Hoşgeldiniz  

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 09.08.2023 e gazete

admin | 09 Ağustos 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 09.08.2023 e gazete

Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Çarşamba 09.08.2023 e gazete

HABER METİNLERİ:

BÜYÜKŞEHİR, 7 İLÇE BELEDİYESİNE SELEKTÖR MAKİNESİ DAĞITTI!

– ÇİFTÇİNİN ÜRÜN VERİMLİLİĞİ ARTACAK, MASRAFI AZALACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde yerel çeşitleri korumak, bölgelere özgü çeşitleri çoğaltmak ve ata tohumlarını yaygınlaştırmak amacıyla Şahinbey, Şehitkamil, Yavuzeli, Araban, Oğuzeli, İslahiye ve Nurdağı ilçe belediyelerine çiftçilerin kullanması için tohum eleme (selektör) makineleri dağıtıldı.

Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi’nde “Tohumla Yeşeren Umutlar” projesi kapsamında düzenlenen dağıtım töreninde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, selektör makinelerinin tarladan çıkan doğal ürünü, yabancı tohumlar ve istenmeyen ürünlerden temizleme sürecini izledi, bilgi aldı.

SELEKTÖR MAKİNELERİ SAATTE 2,5 TON İŞLEME GÜCÜNE SAHİP!

Saatte 2,5 ton tohum işleme gücüne sahip makineleri yakından inceleyen Başkan Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada, ürünlerin elde edildikten sonraki kalitesinin ve rekoltesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Şahin, gıda konusunun ülkelerin milli güvenlik meselesi haline dönmüş olduğuna değinerek, “Bizim gıda konusunda kendimize yetebilmemiz çok önemli. Selektör makineleri öncesinde insanımız yıllardır, eleme işlemini zaten yapıyordu. Ama çok zaman alıyordu. Çok emek istiyordu. Bu yüzden gıdaya dayalı makineleşme çok önemi. Bugün bu selektör makineleri sayesinde umudumuz daha da arttı” dedi.

Selektör makineleriyle tohumluk arpa, zayıf arpa çavdar, orta-zayıf buğday, mercimek taş kırıktane ot tohumu gibi ürünlerin ayrıştırıldığını anlatan Şahin, “Burada ayrıştırılan ürünlerimizi görebiliriz. Her bir çuvalda zararlı ürünlerden tutunda, verimi yüksek tohumlara kadar birçok ürünü görebiliyoruz. Dolayısıyla bunu insan eliyle ayırmaya kalktığınız zaman bu işlem aylar sürebiliyor. Makinelerle yaptığımızda da 10 dakikada işlem tamamlandı ve 5 ayrı ürün elde ettik. Bunların her biri de hayvan yemi olarak kullanılıyor.  O yüzden bu ürünlerin her birinin farklı alıcıları da olacak” diye konuştu.

Şahin, her çiftçinin bu makineleri kendi ekonomik gücüyle almasının zor olduğunu aktararak, “Birçok ilçeden gelen, deprem bölgelerinden gelen birçok arkadaşımız var aramızda. Zaten zor şartlarda üretim yapılıyor. Biz makineleşmeyle çiftçilerimizin işini kolaylaştırıyoruz” ifadesini kullandı.

TOHUM ELEME MAKİNELERİYLE ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK!

Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu ise dağıtımı yapılan selektörler sayesinde rekoltenin yükseleceğini dile getirerek, “Yavuzeli’ndeki çiftçilerimizin büyük çoğunluğu küçük çiftçiler. Yani sahip oldukları tarım arazileri 10,20,30 dönüm aralığında değişiyor. Bu nedenle küçük tarımsal arazilere sahip çiftçilerimizin verimi artırması çok önemli ve selektör gibi maliyeti yüksek makineleri alma gücüne sahip değil. Bu anlamda bu selektör makineleri çok önem arz ediyor” diye konuştu.

Bereketli hilalin ortasında, özel bir mekanda olduklarını söyleyen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Dünyadaki tahılın en özelleri bu bölgede üretiliyor. Dolayısıyla burada üretilen ürünleri, teknolojiyle entegre ettirdiğimiz zaman vatandaşımız emekten ve masraftan tasarruf edebiliyor. Bu anlamda selektör dağıtımlarını önemli buluyorum” şeklinde konuştu.

Nurdağı Belediye Başkanı Yakup Bahar, ürünlerin yabancı tohumlardan temizlenmesine imkan veren ve selektörlerin çiftçilere ulaştırılmasında büyük emeği olan herkese, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkürlerini sundu.

Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru da tohum eleme makinesinin ilçeye kazandırılmasının çok önemli olduğuna dikkati çekerek, makinelerinin çiftçiye hasat döneminde büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

0

0

0

CAPİTAL 500’DE KADOOĞLU HOLDİNG’İN ÇİFTE GURURU

Türkiye’nin saygın ekonomi dergilerinden Capital’in her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi’nin yer aldığı Capital 500 Araştırması’nda Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren iki şirket birden listenin üst sıralarda yer aldı.

Türkiye’deki şirketlerin 2022 yılı cirosu baz alınarak gerçekleştirilen Capital 500 araştırmasında Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kadooğlu Petrolcülük 56 sıra yükselerek 156. sırada, Kadooğlu Yağ ise 109 sıra yükselerek 253. sırada yer aldı. Kadooglu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Celâl Kadooğlu, “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi sıralamasında Kadooğlu Holding iştirakleri ile yükselerek yer almanın gururunu yaşıyoruz. Capital 500 araştırmasında Kadooğlu Petrolcülük 56 sıra yükselerek 156. sırada, Kadooğlu Yağ ise 109 sıra yükselerek 253. sırada yer aldı. Elbette bu başarıların temelinde kurumsal yapımızın ve bir aile biniciyle çalışmalarını sürdüren Kadooğlu Ailesinin çabaları yatmaktadır. Yatırımlarımıza devam ederken üretim kapasitemizi arttırmaya yönelik çalışmalarımızın yanı sıra dünya pazarlarında yenilikçi ürünlerle girmeye ve global pazarların en önemli aktörleri arasında yer almaya devam edeceğiz. Pandemi sonrası Rusya Ukrayna savaşından da olumsuz olarak etkilenen dünya ekonomisinin elbette ülkemize de yansıması birçok sektör gibi bizleri de etkilemiştir. Ancak sektörümüzdeki ağırlığımızı koruyarak üretimden taviz vermeden çalışmaya, üretmeye ihracatımızı arttırmaya gayret ediyoruz. Bu sonucun alınmasında emeği geçen bütün çalışanlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Global Pazarlarda ki pazar payımız artıyor

2022 yılında 70’in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Kadooglu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Celal Kadooğlu yaptığı değerlendirmeye “2022 yılı içerisinde 70’in üzerinde ülkeye yönelik gerçekleştirdiğimiz ihracatımızın 2023 yılında daha fazla ülkeye arttırma çabası içerisindeyiz. Ortadoğu ülkelerindeki tüketim oranımız bir hayli yüksek. Hedef ülkeler arasında AB ülkeleri, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri yer almaktadır” şeklinde devam etti.

0

0

“ZORLU BİR VİRAJDAN DÖNDÜLER”   

-BAŞARI GELENEĞİ DEVAM ETTİ

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu’nda, 30. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri Sınavlarına hazırlanan gençler, fiziki yeterlilik parkurlarında başarılı olarak, hayal ettikleri mesleğe giden yolda ilk adımı attılar. Kursiyerler, mezuniyet havasında gerçekleştirilen sertifika töreninde mutluluklarını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile paylaştılar. 

Şehitkamil Belediyesi Spor Merkezlerinde bir başarı hikayesi daha yazıldı. 30. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri Sınavlarına hazırlık sürecinde bir yandan farklı mesleklerde çalışıp, bir yandan sınav sürecini yaşayan genç kursiyerler, büyük bir azim örneği göstererek sınav parkurlardan yüzde 96’lık başarı oranı ile ayrıldılar. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende katılım belgelerini Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’ndan alan kursiyerlerin, yaşadıkları haklı gurur yüzlerine yansıdı.   

GENÇLERİMİZİN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRDİK  

Sertifika töreni esnasında genç kursiyerlere seslenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, gençlerin taleplerini dinleyerek çalışmalarına yön verdiklerini belirtti. Başkan Fadıloğlu,  konuşmasında şunları kaydetti:

 “Şehitkamil Belediyesi olarak eğitimin her alanına destek vermeye gayret ediyoruz. Geçmiş dönemlerde gençlerimizden Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursları ile ilgili talep gelince, hiç vakit kaybetmeden bu talebi yerine getirdik. Geride kalan 4 dönemde, kursiyerlerimiz parkurlarda büyük başarılara imza attılar. Şu anda birçoğu hayal ettikleri meslekleri icra ediyorlar. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. POMEM Sınavlarına hazırlanan gençlerimiz, lisans sahibi oldukları alanlarda meslek hayatlarını sürdürürken sınavlara hazırlandılar. Bir yandan çalışıp bir diğer yandan da zorlu parkurlarda ter döktüler. Zorlu bir virajdan başarıyla dönen gençlerimizi yürekten kutluyorum. İnşallah bundan sonraki kareyi hayal ettikleri üniformalarıyla çektiririz.”

GELECEK DÖNEMLERE REFERANS OLACAĞIZ  

30. Dönem POMEM Sınavları Hazırlık Kursu öğrencileri adına program esnasında teşekkür konuşması gerçekleştiren Aysun Derbent, çalışmalarla ilgili gelecek dönemlere referans olacaklarını belirtti. Derbent, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

 “Bizden önceki dönemlerden aldığımız başarı dolu referansı bizde gelecek dönemlere büyük bir memnuniyetle ileteceğiz. Eğitim süreci boyunca tüm taleplerimiz eksiksiz bir şekilde yerine getirildi. Başta Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ve tüm ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Program sonundan Başkan Fadıloğlu ve kursiyerler günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

0

0

Doç. Dr. Barut: ‘’ERKEKLERDE 50 YAŞINDAN SONRA ÜROLOJİK MUAYENE ÖNEMLİDİR.’’

Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Ürolojinin idrar yolları ve organları, erkek üreme organlarının yapısı ve hastalıkları ile uğraşan cerrahi tıp bilimi olduğunu belirterek Dünya çapında yer alan kanser vakalarının %10’undan fazlasını ürolojik kanserler oluşturduğuna dikkat çekti.

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut Ürolojik kanserler ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler vererek sözlerine şöyle devam etti:

Ürolojik kanserler içerisinde en yaygın olan tür prostat kanseridir ve polikliniğimizde prostat kanseri olguları ile sık karşılaşmaktayız. Bu sebeple literatürde de prostat kanseri erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biridir ve genellikle tedavi edilebilmektedir. Prostat kanserinde erken teşhis ve tedavi için genellikle 50 yaş üzerindeki sağlıklı erkeklerin kan testindeki PSA değerinin seviyesi ile birlikte parmakla rektal muayene yılda bir kez uzman bir hekimin kontrolünde önerilir. Diğer kanser türü ise Mesane kanseridir ve bu kanser türü idrar torbasını etkileyen kanserdir. En önemli oluşma nedeni, sigara kullanımı olmakla birlikte dikkat çeken belirtisi ise idrarda kan görülmesidir. Çoğunlukla yaşlı erişkinlerde görülür ancak herkes mesane kanserine yakalanabilir. Mesane kanseri erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilirliği yüksek olan bir kanser türüdür. Bir diğer kanser türü ise testis kanseridir. Bu durum, bir veya iki testiste gelişen kanseri tarif etmektedir. Testis Kanseri genç erkeklerde daha sık görülür ancak her yaşta da ortaya çıkabilir. Testis kanseri genellikle yüksek oranda tedavi edilebilir bir kanserdir.’’ diye konuştu.

Böbrek kanseri hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Osman Barut böbrek kanserinde en sık karşılaşılan klinik belirtilerin idrarda kanama, karında ele gelen sert kitle ve ağrı olarak tanımlanan 3’lü antite biçiminde olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Barut, tüm ürolojik kanser çeşitlerinde ve kanserin türüne göre uygulanacak tanı ve tedavi stratejilerinin değişiklik gösterdiğinin altını çizerek, doğru teşhis ve tedavi için alanında uzman bir ekip ile çalışmak, sürecin sorunsuz atlatılabilmesi için tedavinin en önemli kısmını oluşturduğunu belirtti. Ürolojik kanserlerde endoskopik, açık ve laparoskopik diğer bir ifade ile kapalı yöntemler ile başarılı bir şekilde uygulanarak hastaların yaşam düzeylerinin iyileştirilebileceğini söyledi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN AŞURE İKRAMI DEVAM EDİYOR

BAKBAK VE TAHMAZOĞLU VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMINDA BULUNDU

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Muharrem Ayı nedeniyle AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ile birlikte vatandaşlara aşure ikram ettiler.

Muharrem Ayı dolayısıyla Şahinbey İlçesi’nin farklı noktalarında vatandaşlara aşure ikram eden Şahinbey Belediyesi aşure ikramını aralıksız sürdürüyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Suburcu Caddesi’nde AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ile birlikte vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

 HER GÜN AŞURE İKRAMINDA BULUNUYORUZ

Muharrem ayında vatandaşlarla bir araya gelerek aşure ikramında bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “AK Parti Milletvekilimiz Derya Bakbak ile birlikte Muharrem ayında nedeniyle vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunduk. Her yıl Muharrem Ayı’nda Şahinbey İlçemizin çeşitli noktalarında vatandaşlarımız için aşure ikramında bulunuyoruz. Muharrem ayı mukaddes aylarımızdan bir tanesi. Birçok Peygamberin mucizesi bu ayda gerçekleşmiştir. Hem sevincin hem de hüznün yaşandığı bir ay. Kerbela da Hasan, Hüseyin efendimizin şehit edildiği o acıyı içimizde hissettiğimiz bir aydayız. Muharrem ayında ibadet etmenin ve oruç tutmanın faziletleri çok büyük. Ayrıca Muharrem Ayı’nın 10’uncu gününden ismini alan aşure, içerisinde 27 çeşit malzemenin olduğu her birinin kendi tadıyla ve özelliğiyle bir araya gelip farklı bir tat oluşturduğu bir lezzettir. Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşlarımıza aşure ikram ediyoruz. Muharrem ayı boyunca dağıtımlarımız ilçemizin farklı noktalarında devam edecek” dedi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı