Hoşgeldiniz  

GSMMMO’DA “DÜŞÜNCE TARİHİNDE MUHASEBE FELSEFESİ” SÖYLEŞİSİ

admin | 09 Mart 2022 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

GSMMMO’DA “DÜŞÜNCE TARİHİNDE MUHASEBE FELSEFESİ” SÖYLEŞİSİ

GSMMMO’DA “DÜŞÜNCE TARİHİNDE MUHASEBE FELSEFESİ” SÖYLEŞİSİ

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası “Düşünce Tarihinde Muhasebe felsefesi” konulu bir söyleşi düzenledi.

 Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Hakan Özseven söyleşide yaptığı konuşmada düşünce ve felsefenin bir bütün oluşturduğunu ifade ederek Muhasebe felsefesi tanımını yaparken  yapılan edilen herşeyin felsefe ile ilgisi olduğunu vurgulayarak bu güzel sunumu gerçekleştiren Dursun Ali Yaz’ a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Özseven konuşmasında şu cümlelere yer verdi;

“Aslında yaptığımız işi doğru tanımlamalıyız. Konuştuğumuz bütün kelimeleri doğru tanımlamalıyız

Bir kelimeye hepimizin verdiği anlam aynı değil. Yani bir kavramı ya da literatürde olan hepimizin çok sıkı bir şeye aynı cevabı vermiyoruz. Hepimizin cevapları farklı. Aslında aynı cevapları verecek hale gelmeliyiz. Bir araya gelmeli, bunları konuşabilmeliyiz. 

Yani örneğin bir tartışma var. Bir de sohbet var. Aslında tartışma televizyonlarda tartışma programı diye geçiyor. Tartışma değil aslında konuşma programı oldular. Birbirimize bir şeyler almalıyız. Tartışma daha çok kavgaya yönelik bir şeydir.

Kabul etmeyeni kabul ettirmeye yöneliktir

Diyeceğim şu; para kazanmak için görgü, bilgi ve kültüre ihtiyaç yoktur.

Görgü, bilgi ve kültür sadece para harcamak için lazımdır. bu konuda da doğru harcamayı yapıp mutlu olabiliriz. Kazanırken mutlu olamıyorsak harcarken varlıklı olmayı anlatalım. Ben sizinle iletişimimizi kurup buraya gelmenizi sağlayan Ali İhsan Çelikbaş kardeşime de huzurlarınızda teşekkür ediyorum”

Daha sonra yazar Dursun Ali Yaz “Düşünce Tarihinde Muhasebe felsefesi” konulu söyleşiye devam etti.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı