Hoşgeldiniz  

FİNCANCI BU İFTİRAYI TSK’YA NEDEN ATTI? DOÇ DR A. FUAT GÖKÇE’DEN YANITINI ALDIK (Röportaj-Halil Eyyupoğlu)

admin | 02 Kasım 2022 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

FİNCANCI BU İFTİRAYI TSK’YA NEDEN ATTI? DOÇ DR A. FUAT GÖKÇE’DEN YANITINI ALDIK (Röportaj-Halil Eyyupoğlu)

FİNCANCI BU İFTİRAYI TSK’YA NEDEN ATTI?

DOÇ DR A. FUAT GÖKÇE’DEN YANITINI ALDIK

Gaziantep Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi Ali Fuat Gökçe Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan planlı hain iftiralar konusunda eski bir asker olarak sorularımıza aydınlatıcı cevaplar verdi.

Öncelikle Gaziantep Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi Ali Fuat Gökçe’ye teşekkür ediyoruz.

Gökçe yaptığı açıklamada “Fincancının yapmış olduğu açıklama bir iddia değil, bir iftira var ve Uğur Mumcunun Ağabeyi Ceyhan Mumcunun da açıkladığı gibi  bir ABD-CIA görüntüsü olduğu yönünde de görüşler var” dedi.

-Soru: Hocam sizi tanıyalım:

-Ben Doç.Dr. Ali Fuat Gökçe. Gaziantep Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğretim Üyesiyim.

-Soru: Hocam aslında sizin Öğretim Üyeliğinizin yanı sıra,  Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak en azından Doğu, Güneydoğuda  terörle mücadelede bir geçmişiniz var. Bu konuyu da değerlendirmek amacıyla son Türkiye Tabipler Birliği Başkanı’nın Şebnem Korur Fincancı’nın  Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik çirkin bir ifadeleri olmuştu. Geçmişte sizin Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve bugün  siyaset bilimci olarak ikisini iki yapıyı da  örtüştürerek Şebnem Korur Fincancı’nın  sözleri hakkında ne dersiniz?

-Şimdi Halil Bey öncelikle şunu belirteyim. Bu Şebnem Korur Fincancı’nın  yapmış olduğu açıklama bir iddia değil, bir iftira. Öncelikle bunu belirtmek lazım.

Fincancı tamamen dış güçlerin bu kelime çok kullanılıyor ama maalesef bunun arkasında bu var. Bunu biraz sonra açıklayacağım. Etkisiyle böyle bir iftiraya kalkıştı. Tabii Fincancı’nın ilk eylemi değil bu konu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ya da Türk Silahlı Kuvvetleri üzerindeki ilk iftiraları değil, daha önce de yapmış olduğu uygulamalar, vermiş olduğu raporlar ki bunlar basına çıktı, Ceyhan Mumcu da açıkladı bununla ilgili olarak. Hem FETÖ terör örgütüne hem PKK terör örgütüne yönelik yapmış olduğu uygulamalar ve açıklamalar bunun bir şekilde böyle bunu alışkanlık haline getirdiğini gösteriyor.

Hem asker olarak hem de siyaset bilimci olarak değerlendirirsek önce asker olarak şunu söyleyebiliriz;

Türk Silahlı Kuvvetleri hiçbir zaman için terörle mücadelede kimyasal silah kullanmamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde yoktur. Fincancı’nın iddia ettiği oradaki bulut, toz bulutu, işte ya da oradaki görüntüler patlayan bir bombanın etkisiyle kalkan bir toz bulutundan öteye gitmemektedir. Bugün kimyasal silah kullanılan bir alanda kimyasal silahın kullanıldığı yerin çapına göre ya da kimyasal silah gücüne göre o bölgede ot dahi bitmez. Bırakın insanlar gibi mesela. Ot dahi bitmez. Dolayısıyla bunu açık net bir şekilde belirtebiliriz. Türk Silahlı Kuvvetlerinde ben terörle mücadelede yıllarca çalıştım. Terörle mücadelede biz hiçbir zaman için kimyasal silah kullanmadık. Çünkü envanterimizde yok. Çünkü depomuz da yok. Yani ben aktif olarak mücadele eden bir kişi olarak benim malzeme depomdan, silah depomda, kimyasal silah yoktu.

Dolayısıyla bu bir iftiradır. Peki siyaset açısından bu iftirayı neden attı? Fincancı bunu neden yaptı? Onu da şöyle açıklayabiliriz. Bugün biraz önce dış güçler dedim. Bunun da en baş aktörü Amerika Birleşik Devletleri’dir.

Amerika Birleşik Devletleri’nin bir taktiği vardır. Ve bu bir gerçektir de. Amerika Birleşik Devletleri bir ülkede bir politika gerçekleştirecekse yürütecekse öncelikle o ülkedeki yerel işbirlikçileri vasıtasıyla onunla ilgili bir haber yayınlatır. Açıklama yaptırır. Ardından bu açıklamayı alır.Bu açıklamayı alarak, kullanarak hem kendi iç kamuoyunu oluşturur, hem de dış kamuoyunu oluşturur ve daha sonra her iki kamuoyu oluştuktan sonra o yere, o bölgeye, o ülkeye müdahale eder. Bunun örnekleri var mı? Var.

Irak… Irak’ta kimyasal silah var mıydı? Hayır. Bunu bütün dünya biliyordu. Ama Irak’ta işte kimyasal silah kullanıldı haberlerin çıkması üzerine. Irak’ta bir haber yapıldı ve  ardından bu haber  ABD tarafından Irak’a müdahale edebilmek için kendi iç kamuoyunu oluşturulmasında kullanıldı.

Aynı zamanda uluslararası kamuoyunu oluşturulması için de kullanıldı ve ardından Amerika Irak’a müdahale etti. Şimdi Fincancı’nın bu  açıklamasıyla aslında bunun arka planında PKK terör örgütünü ve PKK’nın daha arkasında Amerika olduğunu  hepimiz biliyoruz.

Yayın organında çıkıyor gazetelerde yayınlandı. Dolayısıyla böyle bir açıklamayı Amerika Birleşik Devletleri hızlı bir şekilde alıp yani bunu kullanacaktı.  “ işte Türkiye’de bakın Ordu

PKK’ya karşı, buradaki sizin desteklediğiniz YPG’ye karşı kimyasal silah kullanıyor. Bu insanlık suçudur. Buna müdahale edilsin.”  Şeklinde.. Zaten açıklamasında o vardı.

Bunu kullanıp kamuoyu oluşturduktan sonra Türkiye’ye ileride muhtemel bir politikası Türkiye’ye yönelik bir politikasını kullanacaktır. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye hükümeti, Türk hükümeti bu konuda çok hızlı davranarak fincancının bu açıklamalarını boşa çıkardı.

 Bu açıklamanın arkasında neler olduğunu net bir şekilde ortaya koydu ve bunun da önü kesilmiş oldu. Hem siyaseten bu bir iftiradır, hem de askeri yönden Türk Silahlı Kuvvetleri hiçbir zaman için kullanmamıştır. Bizzat terörle mücadele eden kişi olarak söylüyorum.

Bu bir iftiradır diyebiliriz.

-Peki teşekkür ederiz.

– Ben teşekkür ederim.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı