Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 18.09.2023 e gazete

admin | 18 Eylül 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 18.09.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 18.09.2023 e gazete

HABER METNİ,

MUHTEŞEM PROJE TÜNELİN UCUNA AZ KALDI

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “TÜNEL ÇALIŞMAMIZDA 1.453 METREDEYİZ”

Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep’e kazandırılan en önemli projelerden olan tünel projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürerken çalışmalarda 1.453 metreye ulaşıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından şehrin trafiğini rahatlatmak adına yapılan 2.484 metre uzunluğundaki tünel çalışmasında 1.453 metreye ulaşılırken, Başkan Mehmet Tahmazoğlu çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

YÜZDE 60’I TAMAMLANDI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek “Şehrimizin trafik problemine yeni bir çözüm üretecek olan tünel çalışmamız 24 saat esasına göre hızla devam ediyor. 2.484 metre uzunluğundaki tünel çalışmamızın 1.453 metresin açmış durumdayız.  Böylece tünel çalışmamızın yüzde 60’ını tamamlamış olduk. Gidiş ve geliş olmak üzere yapılan tünel çalışmamız da iki ayrı tünelin yandan birbirine geçişlerini sağlayacak 2 tane ara alan yaptık. Böylece ileride yapılabilecek çalışmalar için tünel içinden diğer tünele bağlantı kurmuş olduk. Yapılan bu ara bağlantı noktaları yapılan çalışmalarda da araçlarımızın daha hızlı hareket etmesi için kolaylık sağlamış olacak. Çalışmalarımız karşılıklı olarak dört koldan ilerliyor. Tünel açma çalışmasında makinelerimiz ortada buluşarak tünel açma çalışmasını tamamlayacak ve 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş Günü’nde tünellerimizi tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

*

GASTROANTEP KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA DEVAM EDİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali binlerce kişinin katılımıyla  devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve bu yıl dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri ile birleşen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekerek yoğun katılımla sürüyor.

GBB tarafından yeni açılan Festival Park’ta düzenlenen festivalde ziyaretçiler; söyleşi, panel, workshoplarla dünyaca ünlü şeflerden lezzetin bilgilerini alırken, lezzet sokağında stantlarda yer alan hem sokak lezzetlerini ve  yöresel ürünlerini tatma imkanı buluyor.

FESTİVAL, HER YAŞA HİTAP EDEN İÇERİKLERLE DOLU

Festival parkta yeni lezzetleri tatmanın yanı sıra, çocuklar ve aileler için de birbirinden farklı etkinlikler yer alıyor. Konserlerle birlikte her gün farklı tiyatro oyunları, dijital sergiler ve çocuklar için düzenlenen alanlardaki etkinlikler binlerce kişinin dikkatini çekiyor.

*

AK PARTİ GAZİANTEP İL BAŞKANI MURAT ÇETİN’DEN  GASTROANTEP’E TAM NOT

                GASTRONTEP; KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİNİN TÜRKİYE YÜZYILI’NIN ÖNEMLİ PROJELERDEN BİRİSİ’

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat ÇETİN, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nde stant açan firmaları tek tek gezerek ziyaret etti.

Gaziantep’in güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak için 16-24 Eylül tarihlerinde 5’incisi düzenlenen GastroANTEP, Kültür Yolu Festivalleri kapsamına girerek bu yıl iki festivali içinde barındırıyor.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat ÇETİN, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN başta olmak üzere, GastroAntepFest’in kazandırılmasında ve yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

ÇETİN, yaptığı açıklamada, ‘Genelde Türkiye’ye özelde ise Gaziantep’e uluslararası kültür sanat markası kazandırmak için başlatılan Kültür Yolu Festivallerinin Türkiye Yüzyılı’nın önemli projelerden birisi’ olduğunu söyledi.

Pandemi ve deprem gibi Asrın Felaketi afetlerin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye’nin kültürel anlamda yaptığı şehrin ve ülkenin tanıtımına katkı sağlayan organizasyonların önemli olduğunu kaydeden Çetin, GastroAntep Festival alanındaki esnafı tek tek ziyaret etti.

Stant açan esnafın ve Gazianteplilerin yakın ilgisiyle karşılaşan İl Başkanı Murat ÇETİN, Gaziantep’te üretilen ürünlerin Türk ve Antep mutfağı turizminde hedeflere ulaşmanın en önemli kültür başlıklarından olduğunu söyledi.

“Gaziantep’in kültür ve sanatla iyileşmesi lazım.” diye konuşan Başkan ÇETİN, sözlerine şöyle devam etti;

‘Tarihin ve kültürün lezzetle sanata dönüştüğü GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, 8 gün boyunca konserlere, tiyatrolara, sergilere ev sahipliği yaparken, gastronomi dünyasının en ünlü ve Michelin Yıldızlı Şefleri ile söyleşiler, workshoplar düzenlenecek. Sektör temsilcileri ve yazarlarla paneller yapılacak. Gastronominin kalbi bir kez daha Gaziantep’te atacak. 400’den fazla kültür ve sanat etkinliği için yerli yabancı herkesi GastroAntep Kültür Yolu Festivaline davet ediyorum.”

*

BAKAN ERSOY VE BAŞKAN ŞAHİN, ŞEF ARDA TÜRKMEN İLE GASTRONOMİNİN GELECEĞİNİ KONUŞTU

ÜRÜNLERİNİZİN KUVVETLİ OLMASI SİZİ GASTROCİTY ADAYI YAPAR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında Şef Arda Türkmen ile “Gastronominin Geleceği ve Yeni Trendlerin Belirlenmesi” konulu söyleşiye katıldı.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ve il protokolünün de izleyici olarak yer aldığı Festival Park Lezzet Sokağı’nda yapılan Sözen Grup CEO’SU Gökmen Sözen’in moderatörlüğündeki söyleşide gastronomi dünyası, Gaziantep Mutfağı, gastronominin geleceği, sürdürülebilirlik ve tanıtım gibi konulara değinildi.

Yaklaşık 1 saat süren söyleşide, örneklerle izleyicilere yapılması gerekenler ve GastroANTEP’in önemi bir kez daha anlatıldı.

ERSOY: GAZİANTEP’İN KÜLTÜR, SANAT, MEDENİYET, ARKEOLOJİ, KÜLTÜR SANAT VE GASTRONOMİSİ VAR

Söyleşide konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gastrocity olmak için sadece ürünlerin yetmeyeceğini aktararak şunları söyledi:

 “Bunu özellikle vurguluyorum. Ürünlerinizin kuvvetli olması sizi gastrocity adayı yapar. Sizin hiçbir ürününüz olmasa bile dünya mutfaklarını en doğru şekilde, doğru konumlama, başarılı şeflerle güzel bir konseptle sunuyorsanız gastrocity oluyorsunuz.”

Konuşmasının devamında dünyada herkesin bir cazibe noktası olduğunu vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti:

 “Turizmde rekabette ayrışma için kültür ve sanatla farklılaştığınız, avantajlarınız olduğu yönler ortaya çıkıyor. Siz daha cazip bir nokta haline geliyorsunuz ve turist çekiyorsunuz. Biz de çektiğiniz turistten daha fazla gelir elde ederek elde edilen gelirin kültür ve sanata aktaracağız. Kendi kendini destekleyen bir ekonomi oluşmuş olacak. Son 4 yıldır aktif bir şekilde deneyerek çok başarılı sonuçlar alıyoruz. Gaziantep’e baktığımızda kültür, sanat, medeniyetlerin kurulduğu nokta, arkeoloji, kültür, sanat, gastronomisi var. Her şey gelmiş bir yemeği üretmek kalıyor. Gaziantep’in yeteneği, potansiyeli var. Bunların birleştirilip sunması kalıyor. Bunu da festival, etkinlikler, belgelendirmelerle yapıyor.”

ŞAHİN: İYİ ÜRÜNLER, ORGANİK, SIFIR ATIKTAN OLUŞAN OLAĞANÜSTÜ BİR MUTFAĞIMIZ VAR

Söyleşideki konuşmasında tasarımların önemini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin tasarımlarla dünyaya tanıtılacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

 “Gördüğünüz Oğuzeli, İslahiye, Nizip. En güzel ürünler burada. Tarım Okulu’nu açtık ata tohumu yapıyoruz. Ekolojik köy yapıyoruz. Okulumuzdan çıkan ürünlerde domates domates gibi kokuyor. İyi ürünler, organik, sıfır atıktan oluşan olağanüstü bir mutfağımız var. Bunu ekonomiyi dönüştürecek hocalarımız da burada. Bence bu şehirde iyi bir öğrenci oldu. Birlikte başaracağız.”

BU HAZİNEYİ YERELDEN EVRENSELE DEVRETMEK İÇİN BÜTÜN DÜNYAYA DUYURACAĞIZ

Günümüz dünyasının gastronomide konuştuğu konulara dikkat çeken Başkan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

 “Her şey topraktan, güneşten, tarihten ve coğrafyadan geliyor. Bugünün döngüsel sistemi bu. Bütün bereket bu coğrafyada var. Şehirde her evde şefler var. Gaziantep’in sadece kebap, baklava şehri olmadığını, yemekleri, ürünleriyle bir şifa olduğunu, sıfır atık mutfağı olduğunu gösteren büyük bir hazine var elimizde. Bu yüzden bu hazineyi yerelden evrensele devretmek için bütün dünyaya duyuracağız.”

TÜRKMEN: GAZİANTEP’TE ADETA CENNET GİBİ BİR YER BAŞKENT BİZİM İÇİN

Ünlü şef Arda Türkmen ise söyleşide yemek sektöründen birinin Gaziantep’ten her zaman keyif alacağını vurgulayarak şunları dedi:

 “Gaziantep’te adeta cennet gibi bir yer başkent bizim için. Buradaki ürün, yemek, birbirinden bağımsız gelişen tariflerin çeşitliliği bizlere çok ilham vererek yaptığım işleri yapmaya teşvik ediyor. Yurtdışında gittiğimiz festivallerde hep şunları görüyoruz ki her yemeğin ön plana çıkardığı şeyler var. Ürünü, tarifi, tarihi, geliştirdiği reçeteler, şefler bunların hepsini harmanlayarak bir yere gelinmeye çalışılıyor. Gaziantep bunun üstüne her sene koyarak geldi. Şehirde her şey var. Tarih ve tarihle beraber gelen çok ciddi ürün var. Farklı ellerde birbirinden güzel ellerde işlenerek günümüze gelmiş tarifler ve kendine has yemekler mevcut. Birbirine değmeyen 100’den fazla yemeği var şehrin. Bunların ürünlerle kombinasyonu yapınca binden fazla oluyor. Gittiğimiz festivallerde bunların hiç olmayan, sadece pazarlama faaliyetleriyle varmış gibi yaparak kendilerini çok iyi anlattıklarını görüyoruz. Şu andaki noktada yurtdışında gelen şeflerin tarifi ve ürünü alıp kendi ülkelerine götürüp işleyerek bunu dünyaya tanıtma olmalı. Bir insan kullandığı ürünleri tanıtmak için ekstra kapı açmalı. Festival her yıl gelişiyor.”

*

“16. EIF ENERJİ KONGRESİ VE FUARI”,

20-22 EYLÜL TARİHLERİNDE GAZİANTEP’TE DÜZENLENECEK!

GÜNEŞ ENERJİSİ VE ENERJİ DEPOLAMA DEVLERİ

GAZİANTEP EIF’TE BULUŞUYOR!

MEZOPOTAMYA’NIN BEREKETLİ TOPRAKLARINDA

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÜRETİM ATAĞI!

Güneşin enerjisi Gaziantep EIF Enerji Fuarı ile Mezopotamya’dan tüm Türkiye’ye ve dünyaya yayılıyor. Mezopotamya’nın bereketli toprakları şimdi de özellikle güneş enerjisi ile ekonomi ve üretime de bereket getiriyor.

“16. EIF Enerji Kongresi ve Fuarı”, Global Enerji Derneği ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde, 20-22 Eylül 2023 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde, “Gaziantep EIF Güneş Enerji Fuarı” olarak bu yıl İstanbul’dan önce Gaziantepte’de yoğun katılım ile düzenlenecek.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuarın açılış töreni protokolün katılımıyla 20 Eylül Çarşamba günü saat 10:30’da yapılacak.

Güneşten üretilecek elektrikte ışınım avantajı ile yüksek verim potansiyeli ile Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’de faaliyet gösteren fabrika sahipleri, üreticiler enerji maliyetlerini yenilenebilir enerji ile kontrol alma amaçlı olarak fuarda her açıdan donanımlı bilgiye ve teknolojinin son noktasına ulaşacaklar.

GAZİANTEP SANAYİ ODASI YENİLENEBİLİR ENERJİDE ÖNCÜ!

Fuarda, güneş enerjisi teknolojilerindeki son gelişmeler ve yenilikler yer alırken uzman isimlerin katılımıyla panel ve seminerler gerçekleştirilecek. Önde gelen güneş enerjisi şirketleri ile iş birliği yapma imkanının bulunacağı fuarda ayrıca yenilenebilir enerji ile enerji verimliliği konusunda pratik bilgiler ve çözümler de sunulacak.

Fuarla, enerji alanında yürütülen çalışmalara katkıda bulunmak, artan enerji ihtiyaçlarına cevap verebilmek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelmek, güneş enerjisinin güçlü ve temiz potansiyelini yakından tanıtmak ve kullanımını yaygınlaştırmak amaçlanıyor. 

Gaziantep Sanayi Odası olarak, enerji ihtiyacının arttığı, kritik ve stratejik hale geldiği bir dönemde EIF Güneş Enerji Fuarı ile sektörün gelişimine katkıda bulunmak istediklerini kaydeden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “20-22 Eylül 2023 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz EIF Güneş Enerji Fuarı’na tüm iş dünyamızı ve yatırımcıları davet ediyoruz. Ülkemiz ve bölgemiz yenilenebilir enerji kaynakları bakımından oldukça zengin bir ülke konumundadır. Özellikle güneş enerjisinden çok daha etkin bir şekilde faydalanabilir, doğaya duyarlı, çevreci bir anlayışa enerji ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Bu doğrultuda düzenleyeceğimiz fuarımızda sektörün tüm taraflarını Gaziantep’te buluşturuyor; güneş enerji santralleri ve sektördeki gelişmeleri takip etme ve iş birliği imkanları sunuyoruz” diye konuştu.

“FUARIMIZA ULUSLARARASI TİCARİ HEYETLERDEN DE YOĞUN TALEP VAR”

Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek, “T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’mızın başlıca değerli destekleri, Domino Fuarcılık, Global Enerji Derneği, Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi uhdesinde bulunan tüm yetkili kadroların, üst düzey yetkililerin, yönetim kurullarının ve başkanlarının çok kıymetli  ile 20-22 Eylül 2023 tarihinde Gaziantep – Ortadoğu Fuar Merkezinde, EIF Enerji Kongresi ve Fuarı’nı düzenleyeceğiz. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve ülkemizin tüm sanayi bölgelerinde bulunan özellikle Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır ve bölgemizin diğer önemli şehirleri de Sanayi ve Ticaret Odalarının ve Organize Sanayi bölgelerinin destekleri ile bölgelerinde bulunan fabrika sahipleri, yöneticileri, satın alım birimleri ve yine bu bölgelerde yer alan tarım üreticileri aynı şekilde önemli kadroları ve işletme sahipleri ile Fuarımıza katılıyor olacaklar. Fuarımıza uluslararası ticari heyetlerden de yoğun talep var” dedi.

“MEZOPOTAMYA’DAN GÜNEŞ ENERJİSİ İLE BEREKET YÜKSELECEK”

“EIF Yürütme Kurulu olarak; 15 yıldır her sene düzenlemekte olduğumuz EIF Dünya Enerji Kongre ve Fuarının yan ısıra; Türkiye’nin çeşitli yerlerinde enerji yatırımcılarının bölgesine giderek Türkiye enerji piyasasının gelişimine ve enerji dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefledik” diyen Murat Dilek, “Hep birlikte bölgenin ve dolayısı ile ülkemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlamaya devam etmek istiyoruz. Değerli sponsorlarımıza, kamu-özel tüm destekçilerimize gönülden teşekkürlerimizi sunar. Güneşin yüksek ve değerli enerjisi ile ekonomide cari açığımızın kapanmasında öncü olmak ve “Mezopotamya’dan bir güneş enerjisi meşalesi yakmak üzere” herkesi fuarımıza davet ediyoruz. Güneş enerjisi ile bölgeden bereket yükselecek” diye konuştu.

ELİN Enerji anasponsorluğunda düzenlenecek olan “Gaziantep EIF Güneş Enerji Fuarı”nın Platin Sponsorları; Liva Enerji, Samlı Solar, Çatalbaş, General Solar, Schmid Pekintaş, Europower Enerji, Kalyon PV, United Solar, Altın Sponsorları; Göktekin Enerji, Gerilim Enerji, AE Solar, CW Enerji, Sunart PV, Gümüş Sponsorlar; Hopewind, ISOTEC Energy, Nova Steel, GTC Photovoltaic Solar Sytstems, Gözler Enerji Mühendislik, Bronz Sponsorlor; Entegre Solar, MEM Solar, VTC Enerji, PEM Proactive Energy Management, Growatt, DKN Enerji,  Promod Enerji, EAE Elektrik, ZES-Zorlu Energy Solutions, Form Elektrik, Yönlendirme Sponsoru ise “Alfa Solar Energy” oldu.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı