Hoşgeldiniz  

Gerçek Hayatta Metaverse Uyumu

admin | 11 Mayıs 2022 | Eğitim, Ekonomi, Emlak, Genel, Gündem, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Gerçek Hayatta Metaverse Uyumu

Uluslararası Sosyal Medya Uzmanları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Onur Eyyuoğlu Metaverse arsa alım satımları ile ilgili sözlerine söyle başladı. “Günümüzde, metaverse ‘de arsa satın alanları duymuş, görmüşsünüzdür. Çeşitli sitelerin veya uygulamaların sunmuş olduğu ” Metaverse’ de Emlak” fırsatını hızlı bir biçimde değerlendirmek isteyenler arsa fiyatlarının ciddi oranda artmasına neden olmakla birlikte bu konudaki talebin de sunulan arza yetmeyeceği günbegün kendisini göstermektedir. Aslında bakarsanız, konumuz, Meta evreninde emlak arazisi üzerine değil. Sahip olduğunuz veya olacağınız “emlak arazisinin” gerçek hayatla olan uyumu üzerine konuşacağız bugün.

Yeni evlenmek üzere olan bir çift olduğunuzu düşünelim. Birlikte yaşayacağınız evin nasıl güzel olması hususunda birtakım görüş ayrılıkları yaşayacaksınız. Bej rengi koltuk takımı, kahverengi yatak odası takımı, perdeler, halılar, elektronik eşyalar ve daha adını sayamadığımız birçok unsur maddi ve manevi olarak sizi yoracaktır. Öncelikle, mağazalara gidip fiyat alacaksınız, farklı markaların elektronik eşyalarına bakacaksınız da bakacaksınız.

Bütün bunların hepsi evlilik öncesi çok ciddi yıpranmalara neden olmaktadır. Hatta bütün bu zahmeti çekmek istemeyenler için toplu ev takımları da tüketicilere sunulmaktadır.

META EVREN SAYESİNDE

Evleneceğiniz kişi ile birlikte bir sandalyede veya kanepede oturup, meta evrenine bağlanmak için kullanılan gözlüklerinizi taktığınızı düşünelim. Evinize eşya alacaksınız ve yaşadığınız şehirde tüm mağazaları meta evreni üzerinden gezebileceksiniz. Gezdiğiniz mağazalarda evinize satın almak istediğiniz tüm eşyaları deneyimleyebileceksiniz. Hatta, kiralamış veya satın almış olduğunuz evin simülasyonunu oluşturup kendi zevkinize göre kurgulama imkanına sahip olabileceksiniz. Örneğin, salon için seçmiş olduğunuz koltuk takımını, mutfak için seçtiğiniz elektronik eşyaları, halılarınızı, perdelerinizi seçip yerleştirebileceksiniz. Seçmiş olduğunuz ürünlerin meta evreninde simülasyonunu canlı olarak görebilme ve değişiklik yapmak için opsiyonlarınızın olması sizleri mağaza gezmekten kurtaracaktır. Ödemeyi yine aynı ortamda yaptıktan birkaç gün sonra eşyalarınız evinize gelecek ve hayal ettiğiniz düzene meta evreni sayesinde ulaşabileceksiniz.

Usmed Gaziantep Şube Başkanı Onur Eyyupoğlu “Bir başka örneğimizde ise bir iş insanı olduğunuzu düşünelim. Üretim yapan bir fabrika kurmak istiyorsunuz ancak ayıracak zamanınız son derece kısıtlı. İşte tam bu noktada meta evreni devreye girmektedir. Nasıl mı? Kuracağınız fabrikada, belirli makinelerin olması gerekmektedir. Örneğin, bir otomobil üreticisi olmak istiyorsunuz. Araç yapımında kullanılan hammaddeler, fabrikanın bir yerinden girecek ve üretim bandının sonunda nihai olarak otomobil elde edeceksiniz. Oldukça kapsamlı olan bu örnek için açıkçası benim de atladığım yerler olabilir.” dedi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı