Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 11.10.2023 e gazete

admin | 11 Ekim 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 11.10.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 11.10.2023 e gazete

HABER METNİ;

ALİ ŞAHİN NATO-PA GENEL KURULUNA KATILDI

Gaziantep Milletvekili, PARLATİNO Başkanı, NATO-PA Üyesi, Dışişleri Komisyonu Üyesi Ali Şahin NATO PA Genel Kurul toplantılarına Delegasyon Başkanı Mevlut Cavusoglu ile beraber katıldı. Özellikle Rusya Ukrayna savaşının etkilerinin dile getirildiği Genel Kurul Kopenhag’da yapıldı.

Genel Kurul çalışmaları hakkında bir değerlendirme yapan Gaziantep Milletvekili, PARLATİNO Başkanı, NATO-PA Üyesi, Dışişleri Komisyonu Üyesi Ali Şahin şu cümlelere yer verdi;

“NATO PA Genel Kurul toplantılarımız için bulunduğumuz Kopenhag’da Delegasyon Başkanımız Sayın  Mevlut Çavusoglu  başkanlığında NATO PA İngiliz delegasyonu ile bir araya gelerek ikili, bölgesel ve güncel gelişmeleri değerlendirdik…

NATO PA çalışmalarımıza Kopenhag’da Genel Kurul toplantımızla devam ediyoruz. İsveç’in NATO üyelik başvurusu önünüzdeki günlerde hem NATO hem de Türkiye gündemini önemli derecede etkileyecek”

0

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN 6. KİTAP FUARI

 REKOR KIRAN ŞAHİNBEY KİTAP FUARININ 6.SI DÜZENLENECEK

Şahinbey Belediyesi’nin 14-22 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği 6. Kitap Günleri fuarı protokolü Gaziantep Valiliği’nde imzalandı.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Şahinbey Kaymakamlığı, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi tarafından 6.’sı düzenlenecek olan “Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır” fuarının protokolü imzalandı. 14-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan kitap fuarı Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

HER GÜNÜ DOLU DOLU GEÇECEK BİR FUAR

Kitap fuarını önemsediğini ifade eden Gaziantep Valisi Kemal Çeber “Her şey değişebilir, ancak kitap ve kitabın lezzeti değişmez. Dijital bir çağdayız ve dijital materyaller hayatımıza çok fazla etki ediyor. Bu nedenle kitap fuarını önemsiyoruz. Bu tür faaliyetleri yıllara yayarak yapmakta güzel bir meziyet. Gençlerimizin okuyacağı kitaplar, onlara yol göstererek bilgi dağarcıklarını arttıracaktır. Düzenlenecek fuara çok kıymetli ve önemli yazarlar katılıyor ve her gün dolu dolu geçecek. Bu anlamda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Ayrıca böyle bir organizasyona destek veren Şahinbey İlçe Kaymakamlığı’nı Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni, Gaziantep Üniversitesi’ni, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü tebrik ediyorum” dedi.

Şahinbey İlçe Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, düzenlenen fuarın önemli olduğunu belirterek “Böylesi önemli bir proje ile Gaziantepli vatandaşları ve gençleri kitapla ve yazarlarla buluşturan Şahinbey Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

15.500.000 KİTAP DAĞITIMI YAPTIK

Gençlerin kitap okumasını önemsediklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “İlk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensubuyuz. Bu çerçevede Şahinbey Belediyesi olarak gençlerimizin daha çok kitap okuması için bugüne kadar 15.500.000 kitap dağıtımı gerçekleştirdik. Şahinbey Belediyesi olarak okullarımıza 21 tane Z Kütüphanesi, 11 tane Millet Kıraathanesi yaptık. Şimdi ise 40.000 m2 alan üzerine Akkent Mahallemizde Şahinbey Millet Kütüphanemizi inşa ediyoruz. İnşallah 2 ay içerisinde tamamlayarak gençlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Gençlerimizi kitaplarla buluştururken, bu kitapları yazan yazarlarla bir araya gelmesi ve sohbet etmesi büyük önem arz ediyor. “Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır” sloganıyla 14-22 Ekim tarihleri arasında Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek. Fuara 118 tane yayın evi 70 tane yazar katılacak. Her gün yazarlarla söyleşi ve imza günleri olacak. Bu çerçevede bizlere destek olan Gaziantep Valimiz Kemal Çeber’e, Şahinbey İlçe Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı’ya, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’a ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.

BÖYLE BİR ORGANİZASYONDA OLMAKTAN MUTLUYUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun düzenlediği kitap fuarlarının üniversitelere pozitif yansımaları olduğunu belirten Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli “Şahinbey Belediyemizin gelenekselleştirdiği “Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır” fuarı Gaziantep Valiliğimizin himayelerinde ve Şahinbey Belediye Başkanımızın destekleri ile 14-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak böyle önemli bir organizasyona paydaş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Kitap Fuarına Gaziantep Üniversitesi olarak destek verdiklerini belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın “Şahinbey Belediyesi tarafından 14-22 Ekim tarihleri arasında çok önemli bir fuar düzenlenecek. Medeniyetimiz okumayla başlayan bir medeniyettir. Gaziantep Üniversitesi olarak böyle bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

HERKESİ KİTAP FUARINA DAVET EDİYORUM

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenecek olan kitap fuarına herkesin katılması gerektiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Yasin Tepe “14-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan kitap fuarı kültür şehri Gaziantep yolunda atılan önemli bir adımdır. Gaziantep Valimiz Kemal Çeber’e himayeleri için çok teşekkür ediyorum. Planlama, koordinasyon ve maddi anlamdaki destekleri için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize düzenlenecek olan kitap fuarına katılmalarını öneriyorum” dedi.

0

0

GIDA SEKTÖRÜNDEKİ LİDER FİRMASI ALTUNKAYA GRUP ANUGA’DA

Uluslararası fuarlarda Türkiye’yi gururla temsil eden Altunkaya Grup Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirilen Anuga Uluslararası Yiyecek ve İçecek Fuarında standıyla dikkat çekti. Fuarın ilk gününden itibaren dünyanın dört bir yanından gelen alım heyetlerinin ilgi odağı haline gelen Altunkaya Grup’un standında misafirlere tanıtımı yapılan ürünler ikram edildi.

 Almanya’nın Köln kentinde 7 Ekim’de kapılarını açan dünyanın en büyük ve en prestijli gıda fuarlarından birisi olan Anuga Uluslararası Yiyecek ve İçecek Fuarına katılan Altunkaya Grup fuarın en fazla ziyaret edilen firmaları arasında ki yerini aldı. Türkiye’nin gıda sektöründeki lider firması Altunkaya Grup fuarda sıcak ve soğuk içeceklerin yanı sıra dünyada ünlü pirincinin de tanıtımını yapıyor. Uluslararası fuarların sadece ürünlerin değil aynı zamanda Türkiye’nin de tanıtımı için de büyük rol oynadığını ifade eden Altunkaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya “Sektörümüz için fuarlar firmaların gerek prestiji gerekse yenilikçi ürünlerinin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Bu yılda dünya gıda sektörü için büyük önem taşıyan Anuga Gıda fuarına katılarak ürünlerimizin ve ülkemizin tanıtımını yapıyoruz. Bu yıl her zamankinden fazla ilgi görüyoruz. Global pazarlarda Altunkaya markalarına olan güven her geçen gün artarken birçok ürünümüz dünyanın birçok ülkesinde nihai tüketiciler tarafından yoğun talep görüyor. Bu elbette gurur verici bir olay. Firmamız uluslararası farlara farklı tasarımlı stantlarıyla katılmaya devam edecektir” dedi.

0

0

TÜRKİYE’NİN EFSANE TAKIMI POLİSGÜCÜ YENİ DESTANLAR YAZMAYA HAZIRLANIYOR

Gaziantep Valisi Kemal Ceber’i makamında ziyaret eden Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri Polisgücü Spor Kulübü hakkında bilgiler vererek önümüzdeki günlerde başlayacak olan Süper Lig ve Avrupa Şampiyonalarında şampiyonluk kupalarını Gaziantep’e getireceklerini ifade ettiler.

Türkiye’nin efsane takımlarından birisi olan Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü başkan ve yönetim kurulu üyeleri Gaziantep Valisi Kemal Ceber’i makamında ziyaret ettiler. Vali Ceber’e kulüp ve takım hakkında çeşitli bilgiler veren Başkan Mehmet Kaplan Avrupa Şampiyonalarında elde edilen başarıları da anlattı. Başkan Mehmet Kaplan ziyarette Türkiye’nin efsane takımı Gaziantep Polisgücü Spor kadın ve erkek hokey takımlarının gerek Türkiye gerekse Avrupa’da elde ettiği başarıları da dile getirerek “Önümüzdeki süreçte THF Süper Ligleri başlayacak. Şubat 2024’de Avrupa Şampiyonalarında her zamanki gibi Türkiye’yi temsil edeceğiz. Bugüne kadar takımlarımız birçok Türkiye Şampiyonluğuna ve Avrupa şampiyonluğuna imza attı. Bu anlamda gerek kadın gerekse erkek takımlarımız Avrupa’nın marka takımları arasındadır. Yeni sezonda yeni başarılara imza atarak şampiyonluk kupalarını Gaziantep’e getireceğiz” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Valisi Kemal Ceber’de Gaziantep’te böyle bir takım olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve elde edilen başarıların gerek Gaziantep için gerekse Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade ederek kulüp başkanı Mehmet Kaplan ve yönetim kurulu üyelerini kutladı. Gaziantep Polisgücü Spor Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan Vali Ceber’e günün anısına bir forma ile hokeyde kullanılan bir  hockey sticksi takdim etti.

0

0

GSO GAZİANTEP GIDA KÜMESİ ALMANYA’DA

Gaziantep Sanayi Odası heyeti ve GSO Gaziantep Gıda Kümesi üyesi firmaların katılımı ile Almanya Anuga Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu gerçekleştirildi.

7-11 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenen Almanya Anuga Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonuna, GSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Aslansoy, Mustafa Özgüler, Ali Can Koçak, Genel Sekreter Yardımcısı M. Sermest Çapan ve GSO Gaziantep Gıda Kümesi üyesi firmaların temsilcileri katıldı.

Heyet ilk olarak Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen, dünyanın en büyük ve en köklü gıda ve gıda teknolojileri fuarlarından birisi olan Anuga Gıda Fuarı’na katıldı.

Gıda sektöründe faaliyet gösteren gıda üreticileri, distribütörler, ithalatçılar, toptancılar ve perakendeciler ile kurumsal ve ticari catering temsilcilerinin katılım sağladığı fuarda stant açarak ürünlerini tanıtan Gaziantepli firmalar, yabancı firma temsilcileri ile iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi. GSO heyeti de stant açan firmaları ziyaret ederek sergiledikleri ürünler ve faaliyetleri hakkında istişarelerde bulundu.

Daha sonra Köln Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden GSO heyeti ve firmalar, oda yetkilileri ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. İkili ticari ilişkiler ve yapılabilecek iş birliklerinin değerlendirildiği ziyarette, Gaziantep sanayisi ve ekonomisi hakkında paylaşımlarda bulunularak karşılıklı sunumlar yapıldı.

GSO heyeti ve katılımcı firmalar, organizasyonun devamında Köln Başkonsolosu Turhan Kaya’ya da ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyarette Gaziantep’in üretim ve ihracat kapasitesi, Almanya ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi noktasında atılabilecek adımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Heyet son olarak Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın özel organizasyonuna katıldı. Bu organizasyon kapsamında yapılan görüşmelerde Gaziantep’in ticaret hacmi ve iş birliği konuları ele alındı.

Gaziantep Gıda Kümesi, GSO tarafından Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi kapsamında Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülüyor.

Proje kapsamında firmalar, GSO tarafından organize edilen eğitimler, danışmanlık faaliyetleri, yurt dışı pazarlama faaliyetleri, sektörel ticaret heyetleri ve ülkemize getirilecek alım heyetleri organizasyonlarından faydalanmaya hak kazanıyor. GSO’nun proje kapsamında gerçekleştirdiği bu faaliyetlerin maliyetinin yüzde 75’i Ticaret Bakanlığı tarafından destekleniyor.

0

0

DOWN SENDROMLU BOWLİNG TURNUVASI DÜZENLENDİ

Gaziantep Sankopark Bowling Oyun alanında 55 kişinin katlımı ile gerçekleşen “Down Up’a karşı”  organizasyonda down sendromlu bireyler ile karma gruplar yapılarak bowling turnuvası düzenlendi

 “Down Up’a karşı” proje adıyla Feelmosome Gönüllü Topluluğu proje sahipliğinde gerçekleşen Turnuvanın Proje ortakları Kavaklık Rotary Kulübü ve Kavaklık Rotaract Kulübü oldu.

Proje Koordinatörü Bengü Aslanpay yaptığı açıklamada projenin amacının Down sendromlu bireylerin  her alanda yer almasını sağlamak, bunu yaparken de eğlenmek olduğunu vurguladı.

Aslanpay açıklamasında “Feelmosome gönüllü topluluğu olarak, amacımız down sendromlu bireylerimizin yaşamın her alanında yer edinebilmesidir. Öncelikle ailelerinin kabulü sonrasında toplumun kabul görmesini istiyoruz. Onlar bizim gibiler, bizden farklı değiller. Sadece bir imkan verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Her şey onlar için onlarla güzel” dedi.

0*

NAYLON ÇARIK

Naylon çarık veya ayakkabı yırtılır, yirilir, delinir.

Saman pazarında pazara çıkan merdivenin dibinde bir tamirci vardı. Derme çatma bir kulübe, önünde pompalı bir gaz ocağı, usul usul yanar, üzerinde inceli kalınlı şişler demirler ısınır, bu ısınan  tahta saplı aletlerle çarığın yırtığı ısıtılır başka hurda bir çarıktan kesilen parça üzerine yapıştırılıp etrafı birbirine alıştırılır, yama yapılırdı

Şansın varsa yama yakın bir renk olur ama bu her zaman aynı olmaz adamın elinde hurda ne varsa onu yapıştırır, çarığın alaca bulaca yavan bir şey olurdu.

Hele gel de şimdi çocuklara giydir. Giydirmeyi boş ver anlatabilirsen anlat.

*

Daha mı güzel olmuş, hayır.

Maarif’ten yukarı Atatürk Bulvarı girişi.

Solda Maarif Kahvesi. Keyvanbey Pasajı oldu.

İlerideki sade güzel evler de ucube binalar oldu.

Planlayanlar nasıl planladıysa bilmem bu binaların da üst katları kullanışsız birer yer oldu.

Fotoğraf : Doc. Dr. Bayram Bozhüyük / Gaziantep Üniversitesi

*

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı