Hoşgeldiniz  

ABDULHAMİT GÜL 14 MAYIS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRDİ: İNSANIMIZ GERİLİM KUTUPLAŞMADAN BIKTI(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

admin | 17 Mayıs 2023 | Genel, Gündem, Politika, Tüm Manşetler A- A+

ABDULHAMİT GÜL 14 MAYIS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRDİ: İNSANIMIZ GERİLİM KUTUPLAŞMADAN BIKTI(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

ABDULHAMİT GÜL 14 MAYIS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRDİ: İNSANIMIZ GERİLİM KUTUPLAŞMADAN BIKTI

BATI DEMOKRASİLERİNE BİLE ÖRNEK OLACAK HALKIMIZ ÇOK ÖNEMLİ BİR DEMOKRASİ DERSİ VERDİ

 ELLİ BEŞ MİLYONU AŞKIN VATANDAŞIMIZ SANDIĞA GİDEREK BİR KİŞİNİN BİLE BURNU KANAMADAN ÇOK GÜZEL BİR DEMOKRASİ ÖRNEĞİNİN VERİLMESİ TAKDİRİNE ŞAHİT.

Önceki dönem Adalet Bakanı ve yeniden Milletvekili olarak meclise giren Abdulhamit Gül  Ak Parti’nin 14 Mayıs seçimleri başarısını değerlendirdi. Ak parti İl Başkanı Ertuğrul Teymur, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milletvekilleri Ali Şahin, Eyüp Özkeçeci, Derya Bakbak, Bünyamin Bozgeyik, Mesut Bozatlı, İrfan Çelikaslan, Şahinbey Belediye Balkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil belediye Balkanı Rıdvan Fadıloğlu ile beraber Basın Mensuplarına açıklama  yapan Gül şu değerlendirmelerde bulundu; “On dört Mayıs seçimleri cumhuriyet tarihinin en önemli  seçimlerinden biriydi. Ve milletimiz de bunun bilincinde olarak her zaman olduğu gibi ve büyük bir katılımla sandığa gitti. Cumhur İttifakı adayımız, cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Yüzde 49.51 ile ilk turda milletimizin teveccühü ile büyük bir oy aldı ve önemli bir oy farkıyla birinci oldu. İnanıyorum ki ikinci turda milletimizin desteğiyle çok daha güçlü bir destekle inşallah yeniden cumhurbaşkanı olarak seçilecektir. Türkiye demokrasiyle ilgili her ödevleri veren ülkeler oldu. İçeriden de dışarıda demokrasi, özgürlük bir takım yaklaşımların açıklamaların hepsini gördük, dinledik, izledik. Farklı ülkelerin Almanya’sından, İngiltere’sine kadar, manşetlerinde Türkiye demokrasisine, Türkiye ders vermeye çalışanların milletimiz tarafından nasıl bir demokrasi dersiyle kendilerine cevabı verdiğini herkes görür. Bugün Almanya’da yüzde 76, Amerika’da yüzde 77, İngiltere’de yüzde 67 olan seçime katılıp ülkemizde yüzde 90 na yakın bir katılımla ortaya çıktı. İnsanlar demokrasiye, sandığa koştu.

Bu yönüyle de batı demokrasilerine bile örnek olacak halkımız çok önemli bir demokrasi dersi vermiştir. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun sandığa giden tüm vatandaşlarımız, tüm hemşehrilerimizi ben canı gönülden tebrik ediyorum

Esas itibariyle Türkiye demokrasisi siyasi tarihi bu yönüyle de çok güçlü bir demokrasi ve seçim sistemine sahip olduğu bir kez daha göstermiştir. Türkiye’de seçen denetler, size gönderir. Seçilen de vatandaşın bu iradesine rıza gösterir. Eğer yüzde 50+1  alamazsa ikinci tur olur ve milletin oylarıyla yeniden seçilir.

Ve bu yönüyle de demokrasi, Türk demokrasisi sadece içerideki demokrasi engelleri değil dışarıdaki demokrasilerini, batı ülkelerindeki bu yöndeki değerlendirmelerde çok iyi bir mesajı, cevabı vermiştir

 Gaziantep’imizde Cumhurbaşkanımız yüzde 59.76  Türkiye ortalamasının on puan üzerinde büyük bir destekle cumhurbaşkanımızın yanında yer aldı.

 Ve Gaziantep yine listemizde AK Parti, biri MHP olmak üzere Cumhur İttifakı olarak da 9 milletvekili şeklinde yine şehrimiz meclise taşımış oldu. Ben her şeyden önce tüm hemşerilerimize bu destekleri için çok teşekkür ediyorum

 Gaziantep’te 27. dönemde şehrimize hizmet eden tüm partilerin milletvekillerine ayrıca teşekkür ediyorum. Siyasi ve kişisel hayatlarında bundan sonra da başarılar diliyorum. Gaziantep’imizin hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum

 Seçilen 28. dönem milletvekillerini de tebrik ediyorum.

Elli beş milyonu aşkın vatandaşımız sandığa giderek bir kişinin bile burnu kanamadan çok güzel bir demokrasi örneğinin verilmesi takdirine şahit. Insanımız gerilim kutuplaşmadan bıktı. Kendi kararını değerlendiriyor. Sandığa gidiyor, kararını veriyor.

 Ve bu yönüyle de demokrasi tarihimiz adına çok gurur verici bir seçimdir. Kaba kuvvet, şiddeti hiç kimseye tasvip etmedi. Herkesin aklı var. Milletimizin aklı, feraseti her şeyin yanında

 Dolayısıyla milletimiz de değerlendirmesini yapmıştır. Sandığa büyük bir olgunlukla Gaziantep’te de sorunsuz bir şekilde seçim tamamlanmıştır. Türkiye hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bütün dünyaya göre bu yönleri göstermiştir

 iradesini ortaya koymuştur. Siyaset mühendislerinin hevesi kurslarda görmüştür. En iyi hakir seçimin kendisidir demiştik. Bunu bilirsiniz. Yine bir kez daha göstermiş oldu.

 Millet iradesinden başka hiçbir güç tanımayan Cumhurbaşkanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’da yine milletimizin iradesiyle bir kez daha kazandı. AK Partimiz milletimizin teveccühünü birinci parti olarak yine yoluna devam ediyor.

 Sadece Gaziantep değil, Edirne’den, Kars’a kadar bütün Türkiye’yi kazandık. Bütün milletimizi kazandı. AK Parti her yerden, her bölgeden oy alan bir parti olarak, Türkiye partisi olduğunun bir kez daha göstermiş oldu. bu çalışmalarımızda bundan sonra da yine Bu yaklaşımları korumuş olacağız. Huzurun, kardeşliğin şehri Gaziantep’in kararı bize emanettir. Iradesi de bize emanettir. Huzuru, istikrarı, kardeşliği, sevgi korumaya devam edeceğiz. Şehrimiz herkese müjde gösteriyor. Ne zaman gelirse gelsin, bu şehirde yaşayan herkes bu şehirde doyan, bu şehirde istihdam eden bu şehirde yaşayan herkes birinci sınıf vatandaşımız. Biz bu anlamda huzurumuzu, istikrarımızı hep beraber korumuş olacağız.

Ekmeğimizi beraber büyüteceğiz, özgürlüğümüzü beraber arttıracağız. Bu seçimlerde Gaziantep’te kaybeden hiç kimse yoktur. Oy verip de milletvekili çıkaramamış partiler de dahil olmak üzere ya da daha beklentisi daha yüksektir, daha az olmuştur. Demokrasi inanmaya devam edeceğiz.

Milletimize inanmaya devam edeceğiz. Milletimiz en iyi hakemdir. Milletimiz kuyumcu titizliğiyle ölçer, biçer, tartar ve kararını verir.Gaziantep’te Türkiye’deki gibi huzuru ve istikrarı seçmiş olduk. Cumhur İttifakı huzurun ve istikrarın adresidir. Güvencesidir. İttifak içinde bütün partilerimizle birlikte yeni dönemde Vatandaşımızın birliği, beraberliği için çalışmaya devam edeceğiz. İstikrar sürecek. Gaziantep büyüyecek, daha da kalkınacak ve Gaziantepli daha müreffeh olacak. Herkesin huzuru için çalışmaya devam edeceğiz. Kuşatıcı, birleştirici bir dille herkesin hizmetkarı olacağız.

şahsım ve seçilen tüm arkadaşlarımız olarak, şehrin tüm ihtiyaçları için, hemşerilerimiz için çalışacağız. Partili, partisiz her biri için hizmet etmeye gayret edeceğiz. Seçimin sonuçlarını çok iyi okuyacağız.

Vatandaşlarımızın mesajlarını çok iyi değerlendiriyoruz. Başkaları gibi mazeret üretecek değiliz. Yalanlar, sandığa kusur bulmalı, asla bizim kitabımızda yazmaz. Biz kendi eksiklerimizi görüp telafi edeceğiz. Vatandaşımızın vermiş olduğu her bir ya da vermemiş olduğu desteğin ne anlama geldiğini gerek parti, gerek özel, gerek geneldeki tüm yaklaşımları okuyacağız. Biz çünkü milletimizin kurduğu bir partiyiz. Milletimizle yol yürüyoruz.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı