Hoşgeldiniz  

EMO ‘DAN HÜKÜMETE, AFAD’A, YEREL YÖNETİMLERE ÖNEMLİ TALEP

admin | 09 Mart 2023 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

EMO ‘DAN HÜKÜMETE, AFAD’A, YEREL YÖNETİMLERE ÖNEMLİ TALEP

EMO ‘DAN HÜKÜMETE, AFAD’A, YEREL YÖNETİMLERE ÖNEMLİ TALEP

Elektrik Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı İslim ARIKAN yaptığı açıklamada Afet bölgesindeki şehirlerin tekrar yapılanmasında, yapılacak olan projelerin ve taahhütlerin  yaptırılmasında deprem bölgesinde işyerini, evini kaybetmiş, depremzede meslektaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulanmasını istedi.

Arıkan açıklamasında şu cümlelere yer verdi;

Emsali  görülmemiş bir deprem felaketi yaşadık. On binlerce ölümüz, binlerce yaralımız var. Milyonlarca insan maalesef ailelerini, evini, işini kaybetti. Böyle bir acıyı hiç kimsenin bir daha yaşamamasını diliyoruz.

Tarifsiz acıları yaşarken bir yandan da hayatın devam etmesi gerekliliği ile karşı karşıyayız. Bu kapsamda Mühendislik hizmetlerinin aktif olarak hayata geçeceği, güvenli yapılar için çalışmalar başladığını görüyoruz.

Bu kapsamda olmak üzere deprem bölgelerinin rehabilitesi için AFAD Genel Müdürlüğü’ne, TOKİ Genel Müdürlüğü’ne, Deprem İllerinde bulunan Valilerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarına çağrımızı yapmak isteriz.

 Afet bölgesindeki şehirlerin tekrar yapılanmasında, yapılacak olan projelerin ve taahhütlerin  yaptırılmasında deprem bölgesinde işyerini, evini kaybetmiş, depremzede meslektaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulanarak, öncelik tanınmasının önemini hatırlatmak isteriz. Bu süreçte meslek odalarımız ile irtibata geçip, meslek odalarımızın üyelerinden, hizmet alma yoluna gidilmesi haksız rekabetleri de ortadan kaldıracaktır. Bu kişilerin bölgeyi tanımaları onların ve yanlarında bölgeden istihdam edilecek işgücünün olumlu katkılarının göz önüne alınmasında büyük fayda görülmektedir.

Bu uygulamanın bir başka faydası da Bölgedeki değerli mühendislerimizin istihdam sebebi ile yer değiştirmesini, göç etmesini önleyeceğidir…

Bu konuya, merkezi ve yerel yönetimlerin ACİLEN destek vermelerinin çok önemli olduğunu vurgularız.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı