Hoşgeldiniz  

ŞAHİNBEY’DE BAHARIN GELİŞİ YAĞLI KÖFTE YARIŞMASI İLE KUTLANDI

admin | 08 Mayıs 2023 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

ŞAHİNBEY’DE BAHARIN GELİŞİ YAĞLI KÖFTE YARIŞMASI İLE KUTLANDI

Şahinbey Belediyesi Hıdırellez etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği  “Yağlı Köfte” yarışmasında kadınlar hünerlerini sergilediler.

Şahinbey Belediyesi tarafından Kavaklık Parkı’nda düzenlenen yarışmada, önceden eşit şekilde hazırlanan köftelik malzemeler kadın yarışmacıya dağıtıldı. Yarışmacılar, kendilerine tanınan yarım saatlik sürede en iyi yağlı köfteyi yapmak için kıyasıya yarıştılar. Yarışma sonrasında dereceye giren yarışmacılara Şahinbey Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

KARAR VERMEK ZORDU

Yapılan köftelerin hepsinin birbirinden lezzetli olduğunu ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak “Köfte yarışmasına katılan tüm hanımları tebrik ediyorum. Köftelerin hepsi birbirinden lezzetliydi. Karar vermek çok zordu. Tüm Şahinbeyli kadınları tebrik ediyorum. Emeklerine sağlık. Cumhurbaşkanımıza her zaman destek olan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. 14 Mayısta Şahinbey’in kadınları Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği verecektir” dedi.

HIDIRELLEZ ÖNEMLİ BİR GÜN

Hıdırellez kutlamalarında vatandaşlarla bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Hıdırellez önemli bir gün. Baharın gelişini ve Hızır (a.s) ile İlyas (a.s) buluşmasını temsil ediyor. Bu anlamda piknik alanlarımızın hepsi vatandaşlarımız tarafından doldurulmuş durumda. Bizde Şahinbey Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz yağlı köfte yarışması düzenledik. Yarışmacılar birbirinden güzel köfteler yapmışlardı ellerine sağlık. Pazar günü yani 14 Mayıs’ta inşallah yeni bir destan yazarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizi gençlerimiz, hanım kardeşlerimiz ve çocuklarımız için çok daha ileri noktalara hep birlikte taşıyacağız. Bu vesile ile tekrar tüm vatandaşların Hıdırellez’ini kutluyorum.” dedi.

SİZLERİN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUM

Ülkenin istikrarı için kadınların sağduyusuna güvendiğini ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Av. Hasan Teke “Şahinbeyli kadınlarımızın yaptığı köftelerin hepsi birbirinden lezzetliydi. 14 Mayıs’ta çok önemli bir seçime gidiyoruz. Ülkemizin istikrarı, birliği, huzuru ve düzeni için sizlerin sağduyusuna güveniyorum” dedi.

KAZANIMLARI KORUMAMIZ GEREK

AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Bünyamin Bozgeyik, yakalanan istikrarın ve kazanımların korunması gerektiğini ifade ederek  “Cumhurbaşkanımızın saflarında daha güçlü Türkiye için çalışıyoruz. 20 yıldan bu yana AK Parti iktidarı döneminde kazanımları yakından görüyorsunuz. Bu kazanımların itibarını korumak için 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın” dedi.

HEM EĞLENDİK HEM YARIŞTIK

Yarışmacılar hem eğlendiklerini hem de yarıştıklarını belirterek, “Şahinbey Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Düzenledikleri etkinliklerle hem eğlendik hem yarıştık. Her yıl burada Hıdırellez’in gelişini Şahinbey Belediyesi ile kutluyoruz “dediler.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı