Hoşgeldiniz  

FATMA ŞAHİN İLE HEMFİKİRİM: YENİ YÜZYIL EN İYİ YAZARIN, ÇİZERİN, EN İYİ GAZETECİNİN YÜZYILI OLACAKTIR(Köşe Yazısı-Halil Eyyupoğlu)

admin | 13 Ocak 2023 | Eğitim, Ekonomi, Genel, Gündem, HALİL EYYUPOĞLU Köşe Yazısı, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler


admin
oeyyupoglu1@gmail.com

FATMA ŞAHİN İLE HEMFİKİRİM: YENİ YÜZYIL EN İYİ YAZARIN, ÇİZERİN, EN İYİ GAZETECİNİN YÜZYILI OLACAKTIR(Köşe Yazısı-Halil Eyyupoğlu)

FATMA ŞAHİN İLE HEMFİKİRİM: YENİ YÜZYIL EN İYİ YAZARIN, ÇİZERİN, EN İYİ GAZETECİNİN YÜZYILI OLACAKTIR

Dün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen çok keyif alarak faydalandığım “Deformasyon ile nasıl mücadele edilir” başlıklı bir sunum izledik.

Çok güzel veriler ve görüşler ortaya kondu.

Yazılı basın giderek bitiyor. Bunun bir kere farkına varmamız lazım. Aynı zamanda da yazılı basının öleceğine de inanmamız gerekiyor; teknolojinin ve giderek artan enflasyonun getirdiği zorunlu şartlar gereği..

Geçtiğimiz gün T3 vakfının düzenlediği “Teknogaraj” açılışında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ileriye dönük çok güzel tespitler yaptı.

Fatma Şahin konuşmasında şu cümleleri kullandı;

TÜRKİYE YÜZYILI İNSANA YATIRIM YAPAN, EN İYİ MÜHENDİSİN, EN İYİ GÖRSEL SANATÇININ, EN İYİ DİJİTAL SANAYİCİNİN, EN İYİ YAZARIN, ÇİZERİN, EN İYİ GAZETECİNİN YÜZYILI OLACAKTIR.”

Bu sözlere elbette imzamı atarım fakat bu kent teknoloji üreten bir kent değil; teknoloji ithal eden bir kent.

Yatırımcının, sanayicinin, siyasetçisinin kafası üreterek teknolojiden yana hiçbir zaman olmamış hep kolaycılığı hedefleyen ithal teknolojiyi kullanmaktan zevk alan bir yapıda ..

Medya da dijital dönüşüm derken bu sistemin oldukça uzağındayız.

Artan maliyetler medya ve basın sektörünü zorunlu olarak dijitale yönlendiriyor. Aslında iyi de oluyor. Fakat dijital gelişim için destek sıfır noktasında.

20-25 yıl önce bu ülkede, kentte sosyal medya mecrası yok iken; hatta facebook, Twitter ,İnstagram yok iken hatta internet çevirmeli ve kontürü çok fahiş pahalı iken Almanya’daki arkadaşların ve buradaki genç beyinlerin yardımıyla bir program üreterek internetten canlı yayınlar yapmaya başladık. Şanssızlığımız internet kullanıcılarının azlığı ve başta sanayi,ticaret ve belediyeler olmak üzere destek almamız idi. Çok direndik ama baktık yüksek maliyet bizi batıracak durdurduk. O dönemin Türkcell Ceo’un desteği ile icralık olduğumuz faturalardan özel destek indirimi alarak ödedik.

Sonra ne oldu, Piyasayı kime kaptırdık elbette yabancı unsurlara..

Ve bugün geldik hala dijital diyoruz, ve eko dengenin şaşmaması için, ormanların kağıda dönüşmemesi için, iklim değişikliği ile mücadele için, “SIFIR ATIK” BİLİNCİNİN GELİŞİMİ İÇİN hala dijital diyoruz.

Fakat bu ülkeye matbaanın geç gelmesine neden olan zihniyet bugün de dijital medya olmasın, gelişmesin türküsünü koro halinde söyleyip söyleyip duruyor. Destekleri engelleyerek ortaçağ zihniyetini bu kente adeta mıhlamışlar.

Hayırlısı bekleyip görmek gerek. Uyuyup 6 ay sonra gerçekleri görmek üzere uyanmak umuduyla;

GERÇEĞİN DEMİNE  diyor “iyi olur inşallah “ demekten başka elimizden de bir şey gelmiyor.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı