Hoşgeldiniz  

KARKAMIŞ TARİHİ ESERLERİNİ İNGİLTERE’YE KAÇIRAN LAWRANCE’NİN BU KENTE DAİR FİLMİ MUTLAKA YAPILMALI (Halil Eyyupoğlu-Köşe Yazısı)

admin | 16 Haziran 2022 | Genel, Gündem, HALİL EYYUPOĞLU Köşe Yazısı, Köşe Yazıları, Kültür Sanat, Tüm Manşetler


admin
oeyyupoglu1@gmail.com

ARKEOLOJİ ŞURASI VE FİLM FESTİVALİ BİZE BİR HİKAYEYİ ANLATIYOR

KARKAMIŞ TARİHİ ESERLERİNİ İNGİLTERE’YE KAÇIRAN LAWRANCE’NİN BU KENTE DAİR FİLMİ MUTLAKA YAPILMALI

Bugün itibariyle konunun tam da üzerine basıyoruz. Dün Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu ortaklığında Gaziantep’te kurulan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü tarafından düzenlenen 1’inci Arkeoloji Şurası’nın açılış töreni yapıldı.

Diğer yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7’nci Uluslararası Turizm Filmleri Festivali adı altında  Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Sinema Genel Müdürlüğü’nce özellikle bölgemizde . “Türkiye’de Film Çekimi” üzerine bir festivale tanıklık ediyoruz.

Bu festivalin amacı ise Gaziantep’in tarihi, kültürü, gastronomisi ve turistik zenginliklerini yurt dışından İtalya, Azerbaycan, Rusya, Kırgızistan, İspanya, Bulgaristan, İsviçre, Sırbistan ve Almanya’dan gelen yönetmenlere tanıtmak. Festival boyunca da yörenin tanıtılması amacıyla workshoplar, foto-video safari etkinlikleri ve gezi turları yapılacak.,Bu festivale film yönetmenleri, aktör ve aktrisler başta olmak üzere yerel yönetimden ve turizm camiasından birçok temsilci katılıyor.

Bir taraftan Ankara’da Arkeoloji Şurası bir taraftan Gaziantep’te ünlü film yönetmenleri..

İkisini de bir araya toplayan bir hikaye var önümüzde Lawrance..

İngiliz ajan.

Ortadoğu’nun haritasını 110 yıl önce halen Gaziantep’te müzede sergilenen moto-bisikletiyle çizen ve Karkamış antik kentin antik eserlerini British Muzeum’a kaçıran adam.

Bundan iyi başka bir konulu film olabilir mi?

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı