Hoşgeldiniz  

GAZİANTEP’TE ASBEST TEHLİKESİ(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

admin | 28 Temmuz 2023 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

GAZİANTEP’TE ASBEST TEHLİKESİ(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

GAZİANTEP’TE ASBEST TEHLİKESİ

Şehitkamil İlçesi Fevzi Çakmak Bulvarında ağır hasarlı binaların yıkılması esnasında ıslatma işlemi yapılmadan iş makinalarının çalışması yoğuz toz dumanına yol açtı.

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak tehlikeye işaret ederek Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne başvurarak acil önlem alınmasını istedi.

Bayrak Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne verdiği dilekçede şu sözlere değindi;

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE
GAZİANTEP

Şehrimizde ağır hasarlı binaların yıkım çalışmalarına başlanmıştır. Yapılan bu çalışmalar esnasında alınması gereken tedbirler ile ilgili Gaziantep Kent Konseyi İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Grubumuzun “Asbest” ile ilgili hazırladığı rapor ekte sunulmuştur.

Bugün saat:10:45 civarında Fevzi Çakmak Bulvarında yapılan yıkım çalışmasında gerekli sulamanın yapılmadığını ve 60-80 metre çapında çevreye yoğun toz bulutunun yayıldığını bizzat müşahede ettim. Tedbirsizce yapılan yıkım işlemleri etrafta bulunan kronik akciğer, kalp hastaları ve çocukların sağlığı açısından son derece tehlikeli bir durumdur.
Bu konuda gerekli önlemlerin alınması için ilgililere emir, müsaade ve gerekli denetimlerin yapılması için uyarılarda bulunulmasını acilen arz ederim.
Saygılarımla.

                                       Dr.Samet BAYRAK
                                 Kent Konseyi Başkanı
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı