Hoşgeldiniz  

Şahinbey Belediyesi Yem Desteğini 32.285 Tona Çıkardı

admin | 03 Şubat 2022 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

Şahinbey Belediyesi Yem Desteğini 32.285 Tona Çıkardı

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Şahinbey Belediyesi hayvan yetiştiricilerinin yüzünü güldürerek 8.000 ton daha yem dağıtımı gerçekleştiriyor. Şahinbey Belediyesi böylece yem desteğini 32.285 tona çıkardı.

Şahinbey İlçesi’ndeki çiftçilere gübre, arpa-buğday tohumu, fide, 750.000 adet zeytin, 150.000 adet fıstık fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, desteğini sürdürerek, hayvan yetiştiricilerine 8.000 ton küçük ve büyükbaş hayvan yemi dağıtımı gerçekleştiriyor.

ÇİFTÇİLERİMİZİN VE HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerinin her zaman yanında olduklarını belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak hayvan yetiştiricilerine destek veriyoruz. Bu yıl hayvan yemi fiyatlarında artış oldu ve hayvan yetiştiricilerimizin girdi maliyetleri arttı. Bu anlamda hayvan yetiştiricilerimize vereceğimiz bu destek onları rahatlatmış olacak. Şahinbey Belediyesi olarak desteklerimiz sadece bununla sınırlı değil. Daha öncede 13.272 ton arpa, buğday tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Aynı zamanda 13.835 ton gübre dağıtımı ve 283 aileye canlı hayvan dağıtımı gerçekleştirmiştik. Bunun yanı sıra 900.000 adet zeytin-fıstık fidanı dağıttık. 29.103 adet Atak-s cinsi tavuk, 242 adet süt sağım makinası, 2.000 adet arılı kovan ve 32.285 ton hayvan yemi dağıtımı gerçekleştirerek hayvan yetiştiricilerine destek olduk. Çiftçilerimize ve hayvan yetiştiricilerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Şahinbey Belediyesi’nin vermiş olduğu destekten memnun olan hayvan yetiştiricileri “Yem girdilerinin arttığı bu dönemde verilen bu destek bize ilaç gibi geldi. Kar yağışı ile birlikte ahırlarda kalan hayvanlarımıza yem almakta zorlanıyorduk. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu bizlere destek olarak piyasa değerinin altında bizlere yem verdi. Verilen yem desteğinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı