Hoşgeldiniz  

TAHMAZOĞLU İDDİALARA YANIT VERDİ

admin | 29 Aralık 2021 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

TAHMAZOĞLU İDDİALARA YANIT VERDİ

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

KİMSEYE AYRICALIK VEYAHUT İMTİYAZ TANINMAMIŞTIR

Belediyemiz son 13 yıl içerisinde birçok alanda yeni projeler gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştur. TUİK verilerine göre 2009 Ocak ayında 686.102 kişi olan ilçe nüfusumuz 2021 Ocak ayında  931.116 kişi olmuştur. Bu nüfusa ilçemizde yaşayan 321.000 Suriyeli misafirlerimizi de dahil ettiğimizde ilçemiz,  1.252.116 kişiyle Türkiye’nin en büyük ilçesi konumunda olup, 57 İlden daha fazla nüfusa sahiptir. Nüfus artışı ile orantılı olarak da ilçemizde konut talebi ve dolayısıyla yeni yaşam alanlarının açılması zorunluluğu hasıl olmuştur. Bu kapsamda 2009 yılından bu yana toplamda 101.980.000 m2 alan imara açılmış olup, Belediyemizin yaptığı konutlar da dahil olmak üzere 105.513 adet konut inşaa edilmiştir. Ayrıca 12 tane yeni mahalle kurulmuştur. Bu bağlamda Yamaçtepe bölgesi de dahil tüm imar planları Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisince 1/5000 ölçekli nazım imar planının onaylanmasının ardından Belediyemiz Meclisince  1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanmıştır.

Yamaçtepe İmar Planı Bölgesinde yapılan imar uygulamalarında aynı imar şartlarını haiz ve aynı malike ait taşınmazların imar uygulaması sonrası DOP+Zayiat miktarından geriye kalan kısmı, vatandaşları mümkün olduğunca birden çok parsele hissedar etmemek, bölgenin daha hızlı yapılaşmasını ve gelişmesini sağlamak amacıyla taşınmazlarından birinin bulunduğu konumda toplanabilmektedir. Bölgedeki 2000’e yakın tüm vatandaşımız için yapılan uygulama bu şekilde olup, hiç kimseye farklı bir işlem veya ayrıcalık yapılmamıştır.

            Sonuç olarak yapılan işlemlerde yasal mevzuat izlenilmiş olup herhangi bir kimseye ayrıcalık veyahut imtiyaz tanınmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı