Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 19.10.2023 e gazete

admin | 18 Ekim 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 19.10.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 19.10.2023 e gazete

HABER METNİ;

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ:“GAZİANTEP’TE 59 BİN 522 BAĞIMSIZ BÖLÜM YAPIYORUZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Gaziantep’te 29 bin 315 afet konutu, 12 bin 607 köy evi, 17 bin 600 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 59 bin 522 bağımsız bölüm yapıyoruz.” dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çalışmalarına başlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yapımına başladığı afet konutu ve köy evleri hızla yükseldi. Depremden en çok etkilenen şehirlerden Gaziantep’te de afet konutları, köy evleri ve iş yerlerinin yapımı devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Gaziantep’te yapılan konut sayısına ilişkin bilgi verdi. Bakan Özhaseki Gaziantep’te; 29 bin 315 afet konutu, 12 bin 607 köy evi, 17 bin 600 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 59 bin 522 bağımsız bölüm yaptıklarını belirtti.

24 BİN 977 AFET KONUTU VE KÖY EVİMİZ HIZLA YÜKSELDİ

Bakan Özhaseki, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, verdikleri sözü tuttuklarını ve Gaziantep’te de konutların yükseldiğini vurguladı. Gaziantep’te sağlam, güvenli ve çevre dostu inşa edilen evlerin görüntülerine yer verilen bir video da paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, yapımına hiç vakit kaybetmeden başladıkları 24 bin 977 afet konutu ve köy evinin hızla yükseldiğini bildirdi.

“YERİNDE DÖNÜŞÜM’DE 10 BİN 954 KONUT VE İŞ YERİMİZ İÇİN DE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki; Gaziantep’te gayretle, şevkle çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi. “Yerinde Dönüşüm” projesine Gaziantep’te başvuranların sayısına ilişkin de bilgi veren Bakan Özhaseki, yaptığı paylaşımda; “Yerinde Dönüşüm projesinde, şu ana kadar başvuru yapılan 10 bin 954 konut ve iş yerimiz için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadesine yer verdi.

*

*

*

FATMA ŞAHİN “TARIM ŞEHRİ GAZİANTEP” MODELİNİ TANITTI

ÜVENİLİR ÜRÜN ZİRVESİNDE TARIM ŞEHRİ GAZİANTEP KONUŞULDU

Güvenilir Ürün Platformu tarafından Güvenilir Ürün Zirvesi’nin 2’ncisi düzenlendi.  Deprem bölgesindeki zirai üretime dikkat çekmek ve yerel üretime destek olmak için düzenlenen zirveye katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin zirvede “Tarım Şehri Gaziantep” modelini ve yaptıkları çalışmaları anlattı.

Dünya Gıda Günü’nde gerçekleşen zirve ile deprem bölgesindeki 65 üretici sektör paydaşları ile bir araya gelerek tecrübe paylaşımında bulundu. Zirvede ayrıca, Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, yerel yönetimler, STK ve kanaat önderlerinin katılımı ile bir de protokol imzalandı. Protokol ile kırsaldaki yerel üretimin geliştirilmesi için güç birliği yapıldı.

ŞAHİN: CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILINDA 100 COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin zirvede yaptığı konuşmada iş yapma modelinden bahsederken konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

 “Gaziantep’te biz birlikte iş yapma modeli oluşturduk. 15 günde bir oda başkanları, şehrin ileri gelenleri ve STK’ların bir araya geldiği toplantılar düzenliyoruz. Önceden ürünlerimiz Avrupa’da başkalarına aitmiş gibi pazarlanıyordu. Bu yönde ilk adımı baklava üzerinden attık. Şu anda 100 coğrafi işaretli ürünü geçtik. Hanımefendinin (Emine Erdoğan) başkanlığında da Anadoludaki coğrafi işaretli ürünler belirlenmeye başlandı. Unesco tarafından gastronomi şehri ilan edilince baktık ki bu işin kaynağı toprak ve güneşten geliyor.  Böylece tarım okulu açtık. Toprağımız kıpkırmızıdır, güneşimiz bambaşkadır. Kadın kooperatifleri kurup Ata tohumu üretmeye başladık, tarıma ve üretime katkıda bulunduk. İş birliği modeli oluşturduk. Sözün özüyle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 Coğrafi işaretli ürünümüzü belirledik.”

BAKANLIK TARIMSAL ÖDEME DESTEĞİ SAĞLADI

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı konuşmasında zirvenin deprem bölgesindeki tarımsal üretime dikkat çekmek adına önemli olduğunu belirtirken deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için 14 milyar TL ye yakın tarımsal ödeme desteği sağladıklarını söyledi.

UÇARMAK: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖNEMLİ

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak göç konusuna değindiği konuşmasında üreticinin kente göçünü engellemek için sağlanan teşviklere değindi. Uçarmak, “Her şeyden önce üretimi sürdürülebilir kılmak elzemdir. Bunu için planlama aşaması şarttır.” dedi.

GÜL: GAZİANTEP ÖRNEK BİR KALKINMA METODUNA SAHİP

Zirvede konuşan İstanbul Valisi Davut Gül Gaziantep’te Başkan Fatma Şahin’in öncülüğünde yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, “Görev sürem boyunca Gaziantep’te Fatma Şahin Hanım öncülüğünde yapılan çalışmaları yakından takip etme şansım oldu. Özellikle ürünlerin tohumdan başlayarak muhafaza edilmesi, bunun ekiminin sağlanması, çiftçinin desteklenmesi, kadınlar başta olmak üzere kooperatifleşmenin sağlanması, ürünlerin markalaşmasının sağlanması, adeta kendi içinde ekosistemi oluşturmasıyla tam olarak örnek bir kırsal kalkınma metoduna şahitlik ettik. Fatma Başkanımız ve ekibini tebrik ediyorum. Gördüğüm şey şu; zaman ve emek harcıyorsanız mutlaka başarılı oluyorsunuz. Gaziantep’teki ürünlerin birçok platformda yer alması gastronomi festivalleriyle de bunun katma değerinin artmasına sebep olmuştur.” dedi.

Gıda sektörünün ihtiyaçlarını ortaya koymak ve  sektörel sorunlara çözüm bulabilmek için düzenlenen zirveye, İstanbul Valisi Davut Gül, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Shopsa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Carrefursa CEO’su Kutay Kartallıoğlu, Unilever Food Solutions Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz, İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Özen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen, GPD Başkanı Alp Mnder Özpamukçu, Bee’O Genel Müdürü Dr.Aslı Elif Tanuğur Samancı, Oğuz Holding CEO’su Enes Örer, İstanbul Akvaryum Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Çapanoğlu katıldı.

*

*

BU KARARI MEMNUNİYETLE KARŞILADIK

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım:

“İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulamasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” bugün resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Ekonomimizin temel üretim ve ihracat ürünlerinden iplik, kumaş, hazır giyim ve ev tekstili ürünlerinin ithalatında 15 Kasımdan geçerli olmak üzere İlave Gümrük Vergisi %30-100 arasında artırıldı.

Sektörün rekabet gücünü ve devamlılığını destekleyen bu kararı memnuniyetle karşıladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, ithalattan dolayı sıkıntı yaşayan diğer ürünler için de benzer uygulamaların devreye girmesini bekliyoruz.”

*

*

İPLİK VE KUMAŞ İTHALATINA İLAVE VERGİYLE AYAĞIMIZA SIKIYORUZ

İplik, kumaş, hazırgiyim ve ev tekstili ürünlerin ithalatına getirilen yüzde 30-100 arasındaki ilave gümrük vergisi kararı tekstilcilerle hazırgiyimcileri karşı karşıya getirdi. İGV, Türk hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatçılarının tepkisini çekti.

 “Ayağımıza sıkıyoruz” diyerek iplik, kumaş, hazırgiyim ve ev tekstili ürünlerine getirilen ilave vergi kararına tepkisini ortaya koyan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, “Yanlış bir karar acilen iptal edilmeli” dedi.

Türkiye’nin hazırgiyim ihracatının 2023 yılının ocak – eylül döneminde yüzde 8’lik kan kaybı yaşadığını ve 16,1 milyar dolardan 14,8 milyar dolara indiğinin altını çizen Sertbaş, “2022 yılının ikinci yarısından itibaren Rusya-Ukrayna savaşı ve Avrupa’daki resesyon konfeksiyon ihracat rakamlarımızın gerilemesine yol açtı. Biz normalde Eylül, ekim aylarında yoğun bir şekilde Noel siparişleri alırız. Bu sezon geçen sezona göre Noel siparişleri yüzde 30 civarında düşmüş durumda. 2024 yılının ilk yarısını kaybettiğimizi hissediyoruz. Bütün bu olumsuzluklar ortadayken, konfeksiyon firmaları mevcut kadrolarını koruma hesapları yaparken gelen bu karar Türk konfeksiyon sektörüne büyük bir darbe anlamına geliyor. Bu karar hazırgiyim firmaları için 2024 yılının tamamen “kayıp yıl” olmasına yol açar. Hayata geçtiği takdirde ihracat rakamlarımız ve istihdam rakamlarımız düşer, firmalarımızdan da kayıplar yaşarız” şeklinde konuştu.

 Sektörlerin genelini ilgilendiren kararlar alınırken sektör temsilcilerinin bir araya gelerek bu kararları aldığının altını çizen Sertbaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Geçmişte hayati kararları birlikte alırdık. Bu konudaki kararı da tüm taraflar görüşerek alabilirdik. Bu karar, tekstil ve hammaddeleri sektörünün mevcut koşullarında geçici bir iyileştirme sağlayabilir ama katma değerli ürün ihraç eden konfeksiyon sektörüne büyük zararlar verir.”

Tekstil sektörünün rekabet gücünü inovasyonla tasarımla geliştirmesi gerektiğini savunan Sertbaş, “Korumacılığın piyasa işleyişini bozduğunu ve en sonunda korunan sektöre de faydası olmadığını dünyadaki birçok ekonomi modelinde ve eski uygulamalarda gördüğümüzü söyleyebiliriz. Bir sektör korunmak istenirken o sektöre fayda sağlanmadığı gibi başka bir sektörde de tamiri mümkün olmayan hasarlara yol açmamak gerekir” diyerek sözlerini noktaladı.

*

*

*

GSO MECLİS TOPLANTISI VALİ KEMAL ÇEBER’İN KATILIMIYLA YAPILDI

– GAZİANTEP VALİSİ KEMAL ÇEBER:

-“KENTİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN EL ELE OMUZ OMUZA VEREREK HİZMET ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

-GSO MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU:

-“BÖLGEMİZ İÇİN EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ KALICI BARIŞIN SAĞLANMASIDIR”

-GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ:

-“ATALARIMIZDAN ALDIĞIMIZ GÜÇ VE İLHAMLA VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA VE YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in katılımıyla, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Yönetim Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis, Danışma Kurulu, Yeni Nesil Sanayici Platformu Üyeleri ve TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi’nin katılımıyla yapılan toplantıda, kent ve ülke ekonomisindeki güncel gelişmeler, küresel sorunların sektörlere yansımaları, iş dünyasının yaşadığı zorluklar, firmaların talepleri, çözüm önerileri ve GSO’nun sürdürdüğü projeler hakkında istişarelerde bulunuldu.

GSO tarafından sanayi ve ihracatın gelişimine yönelik sürdürülen projelerin de değerlendirildiği toplantıda Gaziantep Valisi Kemal Çeber sanayicilere hitap etti.

GAZİANTEP VALİSİ KEMAL ÇEBER

Ev sahipliğinden dolayı GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve GSO Yönetimine teşekkür eden Vali Kemal Çeber, İsrail’in Gazze saldırısının son bulmasını temenni ederek bölgede barışın sağlanması gerektiğini söyledi.

Sanayicilerin her koşulda üretim, ihracat ve istihdam yapmasının takdire şayan olduğunu dile getiren Vali Kemal Çeber, “Gaziantep çok özel bir şehir ve burada olmak gurur verici. Bugüne kadar gerçekten çok güzel işler yapmışsınız ve yapmaya da devam ediyorsunuz. Burada herkesin sorunu benim sorunumdur. Vali olarak iyi niyetli bir şekilde sizlere faydalı olmak için elimden geleni yapacağım. İlgili kurum ve bakanlıklarla da görüşerek çözüm noktasında ne gerekiyorsa onu yapacağız. Ülkemizin her yerinde; karbon ayak izi, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik konusunda çalışmalar var. Gaziantep’te bu konu daha derin işleniyor. Bizlere düşen görev her zaman sizin yanınızda olmak. Kentimiz ve ülkemiz için el ele omuz omuza vererek hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

GSO MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU

Vali Kemal Çeber’e meclis toplantısına katılımlarından dolayı teşekkür eden GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu da, “İsrail’in Gazze’de sivil halkı hedef alan tüm saldırıları şiddetle kınıyorum. Saldırılar bir an önce son bulmalı, Gazze halkına ilaç, gıda ve temel ihtiyaçları acilen ulaştırılmalıdır. Bölgemiz için en büyük dileğimiz kalıcı barışın sağlanmasıdır. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ekonomi alanında hepimizin dikkatli olması lazım.” diye konuştu.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına ulaşmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Konukoğlu, “Bu güzel heyecanı yaşarken başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de yaptığı konuşmasında, Gazze’de yaşatılanların bir insanlık suçu olduğunu ifade ederek, “Kimden gelirse gelsin kadın, çocuk, yaşlı demeden savunmasız, sivil insanların hedef alınması cinayettir, felakettir. Elektrik ve su verilmeyen, gıda ve ilaçtan yoksun bırakılan Gazze’de yaşatılanlar bir insanlık suçudur. En büyük dileğimiz bölgemizde kalıcı barışın sağlanmasıdır” dedi.

Küresel riskler ve krizlere dikkat çeken Ünverdi, yeni ekonomi yönetimi tarafından atılan adımları yerinde bulduklarını ve kararlılıkla yürütülmesini desteklediklerini belirtti.

Bu noktada bankalardan finansmana ulaşım ve maliyetler konusunda kolaylaştırıcı adımlar beklediklerini anlatan Ünverdi şöyle devam etti:

 “Daralan küresel piyasalar karşısında ihracatın desteklenmesini ve deprem dolayısıyla yaşanan iş gücü kaybının telafisi için doğrudan çalışana verilmek üzere istihdam teşviği taleplerimizi yineliyoruz. Gaziantep Sanayi Odası olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gururunu yaşadığımız bir dönemde her türlü zorluk karşısında atalarımızdan aldığımız güç ve ilhamla ekonomi alanında günün koşullarına uygun olarak daha kalkınmış ve müreffeh bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya ve yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Toplantımıza teşrif eden Sayın Valimize ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

GSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

0

0

FADILOĞLU’NDAN, ALİ KAAN’A SÜRPRİZ ZİYARET

-FADILOĞLU: “GELECEĞİMİZ, EMİN ELLERDE”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İngilizce dersi proje ödevinde kendisini tanıtan 5. sınıf öğrencisi Ali Kaan Ağca’yı evinde ziyaret etti. Sürpriz ziyaret karşısında önce şaşıran ardından büyük mutluluk yaşayan Ali Kaan’a tablet ve futbol topu armağan eden Başkan Fadıloğlu, Ali Kaan Ağca’ya eğitim hayatında başarı diledi.

Öğrenci dostu proje ve yatırımlarının yanı sıra her fırsatta bir araya geldiği öğrencilerin büyük sempati duyduğu Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ali Kaan Ağca’ya sürpriz yaptı. İngilizce dersinde verilen ödevde Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun biyografisini konu alan Ali Kaan Ağca’yı evinde ziyaret ederek teşekkür eden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Ali Kaan ve ailesiyle uzun süre sohbet etti.

EVİNDE ZİYARET ETMEK, TEŞEKKÜR ETMEK İSTEDİM

Ziyarette konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu ifadeleri kullandı:

 “Ali Kaan Bey’in misafiriyiz. Ben, öncelikle teşekkür ediyorum. Ali Kaan, 5. sınıfa giden bir öğrencimiz, eğitimine devam ediyor. Okulda bir ödev verilmiş. Kendinizce ünlü gördüğünüz bir şahsın hayatını İngilizce anlatın diye bir ödev verilmiş. Sağ olsun Kaan da beni medyadan takip eden, sosyal medyadan takip eden bir yavrumuz. Beni kendine örnek almış, “Rıdvan amcanın hayatını anlatayım” demiş.  İngilizce olarak o ödevi hazırlamış. Ailesiyle birlikte babası da aynı zamanda onu videoya çekmiş. Tabii babasıyla da tesadüfen bizim dostluğumuz var. Benim, Ali Kaan’dan haberim yoktu. Bana o görüntüler gelince ben de Ali Kaan’ı evinde ziyaret etmek, teşekkür etmek istedim. Başarılar diliyorum. İngilizce yatkınlığı çok iyi inşallah. Daha sonra da eğitimini tamamladığında vatana, millete hayırlı bir birey olması için dua ediyoruz. Misafirperverliği için Ali Kaan’ın şahsında hem annemize hem babamıza teşekkür ediyorum. Geleceğimiz, emin ellerde. Ali Kaan ile gurur duyuyoruz.”

BAŞKANIMIZIN HAKİKATEN FANI GİBİ

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren baba Fahri Ağca, şu açıklamada bulundu:

 “Delikanlı bir gün geldi. “Baba, İngilizceden bir ödevim var. Bugün de son günün.” dedi. “Nedir oğlum?” dedim. “Bir ünlüyü tanıtmamız istendi.” dedi. Hani akla ilk tabii edebiyatçı, şair falan geliyor. Kendisi dedi ki “Ben, Rıdvan Fadıloğlu Başkanımı tanıtacağım, ben onu çok seviyorum.” Başkanımızın hakikaten fanı gibi. Hatta bizim zaman zaman gittiğimiz bir vakıf var. Oraya giderken, “Başkanım geliyorsa bende geleyim, yoksa benim gelmeme gerek yok, sen git.” diyor. Başkanımıza karşı öyle bir teveccühü var. Böyle olunca da böyle bir video ortaya çıktı. Başkanım da hoş geldi, sefalar getirdi, şeref verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz.”

VAKIFTA TANIŞTIK VE ÇOK SEVDİM

Başkan Rıdvan Fadıloğlu’nu çok sevdiğini dile getiren Ali Kaan Ağca, “Bir vakıf vardı. Babamın çalıştığı bir vakıf. Bir gün Başkanımız gelmişti. Vakıfta tanıştık ve çok sevdim. Öğretmen ödev vermişti. Ödevi yapacaktım. Ödevimiz, bir ünlüyü İngilizce tanıtmaktı. Başkanımızı tanıtmak, anlatmak istedim. Ben, Başkanımızı tanıtırken videoya çektik. Ödev sayesinde karne ortalamasına 10 puan geliyor” ifadelerini kaydetti.

*

*

AYINTAB’A DAİR

Gaziantep Lisesi 1967-1968 ders yılına ait bir fotoğraf.

Ön sıra soldan birinci Nadir Gül (Ördek Nadir), yanında Ercan Kubilay, soldan dördüncü Nahit Güçlü (Allahsız Nahit), ikinci sıra: sol başta Tahsin Çopur (Çopur Tahsin), Şükran Umdu, ?, Nermin Atay, Sevim İlbay, Saynur Coşkun, Hatice Güllü (Çopur Happa), Celile Göğüş?. En arka sıra:soldan ikinci Elvan Atay, hemen önünde Ali Fuat Bilen, Elvan Atay’ın hemen solunda Fazıl Arısoy (Öcü), soldan beşinci Harun Aslan, önündeki siyah gözlüklü Hüseyin Totkanlı. Harun Aslan’ın sağ önünde babam Asaf İlbay (Azrail Asaf).En arka sıranın en sağ tarafında hemen öndeki saçları dökük olan Vecdi ?. İsimlerde yanlışlık olabilir, bilmediğim isimleri bilenler tanıtırlarsa memnun olurum. Parantez içindeki lakaplar o dönemi bilenlerin bildiği lakaplardır, daha ayrıntılı bilgi “68’lilerin Kırkayak Kahvesi” adlı kitapta mevcut. Konuralp Ilbay

*

*

Naylon çarık veya ayakkabı yırtılır, yirilir, delinir.

Saman pazarında pazara çıkan merdivenin dibinde bir tamirci vardı. Derme çatma bir kulübe, önünde pompalı bir gaz ocağı, usul usul yanar, üzerinde inceli kalınlı şişler demirler ısınır, bu ısınan tahta saplı aletlerle çarığın yırtığı ısıtılır başka hurda bir çarıktan kesilen parça üzerine yapıştırılıp etrafı birbirine alıştırılır, yama yapılırdı

Şansın varsa yama yakın bir renk olur ama bu her zaman aynı olmaz adamın elinde hurda ne varsa onu yapıştırır, çarığın alaca bulaca yavan bir şey olurdu.

Hele gel de şimdi çocuklara giydir. Giydirmeyi boş ver anlatabilirsen anlat.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı