Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 02.10.2023 e gazete

admin | 02 Ekim 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 02.10.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 02.10.2023 e gazete

HABER METNİ;

BTÖ’YE YÖNELİK İSTANBUL VE KIRKLARELİ’NDE 26 FARKLI ADRESE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 20 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI❗️

TERÖRİSTLERİN VE ONLARIN İŞ BİRLİKÇİLERİNİN NEFESLERİNİ KESECEĞİZ❗️

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, Bölücü Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda:

❌BTÖ’nüm faaliyetlerinden tutuklu/hükümlü bulunan örgüt mensuplarına yardım toplayan;

❌Sözde kadro olarak tabir edilen örgüt mensuplarının saklanabileceği, barınabileceği güvenli evleri oluşturan şahıslar tespit edilmiş ve yakalanmalarına yönelik #İstanbul’da 11 ilçemizde ve #Kırklareli’nde 26 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

❌HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarında da aralarında bulunduğu 20 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

AZİZ MİLLETİMİZİN DUALARI VE DESTEKLERİYLE, SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİSEYE KADAR MÜCADELEMİZ

AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR❗️

TBMM 29. Başkanı Sayın Mustafa Şentop’a, Eski İçişleri Bakanı ve Bursa Milletvekili Sayın Efkân Alâ’ya, Eski İçişleri Bakanı ve Erzurum Milletvekili

Sayın Selami Altınok’a, Konya Milletvekili Sayın Ziya Altunyaldız’a ve Erzurum Milletvekili Sayın Mehmet Emin Öz’e geçmiş olsun ziyaretleri için teşekkür ediyorum.

Teröre karşı azim ve kararlılıkla hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz🇹🇷

TBMM 29. Başkanı Sayın Mustafa Şentop’a, Eski İçişleri Bakanı ve Bursa Milletvekili Sayın Efkân Alâ’ya, Eski İçişleri Bakanı ve Erzurum Milletvekili

Sayın Selami Altınok’a, Konya Milletvekili Sayın Ziya Altunyaldız’a ve Erzurum Milletvekili Sayın Mehmet Emin Öz’e geçmiş olsun ziyaretleri için teşekkür ediyorum.

Teröre karşı azim ve kararlılıkla hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz🇹🇷

Milli Savunma Bakanımız

Sayın Yaşar Güler, 

Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Sayın Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanımız Oramiral Sayın Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanımız Orgeneral Sayın Şelçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanımız Orgeneral Sayın Ziya Cemal Kadıoğlu’na geçmiş olsun ziyaretleri için teşekkür ediyorum.

Teröre karşı azim ve kararlılıkla hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz🇹🇷Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a geçmiş olsun ziyaretleri için teşekkür ediyorum.

“TERÖRİSTLERDEN BİRİ PKK ÜYESİ”

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırı sonrası başlatılan geniş çaplı soruşturmada teröristlerden birinin BTÖ (PKK) üyesi olduğunun tespit edildiği, diğerinin ise kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

“YARALANAN 2 POLİS MEMURUNUN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR”

Olayda yaralanan iki polis memurunun tedavilerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Saldırı girişiminde kullanılan araçla ilgili yapılan araştırmada, Kayseri’nin Develi ilçesindeki özel bir iş yerinde veteriner sağlık teknisyeni olarak görev yapan Mikail Bozlağan adlı vatandaşımız, bu teröristlerce katledilerek aracı gasbedilmiştir.

Saldırı girişiminin engellendiği yerde yapılan incelemelerde, 9 bin 700 gram RDX ihtiva eden C-4 patlayıcı madde, 3 el bombası, bir roketatar, bir Glock marka susturucu takılı tabanca, bir Blow marka tabanca, bir M-4 marka Karabina uzun namlulu silah, bir AK-47 marka uzun namlulu silah ele geçirilmiştir.”

Açıklamada, güvenlik birimlerince başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirilerek, “Teröristlerce katledilen Mikail Bozlağan’a Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı dileriz. Terör girişimi eyleminde yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyoruz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.” ifadeleri kullanıldı.

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMMM yeni yasama yılında konuştu:

“SON TERÖRİST BERTARAF EDİLENE KADAR, MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 28. Dönem 2. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel kurulda yaptığı konuşma ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

Ülkemize 40 yıldır çok ağır insani ve ekonomik bedeller ödeten bölücü terör meselesini, sınırlarımız içinde büyük ölçüde çözdük. Terör örgütünün sınırlarımız dışındaki varlığını da ortadan kaldırarak, emperyalistlerin bölge halkının başına musallat ettiği bu belayı, ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan tamamen çıkartmak istiyoruz. Bu çerçevede son yıllarda elde ettiğimiz tarihî, siyasi ve askerî başarıları, yeni kazanımlarla daha da ileriye taşımak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. İçeride veya dışarıda son terörist de bertaraf edilene kadar, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Terör örgütünün siyaseti yönlendirmesine ve ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemesine müsaade etmeyeceğiz. Bu sabah, emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde iki caninin etkisiz hale getirildiği eylem, terörün son çırpınışlarıdır. Vatandaşın huzuruna ve güvenliğine kast eden alçaklar, emellerine ulaşamamıştır, asla da ulaşamayacaktır. Olaya müdahale esnasında yaralanan polislerimize Allah’tan acil şifalar diliyor, Ankaralı kardeşlerimize geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum.

Güney sınırlarımızın tamamını en az 30 kilometre derinliğinde bir güvenlik şeridiyle koruma, onun ötesindeki faaliyetleri de mutlak denetim altında tutma stratejimiz bakidir. Atacağımız yeni adımlar sadece hazırlık, zaman ve ortam meselesidir. Bunun için, ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ sözü, kulaklardan hiç eksik olmasın, diyoruz.

*

BAŞKAN ŞAHİN’E BM’DEN ÖNEMLİ DAVET

FATMA ŞAHİN (BM-HABİTAT) DANIŞMA GRUBUNA SEKRETERLİK DESTEĞİ VERECEK

– GUTERRES: BİLGİ VE UZMANLIĞINIZA GÜVENEBİLECEĞİME İNANIYORUM

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres tarafından gönderilen mektupla BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’na üye olarak atanarak New York’a davet edildi.

Mektubunda, yerel yönetimlerin BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne (SKH) ulaşma konusunda Başkan Fatma Şahin’in çok düzeyli yönetişim alanında bilgi ve uzmanlığına güvenilebileceğine inandığını ileten Guterres, Şahin’i danışma kurulu üyesi olarak 6 Ekim’de New York’ta karma formatta yapılacak grup tanıtımı ve ilk toplantıya davet etti.

Başkan Fatma Şahin’in New York’ta katılacağı toplantılar ile çalışma gruplarında SKH’ler için yerel yönetimlerin ulusal hükümetlerle uyum içinde çalışabilmekteki  önemli rolünü anlatacak. Başkan Şahin’in ayrıca, danışma grubu üyesi olarak karar alma sürecine katılarak tavsiye ve tecrübe aktarımında da bulunması ön görülüyor.

2030 VE SONRASI YOLCULUĞUMUZDA ÖNDER OLMAYA DEVAM EDECEĞİNİZE GÜVENİYORUM

Genel Sekreter Guterres davet mektubunda BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi ve Yeni Kent Gündemi konularının geliştirilmesi amacıyla danışma kurulunun çalışma yapacağını söyledi.  Guterres, Başkan Fatma Şahin’in ayrıca Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (BM-Habitat) Danışma Grubuna sekreterlik desteği sağlaması için tavsiyede bulundu. Davet mektubunun sonunda Guterres, Başkan Şahin’e “2030 ve sonrası yolculuğumuzda önder olmaya devam edeceğinize güveniyorum” dedi.

*

GÜNEYŞEHİR 2. ETAP’TAKİ 1000 KONUTUN KURALARI ÇEKİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gazi Konut’un Güneyşehir 2. Etaptaki 1000 konutunun kuraları çekildi.

Gaziantep’in konut ihtiyacını karşılamak için devreye alınan 14 Bin Konut Projesi çerçevesinde Güneyşehir’deki konutların kura çekilişleri Talat Özkarslı Spor Salonu’nda yapıldı. Bu kapsamda 2+1 dairelere 17 bin 352 kişi başvururken, 3+1 dairelerde ise bu sayı 43 bin 596 oldu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur’un çekiliş töreninde yaptığı konuşmada, yoğun göç alan Gaziantep’in konut ihtiyacını karşılamak için ellerinden gelen özveriyi gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi:

Güvenli ve konforlu konut ihtiyacının karşılanması için önemli projeler yürütüyoruz.  Kuzeyşehir’in ilk temeli attığımızda bazıları hayal olarak görüyordu. Kuzeyşehir’e baktığımızda 50 bin konutluk şehir olarak inşa ediliyor ve çok hızlı şekilde yükseliyor. Kuzeyşehir’den sonra Fatma Şahin başkanımız Güneyşehir projesini ortaya koydu. Bu proje çok hızlı şekilde yapılarak verilecek. İnsanlarımızın konutlara ihtiyacı var ve projelerimiz hızla yükseliyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi olarak hedeflediğimiz 14 bin konutu yapmak için gece-gündüz mücadelemize devam edeceğiz. Bugün kurası çekilecek 1000 konut 2+1 ve 3+1 olarak inşa ediliyor. Vatandaşlarımızdan çok ciddi bir talep var. Bugün kurası çekilecek konutlara yaklaşık 60 bin başvuru aldık. Hak sahipleri kura çekimlerinin ardından belli olacak, hayırlı olsun.”

0*

FADILOĞLU: “AMACIMIZ, VATANDAŞIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK”

FADILOĞLU, YOL AÇMA VE GENİŞLETME ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Karaoğlan Mahallesi sınırları içerisinde yıllardan beridir süre gelen yol sorunu çözüyor. Karaoğlan, Göllüce ve Umut Mahallesini birbirine bağlayacak olan 25 metrelik yol açma ve genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Fadıloğlu, “İdeal bir çözümleme oldu. Amacımız, vatandaşın hayatını kolaylaştırmak” dedi.

Kamulaştırma çalışmaları sonrası yapılan planlamanın ardından yapımına başlanan 25 metrelik alternatif yol açma ve genişletme çalışması aralıksız sürdürülüyor. Alternatif yol ve kavşak düzenleme çalışmasının ardından Karaoğlan, Göllüce ve Umut Mahallesinin birbiriyle bağlantısı sağlanacak. Bölgede yaşanan sorunları çözüme kavuşturacak çalışma, önümüzdeki günlerde tamamlanacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapılarak yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları Murat Özgüler ve Serkan Özatıcı da eşlik etti.

EN KISA SÜREDE MİLLETİMİZİN HİZMETİNE SUNMUŞ OLACAĞIZ

Çalışmaların son aşamasıyla ilgili yetkililerden bilgi alan, ardından alanda incelemelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

 “2009 yılında göreve ilk başladığımızda Mezarlık Kavşağı’nın olduğu noktada, Trenli Sokak civarındaki konutların hemen hemen tamamı sanki uçurumun üzerindeydi. Vatandaşlarımız ile uzlaşıyla bu noktada yaptığımız kamulaştırma ve yıkımlarla o noktadaki sorunu çözdük. Daha sonra İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte bu mahallede yoğun bir talep söz konusu oldu. Vatandaşların hastaneye ulaşımıyla ilgili sıkıntıları vardı. Onunla ilgili Büyükşehir Belediyemizle yapmış olduğumuz plan çalışması neticesinde, alternatif yol çalışması hazırladık. Bunu hayata geçirelim derken maalesef 6 Şubat’taki talihsiz deprem başımıza geldi. Depremin olması münasebetiyle Büyükşehir Belediyesine ait olan Hakan Özcan Gençlik Merkezi de depremden maalesef etkilenince, planlamayı yeniden ele aldık. Hem kavşak düzenlemesini düzgün yapabilmek adına 4’lü kavşağın akslarının oturtturulabilmesi maksadıyla hem de diğer taraftan hastaneye ulaşım noktasında çözüm üretebilmek adına yeni bir planlama hayata geçirdik. En kısa sürede buradaki kavşak düzenlemesiyle direkt olarak Göllüce’ye, Umut’a rahatlıkla ulaşılabilecek bir aks oluşmuş oldu. Hem buradan fabrika servislerinin giriş-çıkışıyla ilgili problemleri ortadan kaldırmış olduk hem hastaneye erişimle ilgili vatandaşımızın sıkıntılarını ortadan kaldırdık hem de Mezarlık Kavşağı’nın üzerindeki tersten girişleri ortadan kaldırmak adına ideal bir çözümleme oldu. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’yle birlikte çalışarak bu çalışmayı hayata geçirdik. Amacımız, vatandaşın hayatını kolaylaştırmak. Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. En kısa sürede asfaltını, kaldırım düzenlemesini tamamlayıp milletimizin hizmetine sunmuş olacağız.”

*

ZAMANA DOKUNMAK TEMALI AMAZON KADINLAR RESİM SERGİSİ DEVAM EDİYOR

– ERGÜL’ÜN SANKO SANAT GALERİSİ’NDE AÇTIĞI SERGİ

Samsunlu ressam Melek Yıldız Ergül’ün, 15 Eylül 2023’te SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı “Zamana Dokunmak” temalı “Amazon Kadınlar” resim sergisi devam ediyor.

Ergül, özünde Anadolu Kadını olan Amazon Kadınları, sanatsal ögeler kullanarak yorumladığını belirterek, “Samsun bölgesinde yaşamış Amazon kadınlarının kültürel yaşantılarını beş yıldan beri proje olarak tuvallerime yansıtıyorum” dedi.

Amazon kadınlarının yaşam kültürlerinde giydikleri kostümleri, kullandıkları savaş aletlerini danslarını hayata bakış tarzları, duruşları ve felsefelerini resimlerine yansıtarak yaşanmış bir hayatı ve kültürü anlatmaya çalıştığını kaydeden Ergül, eserlerini, SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde Gaziantepli sanatseverler ile buluşturmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ergül, “SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde açtığım kişisel sergimde 30 eserim yer alıyor. 31’inci kişisel sergimde eserlerimi sanatseverlerle buluşturduğum için mutluyum. SANKO Ailesine ve Gaziantepli sanatseverlerde ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Melek Yıldız Ergül’ün akrilik boya ve karışık teknikte yaptığı soyut figüratif eserlerinden oluşan “Zamana Dokunmak” temalı “Amazon Kadınlar” resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 6 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

MELEK YILDIZ ERGÜL

Ressam Melek Yıldız Ergül, Samsun’da doğdu. 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi bölümü bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bazı liseler ile güzel sanatlar lisesinde resim ve sanat tarihi öğretmenliği yaptı.

Çalışmalarının ana teması “Amazon Kadınları” olan sanatçı, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Almanya, Belçika, Hollanda, Makedonya, Bulgaristan ve KKTC’de birçok karma sergiye katıldı.

Ulusal ve uluslararası sempozyum ve çalıştaya katılan sanatçının, yurt içi ve yurt dışında birçok müze ve özel koleksiyonda eseri bulunuyor.

GESAM, ASGAD ve SAKÜDER üyesi olan sanatçı, çalışmalarını Samsun’da kurduğu atölyesinde sürdürüyor.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı