Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 03.10.2023 e gazete

admin | 03 Ekim 2023 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 03.10.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 03.10.2023 e gazete

HABER METNİ,

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ÇİFTÇİYE 1.800 TON ARPA VE BUĞDAY TOHUMU VE 2.000 TON GÜBRE DAĞITACAK

Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep Valiliği koordinasyonunda,  Şahinbey Kaymakamlığı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü desteği ile Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilerimize temin edilecek sertifikalı tohum ve kimyevi gübre desteği protokolünün imzaları atıldı.

Proje kapsamında,  1.800 tona kadar arpa ve buğday tohumu ve 2.000 ton kadar kimyevi gübre dağıtımı yapılacak.

Gaziantep Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan protokol töreninde yaptığı konuşmada Şahinbey Belediyesinin hem arpa hem de buğday olarak çiftçimize destek çıkacağını belirterek “diğer protokolümüzde gübre dağıtımı. Gübrede 20 20 olmak üzere GÜBRETAŞ dan alınyor. Maliyeti 60 milyon TL. Bu 60 milyon TL nin  30 milyon TL si Şahinbey Belediyemiz tarafından karşılanıyor” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise göreve başladıklarında  4500 kayıtlı bir çiftçinin olduğunu ve dağıtıma başladıklarından bu yana bugün itibariyle ÇKS sayısının 7738 e yükseldiğini ifade ederek, bu katkıyla şehirden köye  göçün olduğunu vurguladı.

Tahmazoğlu sözlerine şöyle devam etti.  “7 yıldan beri çiftçimizin kullandığı  tohum arpa,buğday, mercimek gübre hayvan yeminin bedelinin yarısı Şahinbey belediyemiz tarafından karşılanıyor.

Bugünde Allah nasip ederse 1000 ton arpa, 800 ton buğday ve 2 bin ton da gübre Şahinbey Belediyemiz tarafından dağıtılacak. Yaklaşık maliyeti Bedeli 60 milyon TL. Dediğimiz gibi yarısı yani 30 milyon TL si belediyemiz tarafından karşılanıyor. Çiftçimiz ürettikçe kazandıkça bizde memnun oluyoruz.

Gaziantep Valisi Kemal Çeper ise protokol imza töreninde yaptığı açıklamada ;

“Bu Gazişehir çok güzel bir tarım alanı. Tarıma dayalı bir çok faaliyetler yapıyor. Depremden kaynaklı bir çok sorunu var. Bu sorunlar devletimizin ve belediyelerimizin desteği ile minimize edildi. Sulama ile de bir çok sorunu var. Çiftçilerimizin de güncel sorunlarını da biliyoruz. İşte bu sorunları desteklerle bertaraf etmeye çalışıyoruz.

Her konuda olduğu gibi tarım anlamında  da, çiftçi anlamında da, tarla anlamında da tarımsal alan anlamında da devletin ilgili kurumlarının yanında olan Şahinbey belediyemize teşekkür ediyorum.

Bu yardımlar şehrimize ülkemize bereket olarak yansıyacak”dedi.

*

İŞ DÜNYASI DEPREM BÖLGESİNDEKİ İMALAT SANAYİNİN YOL HARİTASINDA BULUŞTU

-“ÜRETİM SEKTÖRÜ DEPREM ETKİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ANALİZİ” PROJESİNİN LANSMAN TOPLANTISI, TOBB HİZMET BİNASINDA YAPILDI

-GAZİANTEP VALİSİ KEMAL ÇEBER:

-“BU PROJE, HEM HAYATIN DEVAMI HEM DE BÖLGE SANAYİSİ AÇISINDAN ÇOK DEĞERLİ”

– TOBB BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU:

-“TANITIMI YAPILAN RAPOR, DEPREM BÖLGESİNDEKİ SANAYİMİZ İÇİN REFERANS NİTELİĞİNDE”

– GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ:

-“HAZIRLANAN RAPORLAR, GELECEK ADINA YÜRÜTÜLECEK ÇALIŞMALAR İÇİN YOL HARİTASI NİTELİĞİNDEDİR”

-IOM TÜRKİYE MİSYON ŞEFİ GERARD KARL WAITE:

-“DEPREM BÖLGESİNE YÖNELİK BU İŞ BİRLİĞİ YAKLAŞIMI, BAŞARILI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR İYİLEŞMENİN TEMELİNİ OLUŞTURMAKTADIR”

6 Şubat 2023’de, 11 ilde meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgedeki imalat sanayisi için hazırlanan kısa, orta ve uzun vadeli yol haritası Ankara’da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) hizmet binasında düzenlenen lansman toplantısı ile tanıtıldı.

GSO ve IOM iş birliğinde hazırlanan, deprem bölgesi ve imalat sanayisinin yeniden toparlanması için kritik öneme sahip olan “Üretim Sektörü Deprem Etki ve Sürdürülebilirlik Analizi” projesi, depremin yaşandığı Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay’da yapıldı.

ÇEBER: BÖLGESİNİN ÜRETİM VE CAZİBE MERKEZİ OLAN GAZİANTEP’İN HUZUR VE REFAHI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAMIZ LAZIM

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 6 Şubat 2023’de meydana gelen depremin bölgedeki iller için çok yıkıcı bir felaket olduğunu, bu felaket ile birlikte altından kalkılması çok güç bir olayın yaşandığını söyledi. Buna rağmen toparlanmak ve yeniden yapılanmak adına herkesin elinden geleni yapmaya çalıştığını kaydeden Çeber, “Deprem sürecinde ülkemiz genelinde tam bir dayanışma yaşandı. Bu dayanışma örneği bugün de devam ediyor ve bu noktadaki sürdürülebilirlik de çok büyük önem taşıyor.  Biz millet olarak her kritik konuda birlik ve beraberlik içerisinde olan, zorluklarla birlikte başa çıkabilen bir milletiz. Bununla da gurur duyuyoruz ve bu bize güç, kuvvet veriyor” dedi.

Gaziantep’in bölgesinde lider kent konumunda olduğunu söyleyen Vali Çeber, “Bu proje, hayatın devamı ve bölge sanayisi açısından çok değerli. Her zaman birbirinden kıymetli çalışmalar yapan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanımız Sayın Adil Sani Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Adnan Ünverdi’nin nezdinde tüm Gaziantep Sanayi Odası’nı tebrik ediyor, nazik ev sahiplikleri için de değerli TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HİSARCIKLIOĞLU: GEÇMİŞTE PEK ÇOK BADİREYİ ATLATTIK. BUNU DA İNŞALLAH BİR VE BERABER OLUP GERİDE BIRAKACAĞIZ

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantıdaki konuşmasında, 6 Şubat’ta korkunç bir deprem felaketinin yaşandığını, her milli meselede olduğu gibi, bu süreçte de, Oda ve Borsa Camiası olarak hızla harekete geçtiklerini kaydetti.

“Elimizdeki tüm imkânları, deprem mağduru illerimiz için seferber ettik” diyen Hisarcıklıoğlu, devlet ve millet olarak sağlanan yardımların önemli ve gerekli olduğunu fakat deprem bölgesindeki insanların, üretim ve ticaret yaparak, kendi ayakları üzerinde durmalarının da sağlanması gerektiğini ifade etti.

Şehirleri ayağa kaldırmanın yolunun, ekonomiyi yeniden canlandırmaktan geçtiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Gaziantep Sanayi Odamız, bu vizyonla harekete geçmiş ve çalışmaya başlamıştır. Kamu ve özel sektör kurumlarımızın yanı sıra, uluslararası kuruluşlarının destek ve katkılarıyla, çok önemli bir çalışmayı hayata geçirmiştir. Bugün tanıtımı yapılan rapor, deprem bölgesindeki sanayimiz için bir yol haritası oluşturacak olması açısından çok değerlidir ve referans niteliğindedir. Hem kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler sıralanmış, yerel ve bölgesel kalkınmaya yönelik somut politika adımları hazırlanmış, hem de kurumlarımız için ne tür adımlar atılması gerektiğine ilişkin yapıcı öneriler belirlenmiştir. Başta Gaziantep Sanayi Odamız olmak üzere, bu kapsamlı çalışmada büyük emekleri bulunan bölge Oda ve Borsalarımızı, Bakanlıklarımızı, Valilerimizi, Belediye Başkanlarımızı, Birleşmiş Milletler ekibini, TSE, KOSGEB, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajanslarımızı tebrik ediyor, hepsini yürekten kutluyorum. Gaziantep sadece bölgenin değil, ülkemizin en önemli sanayi üretim merkezlerinden biridir. İsmi markalaşmış bir şehrimizdir. Geçen hafta İstanbul Sanayi Odamız tarafından Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu açıklandı. Gaziantep’ten 28 firmamız ilk 500 firma arasında yer aldı. Yaşadıkları tüm zorluklara rağmen üretim, ihracat ve istihdamdaki başarılarıyla Gaziantep’i gururlandıran tüm firmalarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Enseyi karartmayalım. Kendimize ve ülkemize güvenelim. Geçmişte pek çok badireyi atlattık. Bunu da inşallah bir ve beraber olup geride bırakacağız” dedi.

ÜNVERDİ: HAZIRLANAN RAPORLAR, GELECEK ADINA YÜRÜTÜLECEK ÇALIŞMALAR İÇİN YOL HARİTASI NİTELİĞİNDEDİR

6 Şubat’ta, 11 ilde asrın felaketi olarak anılan tarifi olmayan büyük bir acının yaşandığını ifade eden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de, “Yaramız çok taze ve tüm acılarımıza rağmen bir şekilde psikolojik ve sosyal anlamda yaralarımızı sarıp ekonomimizdeki hasarı onararak yeniden toparlanmak zorundayız. Depremden etkilenen 11 ilin geçen yıl yaptığı ihracat toplamı 20 milyar 510 milyon dolar seviyesindedir. Bu illerimizde toplam 47 bin 581 firmamız imalat yapmaktadır. 2021 yılına göre 11 ilimizde toplam istihdam sayısı 3 milyon 841 bin kişidir. Deprem bölgesinin toplam istihdamdaki payı ise yüzde 13,3’tür” dedi.

Sürecin hem üretim, hem istihdam yönüyle etkin bir şekilde yürütülmesi, zaman kaybının önüne geçilmesi, doğru analiz ve hızla sonuca ulaşılması için bir yol haritasına ihtiyaç olduğunu, bu doğrultuda GSO ve IOM iş birliğiyle “Üretim Sektörünün Deprem Etki Analiz ve Raporlama Çalışması”nı gerçekleştirdiklerini kaydeden Ünverdi, “Rapor ile depremden etkilenen 11 ilden 5 tanesi olan Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay illeri için üretim sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile bunların çalışanlarının yaşanan depremlerden etkilenme durumlarını ortaya koymak ve bu illerle birlikte bölgenin sanayiye dayalı yapılanma ve iyileştirme süreçlerinin kısa, orta ve uzun vadeli eylem planlarının oluşturulması hedeflenmiştir” diye konuştu.

Yürütülen çalışma ile ilgili bilgi paylaşımında bulunan Ünverdi, şunları kaydetti:

“Çalışmada doğrudan konunun muhatabı olan üretici firma sahibi veya yetkililerine yönelik anket; bu firmaların çalışan personellerine yönelik anket; üretici firmaların üye olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı odalar ile ilgili kurum ve kuruluşlarla nitel görüşmeler yapılmıştır. Üretici firma anketleri; Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay olmak üzere yüksek katılımla, toplam 2 bin 976 firma ile doğrudan görüşme yöntemi ile yapılmıştır. Çalışanların yer aldığı anket görüşmeleri ise; aynı illerimizde toplam 5 bin 940 personel ile gerçekleştirilmiştir. Belirtilen 5 ilin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda başkanları ve genel sekreterleri, kalkınma ajansı yetkilileri, organize sanayi bölge müdürlükleri yetkilileri ile de yüz yüze görüşmelerde bulunulmuştur. Hazırlanan raporlar, gelecek adına yürütülecek çalışmalar için yol haritası niteliğinde olup, bölgenin ayağa kalkması, üretim ve istihdamın sürdürülerek yeniden kalkınmasında belirleyici olacak tüm unsurları içermekte ve yol göstermektedir. Deprem bölgesi ve imalat sanayisi için kritik öneme sahip olan projemizin tanıtım toplantısına ev sahipliği yapan üst kuruluşumuz TOBB, iş birliklerinden ötürü IOM’a, destekleri için Amerikan Dışişlerine teşekkür ediyorum. Katılımları için bakanlık yetkililerimize, valilerimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, büyükelçilerimize, rektörlerimize, oda, borsa, OSB başkanlarımıza, kurum temsilcilerimize ve tüm konuklarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Projemizin ve toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

WAITE: BU ÇALIŞMA ÜRETİM SEKTÖRÜNÜN ACİL İHTİYAÇLARINI VE ZORLUKLARINI ELE ALMAK KONUSUNDA ÖNEMLİ OLACAKTIR

IOM Türkiye Misyon Şefi Gerard Karl Waite ise, bölgeyi sarsan yıkıcı depremlerin üzerinden sekiz ayın geçtiğini ifade ederek bu depremlerin geniş ekonomi üzerinde derinlemesine bir etki yarattığını, üretimle yakından ilgili birçok işletmeyi etkilediğini söyledi.

“Üretim Sektörü Deprem Etki ve Sürdürülebilirlik Analizi” projesi kapsamında hazırlanan raporda, depremlerin en fazla etkilediği beş il olan Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki üretim endüstrisinin nasıl etkilendiğinin detaylı bir şekilde incelendiğini belirten Gerard Karl Waite, “Rapor, ekonomik kesintileri, tedarik zinciri zayıflıklarını ve işgücü üzerindeki etkiyi yakından ele almaktadır. İşgücü etkilerine değinirken, dirençli altyapının önemini vurgulamakta ve işletmelerin yeni teknolojileri benimsemeleriyle ortaya çıkan yenilik fırsatlarını anlatmaktadır. Örneğin, Gaziantep’teki üretim şirketlerinin çalışanlarının yüzde 20-25’ini kaybettiği ortaya çıktı. Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki üretim şirketlerinin ise yüzde 70-75’ini kaybettiği ortaya çıktı. Hemen hemen tüm üretim sektörleri etkilendi. Bunların başında da metal, mobilya, gıda, tekstil ve diğer sektörler geliyor. Belge aynı zamanda üretim endüstrisinin nasıl sürdürülebilir bir şekilde canlandırılabileceğine dair kısa, orta ve uzun vadeli öneriler sunmaktadır. Bu bulgular, iyileştirme girişimlerimizi yönlendirmek ve üretim sektörünün acil ihtiyaçlarını ve zorluklarını ele almak konusunda önemli olacaktır. Deprem bölgesine yönelik bu iş birliği yaklaşımı, bölgede başarılı ve sürdürülebilir bir iyileşmenin temelidir” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından, Dr. Fatih Balcı ve Doç. Dr. Esin Sarıoğlu tarafından Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Antakya illeri için üretim sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile bunların çalışanlarının yaşanan depremlerden etkilenme durumlarını sahada yapılan çalışmalarla ortaya koyan rapor ve bölgenin sanayi temelli yapılanma ve iyileştirme süreçleri hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

PROJENİN ANKARA’DAKİ LANSMAN TOPLANTISINA;

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Milletvekilleri Bünyamin Bozgeyik, Derya Bakbak, İrfan  Çelikaslan, Şehzade Demir, Mesut Bozatlı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Uğur, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, IOM Türkiye Misyon Şefi Gerard Karl Waite, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Ankara Sanayi Odası  Meclis Başkanı Celal Koloğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Hilmi Teymur, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, GSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, İslahiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Türkmen, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Memet Erdoğan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Murat Taş, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yıldırım, Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ercan Yavuz, Yönetim Kurulu Başkanı Numan Bölükbaş, Nizip Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Polat, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Karabacak, UNDP Dayanıklı Kalkınma Danışmanı Philippe Clerc, ABD Büyükelçiliği Ankara/Kıdemli Mülteci Koordinatörü Isabelle Chan, GİZ-PEP Danışmanı Sascha Flory, GİZ Kıdemli Danışmanı Candost Aydın, FAO Sektör Koordinatörü İsmet Yalçın, ILO Program Sorumlusu Nejat Kocabay, WFP Program Görevlisi İrem Aktaşlı Gürkan, TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Rıza Buğra Alp Giray Okumuş, Adıyaman OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, Kahramanmaraş OSB Müdürü Hasan Köse, Antakya OSB Müdürü Onur Biçer, STK’lar, büyükelçilik, uluslararası kuruluşların temsilcileri, Türkiye’nin çeşitli illerinden kurum ve kuruluşların yöneticileri, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.

0

0

GİBTÜ AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GİBTÜ global bir üniversite olma yolunda

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) 2023-2024 eğitim öğretim yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantıda GİBTÜ’nün hedefleri ve bu hedefleri gerçekleştirmek için planlanan kriterler konuşuldu.

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Dünya standartlarında araştırmalar yaparak bilime ve topluma katkı sağlamayı amaçlandıklarını, Dünyanın dört bir yanındaki üniversiteler ve araştırma kuruluşları ile işbirliklerini artırarak, global bir üniversite olmayı hedeflediklerini vurguladı.

GİBTÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir başkanlığında düzenlenen Akademik Genel Kurul Toplantısına akademik personelin tamamı katıldı.

DEMİR: “KALİTE, BİR TERCİH DEĞİL, BİR ZORUNLULUKTUR”

Akademik Genel Kurul Toplantısında konuşan Rektör Demir, üniversitenin gelişimini, başarılarını ve gelecekteki hedeflerini paylaşmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Demir,  “Bugün burada üniversitemizin gelişimini, başarılarını ve gelecekteki hedeflerini paylaşmak üzere toplandık. Her birinizin bu başarı hikâyesinde önemli bir yeri ve katkısı var. Hep birlikte daha parlak, daha inovatif ve daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için bir araya geldik. Bugün, sadece bir eğitim kurumu olmanın ötesinde, bilgi ve yenilik ışığında uluslararası alanda da söz sahibi olma vizyonumuzu güçlendirme azmiyle toplandık. El birliğiyle, bilimin ve eğitimin sınırlarını genişletme gayretindeyiz! Her bir öğretim üyemizin, özverisi, bilgi ve becerileri ile bu sürece katkı sağlamasını bekliyor ve teşvik ediyoruz. Durmak yok! Her gün, her ders, her araştırma, bizim bilgiye ve başarıya olan yolculuğumuzda bir adımdır. Standartları yıkmak, yenilikleri kucaklamak, sınırları zorlamak zorundayız. Kalite bir tercih değil, zorunluluktur. Her sınıfımız, her laboratuvarımız, mükemmeliyeti arama ve bulma gayretimizin bir yansıması olmalıdır.

“ULUSLARARASILAŞMA, SADECE BİR HEDEF DEĞİL, VAR OLUŞ BİÇİMİMİZ”

Dünya standartlarında araştırmalar yaparak bilime ve topluma katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Demir, şöyle devam etti: “Uluslararasılaşma sadece bir hedef değil, var oluş biçimimiz. Dünya çapında işbirlikleri ve partnerliklerle küresel bir bilim ve eğitim üssü olma yolunda hızla ilerleyeceğiz. Dünyanın dört bir yanındaki üniversiteler ve araştırma kuruluşları ile işbirliklerini artırmaya gayret edeceğiz. Farklı kültür, bilgi ve deneyimleri bir araya getirerek global bir perspektife sahip olmayı hedefliyoruz. Eğitim ve araştırma kalitemizi uluslararası akreditasyonlarla taçlandırarak global bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Her birimiz, üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda daha da ileriye taşıma misyonu üstlenmiş bulunuyoruz. Bu yolculukta sizlerin bilgi, deneyim ve enerjisine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Hep birlikte, mükemmeliyeti, yenilikçiliği ve uluslararasılaşmayı hedefleyerek üniversitemizi geleceğe taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Bu yolda, bilgi ve bilgelik ışığında, omuz omuza, birlikte yürüyeceğiz. Birlikte, sadece ülkemizin değil, dünyanın en prestijli eğitim ve araştırma merkezleri arasına adımızı yazdıracağız. Ben, bu ortak başarı hikayesini birlikte yazacağımıza olan inancımı sizlerle paylaşmanın onurunu ve heyecanını yaşıyorum.

Toplantı, soru cevap kısmının ardından sona erdi.

*

GAZİANTEP KENT KONSEYİ 5. DÖNEM 8. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANDI

Gaziantep Kent Konseyi 5. Dönem 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti.

Gaziantep Kent Konseyi 5. Dönem 8. Olağan Genel Kurulunda Sanayi ve Ticaret Çalışma Grubunun hazırlamış olduğu,

“Gaziantep’in Geleceği mi ?

Geleceğin Gaziantep’i mi ?” raporu sunuldu.

Sanayi ve Ticaret Çalışma Grubu Çalışma Grubu tarafından sunulan raporda Gaziamtep’teki nüfus artışının sosyal yapının nasıl değiştirdiği, göçlerin kent ekonomisine etkileri, su ve kuraklık etkilerinin tarıma yansıması, depremin etkileri konuları ele alındı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise deprem ve deprem sonrası alınan önlemleri ele alan bir sunum gerçekleştirdi.

0

*

STARKGEN JENERATÖR ÜRÜN GAMINI TANITIYOR

-STARKGEN JENERATÖR GENEL MÜDÜRÜ ÖMER KÖSE:

-“ORTA DOĞU, AFRİKA VE ASYA PAZARINDA YÜKSEK KALİTELİ ELEKTROJEN GRUPLARIMIZLA ELEKTRİK İHTİYACINA KATKI SUNUYORUZ”

-“GELECEKTEKİ ENERJİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

ASKO Holding şirketlerinden Starkgen Jeneratör, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen 16. EIF Gaziantep Güneş Enerji Fuarının ardından, 5-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek BUILDEAST Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarında ürünlerini hedef kitlesi ile buluşturacak.

Starkgen Jeneratör Genel Müdürü Ömer Köse, Orta Doğu, Afrika ve Asya pazarlarında yüksek kaliteli elektrojen grupları sunarak enerji ihtiyacına katkı sağladıklarını belirterek, bu pazarlara uluslararası iş birlikleri ve bayiler aracılığıyla ihracat yaptıklarını söyledi.

Starkgen’in, Türkiye merkezli köklü endüstriyel jeneratör üreticisi olduğunu anımsatan Köse, “Starkgen, dayanıklılık, verimlilik ve güvenilirlik ilkeleri üzerine kurulmuş olup, özellikle dizel jeneratör setleri üretiminde uluslararası uzmanlık kazanmıştır” dedi.

Ürün yelpazesinin 10 kVA ile 2500 kVA arasında değişen kapasiteler sunarak farklı uygulama alanlarına hitap ettiğine dikkat çeken Köse, şunları kaydetti:

 “Starkgen; dayanıklılık, enerji verimliliği ve çevresel uyumluluk konularında yüksek standartlara sahiptir. Çevreye duyarlı enerji çözümleri sunma taahhüdünü sürdürüp müşterilerimize güvenilir bir enerji kaynağı sunarak çevresel etkileri minimize etmeye odaklanıyoruz.

EIF Gaziantep Güneş Fuarı ve BUILDEAST Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı gibi önemli organizasyonlarda yenilikçi enerji çözümlerimizi sergileyerek endüstri liderliğini sürdürüp müşterilerimize doğrudan etkileşim kurma fırsatı sunuyoruz. Gelecekteki enerji ihtiyaçlarını karşılamak ve sürdürülebilir bir dünya inşa etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Köse, “Güneş Enerji Sistemli bir adet hibrit”, “bir adet Perkins Motorlu 385 kVA, bir adet SDEC motorlu 145 kVA ve bir adet Başak motorlu 36 kVA jeneratör seti”, “ASKO Holding bünyesindeki Robutel firmasının taşıyıcı robotu” olmak üzere beş ürünü EIF Fuarında hedef kitleleriyle buluşturduklarına vurgu yaptı.

STARKGEN JENERATÖR

2020 yılında ASKO Holding bünyesine katılan Starkgen Jenaratör, dünya çapında jeneratör tasarlayan, üreten ve dağıtan küresel bir şirkettir. Şirket, ürettiği jeneratörlerin ötesinde değer sunarak benzersiz uygulama ve mühendislik bilgisi, mükemmel tasarım ve servis yetenekleri eklemektedir.

Markanın sunduğu jeneratörler; standby güç, prime güç, tepe güç ve dağıtılmış güç için dizel jeneratör setlerini içermektedir. Şirketin katma değerlerinden biri, markanın çalışmasını tanımlayan bir konsept olan Starkgen Mühendislik Çözümleridir. Tüm güç üretim ürünleri, ürünü her bir özel ürünün benzersiz özelliklerine uyarlamak için yüksek teknik bilgi birikimine göre tasarlanır ve özelleştirilir.

Bu, müşterinin ihtiyaç duyduğu her an devreye almayı ve gerektiğinde jeneratörün mükemmel bakımını sağlamak için yerinde özel eğitimi içerir. Bu konsept, şirketin bir EPC yüklenicisi rolünü üstlendiği, projenin mühendislik tasarımı, inşaat yapımı, ekipmanın imalatı ve son adımlar olarak kurulum ve devreye almadan her şeyi hallettiği anahtar teslimi projeleri içermektedir.

Starkgen’in Türkiye’de yerleşik üretim tesisi bulunmaktadır. Dünya çapındaki satış ve servis ofisleri aracılığıyla ihraç etmektedir. Farklı güç aralıklarındaki projelerin gereksinimlerini karşılamak için dünyanın en iyi motor ve alternatör markalarını bir araya getiren Starkgen, uluslararası kalite sertifikaları ile onaylanmış yüksek kaliteli jeneratör setleri üretmektedir. Hızlı satış sonrası ve etkin teknik destek ve bakım hizmetleri sayesinde jeneratör ihraç etmektedir.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı