Hoşgeldiniz  

39,5 MİLYON AVRO BÜTÇELİ SEECO PROJESİ SOSYAL GİRİŞİMCİLİK İÇİN BÖLGEMİZE  BÜYÜK ADIM

admin | 23 Ocak 2023 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

39,5 MİLYON AVRO BÜTÇELİ SEECO PROJESİ SOSYAL GİRİŞİMCİLİK İÇİN BÖLGEMİZE  BÜYÜK ADIM

39,5 MİLYON AVRO BÜTÇELİ SEECO PROJESİ SOSYAL GİRİŞİMCİLİK İÇİN BÖLGEMİZE  BÜYÜK ADIM

SEECO Projesi ile Gaziantep, Adıyaman ve Kilis İllerinde Projeler Desteklenecek!
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankasının yürüttüğü, Avrupa Birliği FRIT II Mali Yardım Fonu’nun finanse ettiği Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’teki sosyal girişimlere 9,8 milyon avroluk destek Projesinin Lasmanı Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması Ve Müzesi’nde Yapıldı.
İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, yaptığı konuşmada projeyle girişimcilik ekosistemine destek sağlamak amacıyla girişimlerde bulunduklarını söyledi.
Eğitim, uzman desteği gibi birçok alanda girişimcilere yardımda bulduklarını ifade eden Akyılmaz, “Fon destekleriyle girişimcilerimizi buluşturuyoruz. Bölgemizde bir girişimcilik kültürü oluşmaya başladı. Son dönemlerde düzenlediğimizi girişimci-yatırımcı buluşmalarıyla girişimcilerimiz yatırımlarını almaya başladılar.” dedi.
Avrupa Birliği FRIT II Mali Yardım Fonu kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası koordinasyonuyla yürütülen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO), Çukurova, Doğu Akdeniz, İpekyolu, Karacadağ ve Dicle Kalkınma Ajanslarının yerel ortaklığında, Adana, Mersin, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Mardin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde uygulanacak.
SEECO Projesi, kadın ve gençlerin sosyal girişimcilik odağında istihdamda yer almalarını ve sosyal uyumlarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.. Bu kapsamda 39,5 milyon avro toplam bütçeli Proje, 2021 yılında başlamış olup 2024 yılı sonunda tamamlanacak. Projenin yereldeki ortaklarından İpekyolu Kalkınma Ajansı ise Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde 9,8 milyon avroluk kaynağı sosyal girişimcilik alanında kullandıracak.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı