Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 11.08.2023 e gazete

admin | 10 Ağustos 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 11.08.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Cuma 11.08.2023 e gazete

HABER METNİ:

SÖZÜN ÖZÜ

BİK şartına göre  yerel basın elbette bünyesinde iki çalışan istihdam etmeli. Buna karşılık BİK de iki çalışanın gideri kadar gelir taahhüdünde bulunmalı.

YEREL BASINDA BİR KARINCA MİSALİ DOKUNUŞ

Karınca çok çalışkan, birlik olunca da belki de insanın sürükleyemeyeceği hatta kendisinden 10 bin kat kayayı sürükleyen bir varlık.

Doğada göremediğiniz görmekte zorlandığınız kırıntı yiyecekler onların yaşam malzemesi.

Çok büyük  ziyafet sofralarında açık alanda ayaklarınızın dibinde koşuşan yemek kırıntılarını toplayan karıncaları görürsünüz.

 İşte bu karıncalar o gün hem aç kalmamak için hem de kıtlık günlerine hazırlık olsun diye binlercesiyle bir zincir hattı oluşturarak yuvalarına bu kırıntıları taşırlar.

Ziyafet sofrasındaki insan için kırıntı bir hiç..

Hiç olduğunu bile bile karınca gelmesin diye yuvasının dibine ilaçlamak ,kasar suyu,benzin dökmek bir cinayetten öte bir şey değil..

Şer yokluktan çıkar.

Siz o kırıntıyı yedirmemek için o çalışkan Allahın lütfu karıncayı yok ederseniz bu kez evin içini hamam böceği sarar..Hamam böceğini yok ederseniz fareler her tarafı dalar.

Yani kısacası doğanın dengesini bir yemek kırıntısını vermemek inadına karıncayı hor görürseniz ,yarın doğa gelir sizden hesabını acı acı sorar.

Zaten  iklim değişikliği, kuraklık, tarım alanlarına haşerelerin dalması ve dolayısıyla   kimyasal ilaçlarla doğa insandan öcünü almıyor mu?

Gıda güvenliğimiz tehlikede ..

Dolayısıyla hayatımız tehlikede..

Bizler hep bunları yazdık çizdik. Doğanın dengesi bozulduğu gibi gelir dengesi de bozuldu. Kimi lüks içinde yaşarken ,kimi de yani 13.5 milyon insan sosyal yardımlarla geçiniyor.

 Kimi yeni artan ücretle 11.200 TL ye talim ediyor. Elbette bir peçetenin paketi de olmuş 99 TL.

Bir evde 10 pide bir günde yense 65 TL çarp 30 ile sadece ekmek 2 bin lira. Kira en kötüsü 5 bin TL.

Market kasasına gidin ödeme yaparken insanlar feryat ediyor.

ZİYAFET SOFRASINDA BİRİLERİ Yİ MAMET YE DERKEN BİR ÇOĞU KARINCA MİSALİ KIRINTILARA BENZİN DÖKÜYOR..

Evet..

Tam da böyle oluyor..

Ben basın İlan Kurumu  Müdürü arkadaşı yadırgamıyorum.

Gaziantep’teki yapıyı bilmeden belki mevzuat gereği bir çaba sarf ediyor ama görüştükleri resmi kurumlar, odalar, belediyeler bu yapıyı kendisine iyi anlatmaları gerekirken;

 Basın İlan Kurumu Müdürünün mevzuat çerçevesinde çizdiği tabloyu bu kente bu tablo uymaz demeleri gerekirken bir yanlışa da kendileri düştüler.

Şöyle ki; örtülü ödemeler hariç yerel basının belediyelerden ve odalardan sanıldığı gibi yüksek bir geliri yok. Hatta yükseği bırakın küçücük geliri bile yok.

Ben 5 yıldan beri kurumların ,belediyelerin basın bürolarını içine adımımı atmadım. Çünkü girince bir sürü basında çalışan görüyorum ve bu kurum ve belediye için yerel basında benim yapacağım bir şey kalmamış düşüncesine kapılıyorum

Gaziantep’te “yerel basın ne kadar çok  fazla “ feryadı yapanlar bir baksın; kurum ve belediyelerdeki basın çalışanlarının sayısına.. Toplayın en az 10 misli çıkar. Zaten dün basın açıklamasına katılan topu topu 12 kişi. Diğerleri demek ki hallerinden çok memnunmuş..

Dün 20-25-30 yıldan beri yerel basında bu meslekte ekmek yiyen insanlar Gaziantep Büyükşehir belediyesinin bir maili ile şok oldular.

BEN KENDİMCE SÖYLEYEYİM; VE BU ÇAĞRIM BAŞKANIMIZ FATMA ŞAHİN’E..

Kendisinin başkanlığını başarılı olması için olmadık işler yaptık. Seçimlerde adeta ev yüzü görmedik ailece.. Kendisi için fanatik CHP li akrabalarımız bize düşman kesildiler.

Kendileri uğruna desteklediğimiz muhtara sandık başında MEYDAN DAYAĞI ATTILAR.

Kendileri için CHP li Meclis Üyesi gözleri önünde Büyükşehir meclisinde bizzat bana saldırarak darp etti.

İyi Parti il başkanı gelmiş nereden çıktı geldiyse basın toplantısına  “yalaka basın” diye bizden söz ediyor.

Ekmek kesilse dahi biz bu kent için doğru olanı yapmaya devam edeceğiz. Daha dün Hemşeri Dernekleri festivalinde emek sarf edip bu muhteşem birliği Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e  plaketle armağan ettik.

İyi de ettik.

Son söz: Yerel basın entelektüel yapı ister. Bilgi ister. Donanım ister. Yerel olmazsa evrensellik olmaz. Artık yerelin dijital ile dünyaya açılma vakti geldi. Bu bir dönüşümdür. Üstelik hızlı bir dönüşüm. Kural elbette olmalı ama karşılığı olmalı. Karşılığı olmayan kuralın hükümsüz olması elbette kendi doğasında mevcut. Her canlı bitini kendi bünyesinden çıkarır ve çoğalır.

0

0

0

BASINA DOLAYLI SANSÜRE GİMDER’DEN BÜYÜK TEPKİ

GAZİANTEP MODELİ DOLAYLI SANSÜR…

GAZETECİLER FATMA ŞAHİN’E BELEDİYE ÖNÜNDEN SESLENDİ

GİMDER:GAZETECİLERİ BÖYLE Mİ TERBİYE EDECEKSİNİZ?

GİMDER BAŞKANI SABAH’TAN BÜYÜKŞEHİR’İN SANSÜR KARARINA SERT TEPKİ.

GAZETECİLER BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Gaziantep İnternet Medya Derneği (GİMDER) Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin internet medya kuruluşlarına yönelik aldığı skandal niteliğinde kararı protesto eden bir basın açıklaması gerçekleştirdi. GİMDER Başkanı Ökkeş Sabah ve GİMDER yönetici ve üyesi gazetecilerin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı Binası önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında Sabah, İnternet medyasına verilecek olan ilanların Basın İlan Kurumu üzerinden yapılacak olmasının basına dolaylı bir sansür niteliği taşıdığına dikkat çekerken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e zor sorular yöneltti. Gazetecilerin gerçekleştirdiği basın açıklamasına İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran da katıldı. Başaran da yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararın vicdani olmadığına dikkat çekerken konunu takipçisi olacaklarını vurguladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde basın kuruluşlarına mail yoluyla bir bilgilendirme gönderdi ve bundan sonra internet medya kuruluşlarına verilecek ilanların Basın İlan Kurumu üzerinden verileceğini ve Basın İlan Kurumu’nun internet medyasına dayattığı kuralları yerine getirmeyen hiçbir basın kuruluşuna ilan verilmeyeceğini açıkladı. Gazeteciler ise ilanların ücretlendirilmesinde Basın İlan Kurumu’nun yüzde 25’lik kesinti yaparak basın kuruluşlarına eksik ödeme yaptığına vurgu yaparak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı bu kararın doğru olmadığını dile getiren bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Gaziantep İnternet Medya Derneği (GİMDER) Başkanı Ökkeş Sabah, GİMDER Yöneticileri ve birçok gazeteci Gaziantep büyükşehir Belediye Binası önünde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile alınan bu karardan dönülmesi gerektiğini söylediler.

GİMDER Başkanı Ökkeş Sabah, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Basın İlan Kurumu aracılığı ile gazetecilere sansür uyguladığını belirtirken, “Hepinizin bildiği ve takip ettiği üzere İnternet Gazeteciliğine ilişkin yeni bir yasal düzenleme yapıldı. Bu konuda Basın İlan Kurumu da yetkili kılındı. Ancak, öneriler ve şartlar o kadar ağır ki, internet haber sitelerinin kısa sürede bu sürece dahil olması neredeyse imkansız. GİMDER olarak bu süreçte neler yapabiliriz diye düşündük ve sitelerin mevcut yasaya uygun hale gelebilmesi için bir dizi çalışma ve görüşmeler yapmaya başladık. İşte tamda bu noktada, çalışmalarımıza destek vermesini beklediğimiz Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentteki internet gazetecilerinin görüşünü almaya dahi tenezzül etmeden, yasayı gerekçe göstererek sektöre 25-30 yıl emek vermiş basın mensuplarına ‘artık sizi tanımıyoruz’ mesajı vermiştir. Yani sorunlarımıza seyirci kalmıştır. Aynen yanı başında gazetecinin tokatlanmasına seyirci kaldığı gibi…” açıklamalarına yer verdi.

0

Irak Başbakanından Universal Acarsan’a Övgü Yağdı

UNİVERSAL ACARSAN’DAN IRAK’A MODERN BİR HASTANE DAHA

Universal Acarsa’ın Irak’ta Sekizinci Hastanesi de Hizmete Girdi

Irak’ın Sağlığı Universal Acarsan’a Emanet

Universal Acarsan tarafından Irak’ın Meysan kentinde inşa edilen ve 250 milyon dolara mal olan 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışı Irak Başbakanı Muhammed Şiya El Sudani tarafından düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 80 bin m2 alan üzerine inşa edilen ve yaklaşık 1.5 milyon insana hizmet verecek olan Meysan 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisle birlikte toplam 800 yatak kapasitesine sahip.

Universal Acarsan tarafından Irak’ta inşa edilen sekizinci hastane olan Meysan 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Irak Başbakanı Muhammed Şiya El Sudani’nin katılımıyla düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Irak Sağlık Bakanı Dr. Saleh Mehdi, Irak Müsteşarlar Heyeti Başkanı, Irak Meysan Valisi, Irak Planlama Bakanı Vekili, Irak Sağlık Bakanlığı Üst Düzey Yetkilileriyle Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar ve çok sayıda davetli katıldı. Acar Irak Başbakanı Muhammed Şiya El Sudani’ye hastane hakkında bilgiler verdi. Irak Başbakanı Muhammed Şiya El Sudani Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar’ı Irak’a gerçekleştirdikleri yatırımlardan dolayı kutlayarak Irak halkı adına teşekkür etti. Açılış sonrası bir değerlendirme yapan Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar “Bugün Irak’ta inşa ettirdiğimiz sekizinci hastanemizin açılışını Irak Başbakanı Sayın Muhammed Şiya El Sudani’in katılımıyla yaptık. Irak’ta açılışı yapılan 8 hastanemizin dışında halen inşaatı devam eden üç ayrı hastanemiz daha bulunmakta. İnşaatı tamamlanan hastanelerimizle Irak ve çevre ülkelerden gelecek hastalara hizmet veriliyor” dedi.

Meysan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Türk Mimar ve Mühendis İmzası

Meysan 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında da bilgiler veren Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Meysan 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi kentin tek hastanesidir. Hastane yaklaşık 250 milyon dolara mal olurken hastanenin mimari çizimlerinden uygulamasına kadar bütün aşamalarında Türk mimar ve mühendislerle Türk işçiler görev aldı. Projesi Türkiye’de çizilen hastanemiz büyük bir itina ile inşa edilerek Irak’ın en önemli hastaneleri arasına girdi. Yaklaşık 1,5 milyon insanın yaşadığı bölgeye hizmet edecek olan hastane 80.000m2 alan üzerine inşa edildi. Hastanenin yatak kapasitesi 600 yatak olup acil durumlarda 800 yatak kapasiteye çıkabilmektedir. Modern teknolojiye sahip olan hastanede radyoloji, kanser tedavi merkezi, nükleer tıp, kemoterapi , diyaliz, yanık tedavi , fizyoterapi, büyük ve küçük ameliyat odaları, yoğun balım ( icu- ccu ) odaları, doğal be sezeryan doğum odaları, Prematüre bebekler odaları, sterilizasyon bölümü dahil tüm ihtisaslar bulunmaktadır. Hastanenin Acil bölümünde kadın ve erkek odaları bulunmaktadır. Toplam 17 ameliyathaneye sahip olan hastanede 3 adet sezaryen doğum 10 adet normal doğum odası yer almaktadır. Hastanenin açıl servisinde ise 1 adet büyük ameliyathane 2 adet küçük ameliyat odası ve 1 adet yanık vakaları için ameliyat  odası bulunmaktadır ayriyeten yanık bölümünde 1 adet yanma vakaları için ameliyat odası bulunmaktadır. Kısacası hastanemiz Irak’ın en modern ve son model tıp teknolojisine sahip hastanelerinden birisidir” dedi.

0

0

SABANCI, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKLE BAĞLANTILI YATIRIMLARINI
2027 SONUNA KADAR 5 MİLYAR DOLARA ULAŞTIRACAK

Sabancı Holding, 2023 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. İkinci çeyrek verileriyle birlikte, yılın ilk 6 aylık döneminde kombine satışlarını yüzde 61 artışla 265,8 milyar TL seviyesine yükselten Sabancı Holding’in konsolide net kârı ise 19,4 milyar TL oldu.

Özkaynak kârlılığında iyileşme ve güçlü nakit yaratımı sayesinde bilanço yapısını kuvvetlendirmeyi sürdüren Sabancı Holding, faaliyet kârı içerisinde döviz gelirlerinin payını yüzde 30 seviyesine ulaştırırken, ‘yeni ekonomi’ odaklı küresel büyüme stratejisi kapsamında da yatırımlarına kararlılıkla devam etti.

Konuyla ilgili değerlendirmesine 06 Şubat’ta yaşanan depremleri hatırlatarak başlayan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Ülke olarak yaşadığımız bu acı karşısında, sahada insanımızın yanında olup, yaraların sarılmasına katkıda bulunmayı en büyük önceliğimiz olarak görüyoruz. Tüm Topluluk şirketlerimizle de büyük bir kararlılıkla bölgede yardım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda, Sabancı Vakfı, başlattığı eğitim seferberliği kapsamında ‘Hatay’a 3 Ayda 3 Okul’ sözünü yerine getirirken, Topluluk şirketlerimiz Brisa ve Enerjisa Enerji projeye, iki okulun yapımına destek vererek katıldı. Topluluk olarak, Sabancı Gönüllülerimiz ve şirketlerimizle, tüm yaralar sarılıncaya kadar sahada olacağız” dedi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EKONOMİSİNİ FIRSAT OLARAK GÖRÜYORUZ”

Sabancı Holding’in birinci yarıyıl performansına ilişkin de görüşlerini paylaşan Cenk Alper, “Dinamik portföy yönetimi anlayışımız ve başarıyla yürüttüğümüz dönüşüm stratejimizle, bir yandan ana işlerimizi büyütürken aynı zamanda Topluluğumuza yeni büyüme alanları kazandırıyoruz. 2022 yılında açıkladığımız orta vadeli yol haritamız doğrultusunda,  yatırımlarımızı ikiye katlarken, banka dışı yatırımlarımızın yüzde 25’lik bölümünü mevcut iş kollarımıza yönlendiriyor; yüzde 75’ini ise ‘yeni ekonomi’ olarak adlandırdığımız enerji ve iklim teknolojileri, ileri malzeme teknolojileri ve dijital teknolojiler alanlarında hayata geçiriyoruz. Sürdürülebilirlik ekonomisini, değer odaklı ekosistemleri güçlendirecek, tüm paydaşlarımıza kalıcı fayda sağlayacak çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Bu kapsamda, sürdürülebilirlikle bağlantılı yatırımlarımızı 2027 sonuna kadar 5 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“İŞLERİMİZİ BÜYÜTÜRKEN ÇEVRESEL ETKİMİZİ GÖZETİYORUZ”

Sözden aksiyona geçmeyi önceliklendiren bir yaklaşımın sürdürülebilir gelecek için hayati bir önem taşıdığını sözlerine ekleyen Cenk Alper, “2050 net sıfır hedefimiz doğrultusunda, Sabancı Holding olarak Bilime Dayalı Hedefler Girişimi (SBTi) ile koordinasyon halinde 2030 yılına kadar doğrudan karbon emisyonlarımızı en az yüzde 42 seviyesinde azaltacağız. 2025 sonunda ise Holding olarak yüzde 15’lik azaltımı yakalamış olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Cenk Alper, “2022 yılında enerji tüketimimizde yenilenebilir payını artırmak için tüm şirketlerimiz çalışmalarını hızlandırdı. Bir önceki yıla kıyasla, yenilenebilir elektriğin toplam elektrik tüketimimize oranı 3 katın üzerinde arttı. Bazı şirketlerimiz şimdiden %100 yenilenebilir elektrik kullanımına geçti. Önümüzdeki yıllarda da yeni ekonomi alanında yatırımlarımızı sürdürürken bir yandan çevresel etkilerimize odaklanmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“HER ÜÇ RÜZGÂR VE GÜNEŞ SANTRAL YATIRIMINDAN BİRİNİ BİZ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Topluluk şirketlerinin de tüm yatırım süreçlerinde sürdürülebilirliği pusula olarak kabul ettiğini ifade eden Cenk Alper şunları söyledi: “Enerji iş kolumuzda, Türkiye’de yenilenebilir enerji portföyümüzü büyütecek yatırımlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. 2022’de bir önceki yıla kıyasla %30 daha fazla yenilenebilir elektrik ürettik. Türkiye’de önümüzdeki 4 yılda yapılacak yaklaşık her üç rüzgâr ve güneş santral yatırımından birini Enerjisa Üretim olarak hayata geçireceğiz. Bu aynı zamanda Türkiye’nin kurulu rüzgâr gücü kapasitesini sadece kendi yatırımlarımızla 4 yılda yüzde 10 oranında artırmak anlamına geliyor. Başlattığımız yatırım hamlesi kapsamında, Sanayi ve Yapı Malzemeleri iş kollarımızda, ileri malzeme teknolojilerindeki gücümüzü pekiştiriyoruz. Kordsa İzmit tesisimizde, 22 milyon dolarlık yatırımlarımızın tümünü gelecek yıl devreye alacağız. Çimsa Mersin tesisimizde devam ettiğimiz, yaklaşık 42,5 milyon dolarlık kalsiyum alüminat çimento (CAC) yatırımımızı da bu yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Diğer yandan, Kurumsal Girişim Sermayesi Fonumuz Sabancı Ventures, bu dönemde sürdürülebilir enerji kaynakları ve suyu kullanarak yeşil hidrojen üreten ekipmanlar geliştiren SunGreenH2 girişimine yatırım yaptı. Girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunmayı amaçlayan Sabancı ARF Almost Ready to Fly programımız da bu dönemde ilk mezunlarını verirken, sürdürülebilirlik alanındaki yenilikçi fikirlerini ticari boyuta taşımayı amaçlayan 8 girişime tohum yatırımı gerçekleştirdik. Programımızın ikinci uygulama dönemini de geçtiğimiz günlerde başlattık.”

Türkiye’yi katma değerli üretimin merkezi yapacak bu yatırımların yanında, “Dünya’nın Sabancı’sı” vizyonunu güçlendirecek adımlar attıklarını söyleyen Cenk Alper şöyle devam etti: “İklim teknolojilerinde yıkıcı inovasyonların parçası olma vizyonumuz doğrultusunda, farklı sektörlerde sürdürülebilirlik performansını iyileştirmek için uyumluluk izleme ve içgörü yazılımı geliştiren, San Francisco merkezli PulsESG girişimine yatırımımızı tamamladık. Ayrıca, Kordsa’nın Asya Pasifik bölgesindeki ilk teknik merkezinin açılışını da bu dönem içerisinde gerçekleştirdik.”

“KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUKTA DÜNYA LİDERİ UNVANIYLA ONURLANDIRILDIK”

Sabancı Topluluğu’nun insan ve toplum odaklı pozitif etkisini artırma yolunda öncü ve örnek projeleri hayata geçirmeye devam ettiğinin de altını çizen Cenk Alper, “Bu doğrultuda iki yıl önce başlattığımız Sabancı Cumhuriyet Seferberliği bugün Türkiye’nin en geniş katılımlı sosyal sorumluluk hareketine dönüştü. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, tüm Topluluk şirketlerimizle birlikte Cumhuriyetimize sahip çıkmaya; Cumhuriyeti ve Atatürk değerlerini sahada çalışarak yüceltmeye devam edeceğiz. Ayrıca projemizin, International CSR Excellence Awards’ta, 2023 Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmeliyet Altın Ödülü’ne layık görülmesinden ve Sabancı Holding’in ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk Dünya Lideri’ unvanıyla onurlandırılmasından büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

0

GAZİANTEP’TE YERİNDE DÖNÜŞÜM’E TALEP YAĞMURU

Depremden etkilenen Gaziantep’te ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine afetzedelerin talebi yoğun şekilde sürüyor. Gaziantep’te ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine yapılan başvuru sayısı 7 bin 48’e ulaştı.

Gaziantepli depremzedeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine yoğun ilgi gösterdi. Gaziantep’te konut ve işyerlerini yerinde yapmak için başvuruda bulunan vatandaşların sayısı 7 bin 48 oldu. Yoğun şekilde devam eden başvuru sayısı her dakika yükselmeye devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremin ardından bölgede konut yapımında seferber oldu. Bir yandan temeli atılan inşaatlar hızla yükselirken bir yandan da şehir merkezlerinin ayağa kaldırılması için yeni projeler hayata geçirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, deprem bölgesindeki kalıcı konutların inşa sürecinin hızla bitirilmesi için ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi başlatıldı. ‘17 Temmuz’da hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi beklenenin üzerinde ilgi gördü. ‘Yerinde Dönüşüm’ projesinden yararlanarak bir an önce ev ve işyerlerine kavuşmak isteyen Gaziantepli depremzedeler, ilk günden itibaren Bakanlığın açtığı ‘Yapım ve Dönüşüm’ ofislerine akın etti.

GAZİANTEP’TE 7 BİN 48 BAŞVURU

‘Yapım ve Dönüşüm’ ofislerinden gerekli tüm bilgileri alan vatandaşlar, konut ve işyerlerinin ‘Yerinde Dönüşüm’ü için adeta birbirleriyle yarışırcasına e-Devlet üzerinden başvuruda bulundu. Projeye büyük ilgi gösteren afetzedelerin yaptığı başvurular, diğer illerde olduğu gibi Gaziantep’te her gün yeni bir rekor sayısına ulaştı. Gaziantep’te vatandaşların yaptığı başvuru sayısı,6 bin 149 konut, 8 bin 99 iş yeri olmak üzere toplam 7 bin 48’e ulaştı. 

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı