Hoşgeldiniz  

ÇATI ÇÖKTÜ VALİ GÜL ÖNEMLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

admin | 24 Ocak 2022 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

ÇATI ÇÖKTÜ VALİ GÜL ÖNEMLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Kar yağışı çatılarda tehdit oluşturuyor

Gaziantep il genelinde 18.01.2022 tarihinden itibaren meydana gelen yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 120 adet çatı, ahır ve iş yerlerinde 1 adet de kapalı otoparkta çökme olayı meydana geldi.

Gaziantep AFAD verilerine göre 18 Ocak tarihi akşam saatlerinden itibaren meydana gelen çökme olaylarında 158 adet küçükbaş ve 96 büyükbaş hayvan telef oldu. Çatı, ahır ve iş yerlerinde maddi hasarlar meydana geldi.

AFAD, Kaymakamlıklar, ilgili belediyeler ve ilgili kurumlar tarafından hasar tespit çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, yoğun kar yağışı nedeni ile çatıların üzerinde bulunan kar ve buz birikintilerinin hem binalar hem de iş yerleri için güvenlik açısından tehlike oluşturduğunu, ayrıca bir çok olayda görüldüğü gibi maddi hasarlara da yol açtığını vurgulayarak vatandaşların çatılarında bulunan kar ve buz kütlelerini temizlemesi noktasında daha fazla hassasiyet göstermesini istedi.

Önümüzdeki bir hafta boyunca meteoroloji verilerine göre kar yağışı beklediklerini hatırlatan Vali Gül, yağan yeni karla birlikte vatandaşların muhtemel çökme olaylarında yaralanma ve maddi hasar yaşamasının önüne geçmek istediklerini söyledi. 

Çatı çökmelerine karşı, inşaatlarda kullanılan demir iskelelerin önlem olarak kuvvetlendirici fayda sağladığını dile getiren uzmanlar, özellikle zayıf çatılara ilave dikmeler monte edilmesi,  karın tuzlu su içeren solüsyonla eritilerek aşağı indirilmesi tedbirlerinin vatandaşların da uygulayabileceği etkili yöntemler olduğunu dile getiriyor.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı