Hoşgeldiniz  

Milli Eğitim Bakanı Özer’den 138 anaokulu ve 4 milyar liralık toplam yatırım müjdesi(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

admin | 16 Şubat 2022 | Eğitim, Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

Milli Eğitim Bakanı Özer’den 138 anaokulu ve 4 milyar liralık toplam yatırım müjdesi(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

Milli Eğitim Bakanı Özer’den 138 anaokulu ve 4 milyar liralık toplam yatırım müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir dizi programlara katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi.

Bakan Özer ilk olarak Gaziantep Valiliğine gelerek burada Şeref Defteri’ni imzaladı. Ardından Valilikte düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme toplantısına katıldı.

138 anaokulu ve 4 milyar liralık toplam yatırım müjdesi

Bakan Özer toplantının akabinde yaptığı konuşmada Gaziantep’teki kronik eğitim yatırım problemlerinin çözülmesi için çok önemli fonlar ayırdıklarını aktararak Gaziantep’in eğitim tarihindeki geçmişine bakıldığı zaman müthiş bir kapasite artışına gidildiğini gördüklerini vurguladı. 

Gaziantep’e yeni atanan 1.300 öğretmenin ikinci dönemle birlikte görevlerine başladığını söyleyen Bakan Özer, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının azaltılmasında ve eğitimin daha etkileşimli bir şekilde sürmesinde yeni atamaların çok önemli katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Ülke genelinde 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin de yeni ana sınıfını 2022 yılı sonu itibarıyla hizmete alacaklarını söyleyen Bakan Özer,  bu 3 bin anaokulundan 138 tanesini Gaziantep’e kazandıracaklarını, bununla ilgili arazi çalışmalarının tamamlandığını ve ihtiyaç olan kaynakların hemen göndereceklerini ifade etti. Gaziantep’teki yatırım bütçesini ek yatırımlarla birlikte 2,5 milyar liradan 138 anaokulu, büyük onarımlar, kamulaştırmalar ve ilave yatırımlarla birlikte 4 milyar liraya çıkarttıklarını ve bu yolla çok ciddi bir yatırımı Gaziantep’e kazandırmış olacaklarını vurguladı.

Akabinde Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Özer, sonrasında İbni Sina Anaokulu’nun açılış törenine katıldı.

Vali Davut Gül, Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kiraz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer protokol üyeleri de Bakan Özer’e eşlik etti. Törende protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapılarak okulun açılışı gerçekleştirildi. Heyet ardından sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Bakan Özer beraberindeki heyetle birlikte Şahinbey Kongre Merkezi’nde düzenlenen Güneydoğu İlleri Mesleki Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na da katıldı.

Öğrencilerin gitmek istemediği meslek liselerinden ihracat yapan meslek liselerine…

Burada yaptığı konuşmada ise meslek lisesindeki öğrencilerin üretimden kazanç sağlamaya başladığını belirterek, özellikle pandemi döneminde kimse evinden çıkmazken meslek lisesi öğrenci ve öğretmenleri canını ortaya koyarak vatandaşların ihtiyaç duyduğu ürünleri üretmeye başladıklarını söyledi.

Meslek liselerinin, bir zamanlar başarılı öğrencilerin gitmek istemediği okul türünden, kapasitesi artan patent, faydalı model, marka, tasarım, tescil üreten ve tarihinde ilk defa yurt dışına ihracat yapan bir okul türüne dönüştüğünü belirten Bakan Özer, iş gücü piyasasının talep etmiş olduğu becerilerinin mesleki eğitim müfredatına dahil edilmesi ve öğrencilerin o donanımla mezun edilmesi gerektiğini vurgulayarak, eğitim verdikleri tüm alanlarda mesleki eğitim müfredatını sektör temsilcileriyle güncellediklerini anlattı.

Vali Davut Gül ise burada yaptığı konuşmasında şunları aktardı: “Reel sektöre baktığımızda, sokağa baktığımızda genelde şöyle derlerdi. Meslek liseleri var. Ama meslek liselerinde yetişenler çokta işimize yaramıyor. Şimdi Sayın Bakanımızın yaptığı çalışmalarla birlikte iki şey değişti. Birincisi meslek liselerinin atölyelerinde pratikleri piyasayla örtüştü. Bana göre daha da önemlisi Mesleki Eğitim Merkezi’nde bizzat sanayide, ticarette, esnafın yanında bu işi fiilen yapan çocuklar ortaya çıktı. Yani bizim istediğimiz çıraklık, kalfalık, ustalığın önünde hiçbir engel kalmadı. Aslında buna bir bütün olarak baktığımızda çocuğun okumasında hiçbir engel yok. Diploma sahibi olabiliyor. Bunu yaparken parasını kazanabiliyor. Bunu yaparken mesleğini elde edebiliyor. Esnaflar kayıt dışılıktan kurtuluyor. Sayın Bakanımızın talimatıyla 6 olan mesleki eğitim merkezimizi 75’e çıkardık. Şu an bize düşen görev şu, bizim mesleki eğitimdeki öğrenci sayımızı 50 binlere ulaşması.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı