Hoşgeldiniz  

OTOYOL POLİSİNİN OLMASI GEREKEN YER KAZA ÖNCESİ NERESİYDİ? (Köşe Yazısı-Halil Eyyupoğlu)

admin | 25 Ağustos 2022 | Genel, Gündem, HALİL EYYUPOĞLU Köşe Yazısı, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler, Yerel Haberler


admin
oeyyupoglu1@gmail.com

OTOYOL POLİSİNİN OLMASI GEREKEN YER KAZA ÖNCESİ NERESİYDİ?

Yeni görüntüler ortaya çıktıkça ikinci kaza anında yaşanan felaketin nedenleri de yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Otoyol polisinin durduğu yer burası değil; en az 500 metre geride yavaşlama rampalarının öncelikle oluşturması 3 şeritli yolun tek şeride düşürülerek ve yol güvenliği başta olmak üzere tedbirleri aldıktan sonra kurtarma ekibinin çalışmasına izin verecekti. Aynen Gaziantep’in kent girişlerinde polis uygulama noktalarında olduğu gibi. Geçtiğimiz gün çekilen video da ise ambulansın arkasına sadece 5 metre den ibaret iki duba yerleştirilmişti. 130 km/saat hızla aniden önüne çıkan bir kaza mahallinde şaşıran otobüs şoförünün kurtarması olası asla değil.

Takometre ayarları da piyasada isteğe göre ayarlanabiliyormuş çevreden duyduğumuza göre..

Bu konuda otoyol polis ve jandarması mutlaka tekrar bir eğitimden geçirilmeli.

Kaza anında twitter hesabımdan yayınladığım gibi öngörüm beni yanıltmadı. Otoyol Trafik polisi de aslında bir yerde ölümden dönmüş oldu. Yaptığı hata kendi hayatına da görüntüde olduğu gibi mal olabilirdi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dün bakanlar kurulu toplantısının ardından benzer kazaların bir daha yaşanmaması için trafik ve araç güvenliği başta olmak üzere her alanda ihtiyaç duyulan tedbirleri belirleyerek süratle uygulamaya geçireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, Gaziantep ve Mardin’de meydana gelen trafik kazalarında ölen ve mağdur olan vatandaşlara ailelerine destek sağlanacağını açıkladı.

Toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Sözlerime Gaziantep ve Mardin’de meydana gelen trafik kazalarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başlamak istiyorum. Bu kazalarda ve Rize’de meydana gelen bir başka kazada yaralanan vatandaşlarımıza da Allah’tan şifa niyaz ediyorum. Gaziantep ve Mardin’deki elim kazalar tüm boyutlarıyla soruşturulmaktadır.

Biz ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımız güvenle, konforla, hızla istedikleri yerlere gidebilsinler, lojistik hizmetleri kesintisiz sürdürebilsin diye Cumhuriyet tarihinin en büyük ulaştırma yatırımlarını yaptık. Buna rağmen böyle akıl almaz facialarla karşılaşmaktan dolayı üzüntülüyüz. Yapılan soruşturmalar neticesinde failler hakkında gereken işlemler elbette yapılacaktır. Bununla kalmayacak, benzer kazaların bir daha yaşanmaması için trafik ve araç güvenliği başta olmak üzere her alanda ihtiyaç duyulan tedbirleri belirleyerek süratle uygulamaya geçireceğiz. Attığı her adımı ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesine göre belirleyen bir hükûmet olarak, önce insan anlayışıyla bu meselenin de üstesinden gelmekte kararlıyız. Araçla veya yaya olarak trafiğe çıkan vatandaşlarımızı bir kez daha kuralları harfiyen riayet etmeye, can ve mal güvenliklerini tehlikeye atacak her türlü davranıştan uzak durmaya davet ediyoruz. Tabii bu vesileyle burada ciddi manada mağduriyetler de söz konusu, bunun için de gerek devlet olarak 250+50 Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve bunun yanında firmanın da 250 desteği ile bu olayda hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine destek sağlamış oluyoruz.

Rabbimden ülkemizi ve milletimizi her türlü kazadan, afetten, musibetten muhafaza eylemesini diliyorum”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı