Hoşgeldiniz  

VOA Türkçe haberine göre,TÜRKİYE’DEN ÖNLENEMEYAN GÖÇ DEVAM EDİYOR

admin | 26 Mart 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Politika, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

VOA Türkçe haberine göre,TÜRKİYE’DEN ÖNLENEMEYAN GÖÇ DEVAM EDİYOR

VOA Türkçe haberine göre,TÜRKİYE’DEN ÖNLENEMEYAN GÖÇ DEVAM EDİYOR

Deprem nedeniyle Avrupa ülkelerine geçici vize alarak gidenlerin bir yana  Meksika’dan ABD ye kaçak geçiş yapan Türklerin boyutu da VOA Türkçe Tv kanalında yayınlandı.

VOA Türkçe haberine göre içlerinde  doktor, mühendis ve avukatların da olduğunu,32 Bin Türkün  Meksika’dan ABD’ye Geçtiği ifade edildi.

 Son resmi verilere göre, ABD’ye geçmeye çalışan sığınmacıların sayısı yirmi yılı aşkın bir süredir görülmeyen rekor seviyelerde olmaya devam ediliyor.

Meksika sınırından ABD’ye geçenler arasında Türk vatandaşlarında olduğu ve  son yıllarda, Türkiye’den Meksika’ya gelerek ABD’ye kaçan Türklerin sayısı 31 bin 485 kişiye yükseldiği iddia edildi. VOA Türkçe haberine göre,ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi’nin son verilerine göre, 2020 yılında bin 944, 2021 yılında 4 bin 989 2022 yılında ise 24 bin 362 Türk Meksika sınırından ABD’ye sığınmacı olarak geldi.

Son üç yılda, Türkiye’den 253 çocuk ailesiyle birlikte, 23 çocuk da kendi başlarına refakatiz olarak Meksika sınırından ABD’ye giriş yaptı.

Teksas eyaletinin El Paso kentinde ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi’ne bağlı sınır devriyesi olarak görev yaptıktan sonra emekli olup bir üniversitede akademisyen olarak çalışan, “sınır güvenliği ve ABD’ye kaçak girişler” konusunda uzman bir kişi VOA Türkçe’ye, Meksika sınırından ABD’ye giriş yapan Türklerle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamasında, “Son birkaç yıldır şimdiye kadarki yıllarda hiç rastlanmamış bir şekilde sınırda Türklerin hareketliliğine tanık oluyoruz. Meksika’dan ABD’ye geçen Türklerin sayısı her geçen ay artıyor. Profillerine bakınca aralarında, doktor, mühendis ve avukatların da olduğunu beyaz yakalıları da görüyoruz. Bir Türk’ün Meksika sınırından ABD’ye girişi aracılara da verdiği paralarla birlikte 10 bin dolara kadar çıkabiliyor. Bu kişiler için tutukevlerine yerleştirilmeleri sonrasında bir de sponsor aşaması başlıyor. İçeriden çıkabilmeleri için birinin sponsor olması gerekiyor. Türkler, kendi sponsor mekanizmalarını kurmuş. İçerde bulunan Türklere sponsor bulmak içinde organize suç çeteleri ortaya çıkmış. Türk çeteler, tutukevlerindeki Türklere 3 ile 5 bin dolar karşılığında sponsor bulup serbest kalmalarını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı