Hoşgeldiniz  

“YUNUS EMRE: BUĞDAY TANESİ” ADLI OYUN SANATSEVERLERLE BULUŞTU(Video Haber- Halil Eyyupoğlu)

admin | 16 Şubat 2022 | Eğitim, Genel, Gündem, Kültür Sanat, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

“YUNUS EMRE: BUĞDAY TANESİ” ADLI OYUN SANATSEVERLERLE BULUŞTU(Video Haber- Halil Eyyupoğlu)

“YUNUS EMRE: BUĞDAY TANESİ” ADLI OYUN SANATSEVERLERLE BULUŞTU

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, GENÇLERİN HAZIRLADIĞI SERGİ VE TİYATRO OYUNUNU VATANDAŞLA BULUŞTURDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) ve İstanbul Gönüllü Koordinatörlüğü’nün iş birliğinde “Gelenekten Geleceğe Nefes” sanat sergisi ile Zeytinburnu Çocuk Evleri Sitesi Tiyatro Ekibinin hazırladığı “Yunus Emre: Buğday Tanesi” adlı oyun sanatseverlerle buluştu.

Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nun fuaye alanında tiyatro öncesi açılışı yapılan sergide, KAGEM İstanbul Şubesi bünyesinde eğitim verilen öğrencilerin atölye çalışmalarından mozaik, ebru, katı’ sanatı, hat, tezhip ve minyatür türlerinde 60 eser katılımcıların beğenisine sunuldu. Ayrıca sergide, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un eşi Sabriye Şentop’un da modern resimde Ortaköy’de Tan Vakti, Masumiyet ve Veda adlı eserleri yer aldı. Serginin ardından Zeytinburnu Çocuk Evleri Sitesi Tiyatro Ekibinin hazırladığı “Yunus Emre: Buğday Tanesi” adlı oyun sahnelendi. Türk Dili ve Kültürü’nün en önemli kişilerinden Mutasavvıf Şair Yunus Emre’nin hayatından kesitlerin yer verildiği oyunda Şair Yunus Emre’nin beyitleri de okundu.

Etkinliklerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’un eşi Sabriye Şentop, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ve Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk de bulundu.

ŞAHİN: BUGÜN MEDENİYETİMİZİN DEVAMI İÇİN BURADAYIZ

Sergi ve tiyatro gösterisi hakkında konuşan Başkan Fatma Şahin, sanatı ve kültürü ile yükselen Gaziantep anlayışından hareket ederek şehirde sanat ve kültür odaklı çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi.

Şahin şunları kaydetti: “Yunus Emre’nin bilgeliğini, Hz. Mevlana’nın ‘Barış kalpte başlar’ duruşunu ve Hacı Bektaşi Veli’den İmam Gazali’ye herkesle birlikte bir medeniyet yolculuğunu yükselen bir değer haline dönüştürmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda bu etkinliklerle gençlerimizi rehabilite ediyoruz. Modern dünya, musikinin terapideki etkisini biliyor. Spor ve diğer sanatsal faaliyetler de keza öyle. Bizim medeniyet kodlarımız bizlere çok güzel bir geçmiş veriyor. Bugün, inşa edilen medeniyetimizin devamı için buradayız. Yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz var.”

ŞENTOP: GENÇLERİMİZ, KÜLTÜRÜMÜZE AİT KADİM SANAT ÇİZGİLERİNİ GÜNÜMÜZE AKTARIYOR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un eşi Sabriye Şentop ise Gaziantep’in her yanının tarih ve sanat koktuğunu belirterek, “Gaziantep gibi kadim bir şehre misafir olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Resim sanatına gönül veren biri olarak sanatın birleştirici gücünü ve kavrayıcı güzelliğini siz sanat severlerle Gaziantep gibi muhteşem bir şehirde bir araya getiriyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile Gençlik Merkezi yaptığı eğitim ve sanat faaliyetleriyle kültürümüze ait kadim sanat çizgilerini günümüze aktarıyor. Gelecek yeni nesillere kültür aktarımı başarıyla yapılıyor. Bin yıllara varan köklü sanat geleneklerimizi bugünlere taşıyan sanatın gücüyle bizleri buluşturan TDV KAGEM İstanbul Şubesine ve sanatçılara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı