Hoşgeldiniz  

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN YEM DESTEĞİ 32.000 TON’U BULDU

admin | 09 Şubat 2022 | Ekonomi, Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN YEM DESTEĞİ 32.000 TON’U BULDU

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN YEM DESTEĞİ 32.000 TON’U BULDU

Hayvan yetiştiricilerine yönelik desteğini sürdüren Şahinbey Belediyesi, üretimi arttırmak ve hayvan yetiştiricilerini desteklemek adına başlattığı hayvan yemi dağıtımına Burç Köyü’nde devam etti.

Çiftçilere gübre, arpa-buğday tohumu, fide, 900.000 adet zeytin ve fıstık fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, desteğini sürdürerek, hayvan yetiştiricilerine 8.000 ton küçük ve büyükbaş hayvan yemi dağıtımı gerçekleştiriyor. Şahinbey Belediyesi hayvan yetiştiricilerine bu zamana kadar 32.285 ton yem desteğinde bulunmuş oldu.

ÇİFTÇİLERİMİZİN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerinin desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’de nüfus verileri açıklandı. Ülke genelinde çiftçilerimizin sayısı biraz azalırken, şehir nüfusu artmış. Şahinbey ilçemizde bu durumu tersine çevirdik. Biz çiftçi sayımızı daha da arttıracağız. Çünkü çiftçinin desteklenmesi lazım. Biz çiftçiye bakacağız ki çiftçi bize baksın. Çiftçiler bizim analarımız gibidir. Nasıl ki evde anamız yemek yapmazsa aç kalıyoruz işte çiftçide üretmezse aç kalırız. Çiftçiye iyi bakacağız ki milletimize iyi baksın, üretim artsın. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi üretimi, istihdamı, ihracatları arttırmalıyız. Tarımsal üretim gerçekten çok önemli, çünkü dünya nüfusu bir taraftan artarken bir taraftan hem çiftçi sayısı hem tarım arazilerinin sayısı azalıyor. Dolayısıyla dünyayı ciddi bir tehlike bekliyor. Mutlaka çiftçilerin, tarımın, hayvancılığın desteklenmesi gerekiyor. Allah razı olsun, hükümetimizin bu konuda gerçekten büyük destekleri var. Yine hükümetimizin çıkardığı yasayla belediyelerimiz bu konuda çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine destek oluyor. Ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Çünkü onlarda çiftçilerimize önemli destekler sağlıyorlar. Şahinbey Belediyesi olarak çiftçilerimizin tarım alanlarının arttırılması için tohum, fide, yem, canlı hayvan gibi çiftçilerimize destek oluyoruz. 750.000 zeytin 150.000 fıstık fidanı dağıttık. Bugün artık ürettiğimiz o zeytinler Ege Bölgesi’nde satılıyor. Hayvancılığı destekliyoruz, yem dağıtımı yapıyoruz. Bu destekler çok önemli örneğin bugün dağıttığımız yemi satın almak istediğinizde tonu 4.400 TL’den satılıyor. Ama biz aynı yemin tonunu çiftçimize 1.850 TL’den veriyoruz. Böyle bir destek çiftçimiz ve hayvan yetiştiricilerimiz açısından çok önemli. Bu yıl kar yağışı oldu ve inşallah sular bol olacak. Toprak karları güzel bir şekilde emdi inşallah ektiğimiz tohumlar çok güzel mahsuller verecek. Çiftçimiz kazandığı zaman vallahi de billahi de ben daha çok seviniyorum. Çiftçimizin yüzü güldü mü benim içim gülüyor. Onun için çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz” ” dedi.

BAŞKANIMIZ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYUYOR

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa Aslan, tarım ve hayvancılık konusunda Şahinbey Belediyesi’nin önemli destekler sağladığını belirterek ”Tarım konusunda her konuda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibi elini taşın altına koyuyor. Bizlerde elimizden geldiği kadar, herhangi bir sıkıntı olmada hizmetleri devam ettirmeye çalışıyoruz. Hayvan yetiştiricilerimiz yemleri bittiğinde Tarım Kredi Kooperatiflerinden temin edebilirler. İnşallah memleketimiz hayırlı ve bereketli bir yıl geçirir” dedi.

TÜRKİYE’DE ÇIĞIR AÇACAK PROJELER

Şahinbey Tarım İlçe Müdürü Mustafa Güzel, Şahinbey Belediyesi’nin vermiş olduğu desteklerin önemine dikkat çekerek “Şahinbey Belediyesi 3-4 yıl önce yaklaşık 750.000 adet zeytin fidanı dağıttı. Bugün baktığınızda zeytinyağının tenekesi 750-800 TL ye çıktı. İki yıl sonra fidanlar mahsule bindiğinde bölgede ciddi anlamda bolluk ve bereket olacaktır. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun destekleriyle 240.000 dekar alana tohum desteği verildi. Yaklaşık 450 ton mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Mercimek şu an ülkemiz için stratejik bir ürün. Bu ürünün samanı hayvanlara yem olacak. Bunun yanında 200.000 dekara yakın arpa-buğday ekimi gerçekleştirdik. Şahinbey Belediyemizin vermiş olduğu bu destekleri ben başka illerde görmedim. Başkanımız şimdi en iyi fideleri hazırlatıyor ve çiftçilerimize fide desteğinde bulunacak. Başkanımız sağ olsun 5 yıldır ne istesek veriyor.  Başkanımız Türkiye’de çığır açmış projelere imza attı” diye konuştu.


ŞAHİNBEYDE GÖÇ ŞEHİRDEN KÖYLERE OLUYOR

Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman verilen destekler sayesinde hayvan yetiştiricilerinin ve çiftçilerin yüzünün güldüğünü belirterek “Şahinbey Belediyemizden Allah razı olsun. Çiftçiye ve hayvan yetiştiricilerine desteği bitmiyor. TÜİK geçtiğimiz günlerde nüfus oranını açıkladı. Türkiye genelinde 84 milyona çıkan nüfus oranında çiftçi sayısı 5 milyon 770 bin olarak açıklandı. Son bir yılda köylerde yaşayan nüfus yüzde 0.2 oranında azaldı. Türkiye genelindeki tabloya göre köylerden kentlere göç devam ediyor. Ancak Şahinbey bölgesine baktığımızda Şahinbey Belediyemizden Allah razı olsun verdiği desteklerle burada tersine bir göç yaşanıyor. İl ve İlçe merkezlerinden köylere yerleşimler artıyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu son beş yıldır çiftçiye ve hayvan yetiştiricilerine verdiği desteklerle onları teşvik ediyor. Verdiği desteklerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Burç Köyü’nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa Aslan, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Şahinbey Tarım İlçe Müdürü Mustafa Güzel ve çiftçiler katıldı.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı