Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 05.10.2023 e gazete

admin | 05 Ekim 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 05.10.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 05.10.2023 e gazete

HABER METNİ,       

ÇETİN’E NİZİP VE OĞUZELİ’NDE ÇOŞKULU KARŞILAMA

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Nizip ve Oğuzeli’ne coşkulu bir çıkartma yaptı.

Çetin ekibiyle beraber  Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı ile  AK Parti Nizip İlçe Başkanlığı’na atanan Av. Muharrem Cankesen ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Çetin’in Nizip çıkarması adeta   31 Mart Yerel seçim çalışmalarının startını da vermiş oldu.

AK Parti Nizip ilçe Başkanlığı’nda konuşan  Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Türkiye Yüzyılı hedefleri, 2002 ruhu ve  heyecanı ile yol alacaklarını ifade ederek, yerel seçim çalışmalarıyla ilgili ; “Tam 22 yıldır Ak Parti’de Reisimizin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın arkasında nasıl durduysak, 22 yıl önceki ruh ve  ilk heyecanımızla yine buradayız” dedi.

Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben makam ve mevkilerin Allah’tan geldiğine inanan biriyim. Başkanlarla İlgili çalışmayı Genel merkezimiz yapıyor. İyi mi yoksa daha iyisi var mı diye bakılıyor. Bu konuda da Gaziantep’teki Belediye Başkanlarımız Allah’a bin şükür örnek teşkil ediyor”

2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçim sürecinde “sıkılmadık  bir el ve çalmadığımız bir kapı kalmayacak” diye konuşan Başkan Çetin; Seçim sürecinde Kadın Kollarının önemine vurgu yaparak, “Sizlerin hakkı asla ödenmez. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

 SON DEPREMZEDE EVİNE GEÇENE KADAR UYKU BİZE HARAM

Deprem sonrası Nizip’te yapılan çalışmalarla ilgili Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı’dan bilgi alan Başkan Çetin;  “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde Depremin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Konteynerde kalan son bir depremzede evine, sıcak yuvasına kavuşana kadar bizlere uyku haram olsun” diye konuştu.

 BAŞKAN SARI: NİZİP GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Nizip Belediye Başkanı Mehmet SARI, Nizip ilçesinde devam eden çalışmalara değinerek şu cümlelere yer verdi; “Yavuz Sultan Selim Köprülü Kavşağı ,Adliye Sarayı ve Otogar arası köprülü kavşağı, Bisiklet yolu çalışması, ulaşım alt yapısı, cami ve sosyal tesisi yapım onarımı,400 yataklı Nizip Devlet Hastanesi, yeni stadyum, Fıstık Kent ve TOKİ projelerimiz ise devam ediyor. Biten projelerle ilgili ise Millet bahçesi, Demir yolları taş köprü, sanayi enerji yatırımı, köprüler, ikinci yüzme havuzu, raybüs ve taziye evleri de biten projelerimiz arasında”

  OĞUZELİ İLÇE TEŞKİLATI ZİYARETİ

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri ziyaretlerine Nizip sonrası Oğuzeli İlçe Teşkilatı ile devam ettiler.

AK Parti Oğuzeli ilçesi haftalık Olağan toplantısına katılan Başkan ÇETİN, Oğuzeli ile ilgili istişarelerde bulundu.

 Çetin; Oğuzeli ziyaretinde Türkiye Yüzyılına dikkat çekerek, “Hep Yeni Hep İleri diyoruz artık. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da bahsettiği gibi bizim de toplantılarımızda yer verdiğimiz üzere yenilenmekten ama yenilenirken de bu partiye emek vermiş hiçbir arkadaşımızı kardeşimizi arkada bırakmadan, onların bilgisinden, tecrübesinden, yaşından, geçmiş dönem siyasi yaşantılarının bir sonraki nesile de devredecek kadar da erdeme sahibiz” diye konuştu.

MİLLET İTTİFAKI MASASI DAĞILDI

Çetin, Millet ittifakı paydaşlarının  yer aldığı Altılı Masa konusunda da görüşlerini ifade ederek  şunları söyledi; “Millet ittifakı paydaşları masanın altında kaldılar, Birbirlerine düştüler. Peki bunlar neyin eseri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, dimdik durmasının ve milletimizin hizmet edene sahip çıkmasının eseridir.

Biraz ekonomik sıkıntılar olabilir ama bu dünya genelinde olan bir sıkıntıdır. Onunla ilgili çalışmalarda devam ediyor. Dünya genelinde ekonomik sıkıntılar sürerken bunun üzerine bizde bir de deprem gerçeği var. Milyarlarca dolar maliyeti olan ve binlerce insanımızın hayatını kaybettiği bu depremde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın deprem bölgeleri için her türlü çalışmayı yaptıklarını ve özellikle bu bölgelerin arkasında dimdik ayakta duruyor.”

Oğuzeli İlçe başkanı Hilmi Özbudak ve yönetimi ile Oğuzeli esnafını da  ziyaret eden İl Başkanı Çetin, esnafın ve Oğuzeli halkının dilek ve önerilerini dinledi.

0*

FATMA ŞAHİN CENEVRE’DE…

“SIFIR KARBON ANALİZİ YAPACAĞIMIZ EKOLOJİK KÖYÜN ALTLIĞINI HAZIRLAMAK İSTİYORUZ”

– ŞAHİN, DİRENÇLİ ŞEHİR İÇİN GAZİANTEP MODELİ’Nİ ÖRNEK GÖSTERDİ!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Belediye Başkanları Forumu”nda, dirençli şehir olabilme noktasında Gaziantep Modeli’ni örnek göstererek, “Bu model toplumu bütünleştiriyor. Özellikle burada iş birlikleri çok önemli. Teori ile pratiği birleştirme noktasında üniversitelerle ortak hareket etmenin önemi yüksek. Söylem ve eylem birliği başarılı bir yönetimi de beraberinde getiriyor” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu’nun Kentsel Gelişme, Konut ve Arazi Yönetimi Komitesi tarafından İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenen “Belediye Başkanları Forumu”na katıldı. 2023 yılı teması “2030 (Sürdürülebilir Kalkınma) Hedeflerine Doğru Kentsel Yenileme/ Kentsel Dönüşüm” olarak belirlenen forum kapsamında Başkanı Fatma Şahin, “Dirençli Kentsel Çevrelere Yönelik Kentsel Yenileme” konulu oturumda konuşma yaptı.

Dijon (Fransa), Lozan (İsviçre), Malmö (İsveç), Mykolaiv (Ukrayna), Üsküp (Kuzey Makedonya) ve Split (Hırvatistan) belediye başkanlarının da istişare yaptığı oturumun yanı sıra toplamda forum çerçevesinde 49 belediye başkanının konuşmasına yer verildi.

Şehirlerin kentsel yenileme projeleri ve kentsel dirençlilik altyapısının tartışıldığı oturumda, Başkan Fatma Şahin ve diğer belediye başkanları, kendi şehirlerindeki dirençlilik altyapısının nasıl göründüğünü ve kentsel yenileme projelerinin doğal afetler veya insan eliyle oluşan afetler karşısında dirençliliği nasıl sağlayabileceğine ilişkin hususlarda değerlendirmede bulundu.

“PROJELERİN BAŞARIYA ULAŞMASINDA TOPLUMDAKİ ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM SAĞLANMALI”

Baştarafı 1 de

Başkan Fatma Şahin burada yaptığı konuşmada, Gaziantep’in nüfusu itibariyle ‘dirençli şehir’ bakış açısının kent için çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Kalkınma ve demokrasi yerelde başlıyor. Mali zorlukların iyi yönetilerek kaynakların artırılıp giderlerinse azaltılması gerekiyor. Dirençli şehir yenilenmesinde önce kendi bünyemizde çalışmalara başlamamız gerekiyor. Ölçmediğiniz bir şeyi değerlendiremezsiniz. Etki analizi çok önemli. Biz ulaşım master, imar master ile birlikte iklim master planı da hazırladık. EBRD’nin yeşil şehri olduk. ‘Yeşil şehir nasıl olacak, çevresel kalkınma bir bütün olarak nasıl tasarlanacak?’ gibi soruların cevabı konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanı sıra su çok önemli küresel ısınmadan dolayı. Bu nedenle kuraklık master planı yaptıktan sonra önümüze gelen sorunlara karşı çok acil eylem planları yapmamız ve kendi bünyemizde bunu uygulanabilir hale getirmemiz gerekiyor. Daha da önemlisi toplumu bilgilendirmeniz ve yönlendirmeniz gerekiyor. Böylelikle toplumdaki zihinsel dönüşümü sağlayarak çalışmalarda başarılı olabiliriz.”

BM’den alınan davetin Gaziantep Modeli’nin dirençli bir şehir olmak için bu kadar zor bir coğrafyada zor şartlarda nasıl hedeflere kilitlendiğini, nasıl yeşil şehir olduğunu, nasıl akıllı şehir olduğunu anlatma fırsatı sunduğunu aktaran Başkan Şahin, “Biz yönetilmesi gereken en önemli kısımlardan birini, çevresel kalkınma ve ekolojide görüyoruz. Yerel ekonomiyi güçlendirmemiz lazım. Şehrimiz sanayi şehri. Şehrin sanayi altyapısını yeşil şehir ile akıllı şehir altyapısıyla dönüştürmeliyiz. Şehir aynı zamanda bir gastronomi kimliğine de sahip bunu da kültür ve sanatla bütünleştirerek şehri rehabilite etmemiz yine önemli çalışmalardan bir tanesi” şeklinde konuştu.

“GAZİANTEP MODELİ, BAŞARILI BİR YÖNETİMİ BERABERİNDE GETİRİYOR”

Gaziantep Modeli’nin toplumun iyiye yönelmesinde büyük bir etki oluşturduğuna dikkati çeken Şahin, “Bu model toplumu bütünleştiriyor. Özellikle burada iş birlikleri çok önemli. Teori ile pratiği birleştirme noktasında üniversitelerle ortak hareket etmenin önemi yüksek. Söylem ve eylem birliği başarılı bir yönetimi de beraberinde getiriyor” ifadesini kullandı.

 Şahin, her bir krizi fırsata dönüştürme bakış açısıyla çalışmaların yürütülmesi gerektiğini dile getirerek, “Şehrin dirençli hale getirilmesinde bu bakış açısı şüphesiz büyük yarar getirecektir. Gaziantep Modeli’nin yeni iş birlikleri ile yeni modellere, yeni kuvvetlere ulaşacağına inanıyorum” dedi.

Deprem bölgelerinde yeşil ekolojiyi yeniden planladıklarının altını çizen Başkan Şahin, “Gaziantep, fıstığın biberin, zeytinin, üzümün ana merkezi. Üniversite ile toprak analizi yaparak, hangi bitki çeşidinin kentin hangi bölgesinde üretmemiz gerektiğini tespit ediyoruz.  Damlama sistemiyle verimliliği artırarak, küresel ısınmayı azaltacak sulama projelerini hayata geçiriyoruz. Kullanılan iş makinasında elektrikli, hidrojenli iş makinalarını kullanarak sıfır karbon analizi yapacağımız ekolojik köyün altlığını hazırlamak istiyoruz. Kadın kooperatiflerini kurarak, kadınlarımızı eğitiyoruz. Böylelikle onların verimli bir şekilde üretimin içinde bulunmasını sağladık. Şu an organik ürünün e-ticaretle dünyaya ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Bölgesel kalkınmada ekolojik köyde çobanından hayvanın yetişmesine, bilimsel altyapısından veri analizine kadar birçok başlıkta yeni bir dönemi başlatacak planın altlığını hazırladıklarını söyleyen Şahin, “Yeşil ekonomi için depremden sonra hızlı iyileşmek için istihdam odaklı büyüme için ihracat odaklı büyüme için bu proje çok önemli. Depremden birçok vatandaşımız uzvunu kaybetti.  Engelli bireylerimiz için de yine ekolojik köyde onların eğitimini, sağlığını, istihdamını sağlayacak yeşil ekonomi çalıştık. Burada güneş enerjisi çok önemliydi. Şu an Gaziantep’te güneş enerjisi üreyen biyogaz tesisimiz var. 27 megavat kendi enerjimizi karşılayacak güneş enerjimiz var. Bu yaptığımız çalışmalarla bölgesel kalkınmada yeni fırsatların önünü açtı” değerlendirmesinde bulundu.

AEK 84. Kentsel Gelişme, Konut ve Arazi Yönetimi Komitesi’ne önerilecek hususlar arasında kentsel yenileme ilkelerinin de masaya yatırıldığı forumda; ölçülebilir veriye dayalı planlama yaklaşımını benimsemek, çevresel, sosyal, fiziki, ekonomik, kültürel faktörlerin şehre ve insanlara etkisini dikkate alan entegre bir planlama yaklaşımı uygulamak, sağlıklı hayat tarzını öne çıkaran planlamalar yapmak, yeşil alanlar, yürüyüş ve bisiklet yolları tasarlamak gibi toplamda 12 adet ilke üzerinde duruldu.

0*

Gaziantep’te sanat dolu günler başladı

GAGİAD KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ İLK KEZ KAPILARINI AÇTI

Gaziantep’in ilk sanat festivali olma özelliği taşıyan GAGİAD Kültür Sanat Festivali, Devlet Tiyatrosu Şehit Kamil Sahnesi’nde gerçekleşen muhteşem bir konserle başladı. Açılış konserinde Çukurova Symphonic Project, Türkiye’nin en önemli tenorlarından Hakan Aysev’in solistliğinde sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Festival 8 Ekim’e kadar klasik müzik konserleri ve çağdaş sanat sergilerinin yanı sıra söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla devam edecek.

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) tarafından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 2-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek GAGİAD Kültür Sanat Festivali, sanatseverlerin katıldığı coşkulu bir konserle ilk kez kapılarını açtı. Kültür ve sanatın zengin dünyasını kent halkıyla buluşturmak üzere yola çıkan festival, yoğun programı ve ilham veren etkinlikleriyle Gazianteplilere sanat dolu bir hafta yaşatacak.

Medeniyet Şehri Gaziantep’te bir kültür sanat festivali düzenlemekten dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını belirten Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, “Uzun soluklu, sürdürülebilir bir festival yapmak üzere yola çıktık ve bu yolculukta çok emek harcadık. Bugün festivalimizin açılışını yapmaktan dolayı çok gururlu ve heyecanlıyız. Bu heyecanımızı hiç kaybetmeden, sanatın birleştirici gücüyle Gaziantep’i ‘sanat şehri’ yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Gaziantep’in her yıl heyecanla beklenen bir sanat festivali olsun istiyoruz”

Köklü ve zengin bir kültürel mirasa sahip olan Gaziantep’in Türkiye’nin önemli sanayi ve ticaret şehirlerinden biri olmasının yanı sıra “Yaşanabilir Şehirler” listesinde de üst sıralara tırmanmaya başladığını belirten GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, Gaziantep’in gelişen yapısını kültür ve sanatla birleştirerek şehrin bu alandaki potansiyelini ortaya çıkartmak istediklerinin altını çizerek, “Sanat, gelişen toplumların ufkunu aydınlatan, farklı bakış açıları getiren çok önemli bir alan. Biz de bu anlamda kentin sosyo-kültürel alandaki yatırımlarını hızlandırmak istedik. GAGİAD Kültür Sanat Festivali ile sanatın birleştirici gücünü kullanarak kentimizdeki kucaklaşmayı, birleşmeyi bir kez daha gün yüzüne çıkarmayı arzu ediyoruz. Geleneksel hale gelmesini hedeflediğimiz bu festival ile kentimize, kültür ve gastronomi alanındaki bilinirliğe ek olarak ‘sanat şehri’ sıfatını kazandırmayı istiyoruz. Hedefimiz kentimize her yıl heyecanla beklenen bir sanat festivali kazandırmak” dedi.

Sanat camiasının bölgeye katkısının çok önemli olduğunu vurgulayan Koçer, sözlerine şöyle devam etti: “GAGİAD Kültür Sanat Festivali bu anlamda önemli bir eşik. Gaziantep’in bir sanat şehri olabilmesi için önemli adımlar atmaya devam edeceğiz. Gaziantep’in zenginlikleri arasına ‘sanat şehri’ unvanını da katmak istiyoruz. Bu kenti aynı zamanda ‘sanat şehri’ olarak önemli bir merkez haline getirmeyi amaçlıyoruz.”

“Sanatın birleştirici gücüyle yola çıkıyoruz”

Festival çalışmalarına 6 Şubat depremleri öncesinde başladıklarını belirten Koçer, “Çok önemsediğimiz, önemli planlamalar yaptığımız festivalimizi, yaşadığımız büyük acı nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştık. Yaşadığımız felaketin yıkıcılığıyla gündemimiz değişmiş olsa da kentimizi ‘sanat şehri’ yapma motivasyonumuz hiç eksilmedi. Şimdi, sanatın birleştirici, iyileştirici gücüne inanarak tekrar yola çıkıyoruz. Sanat, insan duyarlılığını ve yaratıcılığını ifade etmenin, düşünce ve duyguları estetik bir şekilde aktarmanın evrensel bir yolu. Bu yoldan yürümek, bir araya gelmek, kucaklaşmak için en doğru zamanda olduğumuza inanıyoruz. Festivalle bugün ektiğimiz tohumların, kentimizin yarınlarında büyümesini, kökleşmesini istiyoruz. Festivalimizin kapsamını ve etkisini her yıl yükselen bir ivmeyle artırarak kültür sanata desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Şehrin her köşesinden klasik müzik tınıları yükseliyor

Şef Eray İnal’ın yönetimindeki festival orkestrası Çukurova Symphonic Project’in, ünlü tenor Hakan Aysev solistliğinde klasik müziğin ve Türk bestecilerin önemli yapıtlarını sanatseverlere buluşturduğu konserle başlayan GAGİAD Kültür Sanat Festivali, Gazianteplileri şehrin dört bir yanında müzik coşkusunu yaşamaya davet ediyor. Anadolu Nefesli Beşlisi’nin şehrin farklı noktalarını açık hava sahnesine dönüştüren klasik müzik konserleriyle devam eden festival, zengin programıyla Gazianteplilere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Klasik Batı Müziği ile Klasik Türk Müziği’ni bir araya getiren “Itrî ve Bach” konseriyle coşkunun yükseldiği festivalde, Ertan Tekin (duduk), Murat Aydemir (tanbur), Çağ Erçağ (viyolonsel) ve Selin Nardemir’den (viyolonsel) oluşan orkestra, aynı yüzyılda yaşamış ancak farklı zamanlarda ve mekânlarda sanatlarında zirve yapmış iki büyük müzik adamını, Itrî ile Bach’ı buluşturuyor. Konserde, Itrî’nin Segâh Bayram Tekbiri ve Bach’ın Trio için Sol majör Sonat’ı dahil 14 eser seslendirilecek.

Türkiye’nin farklı kuşaklarından sanatçıların eserleri bir arada

GAGİAD’ın sanat danışmanı Yasemin Bay’ın genel sanat yönetmenliğinde hazırlanan GAGİAD Kültür Sanat Festivali, şehrin en güzel hanlarından biri olan Pürsefa Hanı’nda iki sergiye ev sahipliği yapıyor. “Pür-hayâl” ve “…fakat kalbim seninledir” başlıklı sergiler 28 Ekim tarihine kadar izlenebilecek.

Adını ‘pür’ kelimesinin farklı anlamlarından alan “Pür-hayâl” sergisi; ‘dolu, çok’ anlamına gelen ‘pür’ ön ekiyle ‘hayâl’i çoğaltan bir mânâ taşıyor. Sanatçıların eserleri ile kurulan ‘saf, temiz hayâller’, Pürsefa Hanı ve karşısında yer alan Mevlevihane ile huzur ve dinginliğe atıfta bulunan bir bağ kuruyor. Pürsefa Hanı’nın giriş katındaki sergide Türkiye modern resminin ustalarından günümüzün dikkat çeken sanatçılarına değin uzanan zengin bir seçki sunuluyor. Sergide Murat Akagündüz, Hüseyin Aksoy, Çiğdem Aky, Erol Akyavaş, Elvan Alpay, Hakkı Anlı, Nejad Melih Devrim, Osman Dinç, Tayfun Erdoğmuş, Hakan Gürsoytrak, Nuri İyem, Hacer Kıroğlu, Komet, Murat Morova, Seçkin Pirim, Damla Sari, Aras Seddigh, Kemal Seyhan, Gürsel Soyel, Canan Tolon, Selim Turan, Mehmet Ali Uysal ve Merve Zeybek’in yapıtları yer alıyor.

Pürsefa Hanı’nın ikinci katında yer alan “…fakat kalbim seninledir” sergisindeki eserler ise aşk, inanç, adanmışlık, birlik ve beraberlik temaları etrafında kendine özgü bir dil kuruyor. Sergi, içinde yer aldığı yapının bir zamanlar toplanan buğdayların paylaşıldığı mekân olmasından hareketle, bir arada olma ve paylaşma hissini merkezine alıyor. Diğer yandan, Gazianteplilerin geçmişten bugüne kentlerine duydukları derin aşka ve bağlılığa bir övgü niteliği de taşıyor. Sergi, Ahu Akgün, Rahmi Aksungur, Levent Aygül, Bengisu Bayrak, Eda Emirdağ, Neş’e Erdok, Seda Gazioğlu, Göksu Gül, Hakan Gürsoytrak, Çağıl Harmandar, Alp İşmen, Osman Nuri İyem, Fatih Kahya, Yonca Karakaş, Hamza Kırbaş, Temür Köran, Ardan Özmenoğlu, Ali Şentürk, Ozan Türkkan, Erdem Varol ve Ufuk Yılmaz’ın eserlerini bir araya getiriyor.

Sanko Holding, Gülsan Holding ve Iconova’nın ana sponsorluğunda gerçekleşen GAGİAD Kültür Sanat Festivali, Gazianteplileri ve şehri ziyaret eden sanatseverleri, sergiler, konserler, atölye çalışmaları ve sanatçı söyleşilerinin yer aldığı zengin bir programla buluşturuyor.

PROGAM:

Sergi: “Pür-hayâl”

2-28 Ekim – Pürsefa Hanı (Giriş kat)

Sergi: “…fakat kalbim seninledir”

2-28 Ekim – Pürsefa Hanı (1. Kat)

Sanatçı söyleşisi: Eda Emirdağ

4 Ekim Çarşamba

13:00 – Pürsefa Hanı

Sanatçı söyleşisi: Osman Nuri İyem

4 Ekim Çarşamba

14:30 – Pürsefa Hanı

Ardan Özmenoğlu ile İpek Baskı Atölyesi (Çocuklar için)

4 Ekim Çarşamba

16:00 – BİLSEM (8-11 yaş aralığı için uygundur)

Itri & Bach konseri

6 Ekim Cuma

20:30 – Şemit Kamil Sanat Merkezi

*

*

AYINTAB’A DAİR

1918 DE AİNTAB’DA HAŞIL YAPANLAR.

Alatirik söndü kalhın haşıla

Haşılı getirin çökün başına

Çifte kurşun deysin nezik taşına

Usandım Allah haşıl elinden

Haşıl parasıyla bulgur gaynattim

Mangal kazasıyla saçını givrattim

Ustanın düğününde köçek oynattim

Gözlerin korola ilçesine ustam

Ustanın giydiği samanı sarı

Ustam seni soksun al gizil arı

Ustam paranın yoksa etme bu karı

Gözlerin kor ola ilçesine ustam

Bir direzin çektim sarı sedirlik

İçinde kırıldı zavallı mekik

Acerini almaya yok ki metelik

gözlerin kör ola, ölesin usta

ölmeden kabire giresin usta.

Gumbuzunu Karataş’tan getirdim

İsleyemedim direzini batırdım

Altı ayda üç topunu yatırdım

gözlerin kör ola, ölesin usta

ölmeden kabire giresin usta.

Hafta başı gelsin parayı alak

Otombile binek sahreye gidek

Haşıl parasını yiyek bitirek

gözlerin kör ola, ölesin usta

ölmeden kabire giresin usta.

Haşılcılar düşmüş ustanın izine

Nalet olsun kör ustanın yüzüne

Gara duman çöksün öbür gözüne

gözlerin kör ola ölesin usta

ölmeden kabire giresin usta.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı