Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 06.09.2023 e gazete

admin | 06 Eylül 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 06.09.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 06.09.2023 e gazete

HABER METNİ;

ALİ ŞAHİN YOL VE SULAMA ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Gaziantep Milletvekili Ali Şahin Altınyurt Mahallemizin tarımsal sulama ihtiyaçlarını giderecek olan sulama kanallarının inşaa sürecini yerinde inceledi. Şahin “Gaziantep Büyükşehir Belediyemize ve tüm paydaşlara sunduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

GAZİANTEP-NİZİP-BİRECİK DUBLE YOL PROJEMİZDE SONA GELDİK…

Diğer yandan Gaziantep-Nizip-Birecik arası duble yol çalışmalarını yerinde inceleyerek sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;

“Gaziantep-Nizip-Birecik arası duble yol projemizinin tamamlanan Gaziantep -Nizip arası kısmının ardından devam eden Nizip-Birecik arası çalışmalarında da sona geldik…

Toplam uzunluğu 49,9 km’ olan projemizde 2023 yılında toplam 4,7 km bölünmüş yol imalatı tamamlanmış olup yolda bugüne kadar toplamda 37,2 km ve 2 adet (DDY ile Keberli) köprüleri tamamlandı… Gaziantep, Nizip ve Birecikli hemşehrilerimize hayırlı olsun…”

*

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu:

 “TEKNOFEST GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLERİMİZE İLHAM OLUYOR”

SANKO Holding’in yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’na bu yıl 19 bin 52 takım ve 55 bin 625 yarışmacı başvuru yaparken 86 takım finalde yarışma hakkı elde etti. TEKNOFEST Ankara kapsamında ise bu yıl ilk kez girişim projeleri yarıştı. Ana paydaşları arasında yer aldıkları TEKNOFEST’in gençlere ilham kaynağı olduğunu belirten SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu “Ülkemizin yarınları için gençlerimizin geliştirdiği başarılı projeleri sanayi yatırımına dönüştürmeliyiz” dedi.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding, geleceğin teknolojisini üretecek gençleri desteklemeyi sürdürüyor.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST’in gençlerin geleceğe umutla bakmasını sağlayan ve başarıya teşvik eden büyük bir organizasyon olduğunu belirterek, “TEKNOFEST, geleceğimizin teminatı gençlerimize ilham oluyor. Ülkemizin geleceği için gençlerimizin ortaya koydukları başarılı projeleri sanayi yatırımına dönüştürmeliyiz” dedi.

Ankara Etimesgut Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST’i ziyaret ederek projeleri inceleyen Konukoğlu, TEKNOFEST’in ülkenin geleceğine katkı sunacak projeler geliştiren gençler için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Konukoğlu, “İnanılmaz bir atmosfer var. İlkokul seviyesinden üniversite ve üzeri seviyesine kadar birbirinden başarılı projelere imza atılıyor. Gençlerimizin azmini, projelerini gördükçe bizler de heyecan ve gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE KATKI SUNACAK PROJELERİ DESTEKLEMELİYİZ

“TEKNOFEST, ülkemizin gelişmesi, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelecek adına bir şeyler yapabileceklerini ispatlamasının tek yolu” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Gaziantep’te 2020 yılında düzenlenen TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasının yürütücülüğünü üstlenerek TEKNOFEST Ailesine katıldık. Büyük bir gururla dört yıldır TEKNOFEST’in ana paydaşları arasında yer alıyoruz. SANKO Holding olarak ülkemizin geleceğine katkı sunan proje ve organizasyonları desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin yarınları için gençlerimizin yenilikçi fikirlerini hep birlikte desteklemeliyiz. Dünyanın her alanda dönüşüme uğradığı bir süreçten geçiyoruz. Bu bilinçle hem ülkemiz hem de insanlık adına geleceğin teknolojisini üreten, topluma faydalı olacak projeler geliştiren gençlerimizin her zaman destekçisi olmalıyız.”

Konukoğlu, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar CEO’su Haluk Bayraktar olmak üzere tam bağımsız Türkiye yolunda ülkemizin milli teknoloji hamlesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

TEKNOFEST Ankara ödül törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile siyaset ve iş dünyasının  önde gelen isimleri katıldı.

EN ÇEVRECİ PROJELER GİRİŞİMCİ OLMA YOLUNDA

Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması ile toplumda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji verimliliği kültürü oluşturulması; verimlilik ve çevre konularında farkındalığın artırılarak yenilikçi ve teknolojik fikirlerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Yarışma, endüstriyel işletmelerin uyguladığı enerji verimli ve çevre duyarlı uygulama projelerini ve teknolojileri ortaya çıkararak bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamak, genel anlamda endüstriyel alanda enerji verimliliğini artırmak amacını taşıyor.

İLGİ HER YIL ARTIYOR

SANKO Holding’in yürütücülüğünde düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasına ilgi her geçen yıl artarak devam ediyor. 2020 yılında Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri yarışmasına 1.468 takım başvururken, 2021 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen TEKNOFEST yarışmasına 2 bin 462 takım başvuruda bulunmuştu. Trabzon ve Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST 2022’de ise 8 bin 778 başvuru yapılmıştı.

TEKNOFEST 2023 Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’na, ‘Üniversite ve Üzeri Seviyesi’ ve ‘Lise Seviyesi’ kategorilerinde düzenlenen yurt içi ve yurt dışından toplam 19 bin 52 takım ve 55 bin 625 yarışmacı başvuru yaparken 86 takım finalde yarışma hakkı elde etti.

TEKNOFEST Ankara kapsamında ise bu yıl ilk kez girişim projeleri yarıştı. Sankonline Genel Müdürü Emre Altay ve Sankonline Startup Analisti İsmail Şen TEKNOFEST Ankara’da Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri Kategorisinde jüri üyeliği yaparak finale kalan 30 projeyi değerlendirdi. İzmir’de gerçekleştirilecek ‘Girişimcilik Yarışmasında’ Çevre, Enerji ve İklim Teknolojilerinin yanı sıra ‘Turizm Teknolojileri ve Oyun’, ‘Engelsiz Yaşam Teknolojileri’ ile ‘Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri’ projeleri yarışacak.

TEKNOFEST Girişimcilik Yarışmaları, 27 Eylül-1 Ekim 2023 tarihlerinde İzmir Çiğli Havalimanı’nda düzenlenecek.

*

GASMEK 3.GELENEKSEL TÜRK  İSLAM SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

GASMEK Necip Fazil Kısakürek Eğitim Akademisinde usta öğrencilerin ve kursiyerlerin hazırlamış olduğu eserler görücüye çıktı. Sergi açılışında açıklamalarda bulunan kurs eğitmeni ve hat ustası Filiz Atalan kursiyerlerin çok güzel eserler ortaya koyduğunu ifade ederek “GASMEK Mehmet Necip Fazil Kısakürek Eğitim Akademisinde usta öğrencilerimizin ve kursiyerlerimizin hazırlamış olduğu el emeği, göz nuru ürünlerin yer aldığı sergimizin açılışını yaptık. Açılışımıza katılan  Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanımız Kübra Çınkılıç’a, GASMEK Şube Müdürümüze, emeği geçen eğitimcilerimize kursiyerlerimize ve kurs yöneticilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Açılışa  Kadın Aile Eğitim Daire Başkanı Kübra Çinkılıç, GASMEK Kurum Müdürü Murat Aydın,Ezogelin Halk Egitim Müdürü Recep Öztürk,GASMEK Koordinatörü Mehmet Kırmızıgül, Etüt Koordinatörü Ufuk Sarıbaştan ve çok sayıda kursiyer ve ilgili katıldı.

*

BİR KİTAP : PARALI KAPININ GELİNİ

1950 li Yıllarda gerçekte yaşanmış bir kadının hayat hikâyesini konu alan bu çalışma, Coğrafyanın kaderi olan, ezilen Bir annenin çok zor şartlarda ve ağır koşullarda evlatları için verdiğin mücadele, azim ve fedakârlıkla filmlere konu olabilecek anıt bir eser niteliğindedir. Genel olarak sürükleyici ve akışkan bir üslupla kaleme alınmış, okurken bir sonraki sayfayı merakla bekliyorsunuz.

Her alanda hayatı Üreten ancak, duygusal öfkeler, feodalizm etkenler, yöntemler ve baskılarla, ezilen, dışlanan, aşağılanan bir kadını, Bilimsel düşünceye dayalı, ideolojik bir inançla kendini yetiştirmiş, yeniliğe, gelişime ve değişime açık bir kadının kaleme alması, Kadın iradelerinin örgütlüğü adına duyulan gururun bir başka göstergesi olsa gerek. Kitap internet satış noktalarından temin edebilirsiniz.

*

“ANTEP FISTIĞI, LİSANSLI DEPOYLA DEĞER KAZANIYOR”

GTB YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET AKINCI:

– “ANTEP FISTIĞI LİSANSLI DEPO, ÜRETİCİLERİMİZE SAĞLIKLI VE GÜVENLİ DEPOCULUK HİZMETİ SUNMAKTA”

-ÜRETİCİLERİMİZ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ÜRÜNLERİNİ LİSANSLI DEPOMUZDA MUHAFAZA EDEBİLİRLER”

– “DEVLET GARANTİSİ ALTINDA HİZMET VEREN TESİSİMİZDE ÜRETİCİLERİMİZE NAKLİYE, DEPO VE ANALİZ DESTEKLERİ SAĞLANMAKTA”

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye’nin ilk Antep Fıstığı Lisanslı Deposunun yeni üretim sezonunda ürün alımına başladığını belirterek, tesisin fıstık üreticilerine sağlıklı ve güvenli depoculuk hizmetinin yanı sıra çeşitli devlet desteklerini bir arada sunduğunu söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en önemli tarım ürünlerinin başında gelen Antep fıstığında boz fıstığın ardından kırmızı kabuklu Antep fıstığında ürün hasadına başlandı.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, arz yığılmalarının yaşandığı hasat döneminde ürününü erken satmak istemeyen çiftçilerin devlet garantisi altında hizmet veren Antep Fıstığı Lisanslı Depoda ürünlerini sağlıklı koşullarda muhafaza edebileceklerini ifade etti.

Antep Fıstığı Lisanslı Deponun en modern teknolojiyle 2021 yılında GTB ve İKA iş birliğiyle Gaziantep ve bölge üreticisinin hizmetine açıldığını anımsatan Akıncı, yaklaşık 10 bin ton fiziki depolama kapasitesine sahip olan tesisin üreticilere ürünlerini sağlıklı, sigortalı ve güvenli bir ortamda muhafaza etme olanağı sunduğunu dile getirdi.

Gaziantep-Nizip karayolu Küllü mevkiinde hizmetlerini sürdüren lisanslı deponun işleyişi hakkında bilgi almak isteyen tüm çiftçileri tesise davet eden Akıncı, “Antep fıstığı; sosyal, ekonomik ve kültürel etkileşiminin yüksek olmasından dolayı Gaziantep ve bölge halkının en önemli tarım ürünlerinin başında gelmekte. Antep Fıstığı Lisanslı depoyu Antep fıstığının ana vatanı Gaziantep’te hizmete kazandırmaktaki temel gayemiz herhangi  ticari bir kaygı gütmeden ürünün kalitesini koruyarak, üreticimizi daha fazla üretime teşvik etmekti. Çok büyük bir emek ve özveriyle ancak yıllar içerisinde yetiştirilen fıstığın her tanesi bizim için çok kıymetli. Bu nedenle fıstığın geleceğine yapılmış en önemli yatırım olarak değerlendirdiğimiz Türkiye’nin ilk Antep Fıstığı Lisanslı Deposunu Gazi şehrimize kazandırdık. Modern ve teknolojik bir alt yapıya sahip olan tesis, güvenli depolamanın yanı sıra ürünü işleyen firmalar için de istenilen miktar, standart ve kalitede ürün temini sağlamakta” dedi.

ÜRÜNLER SINIFLANDIRILARAK ÇUVALLANIYOR

Antep Fıstığı Lisanslı Depoya kuru kırmızı kabuklu, kırmızı kavlak ve boz kavlak Antep fıstıklarının kabul edildiğini aktaran Akıncı, tesisin işleyişi hakkında şu bilgileri verdi:

“Her şeyden önce diğer lisanslı depoların aksine Antep Fıstığı Lisanslı depoda ürünler birbirlerine karıştırılmamakta. Üretici depoya teslim ettiği ürününü aynı şekilde geri alabilmekte. Depoya ürün getirmek için önceden herhangi bir randevu almaya veya farklı bir işlem yapmaya gerek yok. Depoya kabul edilen Antep fıstığı temizleme işlemine tabi tutulduktan sonra laboratuvar ortamında sınıflandırması yapılarak barkod sistemiyle çuvallanmakta ve daha sonra özel kafeslerde koruma altına alınmakta. Üretici çuvallanarak kafes sisteminde muhafaza edilen ürününü istediği zaman geri alabildiği gibi Türkiye Ürün İhtisas Borsası aracılığıyla elektronik ortamda satışını da gerçekleştirebilmekte. TÜRİB üzerinden yapılan bu satışlarda ürün bedeli mudiinin yatırım hesabına geçmeden ürün hiçbir şekilde karşı tarafa teslim edilmemekte.”

DEVLET DESTEKLERİ SAĞLANMAKTA

Güvenli ve sağlıklı depolama, tüm risklere karşı koruma ve elektronik ürün senedi (ELÜS) ile kolay alım-satım imkânı sağlayan Antep Fıstığı Lisanslı Deponun üreticilere çeşitli devlet destekleri sağladığına da vurgu yapan Akıncı, “Antep fıstığını, lisanslı depoda muhafaza eden üreticilerimize devletimiz tarafından ton başına 100 TL nakliye desteği, ton başına 30 TL aylık depo kira desteği ve parti başına da 25 TL analiz desteği verilmekte. Tüm bunların yanı sıra çiftçilerimize Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) ile kolay alım satım ve finansmana kolay erişim imkânını da tanınmakta” diye konuştu.

*

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 5 TEŞEKKÜRE 1 BİSİKLET VERİYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu öğrencilerin yüzünü güldüren müjdeyi vererek 5 teşekkür getiren öğrencilerin bisiklet sahibi olacağını duyurdu.

Başarılı öğrencilere bisiklet hediye etme geleneğini sürdüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 6 takdirle başlattığı kampanyayı 5’e, 4’e, 3’e, 2’i takdire düşürmüştü. Takdir alan öğrencileri bisiklet sahibi yapan Başkan Tahmazoğlu teşekkür belgesi olan öğrencilere de müjde vererek 5 teşekkürü olan öğrencilere bisiklet hediye edeceklerini ifade etti.

5 TEŞEKKÜR GETİRENE BİSİKLET HEDİYE

Sosyal medya üzerinden öğrencilere müjde veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu

“Her gencin ve çocuğun hayali bisiklet sahibi olmak. Ben çocukken benim hayalim de bisiklet sahibi olmaktı. Biz hayalimizi gerçekleştiremedik. Ama gençlerimizin hayalini gerçekleştirmek için Şahinbey Belediyesi olarak 104.000 bisiklet aldık ve bu bisikletlerimizi sırayla hediye ediyoruz. Önce 6 takdir alan öğrencilerimize bisiklet verdik, sonra bunu 5’e düşürdük, sonra 4 takdire düşürdük, sonra 3 ve 2 takdire düşürdük. Şimdi ise 5 teşekkürü olan her öğrencimize bisikletlerini hediye ediyoruz. Bisikletleriniz hayırlı uğurlu olsun. Güle güle, sağlıkla kullanın. Bu yaz Şahinbey’de çok neşeli geçecek.” İfade etti.

*

KARDEŞ ŞEHİR DUİSBURG BELEDİYE BAŞKANI TOGG İLE GAZİANTEP TURU YAPTI

Depremden etkilenen bölgeleri ziyaret etmek ve iş birliklerinin kapsamını genişletmek amacıyla Gazi şehre gelen Duisburg Belediye Başkanı Sören Link, TOGG’un sürücü koltuğuna geçerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile beraber aracı test etti.

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG ile Gaziantep sokaklarında gezen Sören Link, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası’ndan Kardeş Şehir olunması nedeniyle şehrinin adının verildiği Duisburg Caddesi’ne kadar aracı sürdü.

Sürüş öncesi Başkan Fatma Şahin’i makamında ziyaret eden Başkan Link ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Nurdağı ve İslahiye için yapılan yardımlaşmalar, yeşil şehir, ortak yürütülecek yeni çalışmalar, tecrübe paylaşımı gibi konularda görüş alışverişinde bulundu.

Duisburg Belediye Başkanı Link, depremden etkilenen ilçeleri ziyaretinin yanı sıra yeşil şehir yatırımları ve hidrojenle çalışan toplu taşıma sistemleri ile ilgili yapılan hazırlıkları inceleyerek bu çalışmalardan yararlanmak istediklerini belirtti.

ŞAHİN: GAZİANTEP’E GELMENİZ, DEPREM BÖLGESİNE YAPACAĞINIZ ZİYARET OLAĞANÜSTÜ İNSANİ BİR DURUŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, makam ziyaretinde yaptığı konuşmada 6 Şubat Depremleri sonrası yardıma ilk koşan ülkelerden birinin Almanya ve Duisburg olduğunu aktararak şunları söyledi:

 “Almanya’da yaşayan vatandaşlarımız neleri varsa çok hızlı bir şekilde bize gönderdi. Sizlerin, dostlarımızın, kardeşlerimizin destekleriyle iyileşiyoruz. Acılarımızın iyileşmesi için dostlarımıza çok ihtiyacımız olacak. Bugün burada olmanız, Gaziantep’e gelmeniz, deprem bölgesine yapacağınız ziyaret olağanüstü insani bir duruş.”

YENİ DÖNEMDE İKİ ŞEHİR EKONOMİSİNİ DE ÇOK RAHAT GÜÇLENDİREBİLİRİZ

Başkan Şahin, konuşmasının devamında iki ülkenin birbirini tamamlayan ticari altyapıya sahip olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

 “Müze ve turizm altyapısı buna bir örnek. Birbirimize çok benziyoruz. Bu konulardaki iş birliğini de güçlendirmek lazım. İki şehir ekonomisini de çok rahat güçlendirebiliriz yeni dönemde. Şu an ihracatta ilk beşteyiz. OSB’de 250 bin işçi çalışıyor. Üretimde Türkiye’nin en iyisiyiz. Bu konuda da iki şehrin oda başkanlarını daha sıkı çalıştırmamız gerekiyor. Gaziantep ki depremzedeler Almanya’daki ailelerinden çok büyük destek gördü. Ziyarete gelindiğinde yapılan ticaret esnafın elini rahatlattı.”

LİNK: GAZİANTEP’TEN ULAŞAN GÖRÜNTÜLER, 11 YILLIK BELEDİYE BAŞKANLIĞIM DÖNEMİNDE EN ZORLAYICI VE ETKİLEYİCİ GÖRÜNTÜLERDİ

Duisburg Belediye Başkanı Sören Link ise deprem felaketi sonrası Gaziantep’ten ilk haberlerin gelmesiyle birlikte hızlı bir şekilde yardım için çalışmaya başlanıldığını vurgulayarak şu sözleri kullandı:

 “Gaziantep’ten ulaşan görüntüler, 11 yıllık belediye başkanlığım döneminde en zorlayıcı ve etkileyici görüntülerdi. Aynı zamanda burada insanların nasıl canla başla çalıştığını görmek bizi çok etkiledi. Ziyaretlerimizde Gaziantep’in yeşil şehir çalışmalarını görerek burada neler yapıldığını anlayarak sizin deneyimlerinizden faydalanabilir, karşılıklı alışverişler olabilir. Hidrojen ve iklim konularında çok daha iyi bir iş birliğine gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz bu başlıkları sizinle çok daha ileri taşımayı istiyoruz.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı