Hoşgeldiniz  

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ, BİNİCİLİK VE GELENEKSEL SPORLAR MERKEZİ’NİN TEMELİNİ ATTI(Video haber-halil Eyyupoğlu)

admin | 10 Eylül 2022 | Eğitim, Foto Galeri, Genel, Gündem, Spor, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ, BİNİCİLİK VE GELENEKSEL SPORLAR MERKEZİ’NİN TEMELİNİ ATTI(Video haber-halil Eyyupoğlu)

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ, BİNİCİLİK VE GELENEKSEL SPORLAR MERKEZİ’NİN TEMELİNİ ATTI

Gençlerin spor yapabilmesi için spora önemli yatırımlarda bulunan Şahinbey Belediyesi, Binicilik ve Geleneksel Sporlar Merkezi’nin temeli gençlerin katılımı ile attı.

Şahinbey Belediyesi tarafından Yeşil Vadi Millet Bahçesi içerisine yaptırılan Binicilik ve Geleneksel Sporlar Merkezi 90.000 m2 alana inşa ediliyor. İçerisinde 12 adet han çadırının bulunacağı tesiste Atlı Cirit, Atlı Okçuluk, Rahvan Binicilik, Kökbörü, Aşık Oyunu, Geleneksel Türk Okçuluğu, Kuşak, Karakucak, Mas ve Yağlı Güreş sporları eğitimleri verilecek. Tesiste ayrıca 900 kişilik tribün, 9 tane Misafirhane, Müze, Kütüphane, Kostüm ve Fotoğraf Alanı, Deri Ve Keçe Atölyesi, Orta Asya Türk Mutfağı, Grup Çalışma Odaları, Özel Grup Çalışma Salonu, Gaziantep Mutfağı, Kafeterya, Restoranlar, VIP Localar, Atlı sporlarda kullanacak olan atların kalacağı 101 adet boks alanı ve mescitler bulunacak.

ŞEHRİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR TESİS

İçerisinde birçok ata sporunun yapılabileceği çok önemli bir tesisi olacağını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Birincilik ve Geleneksel Sporlar Merkezimiz, Gaziantep ve Türkiye için önemli bir tesis olacak. Burayı daha önce 65 dönüm alan olarak planlamıştık. Yeni yaptığımız köprülü kavşakla alanı biraz daha genişletmiş olduk ve şu anda yeni alanımız toplamda 90.000 bin metrekareye çıkmış oldu. Burada biniciliğin yanı sıra Atlı Cirit, Atlı Okçuluk, Rahvan Binicilik, Kökbörü, Aşık Oyunu, Geleneksel Türk Okçuluğu, Kuşak, Karakucak, Mas ve Yağlı Güreş olmak üzere birçok dalda spor yapılabilecek. Ayrıca han çadırlarımızda müzemiz olacak ve burada özellikle Orta Asya mutfağı dediğimiz mutfaktan sunumlar olacak. Gençlereburada ikramlarda bulunacağız. Burası çok büyük bir tesis olacak. At insanla bütünleşebilen hem spor, hem duygusal anlamda hastaların tedavisinde kullanılan bir metot. Tesisimizi tamamladığınızda yüzün üzerinde atın barınabileceği yerler olacak. Peygamber efendimiz de sporu teşvik ediyor. Ok atmayı ve yüzmeyi çocuklarınıza öğretin diye emrediyor. Şahinbey Belediyesi olarak şu ana kadar iki yüz on beş tane halı saha yaptık. Bu halı sahaların neredeyse tamamı ücretsiz. Gençlerimiz burada spor yapsın, faydalansın istiyoruz” dedi.

25 ARALIKTA AÇILACAK

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, devasa tesisin 25 Aralıkta açılacağı müjdesini vererek “Şahinbey Belediyesi olarak temelini attığımız bu tesisimizi 25 Aralık’ta tamamlamış olacağız. Gaziantep’in kurtuluşunda tamamlanacak olan projemizi vatandaşın hizmetine sunacağız” diyerek müjdeyi verdi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Başkan Tahmazoğlu düzenlenen programda ayrıca başarılı öğrencilere bisiklet hediye ederek “Şahinbey Belediyesi olarak 44 bin bisiklet aldık ve bunları süratle dağıtmaya devam ediyoruz. Gençler takdir aldıkça biz bisiklet dağıtmaya devam edeceğiz. İl genelinde LGS ve TYT sınavlarında dereceye giren öğrencilerimize bisiklet hediye ediyoruz. Onların başarılarını teşvik etmek amacıyla Şahinbey Belediyesi olarak hediyeler vermeye devam edeceğiz” diye konuştu

SPOR BİRLEŞTİRİCİ BİR FAKTÖR

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdülkadir Gözegir, Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı projelerle spora önemli destekleri olduğunu belirterek “Spor, birleştirici bir faktör. Spor için çok önemli olan bu projede hepimiz bir araya gelmişiz ve sporun ne kadar güzel, ne kadar özel olduğunu görüyor ve konuşuyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımızda böylesi bir tesisle bize bunu göstermiş oldu. Yüz dönüme yakın bir arazi üzerine yapılan bu tesis de ata sporlarımız yapılacak. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Gençlerimiz burada ata binecek ve ata sporlarını öğrenecekler. Spora ne kadar önem verilirse oradan o kadar çok başarılı sporcular yetişir ve şampiyonluklar elde edilir. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun da buraya bu tesisi kazandırmış olması spora ne kadar önem ve ne kadar destek verdiğinin açık bir örneği Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyon olarak Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Binicilik ve Geleneksel sporlar Merkezi’nin temeli atıldı.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı