Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ TARIM ARAZİLERİNDE NÖBETTE (Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

admin | 17 Haziran 2022 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ TARIM ARAZİLERİNDE NÖBETTE (Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ TARIM ARAZİLERİNDE NÖBETTE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, artan hava sıcaklığı nedeniyle yaşanacak yangın risklerine karşı il genelindeki ekim alanlarında nöbet tutuyor.

Büyükşehir itfaiye ekipleri, Araban, İslahiye, Nurdağı, Oğuzeli, Şahinbey ilçeleri başta olmak üzere ekim alanlarının yoğun olduğu stratejik noktalarda meydana gelecek yangın durumlarına karşı önlemlerini artırdı. Bu kapsamda 5 itfaiye aracı ve yaklaşık 20 personelle hasat dönemi boyunca arazilerde incelemeler yapılarak çiftçilerin ürünleri korunacak.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Dr. Cafer Yılmaz, yapılan çalışma hakkında, geçen yıl Türkiye’nin belli bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarına istinaden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatları doğrultusunda bu yıl il genelinde teyakkuz halinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

 “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiyesi her alanda 7/24 hemşerilerimizin hizmetinde. Yangınlar bilindiği üzere yaz aylarında yoğunlaşıyor. Son birkaç yıldır orman yangınlarının artması aslında bizi, farklı farklı çözümler üretmeye sevk etmişti. Geçtiğimiz yıl orman alanlarında nöbet tutmaya başlamıştık. Bu yıl ise önemli tarım ürünlerinin üretiminin sağlandığı ilçelerimizde önlemlerimizi aldık. Bu doğrultuda olası yangın durumlarına karşı nöbet tutmaya başladık.”

NÖBET, SABAH SAATLERİNDEN BAŞLAYARAK AKŞAM SAATLERİNE KADAR SÜRÜYOR

Haziran ayının başından başlayarak hasat zamanı boyunca şehrin birçok noktasında nöbet tutacaklarını ifade eden Yılmaz, “Tahılların ve ekili alanların yoğun olduğu bölgelerde ekipler sabah saatlerinde mesailerine başlayıp akşam saat 7’ye kadar nöbet tutuyorlar. Şimdiye kadar çok şükür ki önemli bir olaya rastlanılmadı. Bu yöntemle hasat mevsimi boyunca ürünlerimizi korumayı sürdüreceğiz.” dedi.

Yılmaz yapılan çalışma dolayısıyla çiftçilerden olumlu mesajlar aldıklarını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

Bazı noktalarda bu çalışmaya dönük talepler artmaya başladı. Ama biz, ekim alanlarını kontrol etmek için stratejik noktaları takip ediyoruz. Dolayısıyla gelen talepleri de kulak ardı etmeden bütün çiftçilerimiz ihtiyacını karşılayacak noktalarda ekip arkadaşlarımızla verdiğimiz hizmete devam edeceğiz.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı