Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 22.09.2023 e gazete

admin | 22 Eylül 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Ekonomi, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 22.09.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 22.09.2023 e gazete

HABER METNİ;

MB KİLİT FAİZ ORANINI 500 BAZ PUAN ARTIRARAK %30’A YÜKSELTTİ

İLK YORUM ERDOĞAN’DAN GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

“(Enflasyon Mücadele) Gerek Hazine ve Maliye Bakanım Mehmet Şimşek gerekse Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, onlar bu noktada önümüzdeki yılın ilk çeyreği itibariyle olumlu neticeleri almaya başlayacağımızı söylüyorlar”

YORUM:

Merkez Bankası, piyasaların beklentilerine uygun bir şekilde 500 baz puanlık bir artışla politika faiz oranını %30 seviyesine yükseltti. Bu faiz artışının devam edeceğini öngörmekteyiz. TCMB’nin faiz artışlarıyla birlikte mevduat ve kredi faiz oranlarında da artışlar yaşandı. TCMB verisine göre 8 Eylül itibarıyla açılan ihtiyaç kredisi faiz oranları yıllık %60 seviyesine yaklaştı, bu oran son 21 yılın en yüksek seviyesine çıkarak ihtiyaç kredisine olan talebi azalttı. Ayrıca, bankaların yeni müşteri kazanımı için özel faiz oranlı ihtiyaç kredisi kampanyalarına olan talepler de ciddi şekilde arttı ve bu artışın önümüzdeki süreçte de devam edeceğini öngörüyoruz.’

ŞİMŞEK:FİYAT İSTİKRARINI SAĞLAMAK EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZDİR

PİYASALAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Türkiye enflasyonla mücadele etmek ve piyasaların güvenini geri kazanmak için kilit faiz oranını 500 baz puan artırarak %30’a yükseltti.

Türkiye Merkez Bankası enflasyonu kontrol altına almaya çalışırken faiz oranını tekrar artırdı

Yatırımcılar enflasyonla mücadelenin Türkiye’nin ‘Bir Numara’sı olduğunu söyledi. 1 öncelik’

Erdoğan fiyat artışını yavaşlatmak için parasal sıkılaştırmaya imza attı

Türkiye Merkez Bankası, beklentileri karşılayan ancak neredeyse %60 seviyesinde seyreden enflasyonu düşürmek için daha agresif hamleleri fiyatlayan piyasayı hayal kırıklığına uğratarak önemli bir faiz artırımı daha gerçekleştirdi.

Lira, Para Politikası Kurulu’nun gösterge faiz oranını %25’ten %30’a getirmek için art arda dördüncü kez faiz oranlarını artırmasının ardından kazançlarını tersine çevirdi. Raporda “önemli bir iyileşme sağlanana kadar zamanında ve kademeli olarak” ilerleme planlarının yinelendiği belirtildi.

MERKEZ BANKASI KARARI:

Hafize Gaye Erkan (Başkan), Osman Cevdet Akçay, Elif Haykır Hobikoğlu, Yaşar Fatih Karahan, Hatice Karahan.

Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 25’ten yüzde 30 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.

Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar vermiştir.

Enflasyon temmuz ve ağustos aylarında öngörülenin üzerinde gerçekleşmiştir. Yurt içi talepteki güçlü seyir ve hizmet fiyatlarındaki katılık devam ederken, petrol fiyatlarındaki artış ve enflasyon beklentilerinde süregelen bozulma enflasyonda ilave yukarı yönlü baskı oluşturmaktadır. Bu unsurlar, enflasyonun yıl sonunda Enflasyon Raporu’ndaki (Rapor) tahmin aralığının üst sınırına yakın seyredeceğine işaret etmektedir. Son dönemde etkili olan ücret ve kur kaynaklı maliyet yönlü baskılar ile vergi düzenlemelerinin ise enflasyona önemli ölçüde yansıdığı ve aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüşün başlayacağı değerlendirilmiştir. Kurul, parasal sıkılaştırma adımlarının etkisiyle, dezenflasyonu 2024 yılında Rapor’daki patika ile uyumlu şekilde tesis etmekte kararlıdır.

Doğrudan yabancı yatırımlar, dış finansman koşullarındaki iyileşme, rezervlerde süregelen artış, turizm gelirlerinin cari işlemler hesabına desteği ve Türk lirası varlıklara yurt içi ve yurt dışı talebin artmaya başlaması fiyat istikrarına güçlü katkıda bulunacaktır.

Politika faizi, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirlenecektir. Enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırma gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirilecektir.

Kurul, mevcut mikro- ve makroihtiyati çerçeveyi, piyasa mekanizmalarının işlevselliğini artıracak ve makro finansal istikrarı güçlendirecek şekilde sadeleştirmektedir. Sadeleşme süreci, etki analizleri dikkate alınarak kademeli olarak devam edecektir. Bu kapsamda, Türk lirası mevduat payının artırılmasına yönelik düzenlemeler parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmektedir. Kurul, faiz artırımının yanı sıra, parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları almayı sürdürecektir.

Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir.

Kurul, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede almaya devam edecektir.

*

*

VENEZUELA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERİ FUARINA ALTUNKAYA DAMGASI

 ALTINKAYA: VENEZUELA PAZARI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Venezuela’nın Başkenti Karakas’ta düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarına katılan Altunkaya Şirketler Grubu fuarın en fazla ilgi gören firması olma özelliğiyle dikkat çekti. Venezuela Devlet Başkan yardımcısı Delcy Rodriguez’in de ziyaret ettiği stantta Altunkaya Grup tarafından üretimi gerçekleştirilen bir çok ürün yer alıyor.

Yatırımları, üretim ve istihdamının yarı sıra dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği ihracatıyla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Altunkaya Grup uluslararası fuarlarında gözdesi haline geldi. Venezuela’nın Başkenti Karakas’ta kapılarını açan ve 24 Eylül 2023’e kadar devam edecek olan Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na katılan Altunkaya Grup ürünleriyle dikkat çekti. Fuarın başarılı geçmekte olduğunu ifade eden Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya hedeflerinin dünyanın en uzak bölgeleri dahil olmak üzere bütün kıtalarda ve ülkelerde Türk ürünlerinin hak ettiği pazarlara kavuş mak olduğunu sözlerine ekledi. Altunkaya yaptığı değerlendirmede “Venezuela ülkemiz için önemli bir pazardır. 20-24 Eylül 2023 tarihleri arasında Karakas / Venezuela’da düzenlenen “Venezuela Türk İhraç Ürünleri Fuarına katıldık. Fuarın ilk gününden itibaren ürünlerimize büyük ilgi gösteriliyor. Devam etmekte olan fuarda önemli iş bağlantıları da gerçekleştiriliyoruz. Ülkemizin her zaman olduğu gibi üretimini ihracat yoluyla dünya pazarlarında hak ettiği değerlerle pazarlamaya ihtiyacı var. Bizlerde dünyanın diğer kıta ve ülkelerinde olduğu gibi burada da etkin olarak faaliyet göstererek uzak ülkelerde yeni pazarlar edinme çabasındayız.” dedi. Kapılarını 20 Eylül 2023 tarihinde açan fuarın 24 Eylül 2023’e kadar devam edeceği de öğrenildi. 

*

*

-ENERJİ SEKTÖRÜ 16. EIF GAZİANTEP GÜNEŞ ENERJİ FUARI’NDA BULUŞTU

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Global Enerji Derneği iş birliğinde düzenlenen 16. EIF Gaziantep Güneş Enerji Kongresi ve Fuarı’nın açılışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Kamu ve özel iştiraklerden, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren firmalardan ve özellikle ulusal ve uluslararası ticaret heyetlerinden yoğun katılım ile gerçekleşen, Güneş enerjisi teknolojilerindeki son gelişmeler ve yeniliklerin yer aldığı fuarın açılı törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Milletvekilleri Derya Bakbak, Bünyamin Bozgeyik, İrfan Çelikaslan, Hasan Öztürkmen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Türkiye Büyükelçisi Saeed Thani Al Dhaheri, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Çağrı Sakar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı M. Hilmi  Temur, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek kurum müdürleri, STK yetkilileri, sanayiciler ve davetliler katıldı.

Türkiye’nin sanayi ve ticaret alanındaki yüksek başarısı ve ihracata olumlu katkısı ile ekonomideki “güneş”i olan Gaziantep 16. EIF Gaziantep Güneş Enerji Fuarı’na ev sahipliği yaptı.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKAN YARDIMCISI ABDULLAH TANCAN

Fuarın açılışındaki konuşmasına güneş enerjisi sektörünün sorunlarının çözümü için çaba sarf edeceklerini vurgulayarak başlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, enerji depolamalı güneş enerjisi santrali lisans başvurularına kapasitenin 11 katı başvuru geldiğini hatırlatarak sektöre yeni kapasite ilan edeceklerini söyledi.

Tancan, özellikle enerji depolamalı güneş enerjisi santrali lisans başvurularına kapasitenin 11 katı başvuru geldiğini belirterek, “Kontrol edilebilen bir enerji kaynağı değil, değişken bir enerji kaynağı. Bu, şebeke yönetimini biraz sorunlu hale getiriyor. Bu ayıbını ortadan kaldırmaya yönelik Bakanlığımız depolamalı güneş enerjisi başvurularının yolunu açtı. Bu konuda da neredeyse şebekeye bağlanabilecek oranın neredeyse on katı, on bir katı civarında sektörümüz tarafından başvuru yapıldı. Bu başvurular bağlantı imkanları çerçevesinde karşılanabildiği ölçüde karşılanacak. Bağlantı kapasitelerinin bu şekilde karşılanmasından sonra yeniden ne kadar bir bağlantı kapasitesi açıklanabilir, ve bunun doğru yatırımcılarla buluşması için ne tür düzenlemeler yapılmalı da öyle ilan edilmeli üzerinde şu anda EPDK ve Bakanlığımız birlikte çalışıyoruz. Yeni kapasite ilanlarımızı bu koşullarımızı oluşturduktan sonra ilan edeceğiz” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin toplam elektrik kurulu gücünün 2023 yılı Temmuz sonu itibariyle 105 bin 135 MW’a ulaştığını ve bunun yaklaşık kurulu gücün yüzde 55’ine tekabül eden 57 bin 689 MW’ının yenilenebilir kaynaklardan oluştuğunu ifade eden Tancan, elektrik üretiminde de yenilenebilir kaynakların payının yüzde 42’ye çıktığını belirtti.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaşanan deprem felaketine değinerek şunları söyledi:

“Güvenli şehir olmamız için güvenli enerjiyi, enerji güvenliğini temin etmemiz, kendi kendimize yetmemiz gerektiğini gördük. En büyük kara depremi felaketinden çıktık ama artık iyileşme sürecine girdik. Güvenli şehir olmamız için güvenli enerjiyi, enerji güvenliğini temin etmemiz, kendi kendimize yetmemiz gerektiğini gördük. Derhal ‘yeşil sanayi’ olmak zorundayız. ‘Yeşil ekonomi’ ve ‘yeşil sanayide’ herkesin, önce kendi fabrikasını yeşile döndürmesinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Yerel güçte ekonomi, doğal afetlere hazırlık ve burada üniversite sanayi işbirliği önemli. Hocalarımız burada. Hocalarımızla birlikte teoriyi pratikle birleştirip oradan gelen bilimsel akılla yolumuzu aydınlatmak bizim en büyük gücümüz oldu. 2011 yılında iklim master planı yaptık. Planla şehrin toprağının, suyunun nasıl kirlendiğini ve önleyici tedbirin nasıl alınacağını belirledik. Yenilenebilir Enerji İzleme Merkezi kurduk. Biz artık hidrojenli otobüse geçmek zorundayız. Dün genel sekreterliğimizin başkanlığında Güney Kore, Japonya, Almanya ile çalıştık. Hidrojenli otobüse geçebilir miyiz diye bakanlarımızla konuştuk. Yerli ve milli TOGG’unu üreten bu ülke hidrojenli otobüse geçmek zorunda. Köln Belediyesi’ne gittik, 200 hidrojenli otobüse geçmiş. Geçen hafta Duisburg belediye başkanı buradaydı, 100 hidrojenli otobüse geçmiş. Hidrojenin en önemli özelliği depolanabiliyor. Bu o kadar önemli ki… bunu bir an önce hayata geçirmemiz ve ulaşımdaki karbondioksit salımını azaltmamız gerekiyor”

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de üretim kadar kaynakların verimli kullanılmasının da sürdürülebilirlik açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Artan enerji talebi karşısında iklim ve çevresel risk faktörleri dikkate alındığında yenilenebilir enerji kaynaklarının hem enerji ihtiyacının karşılanması hem de çevre dostu olması dolayısıyla öne çıktığını kaydeden Ünverdi, “Ülkemiz yenilenebilir enerji kaynakları olan hidroenerji, jeotermal, güneş ve rüzgar enerjisi potansiyeli bakımından oldukça zengin ve şanslı bir ülkedir. Türkiye konumu itibari ile özellikle güneş enerjisini kullanmak için son derece elverişli bir coğrafyaya sahiptir” dedi.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği karşısında yeşil dönüşümün de sürdürülebilir sanayi ve ihracat için bir zorunluluk haline geldiğini kaydeden Ünverdi, “Bu doğrultuda, 16. EIF Güneş Enerji Fuarı’nı şehrimizde düzenlemekten büyük heyecan duyuyoruz. Ülkemizden ve başka ülkelerden katılımla sektörün tüm tarafları bugün buradalar. Güneş enerjisi teknolojilerindeki son gelişmeler ve yenilikler, enerji verimliliği konusunda pratik bilgiler ve çözümler, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir enerji kaynakları hakkında yürütülen çalışmalar ve güneş enerji santralleri hakkındaki her şey bu fuarda yer alıyor” diye konuştu.

Yürütülecek yeni çalışmalarla, enerji konusunda dışarıya bağımlılığı azaltmanın en büyük hedef olması gerektiğinin altını çizen Ünverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maliyetlerimizde en büyük gider ve cari açığımızdaki temel etken olan enerji açığımızı yenilenebilir enerji kaynakları ile ne kadar azaltabilirsek ülke kalkınmasına da o oranda katkıda bulunmuş oluruz. Tabi burada enerjiyi depolama konusu da büyük önem taşıyor ve bu alandaki çalışmalarımızı artırmalıyız. Sanayideki sürdürülebilirliğimiz enerjideki sürdürülebilirliğimize bağlıdır. Bu alanda önemli bir kilometre taşı olacak olan fuarımızın düzenlenmesinde iş birliklerinden dolayı Global Enerji Derneği’ne, desteklerinden dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na ve Sayın Bakan Yardımcımız Abdullah Tancan’a, Domino Fuarcılık’a, fuarımıza katılım sağlayan tüm kurumlarımıza ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”

16. EIF Güneş Enerji Kongresi ve Fuarı’nda GSO standı açtıklarını aktaran Ünverdi, “Stant ziyaretçilerimize enerji verimliliği ve yeşil dönüşüm alanlarında Odamız ve iştiraklerimiz tarafından yürütülen projeler ve faaliyetler anlatacağız. Enerji tasarrufu, yeşil dönüşümün yol haritası ve karbon ayak izini azaltan çevre dostu çözümleri dinlemek, bu noktada atılabilecek adımları değerlendirmek için herkesi standımıza bekliyoruz” görüşlerine yer verdi.

DOMİNO FUARCILIK YÖNETİM KURULU BAŞKANI MURAT DİLEK

Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek de fuara yerli ve uluslararası sektör temsilcilerinden yoğun katılım olduğunu belirterek, “Hep birlikte bölgenin ve dolayısı ile ülkemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlamaya devam etmek üzere bu yıl EIF’in 16’ıncısını Gaziantep’de düzenledik. Değerli sponsorlarımıza, kamu-özel tüm destekçilerimize gönülden teşekkürlerimizi sunarız. Güneşin yüksek ve değerli enerjisi ile ekonomide cari açığımızın kapanmasında öncü olmak ve “Mezopotamya’dan bir güneş enerjisi meşalesi yakmak üzere” herkesi fuarımıza davet ediyoruz. Güneş enerjisi ile bölgeden bereket yükseliyor” şeklinde konuştu.

16. EIF Güneş Enerji Kongresi ve Fuarında oturum başkanlığını GSO Yönetim kurulu Başkanı Adnan Ünverdi’nin yaptığı, “Gaziantepli Yatırımcılar Özel Oturumu Paneli” de gerçekleştirildi. Panelde konuşmacılar yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımları ve güneş enerjisi ile ilgili yol haritaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gaziantep Sanayi Odası tarafından açılan stantta ise yeşil dönüşüm ve yenilenebilir enerji konusu başta olmak üzere yürütülen projeler hakkında ziyaretçilere bilgi paylaşımında bulunuluyor.

0

0

GASTROANTEP’TE SİNAN AKÇIL RÜZGARI ESTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nin 5’inci gününde besteci ve müzisyen Sinan Akçıl sahne aldı.

Lezzetin sanatla birleştiği festival GastroANTEP, etkinlikler, gösteriler, sergiler ve konserlerle sürüyor. Festival Park’ta kurulan sahnede genç hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatan Akçıl, sahne performansıyla adeta büyüledi.

Yaklaşık 2 saat süren konserde sık sık Gazi şehirlilerle sevilen şarkıları beraber söyleyen Sinan Akçıl, konserin sonunda gördüğü ilgi için teşekkür etti.

0

0,

AYINTAB’A DAİR…

LAKAPLARIMIZ (Laaplarımız)

Hepsi de nefsimizden âla insanlardı. Çoğu rahmetlik oldu, kalanlara güzel ömür nasip etsin. Katkıda bulunup eksikleri tamamlayanlara çok teşekkür ederim.

1. Acer Hayce

2. Adamo Kemal

3. Adanacı Kemal

4. Adanacı Memik

5. Afe Misdoo

6. Alamancı Hösüyn (Arık)

7. Ali Hoca Maamed

8. Allık Maamed

9. Almacı Memik (Elmacı)

10. Ammi Cemil (Kahveci)

11. Ammi Halil (Halil Tunalı)

12. Arıca Leyla

13. Armıd Fatma

14. Asri Fatma

15. Ataş Maamed

16. Avara Bekir

17. Avradın oğlu Hössük

18. Avşar Hasan

19. Ayı hasan

20. Ayı Kemal

21. Ayı Memik

22. Ayı Mööddün

23. Baboş Nuru

24. Bahdeniz Ahmed

25. Bahdeniz Ahmet

26. Bahdeniz Hösüyn

27. Bakımcı Emine

28. Bakımcı emine, Yılancı hayce

29. Balcan Abdullah

30. Bamya Ali (Ali Soylu)

31. Batakci Maamet (bakkal)

32. Bayguş Ahmet

33. Bebek Assıya

34. Bedro Mahmut (Güneri)

35. Belibağlı Bakkal Arap

36. Betero (Enver Özyağcı)

37. Bıyyığı böök Maamed

38. Bıyyık Maamed

39. Bicamalı Mısdafa

40. Boklu Hösüyn

41. Borazan Hösüyn

42. Boynu Ergi ( Müdür Vehbi Dai)

43. Bozo Boyunsuz

44. Bozo Şık Maamed (Boyunsuz)

45. Büfeci Dombra Maamıd

46. Cak Cak Hanifi

47. Calba Ahmet

48. Camız Ali

49. Carıskal Maamed

50. Ceco Sabrı

51. Cıkcık Ali

52. Cıkcıkı Hayca

53. Cıncık Ali

54. cıncıklı ceren

55. Cıngıraklı Ali

56. Cırrık Hasan

57. Cızıcı Hayca

58. Cızıcı hayce

59. Cicibıyyık

60. Cingan Hösüyn

61. Com Maamed (Çaprakoğlu)

62. Culluk Heyri

63. Cuvv Süleyman

64. Cücük mamed

65. Cücük Mısdava

66. Çahıldaklı Ahmet

67. Çakal Halil

68. Çalgıcı Faddım

69. Çalgıcı Hayce

70. Çalık Feyme

71. Çalık Hökkeş

72. Çamır Maamed

73. Çangallı Memik

74. Çarpana Makbile

75. Çaynak Sabriye

76. Çebiş Halil

77. Çebiş Hökkeş

78. Çekici Faddım

79. Çete Maamed

80. Çıksinir Heyri

81. Çıtı Zeyneb

82. Çızıcı hayce

83. Çocuk Happa

84. Çorapsız Fürdöös

85. Çorapsız Fürdöös

86. Çorapsızın Feymesi

87. Çökelek Maamed (Oflaz)

88. Çökelek Yaşar

89. Çömez Hurşit

90. Çüksüz Abdullah

91. Çüşşük Meyrem

92. Çüşşük Meyrem

93. Dağlı Ökkeş

94. Darbuka Yaşar

95. Daşşa yarık

96. Davşan Maamed

97. Deli Habba

98. Deli İmam (Abuşoğlu)

99. Deli Kiraz

100. Deli Müdür

101. Deli Nurettin

102. Deli Pempe

103. Deli Şehri

104. Demo Ahmet

105. Dondurmacı Şık Baba

106. Ede Hösüyn

107. Ede Kazım

108. Efe Kamil

109. Elektirik Fürdöös

110. Emanet Maamed (Karuserci)

111. Emiş Bacı

112. Emlik Maamed

113. Enenoğlu Maamet

114. Erkek Hökkeş

115. Erkek Muharrem

116. Eşşek Ahmet

117. Etli Ali

118. Fermanlı Maamed

119. Fındık Ali

120. Fırfırıcı Memik

121. Filim Kamil

122. Ford Maamed

123. Fortson Ali

124. Foso Duran

125. Fürdülü

126. Gabak hanifi

127. Garaaş Ragıp

128. Gavur Behiye

129. Gazanbaş Hala

130. Gazzık Maarrem

131. Geberik

132. Gedaa Maamed

133. Gıllama Heyri

134. Gıyyık Abdo

135. Gıyyık Hasan (Kahveci)

136. Goç Maamed

137. Gonferanz Mısdafa

138. Goroon Oğlu İsmaal

139. Gözüsulu Mısdafa

140. Gravatlı Maamed

141. Gudduk Aba

142. Gudduk Fatma

143. Gudduk Halaf

144. Gurgey Hamide

145. Güccük Arif

146. Gümüş Hasan

147. GümüşHalaf

148. Habbaplı Hasan

149. Hacemet Ahmed

150. Hacivatcı Ali

151. Hakiyeci İbo

152. Halfe İrbaam (Çaprak)

153. Hambal Corto

154. Hâmci hösüüyn

155. Hapbaplı Celil

156. Hapbaplı Hasan

157. Havuç Memik (İsaoğlu)

158. Haydo Ali

159. Hayri Onbaşı (Hayri kanatlı )

160. Herifi Ölen Aşe

161. Heryeri Maamed

162. Hıra Fatma

163. Hıra Maamed

164. Hıra Nezihe

165. Hıra Zeliha

166. Hırpo Cööded

167. Hoca Maamed (Özsürmeli)

168. Hopla da gel Neriman

169. Horoz Ali (Uyan)

170. Hortum Mısdafa ( Kilimci )

171. Höddibiz Hoca

172. Höddibizin Delisi

173. Hökümet Aşe

174. Hössük Heyri

175. İbili Maamed

176. İbili Ökkeş

177. İdam Ali

178. İt Şıho

179. Kabak Ali (Ahmet Çelebi İlkokulu Müdürü)

180. Kabak mustafa

181. Kabak Şıho

182. Kadı Maamed

183. Kafası Böök Celil

184. Kafası böök Cemil

185. Kamil Pelevan

186. Kamyon Fatma

187. Kanarya Mustafa

188. Kara Bedriye

189. Kara Heyri

190. Kara Hösüüyn (Çıngısız)

191. Kara Memik

192. Kara Pekmez Maamed Ağa

193. Karabaş mamed

194. Karamaça

195. Karamaça Saip

196. Kasabın Oğlu Adil

197. Katır Ziya

198. Katır Ziya

199. Katip Bozo

200. Kavun İmam

201. Kazancı Cemil

202. Kekeç Cemil (Şıhcan)

203. Keklik Maamed

204. Kel Ferit

205. Kelepir Maamed

206. Kelle Sefer(Okuşluk)

207. Kent Maamed

208. Keş Maamed

209. Keşo Ahmed

210. Keymık Mustafa

211. Kıllama (Futbolcu)

212. Kıllama Heyri

213. Kınnap Cuma

214. Kırıcı

215. Kırıcı Memik

216. Kırmızı Mustafa (Abuşoğlu)

217. Kıyyık Hösüyn

218. Kilimci Horoz Ali

219. Kilimci Horoz Ali

220. Kilit Durdu

221. Kinko Maamdeli

222. Kirli Leyla

223. Kirli Zeynep

224. konakli kerem

225. Konforlu Nuru

226. Kont Maamed

227. Kont Mahmut

228. Korkunç Ali

229. Koska Memik

230. Koska Recep

231. Kölük Hasan

232. Kör Hulis

233. Körcöön Oğlu Ayvaz

234. Körük Ali

235. Köse Ali(Çıngısız)

236. Kösem Fatma

237. Kösnük heyri

238. Kulaksız Heyri

239. Kunufilli mamed

240. Kuyruk Ali

241. Kuzu Maamed

242. Küllü Faruk

243. Lahmacun Abdaadir

244. Lallik Maamed

245. Lıllış Heyriye

246. Mahalle Uşağı Mısdafa

247. Mahra Ahmet

248. Mahra Ahmet

249. Mamaroş (Ziya Eldoğan)

250. Marangoz Güccük Hösüyn

251. Masmas Maamed

252. Masut Mustafa (Kuzukesen)

253. Mavunun Pempesi

254. Mecimek Beşire

255. Mecimek Heyri

256. Mecimekci Nuri

257. Medozlu Maamed

258. Menzil Mustafa

259. Misey Ahmet

260. Misgilim Maamed

261. Mitilin oğlu Maamed

262. Motorlu Memik

263. Naneci Ali

264. Naylon Heyri (Kötüoğlu)

265. Naylon Hoca

266. Naylon Maamed

267. Odun Ali

268. Odun Zeki

269. Opel Maamed

270. Ortadan Göbekli Abdulla

271. Otobos Ali (Manifaturacı )

272. Otobos Maamed

273. Oturakcı Fatma

274. Öcük Hösüyn

275. Öcük Hösüyn

276. Öküz ali

277. Ölü Memik

278. Ölü Mısdava

279. Övez Naciye

280. Pala Adil (İsaoğlu)

281. Pala Nuru (İsaoğlu)

282. Palta Sevim

283. Pambık Hoca

284. Pambık Nihat

285. Pambık Nuru

286. Pantaziya Nuru

287. Paşa Cura

288. Patpat Maamed

289. Pekmezin Kurusu

290. Pempe Heyri

291. Piç Abdi

292. Pipis Halil (bakkal)

293. Pis Bekir

294. Piyer Hökkeş

295. Postacı Fatma

296. Poz nuru

297. Saatci Kambur İmam

298. Sakallı Mahmut

299. Sası Kemal

300. Secaat Abdulla

301. Sefil Maamed

302. Sefilim Maamed

303. Seyrüsefer Abdullah

304. Sıçan Hasan

305. Sıypalak Maamed

306. Sıypalak Mööddün

307. Simon Ali ( Tamirci)

308. Sinek Maamed

309. Sitil Abdi

310. Sivri Deli Cemil

311. Sosyete Türkan

312. Suvakcı Seksek Mısdafa

313. Südüklü Lütfiye

314. Süllüm Maamed

315. Sümüklü Hösüyn

316. Sümüklü Raziye

317. Sümüklü Zekiye

318. Süs Biberi Şık Baba

319. Süslü Arif

320. Şalvarı Böök Abdulla

321. Şarmıta Halil

322. Şarmıta Heyri

323. Şarmıta Müslüm

324. Şasesi Kırık Adil

325. Şeerd Mısdava

326. Şeert Ali

327. Şer Ali

328. Şiddire Şakir

329. Şitil Hösüyn

330. Tabancalı Pakize

331. Tabo Ökkeş (Kasap)

332. Taboo Hanifi (Kasap )

333. Taboo Mıstık (Kasap )

334. Tahaklı haduç

335. Takda Dabancalı Akif

336. Tartar Heyri

337. Tavık Hanifi

338. Tavık Nuru

339. Tebaat Saabi Kadir Ağa (Tenekeci)

340. Tek daşşaaan oğlu Mööddün

341. Tek daşşak Maamed

342. Tekden Maamed

343. Teke Zeki

344. Tekerlek Maamed

345. Temetos Ahmet

346. Terzi zekiye

347. Tınıs durdu

348. Tıpır Fadıma

349. Tıs Şerif

350. Tıs Şükrüye

351. Tiksinik Nuru

352. Tiskinik Mısdafa

353. Tiskinik Nuru

354. Topal Maamed

355. Topcu Nuru

356. Topuğu Gözel Aşe

357. Topuza Durdu

358. Toros Maamed

359. Tölebli İnci

360. Trey Bekir

361. Tuluk Meyrem

362. Tulum Heyri

363. Tusbaa Nuru

364. Tüccar Feyme

365. Uzun Arap

366. Uzun Hulis

367. Veremli Mısdafa

368. Vızırtı Maamed Saad

369. Yamalık Ahmet

370. Yamalık Halil

371. Yamalık Hökkeş

372. Yavan Halil

373. Yavan kara

374. Yavan kara ( eşşek kara)

375. Yaylı kamil

376. Yeddi Buçuk Aliye

377. Yelli Firdevs

378. Yenlicek Ahmet

379. Yılancı Cemil

380. Yılık Elif

381. Yirik Adil

382. Yirik Fatma

383. Yirik Mıstık ( Kasap )

384. Yirik Zeynel

385. Zavar Hasan

386. Zavarın oğlu köse Kadir

387. Zaza Mısdafa

388. Zenbil Heyri

389. Zenzele Halil

390. Zevzir Hökkeş

Fotoğraf kaynağı : Faruk Lök

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı