Hoşgeldiniz  

GES İLE  BARAK SULAMA PROJESİ DEVAM EDECEK (Video Haber-Halil Eyuboğlu)

admin | 12 Haziran 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

GES İLE  BARAK SULAMA PROJESİ DEVAM EDECEK (Video Haber-Halil Eyuboğlu)

GES İLE  BARAK SULAMA PROJESİ DEVAM EDECEK

Önceki dönem Adalet Bakanı, Gaziantep Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkan vekili Abdulhamit Gül Ak Parti Milletvekilleri ile beraber 14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası parti teşkilatına teşekkür ziyaretlerine devam ediyor.

BARAK GES SULAMA PROJESİNİN YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Gaziantep Ak Parti İl Teşkilatında bir basın toplantısı düzenleyen Gül GES  Barak Tarımsal Sulama Projesinin devam ettirilmesi konusunda ki sorumuza devamı yönünde projenin takipçisi olacağını vurgulayarak tarımsal sulama alanında çok önemli mesafeler aldıklarını gerek barajlar ve Kılavuzlu gerekse diğer sulamalarla ilgili önemli mesafeler aldıklarını Barak GES Sulama Projesinin de yakın takipçisi olacaklarını çe bu konuda çalışacaklarını söyledi.

Diğer yandan Barak GES Sulama Projesi hakkında bilgiler veren Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ise Barak GES Sulama Projesinin Gaziantep için hayati bir proje olduğunu ifade ederek şu cümlelere yer verdi;

Hem Kılavuzlu Sulama Projesinin hem Doğanpınar Sulama Projesini bu şehrimize kazandırılması, şehrimizin tarım losyonunu güçlendirmek adına çok önemli. Burası bir Mezopotamya şehri. Yani tarımın ilk başladığı bir şehir. Bu anlamda bizim tarıma bakışımız açıkçası şu; öncelikle biz bu sulama projelerine sadece ürün rekoltesini ve kalitesini arttırmak perspektifine bakmıyoruz. Orada çok hayati bir zincir var. Toprakları suladığınızdan sadece ürün dekoltesini ve çeşidini arttırmıyorsunuz. Aynı zamanda istihdamı arttırıyorsunuz. İstihdamı arttırdığınızda göçü önlemiş oluyorsunuz. Üç göçü önlediğinizde suçu önlemiş oluyorsunuz. Gençlerin uyuşturucuya düşmeyi önlemiş oluyorsunuz. Onu engellediğinizde suçu önlediğiniz için şehri yaşanabilir hale getiriyorsunuz. Burada  çok önemli bir hayati zincir var. Ve biz bundan önceki bütün görüşmelerimizde sayın cumhurbaşkanımızla bir araya geldiğimiz her bir toplantıda üç tane gündem maddemiz varsa bunlardan bir tanesi de mutlaka sulama projeleri olmuştur. Hem Kılavuzlu hem de Barak Sulama Projesi. Ama bu projelerin önünde şöyle bir sorun vardı bugüne kadar malumunuz olduğu üzere enerji maliyeti yüksek olduğu için elektrik enerjisi gerekiyordu. Bu da çok yüksek maliyetler ortaya çıkarıyordu ve çiftçi sulayabilecek bir rantabl çözüm bulamıyordu.

 P1 bölgesi sulanabilir olduğu halde yüksek enerji maliyetlerinden dolayı sulanamıyordu maalesef.  Ama ne yaptık? Işte bu değişen GES sistemleriyle beraber biz 10 megavatlık bandında yeni bir GES sistemi kurduk ve şimdi oradaki ürettiğimiz enerjiyle bölgeyi ücretsiz sulayabiliyoruz.. Bunun GES sistemlerini genişleterek bu projeyi de daha fisibl ve daha uygulanabilir hale getirmiş olacağız.

 Bu bizim bütün milletvekilleri olarak sayın bakanımızın başkanlığında takip ettiğimizde projelerimiz de ilk gündem maddelerimizden biri olacak inşallah.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı