Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 04.09.2023 e gazete

admin | 04 Eylül 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 04.09.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Pazartesi 04.09.2023 e gazete

HABER METNİ

GAZİANTEP VALİSİ KEMAL ÇEBER

VE FATMA ŞAHİN’E ACİL SİNYALİZASYON ÇAĞRISI

Çoğu kez özellikle Kilis- Gaziantep arasındaki ölümlü kazaları dile getirdik. Fakat giderek çoğalan kazalar bize bir fotoğrafı ortaya koyuyor. 6 Şubat depreminden sonra özellikle mahalle olan köylerde hızlı bir yapılaşma söz konusu. Bu yapılaşmanın uzantısı trafik yoğunluğunun da giderek artması.

Geçtiğimiz gün Kilis –Gaziantep karayolunda Kazıklı mahallesi yani köy kavşağında 3 kişinin öldüğü 6 kişinin yaralandığı kaza aslında hem cinayet.. Diğer yandan bu kazaya etken olan ise kavşakların net görünür olmaması..

Bağlarbaşı- Kilis istikameti kavşağı da tamam..

Kilis- İsabet Okulları kavşağı da tamam.

Körkün- Bozdağ Kilis kavşağı da tamam..

Zeytinli yani Ulumahsere –Kilis kavşağı da tamam..

Ya ötesi .Köy ve kenti birbirine bağlayana önemli güzergah olan Almalı -Bostancık kavşağında sinyalizasyon yok ve tehlike arz ediyor ve  kazalar eksik olmuyor.

Daha ötesi Kilis- Beşgöz Töreli kavşağı sürate açık bir güzergah kavşak var mı yok mu belli değil. Sinyalizasyon şart.

Daha ötesi Kertil-Kilis kavşağı önemli ve sinyalizasyon yok. Kavşak belirsiz. Daha ileri gidelim Kazıklı kavşağı Kilis’ten gelirken ve Kilis’e giderken iniş olduğundan araçların süratlerini düşünmek bile istemiyorum. Kazıklı kavşağına bir sinyalizasyon şart. Son kazanın olduğu kavşak.. Hala araçların hızını şu anda bile gidin izleyin siz düşünün..

Kilis Gaziantep karayolunda onlarca köy ile bağlantısı olan bu kavşaklara sinyalizasyon istiyoruz. Bir daha böyle insanları acıya sokan kazanlar son buldun diye..

Kent büyüdükçe kat kat fazlasıyla köylere de rağbet artıyor ve araç-trafik yoğunluğu da dolaylı olarak artıyor.

Sözün özü;

1)Almalı Bostancık kavşağı

2)Kilis istikameti Beşgöz Töreli kavşağı

3) yolu Kertil kavşağı

4) yolu Kazıklı kavşağı

Hız kesici etken olan sinyalizasyonun yapılması acilen gerekiyor.

00

0

0

IOM VE AVRUPA BİRLİĞİ DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE 10.000 KİŞİYE EK YARDIMDA BULUNACAK

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Avrupa Birliği (AB), Türkiye’de depremden en çok etkilenen toplulukların devam eden ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “Türkiye’nin Kahramanmaraş ve Hatay İllerinde Meydana Gelen Depremlerden Etkilenen İnsanlara Veriye Dayalı İnsani Müdahale” Projesini başlattı.

Depremden zarar gören 11 ilden en çok etkilenenler arasında yer alan Kahramanmaraş ve Hatay’da evlerin ve altyapının yaygın şekilde tahrip olması temel su, sanitasyon ve hijyen (WASH) hizmetlerine erişimi engelliyor.

Gereken yardımın aciliyetini ve ölçeğini vurgulayan altı aylık destek projesi, veriye dayalı bir yaklaşım kullanarak iki ilde entegre koruma ve WASH hizmetleri sağlamayı amaçlıyor.

IOM, hükümet yetkilileri ve insani yardım faaliyeti yürüten ortaklarıyla koordinasyon içinde, resmi olmayan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve ağır hasar görmüş veya tamamen yıkılmış evlerine dönemeyen ailelerin ihtiyaçlarını ve hassasiyetlerini* değerlendirme çalışmalarını destekleyecek.

Son verilere göre, depremlerden etkilenen yaklaşık 1,5 milyon kişi 1300 mahallede resmi olmayan yerleşim yerlerinde yaşıyor. IOM, yardımın en çok ihtiyaç duyan insanlara ulaşmasını sağlamak için insani yardım faaliyeti yürüten ortaklarına tesislerin konumları ve duyulan ihtiyaçlar hakkında düzenli güncellemeler sağlamaya devam edecek. Değerlendirme bulgularına göre, engelli kişiler de dahil olmak üzere hem yerel hem de göçmen topluluklardan 10.000’den fazla tekil yararlanıcı hizmet almak için IOM ve diğer insani yardım ortaklarına yönlendirilecek.

Verilerin, koruma ilkeleri doğrultusunda toplanmasını sağlamak için IOM, hedef illerde faaliyet gösteren sayım görevlileri için bir dizi veri korumayı yaygınlaştırma eğitimleri planlıyor.

Proje aynı zamanda güvenli ve temiz su teminini artırmayı, seyyar çamaşırhane hizmetleri de dahil olmak üzere sanitasyon tesislerini geliştirmeyi, gıda dışı malzemeleri dağıtmayı ve ayrıca hijyen konusunda farkındalık yaratma faaliyetleri yoluyla kayıt dışı alanlarda etkilenen nüfusun sağlığını ve refahını iyileştirmeyi amaçlıyor.

IOM Türkiye Misyon Şefi Yardımcısı Claudia Natali, “Depremden etkilenen Güneydoğu bölgesindeki mevsim sıcaklıkları, temiz su ve WASH tesislerine kesintisiz erişim için ek bir zorluk oluşturuyor ve halk sağlığı kapsamında da bir takım riskler taşıyor,” dedi ve ekledi, “AB’den gelen bu önemli destek, depremin başlangıcından bu yana sürdürdüğümüz çalışmalarımızı güçlendirmemize ve geliştirmemize yardımcı oluyor.”

AB’nin Türkiye’deki İnsani Yardım Ofisi Başkanı Devrig Velly, Avrupa Birliği’nin taahhüdünü dile getirdi: “IOM’nin Türkiye’de depremden etkilenen topluluklara temel yardım sağlamasını destekliyoruz. Acil yardımın ötesinde, bu ortak proje, etkilenen tüm illerde devam eden faaliyetler açısından tamamlayıcı nitelikte olup, kalıcı bir etki yaratmayı hedefliyor. Birlikte, onların iyileşme ve yeniden yapılanma yolculuklarında önemli bir fark yaratabiliriz.”

0

0

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN NİZİP’E YAKIŞACAK DEV TESİS

Şahinbey Belediyesi önemli bir projeye daha imza atarak Nizip İlçesi’ne yapılan Nizip Nikâh Salonlarının temel atma törenini gerçekleştirdi.

Şahinbey Belediyesi Şahinbey İlçesi’ni güzelleştirecek projelerin yanı sıra diğer ilçeler içinde önemli projeler gerçekleştiriyor. Şahinbey Belediyesi Nizip İlçesi’nin önemli ihtiyaçları arasında yer alan Nikâh Salonları yapımı için çalışmalara başlayarak salonun temel atma törenini gerçekleştirdi. Toplamda 2.800 m2 inşaat alanı üzerine yapılacak olan nikâh salonu Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nin küçük bir benzeri olacak.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeye eser siyaseti anlayışını getirdiğini ifade eden Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül

“İnsan ölünce eseri kalır. Bu ülkeye hizmet siyasetini getiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eser siyasetinin bir örneğini Nizip’te görüyoruz. Bu projede emeği geçen değerli Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Nizip İlçemizin ihtiyacı olan bu sosyal mekân sadece Nikah Salonu değil kültürel ve diğer etkinliklerde de kullanılabilecek bir tesis. Çok kısa bir sürede Nizip İlçemizdeki gençlerimizin ve tüm hemşerilerimizin hizmetine açılacak. Nikâh Salonumuz şimdiden Nizip İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Enerji Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan vatandaşlara hizmet etmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, “20 yıldır halkımızdan aldığımız güçlü destek ile hizmet siyaseti çerçevesinde, daha konforlu, daha huzurlu hayat ortamları oluşturmak için Bakanlıklarımızla, Milletvekillerimizle ve Belediyelerimiz vesilesiyle çaba sarf etmeye devam ediyoruz. İnşallah bu şekilde ‘Durmak Yok Yola Devam’ diyerek çalışmaya devam edeceğiz. Böyle bir eseri Nizip İlçemize kazandırmak için çaba sarf eden Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum”  dedi.

MEHMET TAHMAZOĞLU EFSANE BİR BAŞKAN

Nizip’in jeopolitik bir yapıya sahip olduğunu ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin “Nizip bir ilçe olmanın ötesinde çok güçlü ve değerli potansiyellere sahip. Nizip ülkemizin doğusuyla batısını birbirine bağlayan, aynı zamanda tarihsel ölçek olarak da Mezopotamya’nın tam merkezinde bulunan önemli bir ilçemizdir. Bu anlamda Nizip’i ihya ve imar etmek bir Belediye Başkanı ve Milletvekili için ulvi bir görevdir. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu efsane bir Belediye Başkanımız; Hizmetleri sadece Şahinbey ile sınırlı değil. Görev icabı farklı illere gittiğimizde orada da Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu efsanesinin esintilerini ve yankılarını duyuyoruz. Bugün bu esintilerini Nizip’te Nikâh Salonu inşa ederek hayata geçiriyor. Kendisine Gaziantep’imize, Şahinbey’imize ve Nizip’imize kattığı tüm değerler için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yapılacak olan tesisin çok amaçlı olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Nizip Belediye Başkanımız Mehmet Sarı ile birlikte uzun süredir üzerine çalıştığımız Nizip Nikah Salonu’nu projesinin temelini atmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu projemizi de en kısa sürede tamamlayarak Nizip Halkının hizmetine sunacağız. Şahinbey Belediyesi olarak bir işe başlarken bitiş tarihini de ilk günden ilan ediyoruz.2.820 m2 inşaat alanı üzerine yapılan nikâh salonumuzu 31 Ocak 2024 tarihinde hizmete açmayı hedefliyoruz. İçerisinde 2 tane nikâh salonu bulunacak olan tesisin gelin ve damat bekleme ve hazırlık odaları bulunacak. İdare, mutfak ve fuaye alanı ile çok amaçlı kullanılabilecek nikah salonu inşa ediyoruz. Bizim siyasetimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hizmet siyasetidir. Ülkemizin kalkınması için Bakanlarımızla, Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla ve teşkilatımızla her zaman halkımızın emrindeyiz. Tesisimizin şimdiden Nizip İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANIMIZ BİZLERE JEST YAPTI

                     Nizip İlçesi’ne yakışır bir nikâh salonun yapıldığını ifade eden Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Nizip’te nikâhlarımızı kıyabileceğimiz geniş bir mekânımız yoktu. Daha önce eski belediye binamızdaki sinema salonunda nikâhları kıyabiliyorduk. Şuanda da mevcut belediye binamızın altında 40-50 kişilik bir salonda nikâhlarımızı kıyıyoruz. Dolayısıyla ilçemizde böyle bir nikâh salonunun büyük bir eksikliğini hissediyorduk. Bu noktada Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu bizlere bir jest yaparak, Nizip’te nikâhların daha nezih bir ortamda kıyılması için bizlere böyle bir salon yaparak destek oluyor. Bundan dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Tesisin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan Konuşmaların ardından Şahinbey Belediyesi tarafından Nizip İlçesi’ne yaptırılacak olan  Nizip Nikâh Salonlarının temelleri atıldı. Düzenlenen törene Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül , Enerji Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ali Şahin, Bünyamin Bozgeyik, Mesut Bozatlı, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

0

0

0

BÜSEM’DE YER ALACAK İŞ YERLERİ İÇİN İLK KURALAR ÇEKİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve 11 meslek grubunu içinde barındıracak Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi’nde (BÜSEM) ilk kuralar çekildi.

Şehrin ekonomisine katkı sağlayarak rekabet gücünün artmasının hedeflendiği BÜSEM’de Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen, Antep Fıstığı İhtisas Organize Sanayi Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi tarafından yapımı yürütülen fıstıkçılar sitesinde yer alacak toplam 459 iş yerinin ilk etabını kapsayan 61 iş yeri için kura çekimleri düzenlenen törenle yapıldı.

Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, il protokolü, BÜSEM’de yer alacak kooperatiflerin başkanları ve fıstıkçı esnafı katıldı.

Kura öncesi BÜSEM’e yapılan lojistik yatırımlar, son durum ve yapılacak çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan sunum yaptı.

ŞAHİN: BÜSEM’İN ULAŞIMI VE ALTYAPISI İÇİN CİDDİ KAYNAKLAR AYRILDI

Törende konuşma yapan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep için Ankara’da yürütülen temaslarda ilk konulardan birinin BÜSEM olduğunu belirterek şunları söyledi:

 “Aş, iş üretilecek burada. Türkiye yüzyılı başladı. Sizin rızanızı almak için buradayız. Ağzımızın tadı bozulmasın, Gaziantep’te her şey fıstık gibi diyoruz. Her şey döngüsel bir sistem. Hızlı trenimiz geliyor. GAZİRAY hizmet vermeye başladı. BÜSEM’in ulaşımı ve altyapısı için ciddi kaynaklar ayrıldı burası için. Projemize kooperatifler desteklerini eksik etmedi.”

GÜL: GAZİANTEP’İ HER ALANDA LİDER VE SEMBOL ŞEHİR YAPACAĞIZ

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ise BÜSEM’in sektörel alanda büyük katkı sağlayacağını ifade ederek şunları söyledi:

 “Eser siyasetiyle milletimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in liderliğinde çok güzel bir eser ortaya kondu. Hızlı yol kat ediyor proje. Dağlık çorak bir alandan bir şehre dönüştürüldü BÜSEM. Bu tesisler sektörel bazda çok büyük katma değerler sağlayacak. BÜSEM bu anlamda diğer kooperatiflerimiz ve meslek kuruluşlarımızla, sektörümüz için önemli bir çıta olacak. Tüm bu çalışmalarla her şey ‘fıstık gibi’ olacak. Gaziantep Türkiye ve dünyada daha güçlü şehirler arasına girecek. İşimiz gücümüz Gaziantep’e bir yatırım ve istihdamın gelmesi huzur, bereketin artması. Gaziantep’i her alanda lider ve sembol şehir yapacağız.”

Antep Fıstığı İhtisas Organize Sanayi Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi Başkanı Hızır Arıkök, proje için Başkan Fatma Şahin ve ekibine teşekkür ederek fıstıkçılar sitesi hakkında teknik bilgi verdi.

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Nakliyatçılar, Gıda Depolama, Ayakkabıcılar, Fıstıkçılar, Motorlu Taşıyıcılar ve Galericiler, Baharat İmalatçıları, Tır ve Makineciler, Tır Alım- Satım Sitesi, Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler, Biriketçiler ve LPG’cileri içinde barındıracak BÜSEM, toplamda 3 milyon 900 bin metrekare alana kuruluyor. BÜSEM ayrıca 100 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak.

0

0

ALİ BABAT’IN ACI GÜNÜ

Gazeteci-Basın Danışmanı Ali Babat’ın kardeşi Abdullah Babat hayatını kaybetti.

Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğünden emekli olan Abdullah Babat, geçirdiği ani rahatsızlık sonucu 54 yaşında hayata veda etti. İki çocuk babası olan Abdullah Babat’ın cenazesi 3 Eylül Pazar günü Bahattin Nakıboğlu Camiinde kılınan öğle namazına müteakip asri mezarlıkta toprağa verildi.

Gazeteci-Basın Danışmanı Ali Babat’ın kardeşi Abdullah Babat’ın taziyesi Şehitkamil İlçesi Göztepe Sosyal Tesisleri içerisinde bulunan taziye evinde kabul ediliyor.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı