Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 03.11.2023 e gazete

admin | 03 Kasım 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 03.11.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 03.11.2023 e gazete

HABER METNİ;

TAHMAZOĞLU “ŞEHRE DEĞER KATACAK”

 40 BİN METREKARE ALANDA YAPILAN KÜTÜPHANE

BU ŞEHRE DEĞER KATACAK

Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesi olan Şahinbey Millet Kütüphanesi’nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken Başkan Mehmet Tahmazoğlu kütüphaneyi bu yıl içerisinde hizmete açacaklarını ifade etti.

Akkent Mahallesi’ne 40 bin metrekare alanda yapılan kütüphane inşaatı hızla devam ediyor. Kütüphane tamamlandığında mimari tasarımının yanında çevreci uygulamaları ile de örnek gösterilecek. Yeni nesil modern kütüphane, sadece kitap alanı değil, her türden içeriğe sahip ve her yaş grubundan insana açık, yaşayan ve hizmet veren bir mekân olacak.

400’ÜN ÜZERİNDE PERSONEL ÇALIŞIYOR

Şahinbey Millet Kütüphanesi’nin tamamlanmasını büyük bir heyecanla beklediğini ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Millet Kütüphanemizin yerden yüksekliği 40 metre olan kubbesinin betonarme işlemlerini tamamladık. Yalıtım işleri tamamlandı. Dış cephenin üzeri yukarıdan aşağıya titanyumla kaplanacak. Bir diğer yandan da içeride mekanik, yer döşeme ahşap çalışmaları gece gündüz demeden devam ediyor. Şahinbey Millet Kütüphanesi’nin inşaat çalışmasında 400’ün üzerinde personel çalışıyor. Söz verdiğimiz gibi bu yıl bitmeden kütüphanemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Kütüphanemiz 24 saat açık olacak ve her yaş grubu için ayrı bölümler, bireysel ve grup çalışma odaları bulunacak. Şehrimize değer katacak, gençlerimizin önünü açacak bir kütüphane olacak. Ekibimizle birlikte en kısa sürede açarak vatandaşımızın hizmetine sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Kütüphanemiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

0

*

Gaziantepli Halıcılar Avustralya’da 400 Milyon Dolarlık Pazara Talip

HALICILARIN GÖZÜ 400 MİLYON DOLARLIK AVUSTRALYA PAZARINDA

Avustralya’da Gaziantepli Halıcılara Büyük İlgi

Gaziantepli Halıcılar, Global Pazarların Önemli Aktörleri Arasında

Ticaret Bakanlığının desteğiyle Malezya- Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği üyelerinden oluşan heyet Avustralya’da 2024 yılı yeni koleksiyonlarını görücüye çıkardı. Avustralya’nın önde gelen halı ithalatçı firmalarıyla bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştiren Gaziantepli halıcılar, bu ülkenin yaklaşık 400 milyon dolarlık halı pazarına talip.

Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında Halı sektörüne yönelik Malezya ve Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen GAHİB, dünya genelinden yıllık yaklaşık dört yüz milyon dolarlık halı ithalatı yapan Avustralyalı halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek yenilikçi ürünlerini tanıttılar. Ülkenin bir çok kentinden Sydney’e gelen Avustralyalı halı tüccarları, Türk ürünlerine büyük ilgi gösterirken Gaziantepli halıcıların yeni koleksiyonlarını beğendiler. Görüşmenin gerçekleştirildiği alanda Gaziantepli halıcıları yalnız bırakmayan Türkiye’nin Sydney Başkonsolosu Ali Sevim de Gaziantepli halıcılarla bir araya gelerek uzun uzun sohbet edip Avustralya ekonomisi ve kültürü hakkında bilgiler verdi.

Avustralya Yıllık 400 Milyon Dolarlık Halı İthal Eden Büyük Bir Pazar

Avustralya’nın Sydney kentinde gerçekleştirilen görüşmelerin başarılı geçtiğini ifade eden GAHİB Başkan Yardımcıları Bekir Şahan ve Adem Beğendi, global pazarlarda daha etkin rol alabilmek için sektörel ticaret heyetleriyle potansiyeli yüksek ülkeleri ziyaret etmeye devam edeceklerini sözlerine eklediler. GAHİB Başkan Yardımcıları Bekir Şahan ve Adem Beğendi yaptıkları değerlendirmede “Birliğimiz Ticaret Bakanlığının desteğiyle Malezya- Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenledi. İlk olarak Malezya’ya giden heyetimiz burada başarılı görüşmeler yaparak bu ülkenin önde gelen halı ithalatçılarıyla toplantılar gerçekleştirdik. Halı satışı yapılan mağazaları ziyaret ederek burada hem satıcıların hem de nihai tüketicilerin görüşlerini alma şansı yakaladık. Malezya’nın ardından Avustralya’ya gelerek burada da yine halı ithalatçılarıyla temas sağlayarak yenilikçi ürünlerimizi tanıtma şansı bulduk. Avustralya pazarı halı sektörü için büyük önem taşıyor. 400 milyon doların üzerinde bir ithalata sahip bu pazarda biz henüz 2022 verilerine göre 25 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu rakamı yükseltmek ve pazarın büyük bir bölümüne hitap etmek istiyoruz. Gerek kapasite gerekse kalite açısında Avustralyalıların taleplerini karşılayabilecek üretim kapasitesi ve kalitesine sahibiz” dediler.  Avustralya’nın Sydney kentinde gerçekleştirilen ikili görüşmelerin ardından Gaziantepli halıcılar kentte bulunan halı mağazalarını da ziyaret ederek halı satıcılarıyla da karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

0

0

0

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ (TKKB) DEPREM BÖLGESİNDE

STK’ları dinleyecek heyet, sorun ve çözümlerle ilgili rapor hazırlayacak

Rapor, Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklara sunulacak

Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden hasar gören illere çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelecek TKKB heyeti, tespit edeceği sorun ve çözüm önerilerini rapor halinde Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklara sunacak.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) Başkan Yardımcısı Necati Binici, depremde hasar gören illere gerçekleştirecekleri çalışma ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te, 3-4 Kasım tarihlerinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geleceklerini kaydeden Binici, deprem sonrası yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini tespit ederek rapor haline getireceklerini belirtti.

Binici, “Bu illerimizde kamu ve yerel yöneticilerle de görüşmeler gerçekleştireceğiz. Deprem sonrası yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında hazırlayacağımız kapsamlı raporumuzu Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklara sunacağız. Amacımız kamu ve yerel yöneticilerimizle birlikte sivil toplum kuruluşlarımızın da desteği ile deprem sonrası bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak” dedi.

0

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’DEN OKULLARA SPOR MALZEMESİ DESTEĞİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından spor altyapısını güçlendirmek için okullara yönelik spor malzemesi dağıtımları sürdürülüyor. Öğrencilere spor yaparken kullanabilecekleri malzemeler dağıtılıyor.

Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi’nde yapılan programda öğrenciler için 600 eşofman, tişört, sweatshirt dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen programda ayrıca öğrencilerin gösterilerine de yer verildi.

Programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özdal, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ŞAHİN: ARTIK ZAMAN UZMANLAŞMA ZAMANI

Dağıtım töreninde konuşan Başkan Fatma Şahin, sporun gençler için erdem, fazilet ve güzel ahlakı oluşturduğunu belirterek şunları söyledi:

“Eğitim şehri Gaziantep dedik. Tek başına fizik, kimya değil. Daha anne kucağında çocuğun fiziksel gelişimi başlıyor. Yetenekleri kümeleştirmek, taramalar yapmak ve bunu sürdürülebilir kılmak gerekiyor. Doğru hedefleme ve odakla beraber tesisleşmeyi tamamlarsak başarı geliyor. Artık zaman uzmanlaşma zamanı. Gençlerin bütün enerjisine güveniyorum. Yapılan bu işin sonunda binlerce madalya bu okula geliyor. Bunu kazanan öğrencilerimizin özgüvenidir. Ne iş yaparsak yapalım bu coğrafyanın çocukları en iyisini olmak zorundadır. Bunu yapacak ilgimiz, bilgimiz, irfanımız, imanımız var. İlk yüzyılı tamamladık. Bizler gelip geçiyoruz ikinci yüzyılı gençlerimiz inşa edecek. Bu yeni yüzyıl spor yüzyılı, sporcunun, gençlerin, barışın, sevginin yüzyılı olacak.”

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özdal ise yaptıkları konuşmalarda sporun önemine vurgu yaptı, Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleşme ve malzeme yardımlarına değinerek teşekkür etti.

0

*

*

GSO’DA “SAVUNMA SANAYİİ LOJİSTİK MALZEME YERLİLEŞTİRME TOPLANTISI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 GAZİANTEP SAVUNMA SANAYİSİNDE MUHAKKAK OLMALIDIR

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğinde; firmaların savunma sanayi sektöründe katma değerli üretim yapmalarına ve Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü’ne (AFGM) tedarikçi olmalarına katkı sağlamak amacıyla “Savunma Sanayii Lojistik Malzeme Yerlileştirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Yardımcısı Hüseyin Kaptan, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Malzeme Daire Başkanı TUĞG. Levent Kefal, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Mühendislik Hizmetleri Daire Başkanı Bahaddin Din, 5. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı TUĞG. Hacı Halil Osma, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Taşdemir, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kara ve makine metal sektörü temsilcileri katıldı.

GAZİANTEP VALİSİ KEMAL ÇEBER

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Gaziantep Valisi Kemal Çeber; ‘’Coğrafyamız, insan yapımız ve üretim kapasitelerimiz her nokta da olduğu gibi savunma sanayisi noktasında da tedarikçi olmaya hazır durumda. Sanayicilerimizin elinde un var, şeker var, yağ var geriye bunları birleştirip helva yapmak kalıyor. İşte bu bağlamda gereken destekler sağlanırsa sanayicilerimiz elindekileri birleştirerek savunma sanayisine yerli üretim ürünler hazırlama konusunda her türlü üretimi yapacaktır. Gaziantep savunma sanayisinde muhakkak olmalıdır’’ dedi.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep’in sanayisi ve çalışan altyapısı ile Türkiye’nin en önemli organize sanayi bölgesine sahip bir üretim merkezi konumunda olduğunu belirterek, Gaziantep’in bu noktada savunma sanayisinde belli bir yol haritası belirleyerek yoluna devam edeceğini kaydetti.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

‘’Firmalarımız üretim ve tedarik noktasında savunma sanayisinin önemli kilit taşlarından olacak’’ diyen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de konuşmasında, ‘’2019 yılında başladığımız teknolojik dönüşüm hamlesi kapsamında GSO olarak birçok program gerçekleştirdik. Kazanımlarımızı devam ettirerek ve hedeflerimizi yeniden gözden geçirerek bu süreci birlikte yürütmek istiyoruz. Gaziantepli firmalarımızın savunma sanayisine üretim yapması, tedarikçi olabilmesi, alt sistem ve sistemler yapılabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Toplantıda katılımcılara sunum yapan MSB Mühendislik Hizmetleri Daire Başkanı Bahaddin Din, Gaziantepli firmaların savunma sanayisi konusunda önemli bir potansiyele sahip olduklarını kaydederek, bu sürecin bir yol haritası etrafında sürdürüleceğini ifade etti.

Toplantıda daha sonra sunumlar eşliğinde teknik konular hakkında bilgiler verilirken, sektör temsilcileri görüşlerini paylaştı.

0

0

GASMEK GENÇLERE ÜNİVERSİTE KAPILARINI AÇIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarına katılan öğrenciler yetenek sınavını geçerek üniversitesinin ilgili bölümlerine yerleşti.

GASMEK tarafından açılan Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları 14 yaş ve üzeri öğrencileri yetenek sınavına hazırlıyor. Her yıl birçok öğrencinin istediği bölümde okuması için önemli destekleri olan kurs, grafik tasarım, heykel, resim öğretmenliği ve halı tasarımı bölümü gibi güzel sanatlar lisesi ve güzel sanatlar fakültesine öğrenci yetiştirmeyi hedefliyor.

GASMEK KURSLARINDA EĞİTİM ALDI SINAVDA 4’ÜNCÜ OLDU

Bu yıl yapılan yetenek sınavında 4’üncülük kazanan Mert Bağcı Başkan Fatma Şahin’e de teşekkür ettiği konuşmasında GASMEK kurslarının başarısında büyük katkısı olduğunu belirterek, “GASMEK kurslarındaki hocalarımız çok ilgiliydi. Bize çok destek oldular. 6 ay boyunca bu kursa katıldım burada desen çalışması ve natürmort çizimleri yaptık. Kurs sonunda yapılan yetenek sınavında 4’üncü olarak Gaziantep Üniversitesi Halı Tasarım Bölümüne yerleştim. Bu kursun başarımıza çok büyük katkısı oldu” dedi.

Görsel Sanatlar Resim Öğretmeni Neslihan Arıcı güzel sanatlara hazırlık kursları ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki farklı grubumuz var. Gruplarımızda 15’er öğrencimiz bulunuyor. Bu tur kursumuza katılan 22 öğrencimiz ise yetenek sınavında başarılı olarak üniversitenin ilgili bölümlerine yerleşti. Bu süreçte sınava yönelik olarak gerek imgesel gerek canlı model gerekse natürmort çizimler yaptık. Sınav süresine göre ayarladık kendimizi ve ona göre hazırlandık. Kazanan ve başarılı olan öğrencilerimizin sayısı fazla bu durum bizi mutlu ediyor. Umarım bu başarı her yıl katlanarak devam eder. Dereceye giren öğrencilerimiz de oldu bu da bizim için ayrı bir onur.  Temennimiz öğrenci sayımızın daha da artması daha çok öğrenciye ulaşmak ve devam etmek.”

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazanan Rümeysa Nur Küçükoğlu GASMEK kurslarında iki dönem eğitim gördüğünü belirterek kursta yaptığı çizim çalışmalarının sınavda çok yararı olduğunu söyledi

Katıldığı kursta gerçek sınav ortamı gibi çalıştıklarını dile getiren Yağmur Karahan sınavdaki başarısında GASMEK kurslarının çok etkisi olduğunu belirterek “Gaziantep Üniversitesi Halı Tasarım bölümünü kazandım. GASMEK   kursları bu bölümü kazanmamda çok yardımcı oldu. Neslihan hocam bize çok yardımcı oldu. Desenler öğretti, imgesel çalışmalar yaptık ölçülü bir şekilde gerçekten sınav ortamı oluşturarak çalıştık. Bu çalışmalar sınavı kazanmamda çok yardımcı oldu. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim GASMEK Kurslarını bize sunduğu için.”

*

*

AYINTAB’A DAİR

ÇINGIRAK

Çıngırak; Arapça bir kelime olan “ceres”, Türkçede “çan”, çıngırak; Farsçada “derâ” şeklinde kullanılır.

Geçmişi çok eski dönemlere giden çan ve çıngırak, özellikle atlı kavimlerin, hayvancılıkla geçinen toplulukların hayat sisteminde  farklı kullanım alanları bulmuştur. “Özellikle kervancılığın yaygın olduğu dönemlerde ,” develerin boynuna, (semer) havuduna asılan çan kafileye katılanlar arasında irtibat sağlayan bir araç olmuştur.” Çan sesi kervanlarda işlerin yolunda gittiğinin işareti olarak kabul edildiği gibi, kervanın hareket halinde olduğunun da habercisidir.

Çıngırak sadece kervanda devlere, katırlara, atlara takılmamış, avcı kuşlarında aksesuarı, avın takibinde kılavuz olarak da kullanılmıştır. Çıngırak halhal haline gelmiş Anadolu’da kadının ayak bileğini süslemiş, kapıları takılmış geleni haber vermiştir.

Hristiyan inancında çıngırağın  büyüğü çan, ibadete davet aleti olarak kullanılmıştır.

Çıngırak özellikle kervanların olmazsa olmazı olmuştur.

Çıngırakların biçimi, büyüklüğü, ağzının aşağı veya yukarı oluşuna, yerine getirdiği fonksiyonları açısından da sınıflandırılmış adlandırılmıştır. Çıngırak hayatın hep içinde olmuş, sesini kesmek için” içine ot tıkılması” gibi deyimlere de konu olmuştur.

Antep’te çıngırak dün olduğu gibi bugünde özellikle kırsal alanda hayvanların süsleme aracı olması yanında at,eşek,katır,keçi,ve koyuna takip amaçlı takılmakta ve kullanılmaktadır.

Gaziantep’te  çıngıraklar fonksiyonları yanında çıkardığı sese göre adlandırılmıştır.

Antep’te geçmişte kervanlarda kullanılan çıngırak çeşitleri şu şekilde sınıflandırılır;

1- “HAVAN: Semer veya havudun iki yanında bulunur. Yirmi santim uzunluğunda ve ağzının genişliği on santimdir. Adını şeklinden almıştır. İçinde daha küçük bir havan vardır. Birbirlerine değerek muttarit ve yüksek bir ses çıkarır. Bu ses bir saatlik mesafeden duyulur. Havan tunçtan bazen bununla gümüş karışığından yapılır. Develere ve katırlara takılır. Fazla ses vermesi sebebiyle çok vakit en arkadaki hayvana takılır. Bundan maksat devenin ipi kopar veya katırlar herhangi bir surette durur veya kafileden ayrılırsa, dikkati çekmek içindir.

2-TAS: Bu da adını şeklinden almıştır. İç içe gittikçe küçülen birkaç çıngırak bulunur. Tunçtan yapılmıştır. Katırlara takılır.

3-GÜMMÜRDEK: Cindara takılır. Demir levhadan yapılmıştır. Fazla ses vermez. Ağzının genişliği on santimdir. Havan büyüklüğündedir. Develerde de’ bulunur.

4-KONGURDAK: Bir su bardağı büyüklüğündedir. Tunçtan yapılmıştır. İçinde çay bardağı iriliğinde ayrı bir çan vardır. Birbirlerine değerek muttarit bir ses çıkarır. Katırlarda bulunur.

5-TIKIRDAK: Develerin başlığının iki yanma ikişer tane takılır. Hafif ve küçük çıngırdaklardır

6-HALHAL: Develerin dizliklerinin iki yanına takılır, küçük çıngıraklardır.”

Yazan: Ibrahim Alisinanoğlu-Gaziantep Miş Miş

Fotoğraf:İ.Alisinanoğlu-Çıngıraklar

NOT:BU YAZI KAYNAK GÖSTERİLMEDEN PAYLAŞILAMAZ.

0

*

SÜTÇÜ HACİ GÜMBÜRDEĞİN EŞEĞİ

Sene 1955…Baklavacı kalfaları; Hoca Ali, Köylü Ali, Şişko Sabri, Hıra Maamed, Civaz Asım, Abbuş (hacigümbürdek’in oğlu) Abdulkadir Güllü, İnallardan Balcan Davud, Maaş Ali(Ali Can), Ceymis deyn Sait(Sait Boynuyağun) aralarında ‘’harfeleniğine” (ortaklaşa sahre parası)toplayarak bir Pazar günü Tutluk’daki sahre yerine gitmek için hazırlık yaparlar.

Sahrelikler alınır. Nevaleler Sütçü Hacı Gümbürdeen eşeğine yüklenir.

Yolda giderlerken Hoca Ali, Civaz Asım’ın elinde bir “topak”(şişe)şarap görer;

-O elindeki ney oolum?

-Şaraaabb !

-Nedicin?

-İçiciimm !

Hoca Ali “hey suphanallah! ” der başını sallar, memnuniyetsizliğini tavırlarıyla gösterir ama bir şey de demez.

Sahre yeri Dutluk’a varırlar.

Çiğ köfte yoğrulur, Kebaplar yellenir, yenilir içilir.

Herkes bir şeylerle meşgulken Çivaz Asım kimseye çaktırmadan bir topak şarabı hıssadanak eşşee içirir.

Gün batımıyla sahre faslı sona erer. Herkes evine dağılır.

Eve dönerken eşek yürürken yalpalar ama kimse bir anlam veremez.

Ertesi gün Haci Gümbürdek her zamanki gibi baklavacılara süt dağıtmaktadır.

Haci Gümbürdeğin elindeki iki süt güğümünü gören Cevat Güllü (Haci Mahmut’un oğlu, rahmetli)

-Haci heyr-olaa,eşşeen nerede?

-Nebiliyym yoorum! Sabahleyyn kaldırdım-kaldırdım kalkmeyy.Dört ayaanı havaya galdırmış angıri…Tuhaf tuhaf debelenii valla…Sankim aaşamdan galma !

Yazan:Ibrahim Alisinanoğlu-Gaziantep Miş Miş

24 Ocak 2017

Kaynak: T Kirpitçi.

Fotoğraf:İ.Alisinanoğlu

NOT:BU YAZI KAYNAK GÖSTERİLMEDEN PAYLAŞILAMAZ.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı