Hoşgeldiniz  

TİTİZ’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR (Video- Haber Halil Eyyupoğlu)

admin | 21 Ocak 2022 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

TİTİZ’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR (Video- Haber Halil Eyyupoğlu)

TİTİZ’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Kemal Titiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  51. Muhtarlar Toplantısı’nda mahalle ve köy muhtarları ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda yaptığı toplantıda muhtarlara verdiği müjdelerden dolayı teşekkür etti..

 “CUMHURBAŞKANIMIZ MUHTARLARIMIZA NE SÖZ VERMİŞ İSE HEPSİNİ YERİNE GETİRDİ.”

Ülkede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  hiçbir cumhurbaşkanının, hiçbir başbakanın, hiçbir siyasetçinin başaramadığı bir rekoru yakaladığını vurgulayan Titiz , İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyete geçen Muhtarlar Daire Başkanlığı vasıtasıyla muhtarların meselelerini Ankara’da en üst düzeyde ve tek elden takip edilmesini sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gayretleriyle illerimizde vali yardımcısı, büyükşehirlerde genel sekreter yardımcısı, diğer belediyelerde başkan yardımcısı düzeyinde muhataplar belirlenmesini, temin edilmesini sağlandığını ifade etti.

Titiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, muhtarların özlük haklarında, SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi, maaşlarının artırılması, silah ruhsatı harcı muafiyeti başta olmak üzere pek çok önemli iyileştirmeler yaptığını dile getirdi.

Titiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdeye de değinerek  şu ifadeleri kullandı; “2002 yılında muhtar maaşları 97 TL iken bu yılbaşı itibariyle 3 bin 392 lira seviyesine kadar çıkardı. Özellikle Gaziantep’te Bağ-Kur primini ödeyemediği için hapis yatan muhtarlarımız vardı. Bu borçtan dolayı 3 katlı evini satan, bedel ödeyen muhtarlarımız vardı. Ve bugünün değeri ile  Bin 726 lira tutarındaki SGK primleri artık devlet tarafından ödenir hale geldi.,. Bunun yanı sıra 10 bin 359 lira olan silah ruhsat harcının da muhtarlar kapsamında muafiyet sağlandı. Dün yaptığı ve müjdelediği açıklamasında da Muhtar maaşlarını asgari ücret ile aynı seviyeye çekerek  4 bin 250 liraya yükseltme kararını memnuniyetle karşıladık.  Cumhurbaşkanımız bugüne kadar her sözün arkasında nasıl durdurarak bir kez daha muhtarlarımıza güç ve destek vermiştir. Merhum onursal Başkanımız Ökkeş Titiz’i de bu süreçte emeklerinden dolayı bir kez daha rahmetle anıyorum.

Ayrıca Cumhurbaşkanımız  Erdoğan, köy konağı tarzında ve mahalli mimariye uygun şekilde inşa edecekleri muhtarlık hizmet binalarıyla ilgili proje çalışmaları konusunda da kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ankara’da muhtarlar için hazırlanan Muhtar Konukevini de 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde hizmete açılacağı müjdesiniz aldık. Ziyadesiyle memnun olduk.

Cumhurbaşkanımızdan ayrıca bir talebimiz daha var. Muhtarlık bürolarını kamu hizmeti gördüğü halde  elektrik ve su tarifelerinde ticari işletme olarak geçmekte. .Bu nedenle Muhtarlarımız su ve elektrik makbuzlarını yüksek tarifeden ödemektedir. Oysa kamu hizmeti vermesi nedeniyle elektrik ve su giderlerinin de devlet tarafından karşılanmasını İçişleri Bakanlığımıza bir dilekçe vererek talep etmiştik. Cumhurbaşkanımız bu konuya da  inşallah el atar ve bu sorunumuzda çözülmüş olur”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı