Hoşgeldiniz  

MERHUM BAKAN MEHMET BATALLI ORTAOKULU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

admin | 21 Mayıs 2022 | Eğitim, Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MERHUM BAKAN MEHMET BATALLI ORTAOKULU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

MERHUM BAKAN MEHMET BATALLI ORTAOKULU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Şehitkamil İlçesi Seyrantepe Mahallesinde 24 derslikli 224 öğrenci ve 17 öğretmeni ile Mehmet Batallı Ortaokulu açılış töreni bugün gerçekleştirildi.

Açılışa Vali Davut Gül ile birlikte Gaziantep Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ali Şahin, Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Kılıçparlar, 49,51 ve 55. Dönem Devlet Bakanı Merhum Mehmet Battallı’nın  eşi Suat Batallı, oğlu Tolga Batallı, diğer aile fertleri ile protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Cumhuriyet tarihinde yapılan okulun iki kat fazlası Son 5 yılda yapıldı”

Yapılan törende konuşan Vali Davut Gül: “Hayırlı bir iş için bir araya geldik. Çok sayıda okulumuz var. Bunların ziyaretini yapıyor ve kurdelesini kesiyoruz. İlimizde o kadar çok okul yapıldı ki her gün birine gitsek yetiştiremeyiz. Milletvekillerimizin belirttiği gibi 4 bin derslik yapımı devam ediyor. 2 bin derslik ihale aşamasında yani son 5 yılda 10 bin derslik tamamlanarak yapılacaklarla birlikte Cumhuriyet tarihinin 80-90 yılda yapılan derslik sayısının 2 katıdır. Bu Gaziantep’in aslında birlikte iş yapma gücünü ortaya çıkartıyor.

Projenin programa girmesinde Milletvekillerimizin, arsasının temin edilmesinde büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin yine aynı şekilde ihale sürecinde kamu görevlilerimizin büyük katkısı var. Birlikte iş yapma kültürünün en önemli kısmı ise nasıl şimdi 10 bin derslik programa girdi yapıldı diyorsak her siyasetçinin kendi döneminde bugünkü önceliklerle ilgili bu şehre çok önemli katkıları olmuştur. Başka türlü Gaziantep’in buralara gelmesi imkansızdı. Gaziantep vefalı bir şehir. Bütün bakanlarımızın hizmetlerini ölümsüzleştirmek, görünür kılmak için Milletvekillerimizin önerisiyle bizler böyle bir karar aldık. Bize destek veren herkese Batallı ailesine teşekkür ediyor, okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Gaziantep Milletvekili ve Meclis İdari Amiri Ali Şahin ise: “Gaziantep gerçekten her bakımdan müstesna bir şehir.  Bu şehrin önceliklerinden birisi 1. sıraya koyduğumuz kısmı kalkınma alanı ve eğitim alanıdır. Hali hazırda 4 bin derslik eğitim projesi var. Bunlar hayata geçtiğinde eğitim şehri Gaziantep hakkettiği noktalara erişmiş olacaktır.

Bakanımızı rahmetle minnetle anıyor ailesine bu şehre katkılarından, ekonomi ve sanayi anlamında insan yetiştirme bağlamında katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyor okulumuzda nice Mehmet Batallar yetişmesi noktasında hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi

Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer: “Bu memlekete hizmet eden insanların adlarının ilim yuvalarında yaşatılması bizler için gurur verici. Rahmetli Bakanımız görev yaptığı dönemde şehrimize çok önemli dokunuşlar yapmıştır. Bu dokunuşlar önce sanayi ve ticaret alanında, Ticaret Odası Başkanlığında ve özellikle Bakanlığı döneminde büyük hizmetler yapmıştır.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel yaptığı konuşmasında, Merhum Bakanın bu şehre bu devlete hizmet vermiş ve hala yaptığı hizmetleri konuşulmakta olduğunu ifade ederek teşekkürlerini dile getirdi.

Şahin: “Gaziantep modeli birlikte iş yapma modelidir”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise konuşmasında: “Gaziantep modeli birlikte iş yapma modelidir. Merhum Bakanımızın şehrin ticaretinde, eğitim hayatında çok emeği var. Gazi Şehrimize dair bütün hedeflerde Merhum Bakanımızın çalışması ve gayreti var. Bize düşen ise bunu sürdürülebilir kılmak. Değerli devlet adamlarımızdan aldığımız mirası geleceğe taşıyabilmek, köprü olmak ve en büyük düşmanımız olan cehaletle savaşmaktır. Bunun içindir ki eğitim çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğidir.” dedi

Merhum Mehmet Batallı’nın oğlu Tolga Batallı ise: Bugün burada olmaktan dolayı gurur ve onur duyduğunu Merhum babasının adının bu okulda yaşatılmasını ve burada nice Batallar yetişmesi temennilerinde bulunarak heyecanını dile getirdi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından okunan dualar eşliğinde kurdele kesilerek açılış yapıldı. Akabinde okulun kütüphanesi, konferans salonu ve sınıflar gezildi. Vali Davut Gül, Gaziantep Milletvekilleri, Başkan Fatma Şahin ve beraberindeki heyet öğretmenlerle bir araya gelerek okulun her hangi bir ihtiyacının olup olmadığını sordu. Toplu fotoğraf çekiminin ardından açılış sona erdi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı