Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 13.10.2023 e gazete

admin | 13 Ekim 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 13.10.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 13.10.2023 e gazete

HABER METNİ;

ÇETİN: ABLUKA SAVAŞ DEĞİL KATLİAMDIR

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin Ak Parti’nin  eş zamanlı olarak tüm yurtta olduğu gibi   İsrail’in Gazze’ye uyguladığı saldırı ve abluka konusunda bir basın açıklaması yaptı.

Çetin açıklamasında şu cümlelere yer verdi;

“”İsrail’in, 10 Ekim 2023’te ilan ettiği abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonucunda, çocuk, genç, yaşlı ve kadın erkek 700’ü aşkın kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Dünya, İsrail tarafından Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden ablukanın altında yaşayan masum sivillerin acılarını görmektedir. İsrail’in Gazze’ye uyguladığı bu abluka, uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu oluşmuştur. Gazze halkı, yıllardır temel haklarından mahrum bırakılmış ve yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşmektedir. İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde yaşayan insanlar, temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlanması, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Ayrıca, Gazze’de ibadethaneler, hastaneler, okullar, hepsi acımasızca vurulmaktadır. Bu durum, masum sivillerin hayatlarını tehdit etmektedir. Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Gazze Şeridi’ndeki ablukanın sonlandırılması ve Gazze halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekmektedir. Gazze halkı, barış ve adalet isteğiyle direnişini sürdürmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da girişimleriyle uluslararası toplum, Gazze’deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve onların daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet edilmektedir. 1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu konuda geç kaldığımız her gün, maalesef bölgemiz çatışma, kan ve gözyaşı girdabından kurtulamayacaktır. Sivil yerleşimleri hedef almayı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı vardır. Abluka uygulamaları savaş ahlakına uymamaktadır. Abluka savaş değil katliamdır. Sivilleri cezalandırmak kimseye kazandırmaz. Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın.

Bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Biz var olan gücümüz ve çıktığı kadar avazımızla Daha Adil Bir Dünyanın Mümkün olduğuna dair inancımızı tüm meydanlarda söylemeye devam edeceğiz.”

0

0

TAHMAZOĞLU’NDAN KİTAP FUARINA DAVET

Şahinbey Belediyesi, 14-22 Ekim tarihlerinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezinde ‘Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır” temasıyla düzenleyeceği altıncı kitap fuarında 118 yayınevi ve 70 seçkin yazarı kitap dostları ile buluşturacak.

Şahinbey Belediyesi tarafından 14-22 Ekim tarihleri arasında Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan ‘‘Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır” Kitap Fuarı 14 Ekim Cumartesi günü saat 09:00’da kapılarını açacak. 70 yazar ve 118 yayınevinin katılacağı kitap fuarı her gün saat 09.00 ile 20.00 da Gaziantepli kitapseverleri ağırlayacak.

KİTAP FUARINDA BULUŞALIM

14-22 Ekim tarihleri arasında Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan kitap fuarına tüm Gazianteplileri davet eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “14-22 Ekim tarihlerinde  Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezinde ‘Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır” temasıyla başlıyoruz. Kitapların büyülü dünyasında kaybolacağımız muhteşem bir kitap festivalinin hazırlıklarını tamamladık. Düzenleyeceğimiz fuara 70 yazar ve 118 yayınevi katılacak. Böylelikle daha çok kitap okuyup, kitabı sevdirmeye ve kitapseverleri daha çok kitap ve yazarlar ile buluşturmayı hedefliyoruz. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenleyeceğimize etkinliğe tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.

0

0

SANKO Enerji, “Yeni Hız Çağı: Sıfırla ve Yeniden Keşfet” adlı etkinlikte sürdürülebilirlik hedeflerini anlattı

Fortune 500 Türkiye’nin “Yeni Hız Çağı: Sıfırla ve Yeniden Keşfet’ başlıklı Dijital Zirve ve Ödül Töreni gerçekleşti. Zirvede ‘Şirketlerin Sürdürülebilirlik Adımları ve Gelecek Dönem Hedefleri’ konulu panele katılan SANKO Enerji Sürdürülebilirlik Müdürü Yener Esen, “Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da sadece yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak yüzde yüz yenilenebilir enerji portföyümüzü koruyacağız” dedi.

Fortune Türkiye Borsa Editörü Zeynep Aktaş’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde konuşan SANKO Enerji Sürdürülebilirlik Müdürü Yener Esen, SANKO Enerji’nin gelecek dönem hedefleri ve sürdürülebilirlik konusunda atılan adımları anlattı. Şirketlerin sürdürülebilirlik stratejileri, verimli ve etkin projeler ve şirketlerin gündemindeki konuların ele alındığı panelde SANKO Enerji Sürdürülebilirlik Müdürü Yener Esen, Türkiye’nin en büyük uluslararası yenilenebilir enerji şirketi olma hedefiyle ilerlediklerini belirterek “Bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki yıllarda da sadece yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak yüzde yüz yenilenebilir enerji portföyümüzü koruyacağız” diye konuştu.

SANKO ENERJİ 1000 MW GÜCE SAHİP

SANKO Enerji’nin hidroelektrik, rüzgâr, güneş ve jeotermal enerji santrallerinden toplam 1000 MW kurulu güce sahip olduğunu anımsatan Esen, “Bu kurulu güce 2008 yılından bugüne kadar geçen 15 yılda ulaştık. Bu kaynakları hiçbir israfa neden olmadan azami verimlilik ile kullanmak için gayret gösteren bir şirket olarak, sadece teknik verilere odaklanmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Net sıfır yerine net pozitif etki

2021 yılında şirketin Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemini kurmak için çalışmalara başladıklarını da anlatan Esen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu an başkanlığını CEO’muzun yaptığı bir Sürdürülebilirlik Komitemiz, bu komiteye bağlı olarak çalışan dört farklı çalışma grubumuz var. Yüzde 100 yenilenebilir enerji şirketi olmamız, çevresel açıdan bize en büyük avantajı sağlasa da sürdürülebilirliği sadece çevre odağında tutmayarak, sosyal ve yönetişim konularını da dahil ederek, net sıfır yerine net pozitif bir etki oluşturmayı hedefliyoruz.”

Doğal afetlere dayanıklı santraller

Pozitif etki oluşturmak için yöntemleri ele aldıklarını dile getiren Esen, “6 Şubat cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketlerinden birisini yaşadık. 17 Ağustos depremini İstanbul’da yaşadım. Günlerce elektrik kesintisi nedeniyle birçok problem yaşadık. Bu felaketlerden çıkaracağımız en önemli ders, enerji alanında yapılan yatırımların doğal afetlerden sonra sürekliğinin sağlanabilmesi ile başarılı kabul edilebileceğidir. Bizler, İş Sürekliliği ve Acil Durumların Yönetilmesi projesi kapsamında tüm santrallerimizde oluşabilecek tüm senaryolara karşı teorik ve pratik uygulamalar yaptık. Bu çalışmalarımız periyodik olarak devam ediyor. Dijitalleşme konusuna da özel önem veriyoruz. Kriz sonrasında hızlı toparlanma ve değişime ayak uydurmak için dijitalleşme konusunda da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Şirketlerin strateji konusunda ciddi bir bakış açısı sergilemesi gerekiyor. Odağında insan olmayan bir şirketin sürekliliği mümkün değildir” diyerek sözlerine son verdi.

Fortune 500 ödül töreni gerçekleşti

Fortune 500 Dijital Zirvesi sonrasında düzenlenen Fortune 500 Ödül Töreni’nde Türkiye’nin önde gelen şirketlerine teşekkür plaketi takdim edildi. Fortune 500 Etkinliğine katkılarından dolayı SANKO Holding adına Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Ulutaş’a plaket takdim edildi.

0

0

İHTİSAS YEŞİL OSB GAZİANTEP’E DEĞER KATACAK

Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret ederek süreç hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yeşil dönüşüm anlayışıyla yapılacak OSB hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Başkan Fatma Şahin’e Büyükşehir Belediyesi’nin OSB’ye verdiği destekler için teşekkür eden Özpolat, OSB’nin imar planlarının onaylandığını belirterek, parselasyon planlarının da tamamlanma aşamasına getirildiğini kaydetti.

Bununla birlikte altyapı projelerinin ihale edildiğini de ifade eden Özpolat, “Parselasyon planlarının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından kura çekimi yapılarak sanayicilere tahsis edilen yerler verilebilecek” dedi.

Yeşil Dönüşümün önem kazandığı günümüzde bu anlayışla yapılacak OSB’nin ayakkabı terlik ve yan sanayicilerin bir arada bulunmasına, bir nevi kümelenmesine hizmet edeceğini dile getiren Özpolat, “İhtisas Yeşil OSB’miz ayakkabı ve terlik sektörüne katma değeri yüksek üretim, markalaşma, ihracat ve istihdam artışı da sağlayacak. Ayrıca üretimde verimliliği artırarak sanayicilerimize ufuk ve vizyon verecek. İnovasyon, Ar-ge yapmalarına imkan sunarak kazanç artışı sağlayacak bir üretim bölgesi olacak.” diye konuştu.

0

DOÇ. DR. ZOZAN GÜLEKEN’E ONUR KONUĞU ÖDÜLÜ

GİBTÜ’lü Güleken Avrupa’dan Ödülle Döndü

GİBTÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zozan Güleken, Klinik Dermatoloji Kongresi’nde, birçok Avrupalı dermatolog doktorun da üyesi olduğu Polonya Dermatoloji Topluluğu’nun verdiği “Prof. Leslaw Grzegorczyk Onur Konuğu Ödülü”nü almaya layık görüldü.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin uluslararası alanda bilinirliği her geçen gün artmaya devam ediyor.  Dünya standartlarında araştırmalar yaparak bilime ve topluma katkı sağlamayı hedefleyen GİBTÜ, dünya çapında iş birlikleri ve partnerliklerle küresel bir bilim ve eğitim üssü olma yolunda hızla ilerliyor.

Uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği uygulamaları sürdürülebilir kılmak amacıyla tüm akademik personelin farkındalığını yükseltmeye çalışan GİBTÜ’de akademisyenler de yapılan çalışmaların meyvelerini almaya başladı. Son olarak GİBTÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zozan Güleken, Klinik Dermatoloji Kongresi’nde, Polonya Dermatoloji Topluluğu Prof. Leslaw Grzegorczyk Onur Konuğu Ödülü’nü alarak yurda döndü.

Polonya Rzeszów Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin davetlisi olarak Uluslararası Klinik Dermatoloji Kongresi’ne katılan GİBTÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zozan Güleken, kongreden ödülle döndü.  Avrupalı Dermatolog doktorların da üyesi olduğu Polonya Dermatoloji Topluluğu Prof. Leslaw Grzegorczyk Onur Konuğu Ödülü’nü alan Güleken, “Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak uluslararası görünürlüğümüzü her geçen gün artırmayı başarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kongre sonrası Polonya Rzeszów Üniversitesi Tıp Fakültesi ile GİBTÜ Tıp Fakültesi arasında iş birliği ve çalışmalar için anlaşmalar yapıldı. Aynı zamanda Avrupa Birliği Horizon HLT- 2024-Care-04 proje çağrısına “The occurance and impact of post-traumatic stress in groups of people in vulnerable situations in selected European countries” başlığıyla başvuru yapıldı. Proje katılımcıları arasında, Polonya, İtalya, Belçika ve Amerika’nın da bulunduğu 10 ülke yer alıyor. 2 aşamalı projenin 1. aşaması başarı ile gerçekleştirildi.

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir de, uluslararasılaşma noktasında üniversite olarak önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Demir, “Hazırladığımız uluslararası projeler ve yaptığımız ikili iş birliği anlaşmalarıyla eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme süreçlerindeki niteliği daha da yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Bilimsel alanda her geçen gün daha da artan yetkinliğimizi paydaşlarımızla iş birliği ve güç birliği yaparak ileriye taşıyoruz. Geleceğe olan yolculuğumuzda elde ettiğimiz bu kazanımları sürdürülebilir bir şekilde yarınlara taşırken uluslararası görünürlüğümüzü de her geçen gün artırmayı başarıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı