Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cumartesi 09.09.2023 e gazete

admin | 09 Eylül 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cumartesi 09.09.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cumartesi 09.09.2023 e gazete

HABER METNİ;

Emine Erdoğan, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın eşi N’Guesso ile görüştü

KONGO İLE ORTAK SIFIR ATIK EYLEM PLANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou N’Guesso’nun eşi Antoinette Sassou N’Guesso ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Konukevi’nde gerçekleşen görüşmede, “Sıfır Atık” ve çevre çalışmaları konusunda ortak yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Emine Erdoğan, görüşmede yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinde Kongo tarafından yapılan yardımlar ve Kongo Cumhurbaşkanı N’Guesso’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenine gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Afrika kültürünü tanıtmak amacıyla himayelerinde kurulan Afrika Kültür Evi Derneğinden bahseden Emine Erdoğan, dernek binasında yalnızca satış yapılmadığını, kültürel etkinlikler de düzenlediğini anlattı.

Emine Erdoğan, geçen yıl Kongo Cumhuriyeti’nde yürürlüğe giren plastik poşet kullanım yasağı yasası dolayısıyla N’Guesso’ya tebriklerini iletti.

EMİNE ERDOĞAN, TROPİKAL ORMANLAR ZİRVESİ’NE DAVET EDİLDİ

Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın eşi N’Guesso da Emine Erdoğan’ı yakından takip ettiğini ve yoğun çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü Kongo Yardım Vakfı üzerinden iş birliği yapmak istediklerini belirtti.

N’Guesso, Emine Erdoğan’ın sosyal çalışmalarının, halk tarafından benimsenip kitlesel bir harekete dönüştüğüne, somut politika hâline gelerek, sürdürülebilir sonuçlar doğurduğuna dikkati çekti.

Emine Erdoğan’ın, “Sıfır Atık Projesi” başta olmak üzere çevre konularında ilham verici projeler yürüttüğünü, 30 Mart’ta BM Genel Kurul Salonu’ndaki konuşmasından da çok etkilendiğini dile getiren Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın eşi N’Guesso, Emine Erdoğan’ı 26-28 Ekim’de Kongo Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde, başkent Brazavil’de düzenlenecek, “Biyoçeşitlilik Ekosistemleri ve Tropikal Ormanlar Üç Havza Zirvesi”ne ana konuşmacı olarak davet etti.

Görüşme sonunda Emine Erdoğan, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın eşi N’Guesso’ya, kaleme aldığı, “Afrika Seyahatlerim” kitabıyla, himayesinde yayımlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” ile “Afrika Atasözleri” kitaplarını hediye etti.

Görüşmede, Emine Erdoğan’a Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve Türkiye’nin Brazavil Büyükelçisi Hilmi Ege Türemen, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın eşi Antoinette Sassou N’Guesso’ya da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Maxime Gandzion, Kongo Yardım Vakfı Temsilcisi Charlotte Mackanda ve Kongo Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Jean-Jaures Ondele eşlik etti.

*

ASKO’DAN STRATEJİK YATIRIM

ASKO, ABD’Lİ PLATFORM ÜRETİCİSİ HY-BRİD LİFTS’İN ÇOĞUNLUK HİSSELERİNİ SATIN ALDI.

İSTANBUL – Kökenlerini Konukoğlu ailesinin yüzlerce yıllık ticaret ve sanayi kültüründen alan ASKO Holding, personel yükseltici platform ve ekipmanları üretiminde bir dünya markası olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) firması Hy-Brid Lifts’in çoğunluk hisselerini satın aldı. ASKO Holding bu girişimi ile iş ve tarım makinaları sektöründe global bir marka olmanın temellerini güçlendirdi.

Hy-Brid Lifts ile yapılan stratejik ortaklıkla ASKO Holding, yenilikçi ve yüksek kaliteli ürünlerini; daha geniş bir pazarda piyasaya sunma yolunda büyük bir adım atmış oldu. Gaziantep, Sakarya, Bursa ve İzmir gibi illerde toplamda 700 bin metrekareye yakın üretim alanı bulunan ASKO, ABD’de bir üretim tesisini bünyesine katmış oldu.

Tarım makinaları sektöründe BAŞAK Traktör ve BAŞAK Agri; iş makinaları sektöründe MST İş Makinaları, ELS Lift, Mastaş; enerji sektöründe Starkgen ve GES; teknoloji sektöründe de Robutel gibi markaları ile hizmet veren ASKO Holding, Türkiye’nin genç ve enerjik sanayi kuruluşları arasında yer alıyor.

ASKO hali hazırda personel yükseltici platformlar üreten ELS Lift’in; ayrıca iş makinaları ve teleskobik yükleyicilerle ataşmanlarını da üreten MST İş Makinaları’nın sahibidir. Bu ortaklık Hy-Brid Lifts’in ürün yelpazesini genişletecek ve tüm alanlarda hızlandırılmış büyüme için işletme sermayesi sağlayacak.

ASKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu “Hy-Brid Lifts’i ve yetenekli çalışanlarını ASKO ailesine kattığımız için çok heyecanlıyız. Hy-Brid Lifts’in yenilikçi yüksek kaliteli ürünler üretme geçmişi ve yerleşik bayi ağına sahip olmasıyla bu yatırım, ASKO’nun global pazarlara daha fazla açılma ve ABD’de genişleme stratejisine uyuyor” dedi.

Sami Konukoğlu, bu girişimin özellikle Türkiye’den yapılacak ihracat hamlesini güçlendireceğini belirterek, “ASKO çatısı altında dünya pazarlarına yeni ürünler sunarken, buradan öğrendiklerimizle Ar-Ge, satış ve servis ağlarımızı da mükemmelleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

0

0

Gaziantep’ten Dünya Sofralarına Sunulan Lezzet Kadooğlu Yağ

Dünya gıda sektörlerinin buluşma noktası İstanbul’da kapılarını açan ve yüzbinlerce ziyaretçinin akın ettiği World Food İstanbul 2023’te gözler Kadooğlu Yağ stadındaki ürünlere çevrildi. 60’a yakın ülke sofralarının vazgeçilmez lezzetlerini alıcılarıyla buluşturan Kadooğlu Yağ, bünyesindeki birbirinden farklı ürün ve markalar ile müşterilerin ilgi odağı oldu. Stantta yer alan Kadoo, Bizce, Brinto, Mayra, Azime, Elianto ve Mutfakların Şefi markalarının yenilikçi ürünleri alıcıların en fazla ilgi gösterdiği ürünler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Uluslararası Fuarların gıda markaların tanıtını için büyük önem taşıdığını ifade eden Kadooğlu Yağ CEO’su Celal Kadooğlu dünya gıda sektörünün bir araya geldiği World Food İstanbul 2023’te bu yıl da her yıl olduğu gibi Kadooğlu Yağ ürün ve markalarının büyük ilgi gördüğünü, Türkiye’den dünya sofralarına sunulan lezzetler arasında yer almanın kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Yurt İçi Ve Yurt Dışı Pazarların Favorisi Kadooğlu Yağ

Gıda sektörünün en önemli öğeleri arasında yer alan ve Türkiye’nin uluslararası pazarlardaki gururu haline gelen Kadooğlu Yağ bünyesinde üretilen birbirinden farklı ürün ve markalarla yenilikçi ürünlerin fuarda gördüğü ilgiden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekleyen Kadooğlu Yağ CEO’su Celal Kadooğlu ülke ekonomisine sağladıkları yüksek katma değerlerden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek “Yurt içi ve yurt dışı pazarların aranan markası haline geldik, gerçekleştirdiğimiz ihracatın yanı sıra oluşturduğumuz istihdamla da ülke ekonomisine sağladığımız katkılardan dolayı gururluyuz. 2023 yılını hedeflerimizin üzerinde kapatacağımızı düşünüyoruz.” dedi. 

60’I AŞKIN ÜLKE MUTFAĞINDA KADOOĞLU YAĞ VAR

60’ın üzerinde ülke mutfağında Kadooğlu Yağ markalarının kullanıldığına dikkat çeken Kadooğlu Yağ CEO’su Sayın Celal Kadooğlu “Kadooğlu Yağ olarak güçlü ve dinamik ekibimizle her gün aynı özenle ürettiğimiz ayçiçek, mısır, pamuk ve margarin yağlarımızı; Kadoo, Bizce, Brinto, Mayra, ve Azime markalarımızla 60’ın üzerinde ülkeye ihraç ediyoruz. Şirketimiz aynı zamanda iç piyasada 7 bölge müdürlüğü ve yaygın distribütörlük ağı ile Türkiye’nin dört köşesinde hizmet veriyoruz. Rekabet gücümüzü her geçen yıl yatırımlarımızla arttırıyoruz.”dedi

Kadooğlu Panelde deprem bölgesini anlattı 

Diğer taraftan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul’da gerçekleştirilen İhracatın Kalbindeki Gıda Sektörü ve 2024 Yol Haritası paneline diğer başkanlarla birlikte katılan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Deprem sonrasındaki süreçle ilgili Güneydoğu İhracatçılar Birliği olarak bizler bir kriz masası oluşturduk. Bütün bölgemizde çadır kentleri oluşturduk. Psikolojik destek ihtiyacı olan çalışanlarımıza da destek sağladık. Yardım tırlarımızdan çok yoğun yardım geldi. Kimin neye ihtiyacı varsa doğru yerde, doğru zamanda teslimatını sağladık. Her çalışanımızın durumunu takip ettik. Üretimin sürdürülebilirliği için, bizim bölgemizin analizini yaptık. Bütün fabrikalarımızın kontrolünü gerçekleştirdik ve çok hızlı bir şekilde üretime girebildik tekrardan. Birlik beraberlikten güç doğar, bugün WorldFood platformunda bu gücün, bu birliğin olduğunu görüyoruz.” Dedi.

*

GAZİANTEP’İN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ WORLDFOOD İSTANBUL’DA TANITILDI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası, “WorldFood İstanbul: Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı”nda, Gaziantep’in coğrafi işaretli ürünlerini tanıttı.

İstanbul Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde, 44 ülkeden bin 500’e yakın yerli ve yabancı firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuarda, Gaziantep’in geleneksel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünlerinin sergilendiği GTB standı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini topladı.

Gaziantep Ticaret Borsası, UNESCO Gastronomi Kenti Gaziantep’in coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımına yönelik sürdürdüğü çalışmalara devam ediyor.

Son olarak, İstanbul Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde 6 Eylül’de açılan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nda stant açan GTB, burada kentin coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmaya yönelik etkinlikler düzenledi.

Coğrafi işaret tescilleri GTB tarafından alınan ve aralarında ‘Antep Lahmacunu’, ‘Antep Köy Kahkesi’, ‘Antep Meyan Şerbeti, ‘Antep Peyniri’ ve ‘Antep Kuruluk Patlıcanı’ gibi şehre özel 23 ürünün sergilendiği stant, fuarda büyük ilgi topladı.

Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve GTB Meclis Üyeleri, TÜYAP Fuar merkezinde incelemelerde bulunarak, borsa standında yerli ve yabancı katılımcılarla bir araya geldiler.

Gaziantep’in gastronomi kimliği ve coğrafi işaretli ürünleri hakkında katılımcılara bilgiler aktaran GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, binlerce yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Gaziantep’in zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu ifade etti.

Gaziantep’in coğrafi işaretli ürünler açısından Türkiye’ye rol model oluşturduğuna işaret eden Akıncı, ‘Gaziantep toplam 102 coğrafi işaretli ürünle Türkiye’de bu alanda ilk sırada yer almakta. Bu sayının ilerleyen yıllarda daha da artacağına inanıyoruz. Tescilli ürünlerimizi, şehrimizin unutulmaması, kaybolmaması gereken özel değerleri olarak görüyoruz. Bu bağlamda bu değerleri korumak ve yaşatmanın en doğru yolunu ise coğrafi işaret tescil çalışmalarından geçtiğine inanıyoruz. Borsa olarak şu ana kadar şehrimize 23 tescilli ürün kazandırdık, üç ürünümüz için ise resmi başvurumuzu yaptık. Tescil çalışmalarındaki temel amacımız bu ürünlerimizi korumak, onlara katma değer sağlamak ve geleneksel hazırlanış biçimleriyle geleceğe taşımak “dedi.

GTB Meclis Üyeleriyle TÜYAP Fuar Merkezinde firma ziyaretlerine katılan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da, meclis üyelerine Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu ve bünyesinde bulunan İhracatçı Birlikleri ile diğer gıda sektörü paydaşlarının güç birliğinden oluşan “Türkiye Gıda Platformu” hakkında bilgiler verdi.

Tiryakioğlu, Türkiye Gıda Platformu’nun, Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı WorldFood İstanbul’un uluslararası alanda etkin fuarlardan biri olması hedefiyle birlikte hareket ettiğini söyledi.

0

GASTRONOMİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

ŞAHİN: GAZİANTEP’İN MUTFAĞININ ŞİFA OLDUĞUNU BÜTÜN DÜNYAYA ANLATMAMIZ GEREKİYOR

– BAŞKAN ŞAHİN, GASTRONOMİ FESTİVALİ ÖNCESİ YEREL BASIN TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Yüzyılı’nda iki festivalin bir arada yer alacağı GastroANTEP Kültür Yolu Festivali öncesinde yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mutfak Sanatları Merkezi’nde (MSM) yapılan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yaptığı sunumda güçlü ve dirençli şehir Gaziantep ile ekonomik, çevresel, sosyal ve kurumsal çalışmalarına değinildi. Sunumda Gaziantep mutfağını eşsiz lezzetlerini ulusal ve uluslararası arenada tanıtılacak olan festivallerin çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Kültür Yolu Festivali kapsamına giren GastroANTEP’te yapılacak yeni etkinlikler sunumda anlatılırken festivalin dünyadaki yeri, festivalde yapılacak etkinlikler, şehre katkısı, bu seneki hedefleri basın mensuplarıyla paylaşıldı.

ŞAHİN: BU COĞRAFYADA BİZİM ÖNÜMÜZE BAKMAMIZ, HEDEFE KİLİTLENMEMİZ VE GEREĞİNİ YAPMAMIZ LAZIM

Bu yılki teması ‘coğrafya’ olarak belirlenen GastroANTEP hakkında Başkan Fatma Şahin, festivalin amaçlarına değinerek, “Temamız coğrafya. Coğrafya karakterdir. Bizim çalışmaktan başka çaremiz yok. Onun için bu coğrafyada bizim önümüze bakmamız, hedefe kilitlenmemiz ve gereğini yapmamız lazım. Gaziantep’in mutfağının bir şifa ve sağlık olduğunu da bütün dünyaya anlatmamız gerekiyor. İşte o bereketli hilalin arpasının, buğdayının, firiğinin kalitesini kokusunu ve lezzetini bütün dünyaya tattırmamız gerekiyor” diye konuştu.

BU ŞEHRİN EKONOMİSİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Türkiye Yüzyılı’nda 16-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek iki festivalin içeriği hakkında bilgiler veren Başkan Fatma Şahin sunumdaki konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Gastronomi etkinliklerimiz, ödüllü şeflerle workshoplar, bunların hepsi Gaziantep olduğu için geliyor. Bu şeflerin elindeki ürünü sanata dönüştürdüğünü seyretmek içinde bütün gastronomi öğrencileri buraya geliyor. Bu bir çekim gücü. Türk şeflerimiz, Yazarlarımız geliyor. Sunumlarımız var. Sürdürülebilir gastronomide son durum nedir. Sıfır atık mutfak nasıl olacak, vegan mutfak nasıl olacak. Kırsal kalkınma stratejimiz. Söyleyişlerimiz. Konserlerimiz. Bunlar tamamen Kültür Bakanlığının desteğiyle geliyor. Koku sergisi, minyatür sergisi, ebru seramik sergisi, mozaik çalıştayı, kültür yolu, çocuk köyü ve filmlerimiz. Birbirimizi severek bu şehre aşık olarak bu şehrin ekonomisini güçlendireceğiz.”

Basın toplantısına katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, şehri dünyaya tanıtmak için festivallerin kıymetli olduğunu belirterek, “Her yaşadığım günlerde gittiğim evlerde o kadar farklı yemekler görüyoruz ki Gaziantep’te bu şehrimizin yemek kültürünün ne kadar gelişmiş olduğunun zaten bir göstergesi” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan ise Gazi şehrin birçok özelliğiyle dünya şehri olduğunu ifade ederek, “Gaziantep sanayisiyle dünya çapında tanınan bir şehir. İnanın bütün dünya Gaziantep’i bilir. Tarihi dokusuyla, turizmiyle, gastronomisiyle, mutfağıyla bir dünya şehri. Bu kadar çok özelliği bir arada barındırmak bu şehir için büyük bir şans. Fatma şahin şehrimizi tanıtma konusunda canla başla büyük mücadele veriyor. Gaziantep’i gerçekten ekonomik anlamda çok daha güçlü bir hale getireceğiz” diye konuştu.

0

0

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN LGS’DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Eğitime önemli destekler veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu LGS’de yüzde 1’lik dereceye giren Şahinbeyli öğrencilere 6 bin 400 TL destekte bulunacakları müjdesini verdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile LGS’de yüzde 1’lik dereceye giren Şahinbeyli öğrencilere 6 bin 400 TL destekte bulunmak için protokol imzaladı.

İMKANLARIMIZI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ

Tüm imkânların eğitim için kullanılacağını ifade eden Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “İhtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaşıyoruz ve ihtiyaçlarını gideriyoruz. Şahinbey bölgesindeki öğrencilerimiz alacakları bu kıymetli destekle birçok ihtiyaçlarını giderecekler. Yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte inşallah hiçbir mazeret üretmeden, hiçbir bahane sürmeden elimizde ne imkânları varsa sonuna kadar kullanmaya da devam edeceğiz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu tebrik ediyor eğitime destekleri teşekkür ediyorum” dedi.

6.400 TL DESTEK VERECEĞİZ

Öğrencilere desteklerinin ilk taksitlerinin Ekim ayında yatıracaklarını söyleyen Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Eğitim destekleri öğrencilerimizin başarıları için çok önemli. Bu yıl LGS’de yüzde birlik dilime giren 233 öğrencinin 103 tanesine Şahinbey Belediyesi olarak 6 bin 400 lira eğitim desteği vereceğiz. Öğrencilerimizin ilk taksitlerini hemen bu önümüzdeki ay yatıracağız. İkinci taksiti de ikinci dönemde yatırarak onların bu başarılarını ödüllendirmiş olacağız Desteklerinden dolayı Gaziantep Valimiz Kemal Çeber’ ve Milli Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hayırlı olsun dileklerinde bulunan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “ LGS’de yüzde birlik dilime giren 103 öğrenciye birinci dönemde 3 bin 200, ikinci dönemde 3 bin 200 olmak üzere toplamda 6 bin 400 lira parayı Ekim ayının birinden itibaren hesaplarına yatırmış olacak. Bu özel destek için Sayın Başkanımıza, değerli Valimize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

*

AYINTAB’A DAİR

ŞİRE HESABI

-Kaç tiyek bağın var?

-Kaç yük üzümün geliyor?

– Üzümün cinsi ney?

– Sergi mi yapıcın? Şire mi yapıcın?

-Dışardan kaç çüt ceviz, kaç kilo fıstık alıcın?

– Sadece sucuk mu yapıcın?

– Hepsini begmez mi yapıcın? Şirin tarhana yapmıycın mı?

-Satlık mı yapıcın yoksa dadımlığ mı yapıcın?

Kadın bu! Leb demeden leblebiyi anlar, hem de kerdiman!

-“Herif bir kilo iri gırmızı iş fıstıg, iki kilo barmag irisi badem, bir kilo fısdıg , dört beş tane kendisi  ince, yıldızı iri malefe iğnesi al, eyisinden bulursan bir desde de sucuğ değneği almayı unutma. Sov’umuz (kanala çiviii sırık) sırığımız var, tekideyi mengeneyi, maasere gazanını  günlük yevmiye ile alırık. Hele fısdık badem saptamaya bir başlıyag,  gerisi gelir Allah kerim.

Cevizleri ise ne kadar geç silkelenmişi  varsa ondan alırık, bizimki bize yetmezse filancanın cevizi hep horoz çıhıy.Ondan alırık, birez bahalı amma ne yapak. Hemin onun kabuğu ince, çabuk çıhıy…”

Abdulkadir Evişen

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı