Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 04.10.2023 e gazete

admin | 04 Ekim 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 04.10.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 04.10.2023 e gazete

HABER METNİ;

GASMEK EĞİTİMLERİ İLE MESLEK SAHİBİ OLDULAR

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (GASMEK) bilgisayarda hızlı klavye kullanımı eğitimi alan 36 kursiyerlerimiz yapılan sınavda başarı göstererek meslek sahibi oldu.

Türkiye genelinde Adalet Bakanlığı tarafından yapılan zabıt katipliği uygulamalı klavye sınavında üstün başarı gösteren GASMEK kursiyerleri ücretsiz olarak almış oldukları klavye eğitimi sayesinde istihdam imkânı buldu.

AKSOY: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK HEDEFİMİZ GENÇLERİ DONANIMLI YETİŞTİREREK MESLEK SAHİBİ YAPMAK “

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. M. Abdullah Aksoy sınavı kazanan GASMEK öğrencilerini tebrik ederek şunları söyledi: “Bugün bu sevinçli haberi aldık bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. 2015 yılında Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile birlikte GASMEK’leri kurduk. Şu an GASMEK’lerde binlerce gencimiz farklı branşlarda eğitim görüyorlar. Gerek üniversiteye hazırlık olsun gerek kişisel gelişim olsun. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim buradaki hedefimiz istihdama katkı sağlamak amacıyla gençlerimizi yetiştirmek. Hızlı klavye kullanma kursumuz, burada sınav olundu ve 36 gencimiz, GASMEK’lerden eğitim gören gençlerimiz, adliyelere zabıt kâtipliği yapmak üzere sınavları kazandılar. Hem emek veren hocalarımızı hem de bu başarıyı elde eden kursiyerlerlerimizi tebrik ediyoruz. İşin başındalar. İnşallah bundan sonraki başarıları daim olur. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizi iyi yetiştirmek, donanımlı yetiştirmek meslek sahibi yapmak ve iş imkânı sunabilmek hedefimiz. Bugün bu sevinci gençlerimizle yaşıyoruz, mutluyuz.”

Kurumda öğretmenlik yapan Mehmet Kürşat Yılmaz ise kursa katılım sağlayan birçok öğrencinin hedefine ulaştığını belirterek, ”2022-2023 yılında başlayan kurslarımıza katılan kursiyerlerimizi yaklaşık 2 ay süren eğitimle zabıt katipliği sınavlarına hazırlıyoruz. Buraya başvuru yapan kursiyerlerimizin çoğu başarıya ulaştı ve memur olarak atındılar. Bize bu imkanları sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve kurum müdürlerimize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

KURSİYERLER ZORLU SINAVI GASMEK EĞİTİMLERİ SAYESİNDE GEÇTİ

Daha önce kendi imkanları işe iş sahibi olmaya çalıştığını söyleyen Furkan Dağcı da, “İş dünyasında var olmaya çalıştım kendi imkanlarımla ama olmadı. Sonrasında GASMEK ile tanıştım. İmkanlar burada çok iyiydi. Hocalarımız eğitim akademisi sayesinde kendimi geliştirerek zabıt kâtibi olarak atandım emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Aldığı eğitimler sayesinde iş sahibi olduğunu dile getiren 24 yaşındaki Zeynep Çelik duygularını şöyle dile getirdi: “Gaziantep Adliyesi’nde zabıt kâtibi olarak atandım. Böyle bir kurumu bizlere kazandırdığı için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. Hocalarımız çok güzel eğitimler verdi. Burası bambaşka bir kurum. Sınav öncesi tatbikatlar yaptılar bizi sınava hazırladılar, ilgileri çok iyiydi destek verdiler. Aldığım sertifika ve eğitimler sayesinde işimin başına geçiyorum artık.”

Önce klavyede istediği seviyeye gelemediğini belirten Nimet Gökçayır yaşadığı süreçle ilgili olarak şunları söyledi:

”22 yaşındayım bu yıl Gaziantep Adliyesine zabıt kâtibi olarak atandım öncellikle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ederim. Sonrasında buradaki hocalarıma çok teşekkür ederim. Ben klavyede kendimi daha önce hiç geliştiremiyordum sonrasında GASMEK’deki klavye kurslarına katıldım ve en güzel şekilde bu adımı attım bu yıl da atanmak nasip oldu.”

*

GAHİB’TEN HALI İHRACATININ YILDIZLARI’NA VE TASARIMCILARA ÖDÜL YAĞACAK

Dünya halı üretiminin başkenti olma özelliğiyle adından sıkça söz ettiren Gaziantep’te Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenecek Tasarım Günleri etkinliklerinde Halı İhracatının Yıldızlarıyla IX. Makine Halı Tasarım Yarışmasına katılan yarışmacılara 6 Ekim 2023 tarihinde GAİB hizmet binasında düzenlenecek gecede ödüllerinin verileceği açıklandı.

 Tasarım Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan gecede halı tasarım yarışmasına katılan yarışmacılar ve 2022 verilerine göre en çok ihracat yapan halı ihracatçılarına ödüllerinin verileceği açıklandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan Tasarım Haftası etkinliklerinin 5 Ekim 2023 ‘te başlayacağını Halı İhracatının Yıldızları Ödül Töreni ile IX. Makine Halısı Tasarım Yarışması Ödül Törenlerinin 6 Ekim 2023 tarihinde GAİB hizmet binasında gerçekleştirileceğini ifade etti.

Dünya halı modasına Türkiye damgası

IX. Makine Halı Tasarım Yarışmasına bu yıl elektronik ortamda 211 adet eserin başvurduğunu ön değerlendirme sonucu teslim alınan 190 eserin 189’unun yarışmaya katılmaya hak kazandığını ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda tasarım yarışmamıza büyük ilgi var. Yarışmaya katılan 189 eserin jüri tarafından yapılan ön incelemelerin ardından 20 asil ve 5 yedek yarışmacı belirlenmiş ve bu eserlerin farklı firmalar tarafından dokunması sağlanmıştır. 5 Ekim 2023 tarihinde GAİB hizmet binasında sergilenecek olan bu eserler Türkiye’nin dört bir yanından gelen işin uzmanları ve akademisyenler tarafından incelenerek ödül almaya hak kazanan eserlerin tespiti yapılacaktır. Dereceye giren eserlerin sahipleri 6 Ekim 2023 tarihinde düzenlenecek olan ödül gecesinde ödüllendirilecektir. Genç tasarımcılarımızın her geçen gün sayılarının artması ve sektörümüze yönelmesi elbette sektörümüzün geleceği için büyük önem taşıyor. Bu yarışmalarımızla genç yeteneklerin tespiti ve sektöre kazandırılması da sağlanmaktadır” dedi.

İhracatın Yıldızlarına Ödül Yağacak

TİM tarafından 2022 verileri göz önüne alınarak açıklanan Türkiye’nin en fazla ihracat yapan firmalar arasına giren halı ihracatçılarının da ödüllendirileceğini açıklayan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan “TİM tarafından 2022 ihracat rakamlarına göre GAHİB üyesi halı ihracatçısı ilk 27 firmamızı ödüllendirmek için 6 Ekim 2023 tarihinde düzenleyeceğimiz “Halı İhracatının Yıldızları Ödül töreninde firma temsilcilerimiz ödüllendirilecektir” dedi.

0

BUILDEAST 3. YAPI, İNŞAAT, DEKORASYON MALZEMELERİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI’NA DOĞRU

Türk ve Ortadoğu yapı sektörünü Gaziantep’te buluşturacak BUILDEAST 3. Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, 5-8 Ekim 2023 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve AKORT Fuarcılık iş birliği ile düzenlenecek fuarda, yapı malzemeleri sektör temsilcileri ürün, hizmet ve teknolojilerini sergileyecek. Fuarda ayrıca üretici ve satıcı firmalarla, sektör profesyonelleri ve yatırımcılar bir araya gelecek.

Üretici firmalara, meslek odalarına, üniversitelerin mimarlık, mühendislik bölümlerine, sivil toplum örgütlerine, kamu kuruluşlarına ve sektör yayınlarına da ev sahipliği yaparak etkinlik programları ile yapı dünyasına ışık tutacak fuarda iş makineleri, yapı kimyasalları, yapı malzemeleri, prefabrik & konteyner, duvar paneli, mobilya ve dekorasyon ürünleri, peyzaj, izolasyon, asma tavan, duvar kağıdı, pergole – tente sistemleri ve bahçe mobilyalarından oluşan ürün grupları sergilenecek.

Farklı illerden katılımcıların olacağı, firma ve kurum ile markaların temsil edileceği fuar kapsamında düzenlenecek sektörel etkinlikler ile yeni iş ve iş birliği fırsatları oluşturulacak, profesyonellere bilgi akışı sağlanacak, yeni iş fırsatları yaratılmasına katkıda bulunulacak.

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, farklı sektörlerde düzenledikleri fuarlarla ülke ve bölge ekonomisine sektörel anlamda önemli bir canlılık kazandırmaya gayret ettiklerini, bu doğrultuda gerçekleştirecekleri BUILDEAST 3. Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’nın da Ortadoğu’nun güçlü bir buluşma noktası olacağını söyledi.

6 Şubat 2023’de Gaziantep ile birlikte 11 ilde meydana gelen depremin ardından yeniden yapılanma ve inşa sürecinin devam ettiğini, fuarın bu anlamda da büyük önem taşıdığını kaydeden Ünverdi, “Deprem felaketinde kaybettiğimiz canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Bu deprem bizlere yapı, inşaat ve buralarda kullanılan teknolojilerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bizler bu süreci unutmayacağımız gibi yeniden inşa çalışmalarında da tüm gereklilikleri ve teknolojiyi dikkate almalıyız. Bunu yapacak altyapıya ve potansiyele sahibiz. Üretici ve satıcı firmalarla, yatırımcıları bir araya getirecek olan fuarımıza tüm sektör profesyonellerini ve ilgili herkesi davet ediyorum. Fuarın şimdiden şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Fuarın yapı sektörü için önemli bir buluşma noktası olacağını ifade eden Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı G.Hülya Akkaya da, “BUILDEAST 3. Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, şehrimiz ve bölgemizde sektörel ihtiyaçların karşılanmasında öncülük edecek. Bu sene üçüncüsünü düzenleyeceğimiz bu önemli fuarla sektöre ve şehrimize sağladığımız katkılardan dolayı gururluyuz. Fuarımıza katılacak firmalara ve destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

8 Ekim’de son bulacak olan fuar, saat 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

*

SANKO ENERJİ RES KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

 ARTIRIMINI VESTAS TÜRBİNLERİ İLE YAPACAK

Sanko Enerji Grubu, Akyel 1 ve Akyel 2 RES’de planladığı kapasite artırımlarını dünyanın önde gelen rüzgar türbini üreticilerinden Danimarka merkezli Vestas’ın EnVentus platformundan tedarik edeceği 6.2 MW gücünde V162 model 4 türbinle gerçekleştirecek.

2024’ün üçüncü çeyreğinde teslimi, son çeyreğinde de devreye alınması planlanan türbinlerin tedarikine dair imza töreni Sanko Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu, Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, Sanko Enerji CFO’su Evren Güvenç ve Vestas Türkiye Genel Müdürü Levent İshak’ın katılımıyla 28 Eylül Perşembe günü Sanko Enerji Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi.

 Geçtiğimiz Haziran ayında kurulu gücünü artırma yoluna gideceğini ve bunu yaparken kapasite artırımlarına ağırlık vereceğini açıklayan Sanko Enerji Grubu, bu yöndeki ilk adımını Karaman’da kurulu Akyel 1 ve Akyel 2 Rüzgar Enerji Santrallerinde atıyor. Sanko Enerji’nin Karaman’da bulunan ve toplam 50 MW’lık kurulu güce sahip iki rüzgar enerji santralinin kapasitesi, dünyanın önde gelen türbin firmalarından Vestas’dan tedarik edilecek toplam 24.8 MW güce sahip 4 yeni türbinle artırılacak. Vestas, türbinlerin tedarikinin yanı sıra kurulumlarını da gerçekleştirecek. Türbin teslimatının 2024 yılının üçüncü çeyreğinde yapılması planlanırken devreye alınmalarının ise 2024’ün son çeyreğinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Konuya ilişkin olarak Sanko Enerji Genel Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım şunları kaydetti: “Vestas, enerjide sürdürülebilir büyüme arayışımızda çok kıymetli bir iş ortağı oldu. Bugün, Akyel 1 ve Akyel 2’de mevcut 50 MW’lık rüzgar santralimize eklenecek 24.8 MW’lık rüzgar santrali için kapasite artırım anlaşmasının imzalanmasını kutluyoruz. Bu ayın ortasında 50 MW’lık güneş santralimizi de hibrit sistem olarak Akyel rüzgar santralimize entegre ederek buradaki toplam kapasitemizi 100 MW’a çıkarmıştık. Bu son rüzgâr kapasitesi artışıyla birlikte yalnızca Akyel tesisimiz tek başına 125 MW’a ulaşacak. Sanko Enerji olarak mevcut 1.000 MW kurulu kapasitemizi önümüzdeki on yıl içinde iki katına çıkarmak gibi cesur bir vizyonumuz var. Öncelikli odak noktamız rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanmaya devam etmek olacak. Vestas’ın da bugün ve gelecekteki bu büyüme yolculuğumuzda önemli bir rol oynamaya devam edeceğine inanıyoruz.”

Sanko Enerji’nin Karaman’da kurulu rüzgar enerji santrallerine EnVentus platformunda yer alan son teknoloji ürünü 4 ayrı türbin tedarik edeceklerini söyleyen Vestas Türkiye Genel Müdürü Levent İshak da Sanko Holding’e kendilerine duydukları güven için teşekkür etti. İshak, Vestas olarak EnVentus platformundan Türkiye genelinde bugüne kadar toplam 150 MW’ın üstünde ürün siparişine imza attıklarını belirterek bunun, Vestas’ın modüler teknolojisinin Türkiye pazarına uygunluğunu tescil eden güçlü bir gösterge olduğunu söyledi.

*

BAŞKAN TAHMAZOĞLU LGS’DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Eğitime vermiş olduğu desteklerle gençlerin gönlünde taht kuran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu LGS’de yüzde 1’lik dereceye giren Şahinbeyli öğrencilerle bir araya geldi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu LGS’de yüzde 1’lik dereceye giren Şahinbeyli öğrencilerle bir araya gelerek 6.400 TL’lik nakdi destek kartlarını hediye etti. Daha sonra öğrencileri ve ailelerini Çanakkale’ye göndererek ecdatla buluşturdu.

ÖĞRENCİLERİ BAŞARIYA TEŞVİK EDİYORUM

Öğrencileri başarıya teşvik etmek için destekler verdiklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Üniversiteyi kazanan ve halen üniversite okuyan 28.000 öğrencimizin hesaplarına ilk dönem için 4.000 TL para yatırdık. İkinci dönemde de 4.000 TL daha yatırarak 8.000 TL’lik eğitim desteği sağlamış olacağız. Mesleki Eğitim Merkezi’ne giden öğrencilerimize yıllık 6.000 TL eğitim desteği sağlıyoruz. Amacımız öğrencileri doğru şekilde yönlendirip onları başarıya teşvik etmek. Öğrencilerimizi spora teşvik etmek amacıyla spor ayakkabısı hediye ediyoruz. 104.000 bisiklet aldık. 6 takdir alan öğrencilerimize bisiklet hediye ettik sonra bunları 5-4-3-2-1’e kadar düşürdük. Şimdi ise 5 teşekkür ile başladığımız kampanyamıza 5-4-3 teşekküre kadar düşürdük. 104.000 bisikletimizin dağıtımını tamamladık. Şimdi 12.000 bisiklet daha alacağız ve bisiklet dağıtımına devam edeceğiz. Velilerimizi ve öğretmenlerimizi ayrıca tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz derslerine odaklanırken sizlerde onlara destek oluyorsunuz.

BAŞKAN MEHMET TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDERİZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür eden öğrenciler “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, maddi-manevi her zaman bizlerin yanında ona çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bizden sonraki öğrencilerde sizin gibi bir başkanın desteklerinden faydalanabilirler” diye konuştular.

Programa katılan öğrenci velileri ise “Şahinbey Belediyemiz eğitime önemli destekler sağlıyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu çocuklarımızı aldıkları başarıdan dolayı 6.400 TL destek vererek ödüllendirdi. Daha sonra yine çocuklarımızla bizleri Çanakkale’de ecdadımız ile buluşturdu. Hepsi birbirinden önemli ve değerli projeler. Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

*

ŞAHİNBEY AMPUTE KUPAYA FARKLA BAŞLADI 10-1

Şahinbey Ampute Futbol Takımı Yalova’da yapılan Türkiye Kupası karşılaşmalarının ilk maçında Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Ampute Futbol takımını 10-1 mağlup ederek Türkiye Kupası maçlarına galibiyetle başladı.

Yalova’da 3-7 Ekim tarihlerinde oynanmaya başlanan Türkiye Kupası müsabakalarında Şahinbey Ampute Futbol Takımı, Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Ampute Futbol takımını 10-1 mağlup ederek Türkiye Kupası maçlarına galibiyetle başladı.

HEDEFİMİZ KUPA

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı Kulüp Başkanı Cuma Güzel, alınan galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Türkiye Kupası maçlarına Şahinbey Ampute Futbol Takımı olarak çok iyi bir başlangıç yaptık. İlk Maçımızda Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımını 10-1 mağlup ederek, kupada ne kadar iddialı bir takım olduğumuzu gösterdik. Alınan galibiyetten dolayı teknik ekibimizi ve futbolcularımı kutluyorum. Önümüzdeki maçlarda da aynı istek ve hırsla maçlara çıkacağız ve kupayı yeniden şehrimize getireceğiz. Aldığımız bu ilk galibiyeti Onursal Başkanımız Mehmet Tahmazoglu’na ve taraftarlara hediye ediyorum” dedi.

0

HAYATIN RENKLERİ TEMALI RESİM SERGİSİ

-RESSAM AYŞE ARKÜN SANKO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ AÇACAK

Ressam Ayşe Arkün’ün, akrilik boya tekniğiyle yaptığı soyut figüratif eserlerinden oluşan “Hayatın Renkleri” temalı resim sergisi, 6 Ekim Cuma günü SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Çalışmalarında kadının ne kadar güçlü olduğunu anlattığını belirten Arkün, 25’inci kişisel sergisinde 30 eserin yer alacağını söyledi.

Gaziantep’te önceki yıllarda çalıştaya katıldığını anımsatan Arkün, “SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde açacağım kişisel sergimde eserlerimi Gaziantepli sanatseverler ile buluşturacağım için mutluyum” dedi.

Arkün’ün “Hayatın Renkleri” temalı resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 6 Ekim Cuma günü saat 17.30’da açılacak.

AYŞE ARKÜN

Ankara’da 1958 yılında dünyaya gelen Ayşe Arkün, ilköğretim ve lise eğitimini aynı kentte tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği Yönetim Kurulunda görev aldı.

 Sanatçı, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği’nin yanı sıra, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Ankara Kadın Ressamlar Derneği, Kadın-Sanat-Akdeniz (FAM) Türkiye Grubu ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir.

Ankara Gazeteciler Cemiyeti bünyesindeki Medya Sanat Galerisi’nin sahibi olan Arkün, Almanya ve Amerika’da beş, Ankara, Antalya, Aydın, Çanakkale ve İstanbul’da 19 olmak üzere toplam 24 kişisel sergi açmış, çok sayıda ulusal ve uluslararası karma sergi ve çalıştay ile Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı, İstanbul Sanat Fuarı, İstanbul Art Show, New York ArtExpo gibi fuarlara katılmıştır.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı