Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 11.09.2023 e gazete

admin | 11 Eylül 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Eğitim, Ekonomi, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 11.09.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 11.09.2023 e gazete

HABER METNİ;

DEPREM BAHANESİYLE  EĞİTİM TALANI

Bugün  yeni bir öğretim yılına giriyoruz.

 Türkiye’de eğitimin kalitesi tartışılırken okul hayatı sonunda elinde diplomayla gezen ve hayata atılmaya çalışan gençleri gördükçe insanın içi sızlıyor.

Çocuğun kitabını ne kadar bedava verseniz verin, ne kadar destek sağlarsanız sağlayın, eğitimin kalitesi giderek düşüyor. Hem de nasıl; freni patlamış kamyon gibi nere çarpacağı belli bile değil.

Önceki yılları geçtik; geçen yıl deprem nedeniyle Gaziantep eğitimi resmen askıya aldı. Kafeler, eğlence alanları, restoranlar, hele hele Ramazan ayında Kalealtı yiyecek içecek alanları sabahlara kadar kalabalıktan coşarken, ne yazık ki okullar bom boştu.

Yanlış bir karar ile öğretmenlere idari izin, öğrencilere ise devam mecburiyetinin kalktığına dair karar bu kentin eğitiminin içine etti.

Çocuk okula gidiyer öğretmen yok. Öğretmen okula gidiyor çocuk yok.

Bu uygulama aileyi zora soktu ve  maddi durumu olsun olmasın biraz başarılı gördüğü çocuğunu özel okullara havale etti.

İnanın orta gelirli aile ekmeğinden gıdasından keserek çocuğunu özel okula göndermeye karar verdi.

Devlet okulu Gaziantep’te niteliğini ne yazık ki kaybetti..

Özel okullara gelince müşteri velinimet..

*

TAHMAZOĞLU’NDAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 8 BİN TL EĞİTİM DESTEĞİ

Geçtiğimiz yıllarda üniversite öğrencilerine nakdi destekte bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bu desteğini artırarak sürdürmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda üniversite öğrencilerine 1’nci ve 2’nci eğitim öğretim dönemlerinde toplamda 6.000 TL nakdi desteklerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni eğitim öğretim döneminde bu desteğini toplamda 8.000 TL’ye çıkararak öğrencilere yeni bir müjde verdi.

AİLE BİLİNCİ İÇERİSİNDE HAREKET EDİYORUZ

Öğrencilerin başarısı için her zaman onların yanında olduklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu  “Gençlerimizin eğitimde, sporda, kültürde ve sanatta başarılı olması ve kabiliyetlerinin ortaya çıkması hayata hazırlanması ülkemiz için çok kıymetli. Gençlerimiz bizim ülkemizin değerleridir. Gençlerimizi kültür, sanat, spor ve eğitimde ne kadar iyi geliştirirsek ülkemizi de o anlamda kalkınmasını sağlamış olacağız. Ülkemiz 10 yıl içerisinde dünyanın ilk 3 ülkesi arasında yer alacaktır. Bu bir hayal değil. Buna tüm kalbimle inanıyorum. Çünkü gelişmeleri görüyorum. Türkiye bu anlamda hızla ilerliyor. Gençlerimiz bu hızlanmayı daha da ileriye taşıyacaktır. Üniversiteli gençlerimize geçtiğimiz yıl ilk dönem 3.000 TL, ikinci dönem 3.000 TL olmak üzere toplamda 6.000 TL eğitim desteği sağladık. İnanıyorum ki bu desteğimiz birçok gencimizin derdine ilaç olmuştur. Bu yılda öğrencilerimize ilk dönem 4.000 TL ikinci dönem 4.000 TL olmak üzere toplamda 8.000 TL olmak üzere eğretim desteğinde bulunacağız. Gençlerimize eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKANIMIZ HER ZAMAN BİZLERİN YANINDA

Üniversite öğrencilerinden Özgül Güneş Şahinbey Belediyesi’nin kendisine sağladığı imkânlarla Tıp Fakültesini kazandığını ifade ederek “Üniversitede Tıp Fakültesi’ni kazanmak için Şahinbey Belediyesi’nin Yaşar Torun Gençlik Merkezi’ne giderek eğitim desteği aldım ve hedefimi gerçekleştirdim. Hocalarımız bana çok yardımcı oldu. Bizlere ders çalışmak için çok güzel ortamlar sağlandı. Bu imkânları bizlere sağlayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun il dışında da öğrencileri yalnız bırakmadığını ifade eden Hasan Selçuk “Erzurum da ikinci sınıf Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu bizleri Erzurum’da da yalnız bırakmamış orada da kendisiyle bir araya gelmiştik. Başkanımız öğrencilere maddi manevi her türlü desteği sağlıyor” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun verdiği destekten dolayı teşekkür eden Ahmet Hilmikuş “Hacettepe Fen Bilgisi ikinci sınıf öğrencisiyim. Şahinbey Belediye Başkanımız her zaman bizlerin yanında oldu. Başkanımızın desteği sadece Gaziantep’le sınırlı değil Üniversiteyi kazanıp Ankara’ya gittiğim de 1 ay dahi geçmeden Başkanımız bizleri Ankara’da ağırladı. Kendisi orada da bizleri yalnız bırakmadı. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi

*

MURAT ÇETİN İŞE HIZLI BAŞLADI

AK PARTİ GAZİANTEP İL BAŞKANI ÇETİN’DEN BİR İLK

ÇETİN, ‘HALK GÜNÜ’ YAPMAYA BAŞLADI

AK PARTİ GAZİANTEP İL BAŞKANI MURAT ÇETİN, MİLETİN EVİNDE MİLLETİ DİNLEYİP TALEPLERİNİ ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat ÇETiN’in talimatıyla her hafta cuma günü İl Başkanlığı Binası’nda “Halk Günü” yapılmasına karar verildi. İlk Halk Günü buluşması ise 8 Eylül 2023 Cuma Günü İl Başkanı Murat ÇETİN başkanlığında ve Milletvekili Mesut BOZATLI’nın katılımı ile yapıldı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat ÇETİN’in başkanlığında İl Binası’nda gerçekleşecek olan halk gününde, her hafta cuma günü vatandaşların talep ve önerileri dinlenecek.

Her hafta cuma günü bir milletvekili ile birlikte gerçekleşecek olan buluşmada vatandaşlar, taleplerini doğrudan anlatabilecek ve belediyecilik hizmetleri, altyapı sorunları, eğitim, sağlık ve diğer konularda talep ve ihtiyaçlarını paylaşabilecek.

“HALK GÜNÜ” GAZİANTEP’TE BİR İLK

“Halk günleri, vatandaşlarımızın sesini duyurabilecekleri ve sorunlarını çözebilmek için bir araya geldiğimiz önemli bir platformdur. Her hafta cuma günü, vatandaşlarımızın beklentilerini anlamaya ve hizmet kalitemizi daha da iyileştirmeye odaklanıyoruz.” diyerek konuşan Başkan ÇETİN, ‘İlkini bu cuma günü başlattığımız Halk Günü’nde vatandaşlarımızın dilek, temenni ve taleplerini not aldık. Bir milletvekilimiz ile birlikte her hafta cuma günü gerçekleştireceğimiz Halk Günü, milletin evinde devam edecek inşallah. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde ‘Halka Hizmet Hakk’a Hizmet’ bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyor; tüm vatandaşlarımızı önemsiyoruz.’ açıklamalarında bulundu.

İlk Halk Günü’nü Başkan ÇETİN, Milletvekili BOZATLI ile Yaptı

İl Başkanlığı’na gelen tüm vatandaşlarla birebir ilgilenen, sorunlarını dinleyen ve çözüm bulmaya gayret gösteren AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat ÇETİN’e ilk olarak AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut BOZATLI eşlik etti. Başkan ÇETİN ile Milletvekili Mesut BOZATLI, birebir özel olarak vatandaşların sorunlarını dinleyerek, taleplerini not aldı.

Milletvekili BOZATLI, sosyal medyada yaptığı paylaşım ile ‘AK Parti Gaziantep İl Başkanımız Sayın Murat Çetin ile beraber değerli hemşehrilerimizin taleplerini dinliyoruz. Çayımızı içmek isteyen hemşehrilerimizi 17:00’a kadar İl başkanlığımıza bekleriz.’ diyerek AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı’nda toplumun her kesimine açık bir şekilde düzenlenen halk günlerine vatandaşların katılımına teşvikte bulundu.

0

0

FESTİVAL PARK GASTROANTAP’E HAZIR

ŞAHİN: 6 AYLIK İŞİ 6 HAFTADA YAPIYORUZ

– FESTİVAL PARK’IN YAPIMINDA SONA YAKLAŞILIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 hafta gibi kısa bir sürede yapımında sona gelinen Festival Park’ta son hazırlıkları yerinde inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremler sonrası projede 6 aylık gecikme olduğunu söyleyerek, “6 aylık işi 6 haftada yapıyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri kapsamına giren, 16-24 Eylül tarihlerinde yapılacak GastroANTEP Kültür Yolu Festivali için yapılan Festival Park’ta sona yaklaşıldı. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekiplerinin 6 hafta gibi kısa bir sürede 54 bin metrekaresi tamamen yeşil, 11 bin metrekaresi yeşille harmanlanan yapılar olmak üzere toplam 80 bin metrekarelik alanda yaptığı çalışma, festival için modern ve geniş bir alan sunacak.

Mevcut festival parkının yanına kurulan alanın içerisinde 11 bin metrekareye oturtulmuş 5 farklı temada oluşturulmuş oyun grupları, içerisinde gençlerin telefonlarıyla DJ performansı sergileyebileceği, sokak sanatçılarının da yararlanabileceği yeşil amfi, ihtiyaçları karşılamak amacıyla her biri farklı tasarlanmış 13 dükkandan oluşan lezzet sokağı, festivaller için hazırlanan stant alanları ve etkinlik çayırı bulunuyor. Ayrıca alanda 2 mescit, 2 tuvalet ve 250 araçlık otopark yer alıyor. Parkta yer alan 1800 yıllık zeytin ağacını da vatandaşların görme imkanı sağlanıyor.

ŞAHİN: GASTROANTEP İLE DÜNYANIN BÜTÜN LEZZETLERİ, KALBİ, AKLI BURADA OLACAK

İncelemeler sonrası açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrası ekiplerin 6 ay boyunca İslahiye ve Nurdağı hattında çalışmalar yürüttüğünü aktararak şunları söyledi:

 “Zor günler geçirdik. Kültür ve sanatla iyileşmeye başlıyoruz. Arkadaşlarımız 6 aylık gecikmeyi telafi etmek için 6 aylık işi 6 haftada yapıyorlar. Çünkü GastroANTEP ile dünyanın bütün lezzetleri, kalbi, aklı burada olacak. Dünya burada kim ne yapıyor ne söylüyor bunu takip edecek. Bunun için mekan çok önemliydi. Sarı çadırlardan çıkarmamız gerekiyordu artık. O sera etkisi yapıyor sıcak iklimde insanımızı bunaltıyordu. Bu parkta gençler, çocukları aileler, kültür sanat dünyası için kim ne yapmak istiyorsa onu bulacağı görsel yeşil alanlar var. Çünkü biz yeşil şehiriz ve yeşil şehrin hakkını vermek gerekiyordu.”

AMACIMIZ HER AY ÖNEMLİ BİR FESTİVALİ BURAYA GETİRMEK

Başkan Şahin açıklamasının devamında festivallerin şehrin ekonomisine yapacağı katkılara değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Amacımız her ay önemli bir festivali buraya getirmek. Buna hep Cannes’ı hep örnek veriyorum. Şehir ekonomisi için olağanüstü bir getirisi var. Dünyanın en iyileri geliyor. Onlar geldiği zaman şehrin ekonomisi bir anda başka bir noktaya gidiyor. Bu şehir için böyle bir hayalimiz böyle bir sevdamız var. Gaziantep her şeyin en iyisin hak ediyor. Burası ayrıca zeytin memleketi. Nizip zeytini dünyanın en kaliteli zeytinlerinden birisi. Burada bulunan zeytin ağacının da bir hikayesi var. 1800 yıllık zeytin ağacı kolay kolay bulunmaz ama buraya gelip Festival Park’ta bunu görebilir ve onun hikayesini okuyabilir, önünde bir fotoğraf çektirebilirsiniz.” 

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Gazi Kördeve ise yapılan çalışmaları ve parkın içinde barındırdığı özellikleri aktardı.

*

FADILOĞLU, DÜLÜK ANTİK KENTİ KEBER TEPESİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

BAŞKAN FADILOĞLU “DÜLÜK ANTİK KENTİ TARİHLENDİRE BİLMEK ADINA, DETAYLI ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Dülük Antik Kenti Keber Tepesi Doliche yakasında devam eden kazı çalışmalarını inceledi. Başkan Fadıloğlu, Kazı Başkanı Almanya Münster Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Michael Blömer ve Arkeolog Dr. Dilek Çobanoğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Dünyanın en eski yerleşim alanlarından olan Dülük Antik Kenti Keber Tepesi Doliche yakasındaki kazı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özatıcı ile birlikte kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Almanya Münster Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Michael Blömer ve Arkeolog Dr. Dilek Çobanoğlu, Antik Kenti ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na bu yılki kazılar hakkında önemli bulgulara ulaştıklarını, Başkan Fadıloğlu’na iletti. Çalışmaların son aşamasına ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Kazı Başkanı Prof. Dr. Michael Blömer, kente ait kültürel ve tarihi zenginliklerin bir an önce ortaya çıkarılması adına ekibiyle birlikte yoğun bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.

BU ÇALIŞMALARDA YOL ALMIŞ OLMAK BİZİ ZİYADESİYLE MUTLU EDİYOR

Yaptığı incelemelerin ardından açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Yaklaşık 15 yıldır devam eden bir hikaye, bir serüven. Tabii özellikle bu kazıların böyle 3 yılda, 5 yılda sonuçlanması mümkün değil. Aynı zamanda üniversite bünyesinde kazılıyor olması münasebetiyle senenin belirli günleri ancak bu işler yapılabiliyor. Alman Münster Üniversitesi’nden hocalarımız ve Dilek Hanım bu işin başında yıllardır. Öncelikle daha önce hamamın bulunduğu yerle birlikte tapınak asıl hedefti onun bulunmasıyla ilgili. Bu seneki yapılan çalışmayla yaklaşık olarak kontronün de belli olduğu, yaklaşık 65’e 40 eninde bir büyük tapınak. Kolon kesitleri neredeyse 1 metreye yakın olan büyüklükte bir yapı. Tabii Dilek Hanım’ın da bahsettiği gibi burada arşiv çok önemli. Burayı tarihlendire bilmek adına, buralardaki olandan bitenden haberdar olabilmek adına, arşivdeki malzemeye ulaşmamız lazım. Bununla ilgili bulunan mühürler biraz belki yol gösterecek ama, daha detaylı çalışmalar devam edecek. Biz Şehitkamil Belediyesi olarak burada lojistik destek verme noktasında, dünya kültür mirasının açığa çıkması noktasında desteğimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz. Keşke imkan olsa da burada 2 ay değil de 365 gün kazı yapabilsek. Tabii bunlar zamanla ve ekonomik durumlarla doğru orantılı. Yine de bu çalışmalarda yol almış olmak bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Ben tüm ekibin ellerine emeklerine sağlık diyorum.” şeklinde konuştu.

KÜLTÜREL VE TARİHİ ZENGİNLİKLERİN ORTAYA ÇIKARILMASI ADINA YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Arkeolog Dr. Dilek Çobanoğlu ise, “Dülük köyünde yer alan Doliche yakasındayız Temmuz’un sonlarından beri kazı çalışmaları devam ediyor. Almanya’dan geldik. Başkanımızın desteğiyle sağ olsun. Çalışmalarımıza devam ettik. Üst tarafta tapınak alanında çalışmalara başlamış bulunduk. 4-5 hafta orada çalışmaları yürüttükten sonra, arşiv binasına çalışmaları kaydırdık ve yaklaşık 2 hafta daha burada çalışıp, bu sezonun çalışmalarını tamamlamak istiyoruz. Tapınak dediğimiz şu an görmesek de tapınağımız Güneydoğu Anadolu’da en büyük tapınaklardan biri olduğunu düşünüyoruz ve arşiv binasını aramaya devam ediyoruz. Asıl hafızaya ulaşmaya çalışıyor. Yani arşiv binasının burada olmasını tahmin etmemizin sebebi, yoğun bir şekilde mühür baskılarının çıkmış olması, bulunmuş olması. Yaklaşık 5 bin adet mühür bulundu parça olarak veya bütün olarak.  İyi bir yolda ilerlediğimizi düşünüyoruz. Kente ait kültürel ve tarihi zenginliklerin bir an önce ortaya çıkarılması adına ekibimizle birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

*

DOKU KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI’NIN FİNAL GECESİ GAZİANTEP’TE DÜZENLENDİ

GENÇ TASARIMCILAR 3 KATGEORİDE YETENEKLERİNİ SERGİLEDİLER

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından Ticaret Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Dokuma, örme ve baskı olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışmanın para ödülü toplam 1 milyon 450 bin liraya ulaşıyor. Türk tekstil sektörüne kazandırılmaya aday birbirinden değerli tasarımlar, jürinin değerlendirilmesine sunuldu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışma için oldukça mutlu olduğunu ifade eden TİM Tekstil Sektör Kurulu ve GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci “Tekstil sektörümüze özgün tasarımlar ve yeni tasarımcılar kazandırmak için Doku gibi tasarım yarışmalarının önemi çok büyük, ben de genç tasarımcılarımız kadar heyecanlıyım.” dedi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın final gecesi programı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Hizmet Binasında düzenlendi. Tekstil ve moda tutkunlarının ilgiyle takip ettiği gecede, birbirinden güzel tasarımlar sergilendi.

 “Sergilenen Tasarımlar Sektörümüzün Geleceğine Yön Verecek”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci, Birlik ve Oda Başkanları, basın mensupları ve çok sayıda davetlinin de katıldığı gecede açılış konuşmasını yapan Vali Çeber “Gaziantep’e geldiğim günden beri bu kadim şehre dair her gün yeni bir şey öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum. Her biri ayrı bir hikayeye sahip bu sanat eserlerine emek veren genç arkadaşlarımızı, organizasyonda emeği geçen GAİB Yönetimini ve çalışanlarını kutluyorum.” şeklinde konuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yaptığı konuşmada “Burası medeniyetin beşiği olmuş bir coğrafya. Geçmişi İpekyoluna dayanan bu güzel coğrafyada böylesine güzel bir yarışmada emeği geçen herkesi kutluyorum. Üreten, inovatif gelişmeleri takip eden, yeniliğin peşinde koşan bu güzel şehrin sanayicileriyle gözümüz hep daha yukarıda hep daha iyisinde olacak.” dedi.

Tekstil ve moda tasarımı öğrenci ve mezunlarının özgün tasarımları ile katılabildiği Doku Kumaş Tasarım Yarışması, önceki yıllarda olduğu gibi dokuma, örme ve baskı olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlendi. Yarışmaya bu yıl ayrıca bir Sürdürülebilirlik Özel Ödülü eklendi. 8 Eylül’de gerçekleştirilen tasarım şölenine ilişkin açıklamada bulunan Kileci ise “Biz Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tekstil sanayicileri olarak ülkemizin gerçekleştirdiği tekstil ihracatının önemli bir payına imza atıyoruz. Aynı zamanda daha özgün, daha nitelikli ürünleri nasıl ihraç ederiz, ülkemizin ihracatında çok daha yüksek rakamlara nasıl ulaşırız meselesi üzerinde mesai harcıyoruz. Çünkü güçlü olduğumuz pazarlara baktığımızda Avrupa ve Amerika ülkeleri önde geliyor. Bu pazarlara ürün satabilmek için belli standartların üzerinde olup rekabette öne çıkabilmelisiniz. Bu durumda bir taraftan kaliteyi belli bir seviyenin üzerine çıkarmalı ve diğer taraftan ihracat yelpazemizi genişleterek geniş kitlelere hitap edebilmeliyiz. Tekstil alanında çalışan ve çalışmak isteyen yeteneklerin cesaretlendirilmesi ve desteklenmesine karar verdik. Doku Kumaş Tasarım Yarışması bu açıdan çok değerli bir amaç barındırmaktadır. Örme, baskı ve dokuma olmak üzere 3 kategoride genç tasarımcılarımız yeteneklerini yarıştırdı. Ayrıca yeşil üretimin tekstil sanayiinin geleceği olduğu bilinciyle ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla, Sürdürülebilirlik Özel Ödülü takdim edeceğiz. Sonuç olarak birbirinden değerli çalışmaları tekstil otoritelerinin ve modaya ilgi duyan kitlelerin beğenisine sunma fırsatı yakaladık. İnanıyorum ki bugün sergilenen tasarımlar, tekstil sektörümüzün geleceğine yön verecektir.” dedi.

Dereceye Giren Yarışmacılar Para Ödülü ve Eğitim Fırsatlarının Kapısını Araladı

Başkan Kileci, açıklamasında yarışma kapsamında belirlenen ödüllerden de bahsetti. 29 tasarımcının katıldığı ve 116 tasarımın finalde yarıştığı Doku’da alanında uzman akademisyen ve tekstil sektör temsilcilerinin jürilik yaptığı değerlendirme sonrasında her kategorinin birincisi 225.000 ₺’lik para ödülünün sahibi oldu. Dokuma kategorisinin birincisi Efekan Türker ödülünü Gaziantep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci’den alırken, Örme kategorisinin birincisi Çağla Çokgezen ödülünü Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’dan, Baskı kategorisinin birincisi Bahar Meydan ise ödülünü Gaziantep Valisi Kemal Çeber’den aldı. İkincilere 150.000₺ ve üçüncülere de 75.000₺ para ödülünün verildiği yarışmada ayrıca 100.000₺ tutarındaki “Sürdürülebilirlik Özel Ödülü”nün sahibi ise Selin Bulur oldu. Selin Bulur’a ödülünü GATHİB Yönetim Kurulu üyeleri İpek Teymur Külekçi ve Fazıl Özyaşar teslim etti. Toplam para ödülü 1.450.000 ₺ olan yarışmada her kategorinin birincileri Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak olan değerlendirme sonunda uygun görülmeleri halinde 1 yıl süre ile uluslararası düzeyde kabul görmüş yurtdışındaki tasarım okullarında eğitim görme imkânına sahip olacak. Bunların haricinde kategorilerinde ilk 5’e giren yarışmacılar, yurtdışındaki bir Tekstil ve Moda Fuarını ziyaret etme ödülü de kazanmış oldular.

Dokuma Kategorisi; 1. Efekan Türker,2. Cansu Nur Aycan,3. Çağla Işıl Karatan,4. Sema Orbaç,5. Dilek Selçuk

Örme Kategorisi;1. Çağla Çokgezen,2. Edanur İmanlı.3. Seniyye Serim.4. Gizem Akyol,5. Esin Öykü Terzi

Baskı Kategorisi;1. Bahar Meydan,2. Tuğba Kar,3. Su Dura,4. Fatma Gül Kabalar,5. Emirhan Karayılan, Sürdürülebilirlik Özel Ödülü: Selin Bulut

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı