneğine çok az rastlayacağımız bir belediyecilik yaparak bütün öğrencilerimize, gençlerimize elinden gelenin fazlasını vererek gerek sportif gerek de kültür anlamda desteklediğini görüyoruz. Ben Sayın Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımı iletiyorum.”

HER TALEBİMİZİ ÇEKİNMEDEN İLETİYORUZ

Programda konuşan Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdülkadir Gözegir, şu sözleri kullandı:

 “Konuşmalarımızda, şunu vurgulamaktan kaçınmıyorum, iyi ki Şehitkamil Belediyemiz var, iyi ki Rıdvan Başkanımız var. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler, her talebimizi çekinmeden iletiyoruz. Tabii ki sporcularımız adına. Sporcularımızın ihtiyaçları doğrultusunda talepte bulunuyoruz. Bu taleplerimiz, her zaman bir şekilde karşılandı ve en iyi malzemeleri, en iyi sahaları kullanma fırsatı doğdu. Onun için de ayrıca teşekkür ediyorum.”

0

0

*

BAKAN GÖKTAŞ ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN YETİM AİLELER İÇİN YAPTIĞI KONUTLARI İNCELEDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan yetim aileler için yapılan evleri gezerek incelemelerde bulundu.

Bir dizi program ve açılış törenine katılmak için Gaziantep’e gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve protokol üyeleri ile birlikte yetim aileler için çelikten yapılan konutları gezerek Başkan Tahmazoğlu’ndan bilgi aldı.

DEPREMDEN EN ÇOK ETKİLENEN YERLERDEN BİRİ NURDAĞI

Şahinbey Belediyesi tarafından yetim aileler için yapılan 100 konutu ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “TOKİ, yıkılan ve zarar gören binaların yerine 30 binden fazla konut ve 8 bini aşkın köy evinin yapımını üstlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizler depremden etkilenen vatandaşlarımıza 106 milyon liraya yakın bir ödenek sunduk, bu bölge itibarıyla, Nurdağı depremden en çok etkilenen bölgelerimizin başında geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bu felaketin yüreklerde açtığı yaraları kapatmak için tüm uzman ekiplerimizle her an, her zaman sahadayız, her zaman sizlerleyiz. Başta çocuklarımız olmak üzere burada yaşayan her vatandaşımızın huzurunu sağlamayı kendimize görev bildik.”

YETİM AİLELERİN YANINDAYIZ

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak her zaman yetim ailelerin yanında olduklarını belirterek “Yetim ailelerin yanında olarak onlara ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk Mavikent Mahallemize 100 yetim ailemiz için konut yaptık. Konutlarımızın hepsi yalıtımlı ve çevre düzenlemeleri yapıldı. Bir ailenin yaşamını sürdürebileceği standartlara sahip. Şahinbey Belediyesi olarak, yetim ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz ”dedi.

*

*

*

DUBAİ’DE ALTUNKAYA RÜZGARI

Dubai’de kapılarını açan Uluslararası Dubai Gulfood Manufacturing 2023 Gıda Fuarına katılan Altunkaya Grup standı ziyaretçi akınına uğradı. Özellikle Afrika, Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkelerinden gelen katılımcıların ziyaret ettiği Altunkaya Grubun standında yenilikçi ürünler yer alıyor.

Dünyanın en önemli uluslararası gıda fuarlarından birisi olan Dubai Gulfood Manufacturing 2023 kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bir çok ülkeden nitelikli katılımcının yer aldığı fuarda Türkiye’yi gururla temsil eden Altunkaya Grup standı fuarın ilk gününden itibaren yoğun ilgiyle karşılaştı. Uluslararası fuarların gerek ülke gerek ürün tanıtımı için büyük önem taşıdığını ifade eden Altunkaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya “2023 yılı elbette grup şirketlerimizin uluslararası arenada en fazla faaliyet gösterdiği bir yıl oldu. Dünyanın bir çok kıtasında gerçekleştirilen gıda fuarlarına katılım sağladık. Bu kez de Uluslararası Dubai Gulfood Manufacturing 2023 Gıda Fuarında yerimizi aldık. Fuarın ilk günü özellikle Ortadoğu, Afrika ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen alım heyetlerinin ilgi odağı haline gelen standımızda yenilikçi ürünlerimizi de tanıtma şansı yakaladık. Diğer taraftan rakip ülkelerin sektörümüzle ilgili çalışmalarını da yakından izleme şansı yakaladık. Fuarın başarılı geçmesini diliyoruz” dedi.

GAİB Heyeti Dubai’de Altunkaya’yı Yalnız Bırakmadı

Uluslararası Dubai Gulfood Manufacturing 2023 Gıda Fuarına katılan Güneydoğulu firmaları ziyaret eden TİM Başkan Vekili Ahmet Fikret Kileci, TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ile beraberlerindeki heyet Altunkaya Grup standını ziyaret ederek fuar hakkında ilgililerden bilgiler alarak başarılar dilediler. 7 Kasım 2023 tarihinde kapılarını açan fuarın 9 Kasım 2023’e kadar devam edeceği de öğrenildi.

*

*

*

MEVSİM GEÇİŞLERİ BİZİ NASIL ETKİLİYOR?

-SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DR. ÖĞR. ÜYESİ TÜRKMEN:

-“MEVSİM GEÇİŞLERİNDE ÖZELLİKLE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ZAYIF OLAN BİREYLERİN HASTALIKLARA YAKALANMA ORANI ARTAR”

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Merve Türkmen, mevsim geçişleriyle birlikte vücutta ani sıcaklık değişimleri oluşumuyla, özellikle bağışıklık sistemi zayıf bireylerin hastalıklara yakalanma oranının arttığını söyledi.

Değişen hava şartları nedeniyle vücut ısısı dengesinin tam sağlanamadığı ve bağışıklık sisteminin zayıfladığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Türkmen, “Bağışıklık sistemi savunma mekanizmasıdır ve vücudumuzu zararlı cisimlerden uzak tutarak, korur” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Türkmen, “Özellikle havanın bir anda ısınıp soğuması, güneşe aldanıp ince kıyafetler giyilmesi, beslenme ve uyku düzenindeki değişiklikler vücut direncini düşürür. Bu yüzden nezle, grip, farenjit gibi enfeksiyonlar ortaya çıkabilir” ifadelerini kullandı.

HASTALIK BELİRTİLERİ BENZER OLABİLİR

“Mevsim geçişlerinde en sık karşılaştığımız hastalıklar soğuk algınlığı (nezle) ve griptir” diyen Dr. Öğr. Üyesi Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Grip belirtilerinde ateş, baş ağrısı ve kas ağrıları daha fazla görülürken, soğuk algınlığında daha çok burun akıntısı, burunda tıkanıklık, hapşırma görülür. Kırgınlık, yorgunluk, halsizlik ise her iki hastalıkta da görülebilir. Her ikisine de virüsler neden olmaktadır. Grip daha ağır geçirilirken, soğuk algınlığı gribin daha hafif bir formu olarak düşünülebilir.”

ÇOCUKLAR VE 65 YAŞ ÜSTÜ KİŞİLER DİKKATLİ OLMALI

Mevsim geçişlerinden en çok çocukların ve 65 yaş üstü kişilerin etkilendiğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Türkmen, bu durumun bağışıklık sistemlerinin daha zayıf olmasından kaynaklandığını anımsattı.

Dr. Öğr. Üyesi Türkmen, erişkinlerin bütün gün kapalı ortamlarda çalışmaları ya da çocukların okullarda bir arada olmalarının bağışıklık sistemlerini zayıflatabildiği gibi mikropların çoğalması için ortam hazırladığına dikkat çekti.

ELLERİ SIK YIKAMAK ÖNEMLİ

Grip ve nezlenin daha çok hava yoluyla bulaşan hastalıklar olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Türkmen, şu bilgileri paylaştı:

 “Maske kullanmak, öksürürken ve hapşırırken ağzı kapatmak, sık sık el yıkamak korunma yöntemlerinin başında gelmektedir. Bu hastalıkların el temasıyla bulaşma olasılığı yüksek olduğundan elleri sık yıkamak bulaşma riskini düşürmektedir”

TEDAVİ NEDENE VE KİŞİYE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİR

Hastalığa uygun tedavi yönteminin o hastaya göre hekim tarafından belirlendiğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Türkmen, şu önerilerde bulundu:

 “Dinlenmek ve bol su içmek önemlidir. Ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçlar kullanılabilir. Burnu ve ağzı okyanus suyuyla temizlemek tedaviye yardımcı olur. Kişinin ateşi yükseliyorsa ve burun akıntısı koyu renge dönüştüyse bakteriyel enfeksiyon olabileceği akılda tutulmalıdır.”

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER

Dr. Öğr. Üyesi Türkmen, mevsim geçişlerinde yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

“- Grip olan kişilere 1,5 metreden fazla yaklaşılmamalı,

– Ortak kullanımı olan masa, telefon, kalem gibi nesneler sık temizlenmeli,

– Okul, hastane, fabrika gibi kalabalık ortamlarda el antiseptikleriyle eller temizlenmeli,

– Kapalı ortamlar sürekli havalandırılmalı,

– Düzenli beslenilmeli,

– Uyku düzeni olmalı,

 – Stresten olabildiğince uzak durulmalı,

– Sigaradan uzak durulmalı,

– Bol sıvı tüketilmeli,

– Grip hastalığına karşı aşı olunmalı,

– Tuzlu su, karbonatlı su ile gargara yapılabilir,

– Ilık suyla duş alınabilir,

– C vitamini deposu portakal, mandalina, greyfurt ve limon tüketilebilir,

– Takviye gıda olarak C vitamini kullanılabilir,

– Özellikle kronik hastalığı olanlar, çocuklar ve 65 yaş üstü kişiler dikkatli olmalıdır.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı