Hoşgeldiniz  

ÜNVERDİ, YENİ EKONOMİ DESTEK PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ

admin | 12 Şubat 2022 | Eğitim, Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

ÜNVERDİ, YENİ EKONOMİ DESTEK PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ: 

-“YENİ EKONOMİ DESTEK PAKETİNİN SANAYİMİZE OLUMLU YANSIMALARI OLACAKTIR”  

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yeni ekonomi destek paketinin üretim, ihracat ve istihdamın sürdürülebilirliğine katkıda bulunacağını, gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesinin ise tüm kesimler açısından rahatlatıcı bir karar olduğunu söyledi.  

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, banka kredilerine ulaşım ve kredi maliyetlerinin yüksek olduğu böylesi sıkıntılı bir dönemde yatırım, ihracat ve işletme giderlerine yönelik verilen desteklerin kritik öneme sahip olduğunu belirterek, “Sanayiciler olarak uzun süredir hammadde, navlun ve enerji fiyatlarındaki artışlar sebebiyle yaşadığımız zorlukları dile getiriyoruz. Tabi yüksek enflasyon ve buna bağlı olarak fiyat artışları sadece ülkemizin değil dünyanın sorunu haline gelmiş durumdadır. Bu sebeple Hazine ve Maliye Bakanlığımızın hazırlamış olduğu yeni ekonomi destek paketinin, temelinde üretim ve ihracat olan ekonomimiz açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ekonomi destek paketi kapsamında yatırım, ihracat ve işletme gereksinimine yönelik hazırlanan 60 milyar TL’lik KGF destek fonunu devreye girecek. 25 milyar TL  yatırıma, 25 milyar TL  ihracata, 10 milyar TL işletme  harcamalarına yönelik hazırlanan destek paketinde; her bir KOBİ için maksimum kredi limiti 25 milyon lira, büyük firmalar için 100 milyon lira olacak şekilde kredi imkanı sunulacak. 3 başlık altında verilecek kredilerin faiz oranları ve vade şartları da oldukça iyi” diye konuştu.  

Gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin tüm kesimler açısından rahatlatıcı bir karar olduğunu dile getiren Ünverdi, “Kurun enflasyona etkisini azaltmaya yönelik atılacak adımlar ve temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi pozitif bir etki oluşturmuştur. Enflasyonda en önemli kalemlerden olan temel gıda fiyatlarında bir gerileme ve piyasaya olumlu yansımaları olacaktır. Yapılan düzenlemeler karşısında firmalarımızdan da konuya aynı hassasiyetle yaklaşmalarını bekliyoruz. Yeni ekonomi destek paketinin ve atılan adımların hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. “Bu e-posta ve ekleri gönderilen kişi veya kurum ile gönderildiği kişi veya kuruma ait özel, gizli veya yasak bilgiler içeriyor olabilir. İletinin yetkili muhatabı değilseniz e-posta içeriğinde yer alan gizli bilgileri ve kişisel verileri yetkisiz olarak elinizde bulundurmuş ve işlemiş kabul edileceğinizden iletiyi saklamayınız, kopyalamayınız, kullanmayınız veya iletmeyiniz. Mesajda yer alan bilgilerin üçüncü kişilere ifşa edilmesi etik kuralların ihlali anlamına geleceğinden mesajı ve ekleri gecikmeden yok ediniz, içindeki bilgileri kimseyle paylaşmayınız ve göndereni uyarınız. Gaziantep Sanayi Odası bu iletinin ve iletinin içeriğinde yer alan bilgi ve kişisel verilerin doğruluğu, bütünlüğü, iletilmesi ve benzeri hususlar konusunda garanti vermemektedir. İleti içeriğinde yer alan kişisel verilerin yetkisiz kullanımı ve işlenmesi sonucu Gaziantep Sanayi Odası’nın uğrayacağı her türlü zararı talep ve tazmin hakkı saklıdır. Gönderici, elektronik posta aktarımı sırasında meydana gelebilecek hata ve ihmallerden dolayı herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metinlerimize https://www.gso.org.tr/tr/genel-sayfa/sartlar-politikalar/kisisel-verilerin-korunmasi-kanunu-51.html linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı