Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 12.09.2023 e gazete

admin | 11 Eylül 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Eğitim, Ekonomi, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 12.09.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 12.09.2023 e gazete

HABER METNİ;

Vali Kemal Çeber Gaziantep FK takımının antrenmanına katıldı

GAZİANTEP FK’NIN LİGDE HAK ETTİĞİ YERE GELECEĞİNE İNANIYORUM

Vali Çeber, akşam saatlerinde Gaziantep FK’nın tesislerini ziyaret ederek antrenman yapan futbolcularla ve yeni Teknik Drektör Marius Sumudica ile bir araya geldi.

Tesiste Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz tarafından karşılanan Çeber, antrenman sahasına geçerek Teknik Direktör Sumudica ve takım futbolcularıyla bir süre sohbet etti. 

Görüşmede Şehir için Gaziantep FK’nın çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Kemal Çeber, vatandaşlarla yaptığı sohbetlerde en önemli konunun takımın başarısı olduğunu ifade etti. Kendisinin  de futbol ile ilgili olduğunu söyleyen Çeber, takımın bütün futbolcularının alanlarının en iyisi olduğuna inandığını, ilk dört hafta şansızlıklar yaşandığını dile getirerek ilk maçlarda ligin en zorlu takımlarıyla karşı karşıya geldiklerini, bu sonucun takımın durumuyla ilgili yanılgıya düşürmemesi gerektiğini, takımın yeni hocası Marius Şumudica ile birlikte Gaziantep FK’nın ligde hak ettiği yere geleceğine inandıklarını dile getirdi.

Vali Çeber, Gaziantep için ligin Sumudica ile birlikte önümüzdeki maçla başlayacağını kaydederek futbolculara hitaben tüm şehrin enerjisi sizinle birlikte dedi. Yaşanan deprem felaketinin ardından Şehrin tekrar normale dönmesi ve acıların unutulması için de Gaziantep FK sevgisinin çok önemli olduğunu söyleyen Vali Çeber, futbolda yaşanan değişikliklerin takımın başarısı açısından önemli motivasyonlara yol açacağını bildiklerini, Sumudica ile önemli bir sinerji oluştuğunu ve şehri de çok etkilediğini dile getirdi. Vali Çeber son olarak biz sizin yanınızdayız ve bu süreçte size güveniyoruz dedi ve tüm takım oyuncularına başarılar diledi.

Akabinde Vali Çeber, takım oyuncularına ve takıma yeni transfer olan SNicolas Nkoulou’ya kendi elleriyle baklava ikram ederek beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz ile tesisleri de gezen Vali Çeber, tesis yönetim binasına geçerek Memik Yılmaz ve yönetim ekibiyle bir süre görüşme yaptı.

0

0

Gaziantep’te 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de 2023- 2024 eğitim-öğretim dönemi bugün başladı.

Eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla Nurdağı İlçesinde Nurten Öztürk İlkokulu ziyaretine Vali Kemal Çeber’ in yanı sıra Gaziantep Milletvekili  Bünyamin Bozgeyik, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı Kaymakamı Sinan Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve ilgili kurum amirleri de eşlik etti. 

Çeber: Biz Olabildiğince En İyi İmkanla Hazırız

Vali Kemal Çeber konuşmasında; “2023- 2024 eğitim öğretim yılını Nurdağı ilçemizde açıyoruz. Bugün Gaziantep genelinde 1.341 adet okulumuzda yaklaşık 680 bin öğrenci eğitim öğretime başlıyor ve bu öğrencilerin yaklaşık 64 bini ilk defa okula başlıyor. Bizler de öğrencilerimiz gibi çok heyecanlıyız. Yaz tatili boyunca Milli Eğitim Müdürlüğümüz öncülüğünde eğitim camiamız ve ilgili kurumlarımız, okullarımızı yeni eğitim öğretim yılına hazırlamak için elinden geleni yaptılar. Biz olabildiğince en iyi imkanla hazırız. En büyük destekçimiz her konuda olduğu gibi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’ in öncülüğünde Belediyemizdir. Yaz boyunca okullarımızın açılış noktasında yardımcı oldular. Yeni eğitim öğretim yılının başlangıcını yapmak için depremden en çok etkilenen ilçemiz olan Nurdağı’ nı seçtik. Nurdağı’nda da 8.900 öğrencimiz bugün eğitim öğretime başlıyor. Onun da 740 civarı birinci sınıf öğrencimiz. Nurdağı’mıza yeni 80 civarında öğretmenimiz atandı.  Özellikle Nurdağı’mızı seçtik. Çünkü Depremden en çok etkilenen ilçe Nurdağı’ydı. Sorasında da İslâhiye ilçemiz var. İslâhiye’ de de her şeyimizle eğitim öğretime hazırız. Çocuklarımızın, evlatlarımızın mutluluğu ve geleceği için tüm kalbimizle “Gaziantep Modeli” ile hep beraber eğitim öğretim sezonunun en iyi şekilde geçmesi için gayret edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza da destek olmaları için buradan çağrıda bulunuyorum. Bize destek olsunlar. Çünkü eğitim öğretim çok önemli bir iş. Yeni eğitim öğretim sezonunun hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Şahin: “Eğitim Şehri Gaziantep” Hedefi İçin Buradayız, Eğitim Ordumuzun Emrindeyiz

Okul ziyaretinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deprem afeti sonrası eğitimle iyileşileceğini aktararak şunları söyledi:

“Eğitim şehri Gaziantep’te Nurdağı’ndaki evlatlarımızın önündeki hedefe odaklanmaları ve Nurdağı’nda öğrencilerimizin başarılarını sürekli kılmamız gerekiyor. Valiliğin koordinasyonunda bütün ekip ‘Eğitim Şehri Gaziantep’ hedefi için buradayız, eğitim ordumuzun emrindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Akabinde beraberindeki heyet ile sınıfları gezerek minik öğrencilerimiz ile bir araya gelen Vali Çeber akabinde öğretmenler odasında öğretmenlerle yeni eğitim dönemi ile ilgili istişarelerde bulunarak eksiklerini dinledi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Vali Çeber ve beraberindeki heyet okuldan ayrıldı.

0

0

AK PARTİ GAZİANTEP İL BAŞKANI MURAT ÇETİN; ‘12 EYLÜL DARBESİ TÜRKİYE’NİN TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR’

Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 43 yıl geçti. AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat ÇETİN, 12 Eylül Darbesi’nin 43’üncü yıl dönümünde yayımladığı mesajında ‘12 Eylül 1980 tarihinde Türkiye, askeri bir darbe ile sarsıldı ve ülkenin siyasi manzarası kökten değişti. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen bu darbe, birçok insanın hafızalarında derin izler bıraktı.’ İfadelerinde bulundu.

Başkan ÇETİN, yaptığı açıklamada Sivil Anayasaya vurgu yaparak ‘12 Eylül Darbesi’nin üzerinden uzun yıllar geçti, ancak etkileri hala hissedilmektedir. Bu dönem, demokrasi ve insan haklarının askıya alındığı bir dönem olarak hatırlanır. Ancak, tarihimizin her yönüyle yüzleşmeli ve demokrasimizin değerini hatırlamalıyız. Bu sebeple geleceğimize daha sağlam bir temel inşa etmemiz için geçmişimizi anlamalı ve asla unutmamalıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği üzere, Coğrafyamızdaki devletler silsilemizin son temsilcisi Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılına dönüştürmenin yolu hamasetten değil, hatalarımızdan ders çıkarıp, başarılarımızdan ilham almaktan geçiyor. 85 milyonun tamamının sahipleneceği ve “işte benim Anayasam” diyerek baş tacı edeceği bir metni, artık milletin takdirine sunmamız gerekiyor”’ dedi.

 ‘Unutmayalım ki demokrasi ve insan hakları, bir ülkenin temel taşlarıdır.’

 Başkan ÇETİN, sözlerine şöyle devam etti; “Unutmayalım ki demokrasi ve insan hakları, bir ülkenin temel taşlarıdır. O karanlık günlerde yapılan işkenceleri, özgürlüğümüze vurulan darbeyi unutmayacağız. Aziz milletimizin ve ülkemizin refahı, istikrarı, istikbali ve istiklali için milli irademize her daim sahip çıkacağız. 27 Mayıs’ların, 12 Eylül’lerin, 28 Şubat’ların, 15 Temmuz’ların yaşanmasına asla izin vermeyeceğiz. Türkiye Yüzyılı çatısı altında daha adil, daha güçlü ve daha özgür bir Türkiye inşa etmek için hep birlikte çalışacağız.’

*

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI 60. YILINI KUTLUYOR 

 2023-2024 eğitim öğretim yılını muhteşem bir törenle karşılayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri arkadaşları ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Bu yıl kuruluşunun 60.yılını kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları eğitim kampüsünde düzenlenen törende öğrenciler kadar velileri de duygusal anlar yaşadı.

1963 yılında Cemil Alevli başkanlığında bir gurup eğitim gönüllüsü tarafından kurulan ve Anadolu’nun en köklü eğitim kurumlarından birisi olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kuruluşunun 60.yılını kutluyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle GKV Özel Okulları eğitim kampüsünde düzenlenen açılış törenine Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu ve Mütevelli Kurulu Üyeleri Osman Kıratlı, Mustafa Özgün, Galip Renklidağ, Kemal Küçükcan, Ali Çayırlı, Münevver Erpolat, Esra İbanoğlu, Dilek Gökçek ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki ile okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’un 60, yıl mesajı okundu.

Nüket Ersoy’dan Yeni Eğitim Öğretim Yılına Anlamlı Mesaj

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen açılış törenine katılan GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy mesajında eğitimin önemine değinerek “Yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, kuruluşunun 60. yılını gururla kutladığımız Gaziantep Kolej Vakfı’nın ortaya koyduğu başarılar tartışılamayacak kadar büyüktür.  Kuruluşunda olduğu gibi yarınlarda da, Atatürk ilke prensiplerine bağlı; çağdaş, ufku geniş, geleceği görebilen; düşünen, sorgulayan; bilim ve insanlık aşığı; cumhuriyetimizi yaşatacak ve yükseltecek, gençler yetiştirmek olacaktır. Bu amaçlar doğrultusunda 1963 yılından bu yana sadece Gaziantep değil, Türk Milli Eğitiminin gelişmesinde önemli katkılar sağlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, elde ettiği başarıları Atatürkçü kimliğine ve sizlerin özverili, fedakâr gayretlerine borçludur” dedi.

60 Yıldır Ülkemize, Milletimize ve Vatanımıza Eğitim Alanında Hizmet Ediyoruz

Mesajında öğretmenlere önemli görevler düştüğüne de dikkat çeken Ersoy “Sevgili öğretmenlerimiz, okullarımızda güncellenen yeni öğretim programları ile bizlere emanet edilen öğrencilerimizi çok daha yetkin bir şekilde geleceğe hazırlamanızı diliyorum. Geçmişten bugüne bunu kanıtlayan bu değerli kurumumuzun geleceğe dair de çok güzel hedefleri vardır. Toplumların gelişiminde eğitimin çok önemli bir yeri var. Zira, bilimde, sanatta ve sporda, hayatın her alanında dünya standartlarını yakalayıp öne geçmek için çağdaş, akılcı bir eğitim şart olduğunu hepimiz bilmekteyiz.  21. Yüzyıl becerilerini edinmiş nesiller yetiştirmeli, gençlerimize daha iyi olanaklar sunmalı ve onları çok daha iyi dinlemeliyiz. Gençlerin fikirlerine önem veren, onların potansiyellerini öne çıkaran, hayallerini güçlendiren toplumlar, bugün olduğu gibi gelecekte de kesinlikle dünyaya yön verecektir. Bu konuda sizlere güvenimiz tamdır.  1500’ün üzerinde öğrencisi ve 250’e yakın çalışanıyla 60. kuruluş yılını kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı, ayrıca IB (Uluslararası Bakalorya Diploma Programını), MYP (Orta yıllar programını) ve PYP (ilk yıllar programı) Türkiye’de uygulayan ilk 10 eğitim kurumlarından biri olarak, okullarımızdan mezun olan öğrencilerimiz, eğitimlerine etkileyici burs ve imkanlarla hem yurt içinde hem de yurt dışında prestijli eğitim kurumlarında devam ederken; kariyerleri, gerçekleştirdikleri sosyal hizmet projeleri, araştırma tezleri gibi çalışmalarla okullarımızı dünyada ve Türkiye’de başarıyla temsil ediyorlar. 60 yıl önce çıktığımız çağdaş uygarlık yolunda birlikte büyük aşamalar kat ettik, çok daha güçlü ve emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının tüm insanlığa, ülkemize hayırlı olmasını diler; sağlıklı iyi yetişmiş nesillerle milletçe barış ve huzur içinde nice öğretim yılları temennisiyle sevgi ve saygılar sunarım” dedi.

Öğrencilerin gösterileri izleyenleri büyüledi

Düzenlenen açılış töreninde GKV Özel İlkokulu Müdürü Ali Dirgen’de “Okulumuz güçlü akademik kadrosu ve profesyonel eğitim anlayışı ile 60 yıldır şehrimize ve ülkemize hizmet etmektedir. Eğitim kalemizin temelini atan merhum Cemil Alevli’yi rahmet ve minnet ile anıyor, 60 yıldır bu kaleyi ayakta tutan mütevelli ve yönetim kurulu başkanımız Sayın Nüket Ersoy’a şükranlarımı sunuyorum. Her zaman bizlerden desteğini esirgemeyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürümüz Sayın İsmet Tiryaki’ye teşekkürlerimi sunuyorum. 2023 – 2024 eğitim öğretim yılının başarı, sağlık ve huzur getirmesi dileklerimle, sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi. Öğrencilerin ilköğretim haftası etkinlikleri kapsamında okuduğu şiirlerin ardından okul korosu çeşitli şarkıları seslendirdi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri de sergiledikleri dramayla izleyenleri adeta büyülüdeler. Programın sonunda ise 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda katıldıkları YKS ve LGS sınav sonuçlarında Türkiye derecesi elde eden öğrencilere onur nişanesi ve çeşitli ödüller mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.

*

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER ŞAHİNBEY’DE YAŞIYOR

Gaziantep’in unutulmaya yüz tutmuş meslekleri arasında yer alan Sedef işlemeciliği Şahinbey Belediyesine bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’nde verilen kursla yeniden hayat buluyor.

Şahinbey Belediyesi, sosyal tesislerinde ve gençlik merkezlerinde verdiği meslek edindirme kurslarıyla vatandaşlara meslek öğreterek bütçelerine katkı sağlıyor. Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ne gelen kursiyerler unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında gösterilen el işi göz nuru sedef işlemeciliğini öğreniyorlar.

HAYATIMIZI DEĞİŞTİRDİ

Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ne gelerek sedef işlemeciliği kursunda eğitim alan kursiyer Türkan dokumacı “Yaklaşık 1 yıldır Sedefçilik kursuna geliyorum. Buraya gelmeden önce çok temkinliydim. Bu mesleği yapabilir miyim diye kendimi çok sorguladım. Çünkü çok emek isteyen bir iş. Atalarımızın unutulmaya yüz tutmuş mesleğini öğrenmek ve bu konuda kendimi geliştirdim. Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’nin imkânlarından hem ben hem de çocuklarım faydalanıyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederim” dedi.

Kursiyerlerden Melek Ali, bu tür kurslarla meslek sahibi olduklarını belirterek “Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ne daha önce çocuklarımı getiriyordum. Ben de Sedefçilik kursuna gelmeye başladım. Bu işi tam olarak öğrendiğimde oğluma satranç tahtası ile tavla yapmak istiyorum. Bizlere bu imkânı sunan Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Sedef İşlemeciliği kursuna gelen Dursun Hilaloğlu, sedef işletmeciliğini öğrenerek aile bütçesine katkı sağlamak istediğini belirterek, “Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ne gelmeden önce ev hanımı olarak evde zamanımı geçiriyordum. Buraya geldikten sonra hayatım değişti. 2 yıldır Sedefçilik kursuna geliyorum. Kursa gelmeden önce eşim bana sen bu işi yapamazsın gitme diyordu. Şimdi ise yaptığım işlerle övünüyor. Öğrenmenin yaşı yok. Evdeki hanımlarda gelip bu mesleği öğrenip aile bütçelerine katkıda bulunup kendi ayakları üzerinde durabilirler” diye konuştu

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı