Hoşgeldiniz  

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ÇİFTÇİYE 1.800 TON ARPA VE BUĞDAY TOHUMU VE 2.000 TON GÜBRE DAĞITACAK(Video Haber- Halil Eyyupoğlu)

admin | 03 Ekim 2023 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ÇİFTÇİYE 1.800 TON ARPA VE BUĞDAY TOHUMU VE 2.000 TON GÜBRE DAĞITACAK(Video Haber- Halil Eyyupoğlu)

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ÇİFTÇİYE 1.800 TON ARPA VE BUĞDAY TOHUMU VE 2.000 TON GÜBRE DAĞITACAK(Video Haber- Halil Eyyupoğlu)

Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep Valiliği koordinasyonunda,  Şahinbey Kaymakamlığı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü desteği ile Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilerimize temin edilecek sertifikalı tohum ve kimyevi gübre desteği protokolünün imzaları atıldı.

Proje kapsamında,  1.800 tona kadar arpa ve buğday tohumu ve 2.000 ton kadar kimyevi gübre dağıtımı yapılacak.

Gaziantep Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan protokol töreninde yaptığı konuşmada Şahinbey Belediyesinin hem arpa hem de buğday olarak çiftçimize destek çıkacağını belirterek “diğer protokolümüzde gübre dağıtımı. Gübrede 20 20 olmak üzere GÜBRETAŞ dan alınyor. Maliyeti 60 milyon TL. Bu 60 milyon TL nin  30 milyon TL si Şahinbey Belediyemiz tarafından karşılanıyor” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise göreve başladıklarında  4500 kayıtlı bir çiftçinin olduğunu ve dağıtıma başladıklarından bu yana bugün itibariyle ÇKS sayısının 7738 e yükseldiğini ifade ederek, bu katkıyla şehirden köye  göçün olduğunu vurguladı.

Tahmazoğlu sözlerine şöyle devam etti.  “7 yıldan beri çiftçimizin kullandığı  tohum arpa,buğday, mercimek gübre hayvan yeminin bedelinin yarısı Şahinbey belediyemiz tarafından karşılanıyor.

Bugünde Allah nasip ederse 1000 ton arpa, 800 ton buğday ve 2 bin ton da gübre Şahinbey Belediyemiz tarafından dağıtılacak. Yaklaşık maliyeti Bedeli 60 milyon TL. Dediğimiz gibi yarısı yani 30 milyon TL si belediyemiz tarafından karşılanıyor. Çiftçimiz ürettikçe kazandıkça bizde memnun oluyoruz.

Gaziantep Valisi Kemal Çeper ise protokol imza töreninde yaptığı açıklamada ;

“Bu Gazişehir çok güzel bir tarım alanı. Tarıma dayalı bir çok faaliyetler yapıyor. Depremden kaynaklı bir çok sorunu var. Bu sorunlar devletimizin ve belediyelerimizin desteği ile minimize edildi. Sulama ile de bir çok sorunu var. Çiftçilerimizin de güncel sorunlarını da biliyoruz. İşte bu sorunları desteklerle bertaraf etmeye çalışıyoruz.

Her konuda olduğu gibi tarım anlamında  da, çiftçi anlamında da, tarla anlamında da tarımsal alan anlamında da devletin ilgili kurumlarının yanında olan Şahinbey belediyemize teşekkür ediyorum.

Bu yardımlar şehrimize ülkemize bereket olarak yansıyacak”dedi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı