Hoşgeldiniz  

ALEVİ DEDELERİ HACI BEKTAŞ VELİ’NİN MANEVİ HUZURUNDA BULUŞTU(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

admin | 16 Ağustos 2023 | Genel, Gündem, Kültür Sanat, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

ALEVİ DEDELERİ HACI BEKTAŞ VELİ’NİN MANEVİ HUZURUNDA BULUŞTU(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

ALEVİ DEDELERİ HACI BEKTAŞ VELİ’NİN MANEVİ HUZURUNDA BULUŞTU

Kültür Ve Turizm Bakanlığını düzenlediği Hacı Bektaş-ı Veli’nin vefatının 752. Anma Yılı Etkinliği Yurdun çeşitli illerinden gelen Alevi dedelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Alevi dedeleri Hacı Bektaş-ı Veli’nin “Sözümüz Haktır, Özümüz Aşktır, Yolumuz Birdir” teması ile düzenlenen vefatının 752. Anma Yılı Etkinliği’nde buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş-ı Veli’nin vefatının 752. Anma Yılı Etkinliği’ne video mesaj gönderdi.

Erdoğan konuşmasında, “Ebediyete irtihalinin 752. yıl dönümünde gönül sultanımız, Pirimiz, irfan pınarımız, Hünkar Hacı Bektaş Veli’yi rahmetle yad ediyorum.” İfadesini kullanarak konuşmasında  Bu vesileyle yüzlerce yıldır Anadolu topraklarını aşkla, ilimle, sevgiyle, hikmetle, ilmek ilmek dokuyan Hak aşıklarına Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Erdoğan, Hak aşıklarının geride bıraktıkları eserler ve çağları aşan tavsiyeleriyle yolları aydınlatmaya devam ettiğini bildirdi.

“Yaşadığımız her hadisede peygamberlerin varisleri olan ilim ve irfan erbabının hayatımızdaki yerini daha iyi idrak ediyoruz.” ifadelerini kullanan Erdoğan, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, “Gelin canlar bir olalım” çağrısındaki hikmetin 6 Şubat depremlerinde bir kez daha görüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

                              “Çeşitli zorluklarla karşılaşsak da büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda Allah’a hamdolsun emin adımlarla yürüyoruz. Yarınlarımız adına verdiğimiz bu mücadeledeki azığımız Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri’nin insanı, merhameti, şefkati, kardeşliği yücelten mesajlarıdır. 72 millete bir nazarla bakmamızı tavsiye eden bu mesajlara sıkı sıkıya sarılarak milletimize ve tüm insanlığa hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Rabb’im birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Bu duygularla bir kez daha Hakk’a yürüyüşünün 752. seneidevriyesinde Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri’ni tazimle yad ediyorum. Hacı Bektaş-ı Veli’nin manevi mirasına sahip çıkan başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Gaziantep ziyareti dönüşü Gazianteplilerin selamını getirdiğini ifade ederek şu cümlelere yer verdi;

“Bülbüllerin şevkle geldiği, bağrında güllerin filizlendiği Nevşehir’de Hacı Bektaş Veli’nin manevi huzurundaydık.

Ne mutlu bizlere ki 752’inci vefat yılında dahi diriliğini koruyan, ilmiyle çağları aşan manevi mimarlara sahibiz.

https://twitter.com/i/broadcasts/1mnxeRAEdAZKX

Türkistan membaından doğmuş, Yesevi terbiyesiyle Anadolu coğrafyasında neşvünema bulmuş, ülkemizin manevi pınarlarından Hacı Bektaş-ı Veli’yi hürmetle anıyorum.

Bugünkü programın düzenlenmesinde, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı mensupları olmak üzere emeği geçen tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum.

Cenabı Allah milletimizi cümle erenlerin, evliya ve embiaların mirasına müdrik eylesin.

Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise yaptığı konuşmasında ;

“Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a yürüyüşünün 752. yıl dönümünde Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızla bir araya gelerek anma etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Anadolu’nun manevi mimarlarından biri olarak öğretileri ile barışı, hoşgörüyü, bilgeliği ve adaleti aşılayan, öğütleriyle insanlığa ışık tutan Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin felsefesinin hepimizin yolunu aydınlatmasını ümit ediyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Nevşehir’de Hacı Bektaş-ı Veli’nin “Sözümüz Haktır, Özümüz Aşktır, Yolumuz Birdir” teması ile düzenlenen vefatının 752. Anma Yılı Etkinliği’nde “İçinde sevgi olan her kalpte rahmet vardır, merhamet vardır, şefkat vardır. En yüce servet ilimdir” dedi.

Neveşehir’de Hacı Bektaş-ı Veli’nin “Sözümüz Haktır, Özümüz Aşktır, Yolumuz Birdir” teması ile düzenlenen vefatının 752. Anma Yılı Etkinliği’ne Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldı. Bakan Yerlikaya, burada yaptığı konuşmasında “Hacı Bektaşi Veli gibi bu toprakları bizim kılan, Alperenlere, Erenlere tüm gönül kandillerine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bizler bu cennet vatanımızda birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinin düştüğü her karış toprağımızda ocağımızın tüttüğü her hanemizde başı dumanlı dağlarımızı mesken tutan her köyümüzde asırlardır türküler yakılır, ilahiler yakılır. Çünkü biz 85 milyonluk koskoca bir aileyiz” diye konuştu.

GAZİANTEPLİ DEDELER HUNKAR’IN HUZURUNDA

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı