Hoşgeldiniz  

AK PARTİ VE CHP DEN GaZİANTEP OY ORANLARI(Halil Eyyupoğlu Köşe Yazısı- Köşe Yazısı)

admin | 03 Ekim 2022 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

AK PARTİ VE CHP DEN GaZİANTEP OY ORANLARI(Halil Eyyupoğlu Köşe Yazısı- Köşe Yazısı)

AK PARTİ “2023’E DOĞRU ŞEHİR BULUŞMALARI” İLE SAHAYA İNDİ

AK PARTİ VE CHP DEN GaZİANTEP OY ORANLARI(Köşe Yazısı- Köşe Yazısı)

AK PARTİ’Lİ ŞEN: AK PATİNİN OYU YÜZDE 39

CHP’Lİ YILMAZKAYA: CHP’NİN OYU YÜZDE 23

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, partisinin il başkanlığınca bir restoranda düzenlenen “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları”nda yaptığı konuşmada, Gaziantep’te olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

2023 seçimlerine doğru bütün şehirlerde, ilçelerde, mahallelerde olduklarını vurgulayan Şen, aslında seçim çalışmalarını çoktan başlattıklarını ifade ederek  muhalefetin ise sürekli boş gezdiğini ve  canları sıkıldıkça ‘hadi erken seçim’ deyip oturup keyif çattıklarını söyledi.

Gaziantep il genelinde henüz Gaziantep Haber Ajansı olarak bir anket halk yoklaması yapmadık; henüz erken ve oranlar çok değişken. Değişken olduğu kadar da yanıltıcı olabiliyor.

Ama şu bir gerçek ki; Şahinbey ilçesinde Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu’un beğenilme-memnuniyet oranı yüzde 80 lerin üzerinde seyrediyor. Parti oranına ne kadar dönüşür bunu şimdiden kestirmek için erken diyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen geçen günkü STK buluşmalarında Şahinbey İlçe Başkanına ithafen  Ak Parti’nin oy oranı yüzde 39 olduğunu vurguladı. Ki; bu Gaziantep geneli. Şahinbey özeline baktığımızda bu oranın hayli yükseklerde olduğu tahmin ediliyor. Saha gözlemlerimiz böyle.

Ana muhalefet partisi CHP’ ye baktığımızda CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya’ya göre CHP’nin oy oranı yüzde 23. Farklı CHP kanallarından aldığımız duyumlarda ise CHP’nin oy oranının yüzde 19 larda olduğu ifade ediliyor.

Her seçim öncesi kamuoyu yoklamalarımızı Haber Ajansı olarak yaparken kentin sosyolojik konumlarını gözeterek yaparız. Mahalle bazında elbette yoklamaları yaparken, her zaman Gaziantep’in bir göç alan şehir olduğunu da unutmamamız gerekiyor.

İmarlı kesimlerde kısmen olmakla birlikte varoşlarda feodal bağların hala  sürdüğü bir gerçek. Bir grup, kesim yada hemşeri veya aşiret  diyelim hangi siyasal yönelim ağır basıyorsa herkes kendi toplumu içerinde bir baskılanma yaşayabiliyor. Buda oy tahminlerini zorlaştırıyor. Baskılamada kim o kesime hakimse çekimser kalanlar oylarını bu taraf gibi gösterip sandıkta istediği partiye verme eğilimine de güçlü bir şekilde sahip.

Hani geçtiğimiz yıllarda sokak röportajlarında “ben geçinemiyorum” feryatlarına karşılık mizahlaşan “çıkar cep telefonunu” bakayım sözünün yerini “çıkar cebini yada cüzdanını bakayımın” yerini aldığı bir dönemdeyiz. Seçimin sonuçlarını etkileyecek en önemli etken ve o cüzdanın yada cebin ne kadar dolu veya boş olduğu seçim sonuçlarının en önemli göstergesi olacaktır.

Bu görüşlerimin aynısını dün Oğuzboyları Federasyonunu ziyaret eden  TBMM Ak Parti Grup Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’de ifade etti.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı