Hoşgeldiniz  

ÜZÜMÜN BEREKETİ FESTİVALE DÖNÜŞTÜ

admin | 13 Eylül 2022 | Eğitim, Ekonomi, Genel, Gündem, Kültür Sanat, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

ÜZÜMÜN BEREKETİ FESTİVALE DÖNÜŞTÜ

ÜZÜMÜN BEREKETİ FESTİVALE DÖNÜŞTÜ

7.MUSABEYLİLER ÜZÜM FESTİVALİ BÜYÜK COŞKU İLE GERÇEKLEŞTİ

Musabeyliler Kültür Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 7. Üzüm Festivali Kilis Karbeyaz Köyü Üzüm Üreticileri Birliği’nde gerçekleşti.

Musabeyliler Kültür Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin, Kilis Üzüm’ünü geniş kitlelere tanıtmak amacıyla düzenlediği geçen yıl salgın kısıtlamaları nedeniyle yapılamayan 7. Üzüm Festivali , yine binlerce Kilisliyi ağırladı. Musabeyliler Kültür Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği, kırsal kalkınmayı desteklemek ve toprak yapısı, iklim koşulları nedeniyle sadece Kilis’te yetiştirilebilen üzüm bağlarını korumak amacıyla yoğun çaba harcıyor.

Oguzboyları Federasyonu Başkanı ve Musabeyliler Derneği Başkanı Huzeyfe Durmaz, amaçlarının festivalle horoz karası olarak bilinen Kilis karası üzümünü dünyaya tanıtmak olduğunu ifade ederek, “Dernek olarak hemşirelerimizin emrindeyiz. Üzüm festivalinin 7.’sini yapıyoruz. Festivalin 6.’sını Kilis Musabeylinde yaptık, birini de Gaziantep’te yaptık bunun nedeni ise Şahinbey ilçesinde 90 bin Musabeylili ve Kilisli yaşamasıdır. Gaziantep’te şu an il dışından gelen en fazla Musabeyli ve Kilislilerdir. Bu resmi kurumların kayıtlarında vardır” dedi.

 Musabeyliler Kültür Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Huzeyfe DURMAZ, üzümüyle ünlü Kilis’in değerlerini korumaya kararlı olduklarını vurgulayarak, “Festivalimizle bu enfes tattaki üzümü önce Türkiye’ye, sonra da dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Üreticimizin cebine 1 kuruş fazla girsin diye uğraşıyoruz. Kırsal kalkınmayı sağlayabilirsek, bugün önemi daha çok anlaşılan tarımsal üretim sorununu da çözmüş oluruz. Gastronomide büyük payı olan üzümümüzün sadece Kilis sınırları içeresinde kalmayıp artık yurt dışından da taleplerin olduğu ve talepleri karşılayacak imkanların Kilis’imizde mevcut. Bu vesileyle üretici çiftçilerimizin üzümlerine daha çok özveri ve üretimi arttırmaya yönelik çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. ” dedi.

Şenlik kapsamında yarışmalar düzenlendi. Yarışmalarda birinci olan kişiye hediye verildi. En iyi üzüm üreten çiftçiler arasında ilk üçe girenlere altın hediye edildi. Musabeylili ünlü sanatçılar Özkan Yılmaz ile Mehmet Yakar’ın konseri ile program sona erdi. Programa Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger, Ahmet Salih Dal, Gaziantep milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Musabeyli Kaymakamı Hamza Özbilgi, Üzüm Ürütecileri Birliği Başkanı Şıhmehmet Yalçın, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Selami Akşit, AK Parti İl Başkanı Mehmet Murat Karataş, Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şişmek ile davetliler katıldı.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı