Hoşgeldiniz  

YA ŞEBNEM KORU FİNCANCI YA UĞUR MUMCU

admin | 02 Kasım 2022 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

YA ŞEBNEM KORU FİNCANCI YA UĞUR MUMCU

YA ŞEBNEM KORU FİNCANCI YA UĞUR MUMCU

CEYHAN MUMCU FİNCANCIYA DESTEK VEREN CHP, SOLCULARA SESLENDİ

ALEVİ DERNEKLERİ DE FİNCANCIYA DESTEK BİLDİRİSİ YAYINLADILAR

Gazeteci Araştırmacı Yazar Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik kirli iftiralarda bulunan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın 24 Ocak 1993 yılında hain bir bombalı suikaste kurban giden Uğur Mumcu davasına müdahil olarak Uğur Mumcu’nun katillerini korur nitelikte raporlar verdiğini söyledi.

Ceyhan Mumcu hatta o dönem ABD Elçiliği ve CIA yetkililerinin de Fincancı’yı ziyaret ettiklerini söyledi.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı geçtiğimiz gün “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla önce  gözaltına alınmış, sonrasında  tutuklanmıştı.

HDP, PKK’ya desteği nedeniyle doktorların büyük tepki gösterdiği Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Şebnem Korur Fincancı’nın sicili tartışılmaya devam ediyor. Adı İmralı tutanaklarında Cumhurbaşkanı adayı olarak geçen Türkiye düşmanlığı yapan Fincancı’nın Türkiye’nin aydınlarına yönelik suikast davalarındaki kritik rolü de ortaya çıktı.

Gazeteci Araştırmacı Yazar Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu  Ulusal Kanal’a yaptığı açıklamada Türk tabipler Birliğ üyesi doktorlara seslenerek ; “Şebnem Korur Fincancı’ya oy verenler siz hiç sanıkları muayene etmeden rapor veriyor musunuz” dedi.

Mumcu şu görüşlere yer verdi;

“Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı. Türk aydınlanmasının bu öncü isimleri vahşice katledildi. Cinayet şüphelilerinin yargılandığı davanın tıkanmasına yol açan isimse Türk Tabipleri Birliğinin yeni Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ydı.

 Bu da bir de solculuk adına insan hakları, barış, demokrasi, özgürlük adına yapıldı.

Umut operasyonunu verdiği rapor Eskişehir Devlet Hastanesi’nin heyet raporuyla bilim dışı bir rapor olarak nitelendirdim. Yani bir kurul raporu. Kamuoyunda umut davası olarak bilinen yargılamalarda Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi cumhuriyet aydınlarının failleri yargılanıyordu. Fincancı’nın bu yargılamalardaki rolüyse mahkemeye gönderdiği raporla davayı karartmak. “Şebnem Korur Fincancı bunları görmeden muayene etme imkanı da yok. Çünkü yetkili değil, görevli değil. Kendileri bana mektupla yazsınlar uğradıkları işkenceleri ben de rapor vereyim” demiş ve adli rapor diye rapor gönderdi iki tane,Iki sanık hakkında.

Ve o bu raporu görünce sanıklar “aaa arkamızda koca İstanbul Üniversitesi var. Solcu bir Tabip Odası var” şeklinde sanıklara güven geldi.

Yine İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu Başkanı’ydı o zaman da.” Hı hı. arkamızda Tabip Odaları var.

Biz itiraftan vazgeçtik “dediler. Yine onu da unutmayalım.

Bu Şebnem Korur Fincancı’nın raporundan sonra bu sanıkları bir de Amerikan elçiliği ve CIA yetkilileri cezaevinde ziyaret ettiler.

Fincancı FETÖ’nün Ergenekon kumpasında da rol aldı. Umut operasyonunda sanıkları görmeden, muayene etmeden sanıkların vekilleri aracılığıyla yaptığı anlatımlarını resmi raporu haline dönüştürdüğü için İstanbul Üniversitesi bu tür faaliyetlerini yasakladı.

O tarihte İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu’ydu. Sonra Ergenekon davasında Kemal Alemdaroğlu’ da sanık yapıldı. Bu ondan Istifade etti. “Efendim benim işkenceye karşı mücadelemi, insan hakları destekleyen mücadelemi, üniversite yasakladı. Bu da Ergenekon terör örgütünün talimatıyla yapıldı. Bu suçtan zarar gördüm” diye Ergenekon davasında müdahale talep etti.”

Ulusal Kanal’a konuşan Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu TTB yönetimine sahip çıkan CHP’yi de eleştirdi. “Ya Şebnem Koru Fincancı ya Uğur Mumcu” şeklinde kamuoyuna iki seçenek sundu.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı